Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

pont írni akartam hogy idén a Manchester "játssza A FOCIT" (még ha időnként nem is úgy sikerül minden) szép fegyelmezett játékkal simán verhető a barca. ha a védelemben mindenki egészséges lesz szerintem még csak gólt se fognak lőni max valami mákosat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Esély az van, persze, de hogy simán verhető a Barca, az kizárt. Ellenük nem elég annyi, hogy szép, fegyelmezett játék.

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 2-1 Chelsea (J. Hernández 1., Vidics 23., illetve Lampard 68.)

 

Gyakorlatilag eldőlt; szinte biztos, hogy meglesz a klub történetének egyedüli rekordot jelentő, 19. bajnoki címe. ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Bárcsak úgy lenne.

 

http://www.manutd.com/en/Champions-19-Times.aspx

Amúgy bármennyire is nem szeretné itt valaki (Liverpoolos?) az oldalon, akkor is: 19. :P That's a fact.

 

És a BL-döntő elé:

http://www.youtube.com/watch?v=Cj15TX06KFQ

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Barcelona 3-1 Manchester United (Pedro 27., Messi 54., D. Villa 69., illetve Rooney 34.)

 

Most 44 perccel tovább bírtuk, és volt egy halvány reménysugár is, hogy lehet még keresnivalónk ezen a döntőn. A játékosok szerintem megfelelő taktika mellett többé-kevésbé a maximumot nyújtották, más kérdés, hogy a Barca ellen ez sem elég. Gratulálok a katalánoknak, megérdemelt győzelmet arattak, nem csak a döntő során, hanem az egész szezon alatt mutatott teljesítményük alapján.

 

És meg lehet nézni, a lefújást követően manchesteri részről sem ment a sírás; tudomásul vették a vereséget, de tudják a játékosok is, hogy a legfontosabb célkitűzés, a 19. bajnoki cím megvan, az pedig, hogy idáig eljutottunk, egyfajta túlteljesítés. Összességében én elégedett vagyok azzal, amit ebben a szezonban nyújtott a csapat, köszönök mindent Fergusonnak és a játékosoknak! Glory, Glory Man. United!

 

Valamint a szezon lezárultával külön kiemelném Van der Sart, aki tegnap játszotta profi pályafutása utolsó mérkőzését - azt hiszem valamennyi Manchester-szurkoló nevében mondhatom, köszönünk neki mindent, amit a csapatért tett! ;)

 

vandersarR_450x300.jpg

A kép gondolom ismerős...

 

THANK YOU, EDWIN!

Link to comment
Share on other sites

nem tudom de valami miatt nekem a tegnapi játék az nem volt az igazi. az ilyen játékosokat már a kaputól 25 méterre meg kellene "ölni" és nem hagyni hogy a 16osnál passzolgassanak...

tegnap szomorúan jöttem haza. egyrészt buktam 10e forintot (ez fáj legkevésbé buktam volna úgy hogy mondjuk 11esekkel nyernek, mert arra raktam hogy rendes játékidő...) másrészt ugye ez a 3-1es vereség nem utolsó sorban pedig Van der Sar (kedvenc kapusom) ilyen meccsen búcsúzik a bl-től (mu-tól) attól függetlenül hogy amit lehetett azt megtette csak ugye ez sajna kevés volt. mindegy a bajnoki cím legalább megvan aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő... azért 1-2 éven belül a bl-ből jó lenne kiütni a barcat...

Link to comment
Share on other sites

A taktikát szerintem jól találta ki Ferguson, de a Barca az Barca, még ha meg is valósítod ellenük a tervezett taktikát, akkor sem biztos (sőt, még így sem valószínű), hogy le tudod őket győzni. Be kell látni, ez a csapat egyelőre szinte verhetetlen. Szerintem legalább három évig még tartani tudják ezt a szintet, a kérdés az, hogy amikor bizonyos kulcsjátékosaik már kezdenek "kiöregedni", meg tudják-e majd oldani az ő pótlásukat. Az első ilyen játékos Xavi, de már kiszemelték Fabregas-t (akit idén nyáron már minden valószínűség szerint el is fognak vinni), akinek a csapatba építésére bőven lesz idejük. De Xavi is csak 31 éves, és tele van a Barca fiatal játékosokkal, akik a jövőt jelenthetik a csapat számára, és többségük már most kulcsembernek számít (Messi, Iniesta, Pedro, Bojan, Busquets, Piqué, Afellay, Jeffren, stb.), arról nem is beszélve, hogy az akadémiáról további fiatal tehetségekre lehet számítani. Szóval szerintem egy ideig még biztosítva van a Barca-dominancia az európai futballban, ami persze nem azt jelenti, hogy minden évben ők nyerik a BL-t, mert olykor-olykor közbejöhet valami olyan, mint a Mourinho-irányította Inter vagy egy vulkán, de jelen pillanatban nincs olyan csapat, amely tartósan felvehetné velük a versenyt.

 

Van der Sarra pedig gondolj úgy, hogy nem egy vesztes BL-döntővel, hanem a United rekordot jelentő, 19. bajnoki címével búcsúzott; és egyébként is, nem a búcsú, hanem a teljes karrier az, ami igazán számít. ;)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem te magad se gondolod komolyan, amiket leírtál. "Biztos, hogy a Barca nem nyer bajnokságot" - pff... <_< A Portót én se írom le teljesen, de nem lesz semmilyen nagy torna a nyáron (Copa America, de ez a Barcát nem nagyon érinti), úgyhogy fáradtak biztosan nem lesznek a játékosok (ami előnyt jelenthetne a portugálok számára), és abban is biztos vagyok, hogy a lehető legkomolyabban fogják venni azt a meccset, szóval nem hogy nagy összegben, de egyáltalán nem fogadnék arra, hogy meglepetéseredmény születik ezen a találkozón. A portói siker alapfeltétele egyébként is az, hogy Villas-Boas, Falcao, valamint Hulk egyaránt maradjon, amire szintén nem túl nagy az esély, és ha hármuk közül egy is kiesik, már korántsem ugyanaz a Porto. Előtte egyébként még a Reallal is megmérkőzik a Barca egy oda-visszavágós párharc keretében, a Spanyol Szuperkupáért.

Link to comment
Share on other sites

az engem nem érdekel ki nyeri a spanyol bajnokságot. a manchester a bl-ben verje el jól a barcat és boldog leszek. köv 10 évben mondjuk barca lesz a bajnok kit izgatna ha a manchester meg tudja verni? engem tuti nem külföldi csapatok közül egyedül a mu-nak szurkolok.

 

bízom benne ferguson a nyáron talál 2-3 olyan gyöngyszemet mint chicarito akkor pedig 2-3 éven belül a manchester lesz a befutó...

Link to comment
Share on other sites

Nekem is mindegy, hogy a Barca vagy a Real nyeri a spanyol bajnokságot (harmadik csapatról szerintem még hosszú évekig nem kell beszélni), csak redchildren megjegyzésére reagáltam. Ferguson egyébként nagyon hangoztatja, hogy el akarja kapni a Barcát. Rekordbajnokok vagyunk, és nem valószínű, hogy a 'Pool jövőre "egyenlíteni" tudna, ezek után kérdés, mi a fontosabb; a huszadik bajnoki cím, vagy két elveszített döntő után végre ismét BL-t nyerni. Nem akarom elkiabálni, de a Premier League-ben szerintem mi leszünk az elsőszámú esélyesek, ennek ellenére én személy szerint most a BL-győzelmet helyezném előrébb.

 

Ferguson elmondta, hogy egészen pontosan három igazolást tervez a nyárra, ebből az egyik ugyebár De Gea lesz, valamint Sneijdert rebesgetik még nagyon, akit Scholes pótlására szerződtetnénk - és ha már itt tartunk, a "Vörös Herceg" percekkel ezelőtt jelentette be visszavonulását. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

tudom én nem is arra fel írtam hogy foglalkoztatna téged csak úgy általánosságban.

amúgy lehet be kellene gyűjteni plusz 2-3 bajnoki címet hogyha véletlenül olyan helyzet állna elő mint a poolnál akkor se legyen veszélyben a ki szerzett több bajnoki címet cím... bár szerencsére akad jó néhány tehetséges fiatal akiknek még túl sok lehetőségük nem volt illetve nem ők az első számú játékosok a posztjukon.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ilyenre senki sem gondol. :) Minden egyes szezonban cél a bajnoki cím megszerzése, ez eddig is így volt, és a későbbiekben is így lesz. ;)

 

http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Features/2011/May/video-scholes-action.aspx

Óriási pályafutás áll mögötte, köszönünk mindent, Scholesy!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Manchester City 2-3 Manchester United (Lescott 38., Dzeko 45+1., illetve Smalling 52., Nani 58., 94.)

 

Ennyi, ez a UNITED. Valahogy így kell kezdeni egy szezont. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Rooney mesterhármast szerzett, Chicharito pedig duplázott

2011. szeptember 11. vasárnap

 

 

A Vörös Ördögök fantasztikusan kezdték az idei szezont, második idegenbeli mérkőzésüket is megnyerték, de nem is akárhogyan. Ferguson fiai a Bolton csapatához látogattak, ahol lenyűgöző játékkal, 5-0 arányú győzelemmel zsebelték be a három pontot a Reebok Stadionban. Az öt találatot a két csatár, Rooney és Chicharito szerezte.

 

A mexikói csatár kiválóan kezdte az idényt, mivel sérülését követően csak most szerepelhetett először kezdőként, de csak egy meccs kellett ahhoz, hogy újra bebizonyítsa, hogy milyen fantasztikus támadó is, kétszer talált be a Bolton kapujába. De ne feledkezzünk meg Wayne Rooneyról sem, aki az Arsenal után újra mesterhármast szerzett, nagyszerű formának örvend az angol támadó.

 

“Mindig tudtuk, hogy a Bolton ellen nehéz játszani, sőt még nehezebb, ha hazai pályán vannak, de hamar gólt szereztünk, mindjárt a meccs elején, így utána könnyebbé vált a játék.”- mondta Rooney az ESPN- nek. “ Szerencsékre könnyen megnyertük a találkozót, nem is gondoltuk, hogy ilyen kimagasló eredményt érünk el, de hozzá kell tennem, hogy mindent beleadtunk és keményen dolgoztunk, hogy megszerezzük a három pontot.”

 

“Az egész mérkőzésen mi irányítottuk a játékot, ezért az gondolom, hogy még több gólt is szerezhettünk volna, de természetesen nagyon boldog vagyok, hogy újra sikerült be találnom, sőt még három gólt is szereznem. Chichával most léptünk először pályára kezdőként az idényben, de nagyon jól megértettük egymást, fantasztikus, hogy mindketten betaláltunk.”

 

Az angol csatár idáig nyolc találatot számlál, melyeket négy mérkőzés alatt szerzett. Rooney viszont elárulta, hogy jó formájának az a kulcsa, hogy a nyár folyamán volt ideje kipihenni magát.

 

“Rengeteg időm volt pihenésre. Azt szerettem volna, hogy a szezon kezdeten kiváló formában legyek és gólokat szerezzek, mondhatom azt, hogy ez sikerült. Nagyban befolyásolja a szezon kezdetet a sérülések, de szerencsére ezek elkerültek most.”

 

A mérkőzésen Chicharito is egy hős volt mivel két gólt is szerzett, de most is szerény stílusára jellemzően, inkább a csapat játékát és csatártársát Wayne Rooney- t méltatta.

 

“Szoktam mondani, hogy mindig a három pont a legfontosabb, ez most se volt másképp.”- mondta a mexikói. “ Megszereztük a három pontot, egy nagyon nehéz ellenféllel szemben, mivel a Bolton ellen nem könnyű játszani, így természetesen nagyon boldogok vagyunk. Úgy vélem, hogy mindenki fantasztikusan játszana Rooney mellett, mivel tisztában vagyunk vele, hogy Wazza egy klasszis játékos és a pályán pedig egyszerűen mesésen játszik.

Link to comment
Share on other sites

Ferdinand nem utazott el Lisszabonba

 

 

2011. szeptember 13. kedd

 

 

A Manchester United Rio Ferdinand nélkül utazott el Portugáliába, ahol a Bajnokok Ligája nyitó mérkőzésén a Vörös Ördögök a Benfica- val csapnak össze.

 

Az United repülője 19 játékossal szállt fel és indult el Portugáliban, de e 19 játékos között nem volt ott Rio Ferdinand.

 

Ferdinand nem játszott a Tottenham Hotspur és az Arsenal ellen sem az angol élvonalban, mivel a Premier League nyitó mérkőzésén a West Bromwich Albion ellen összeszedett egy sérülést. Sérülése elsőre komolynak tűnt, de csak két meccset kellet kihagynia, így a negyedik fordulóban a Bolton Wanderers ellen végig játszotta a mérkőzést.

 

Ferdinand mellett, rendszeres társa a védelemben Nemanja Vidic is hiányzik a szerdai keretből, ő is sérüléssel küszködik. Tom Cleverly , Danny Welbeck és Rafael sem utazott el. Ők is mind sérüléssel bajlódnak. De szintén nincs ott a keretben Federico Macheda és Mame Biram Diouf, mivel ők ketten a tartalékoknál szerepeltek a múlt éjszaka. A Fulham ellen játszottak, ahol 2-1 arányban nyerték meg a mérkőzést.

 

Azonban Jonny Evans és Patrice Evra is elutazott. Mindkét játékos a Bolton elleni mérkőzésen panaszkodott sérülésre. Az orvosok megvizsgálták és nincs komolyabb probléma egyiküknél sem, mindketten bevethető állapotban vannak.

 

A Lisszabonba utazott keret: De Gea, Lindegaard; Evans, Evra, Fabio, Jones, Smalling; Anderson, Carrick, Fletcher, Giggs, Nani, Park, Valencia, Young; Berbatov, Hernandez, Owen, Rooney

Link to comment
Share on other sites

Benfica vs Man United 1-1

 

 

2011. szeptember 14. szerda

 

A Bajnokok Ligája C-csoportjában a hazai pályán játszó Benfica nagyon bátran kezdett a Manchester United ellen, és a nagyon aktív Gaitán-Cardozo páros összjátéka révén a vezetést is megszerezte. A 16. BL-szezonjában eredményes Ryan Gigggs azonban még a szünetig egyenlíteni tudott, a második félidőben pedig már nem született gól. A csoport másik meccsén a Basel legyőzte az Otelul Galati-ot.

 

Sir Alex Ferguson már a kezdőcsapattal meglephette némileg a Benficát ? és talán a manchesteri szurkolókat is. Kihagyta a szezon elején sokat bírált spanyol kapust, a nyáron az Atlético Madridtól szerződtetett David de Geát (a 27 éves dán Anders Lindegaard került a helyére) és az eddigi négy bajnoki mindegyikén kezdő Ashley Youngot is, és csak egy csatárral, Wayne Rooney-val küldte pályára csapatát. Nemanja Vidics, Rio Ferdinand, Tom Cleverley és Danny Welbeck sérülés miatt nem léphetett pályára.

 

A statisztikák több szempontból is a Manchester Unitednek kedveznek: a ?vörös ördögök? legutóbbi három portugáliai BL-fellépésük mindegyikén 1?0-ra győztek, és március óta, 540 perce nem kaptak gólt idegenben Bajnokok Ligája-meccsen ? ez a sorozat Lisszabonban csak 23 minutummal hosszabbodott meg?

 

Az első percek helyzet nélkül teltek, Antonio Valencia elfutása veszélyes lehetett volna, ha jó a beadása, de az ecuadori szélső labdáját Artur lehúzta.

 

Tizenöt perc elteltével nem jegyezhettünk föl helyzetet, ha csak Nicolás Gaitán 24 méterről leadott lövését nem számítjuk ide, ami méterekkel elkerülte a kaput.

 

A 17. percben ismét a Benfica argentinja próbálkozott, ez már valamennyivel veszélyesebb lövés volt, de a kaput ezúttal sem találta el. Megjött a hazaiak lövőkedve ? Óscar Cardozo 17 méteres, lapos kísérletét Andres Lindegaardnak kellett védenie.

 

A helyzetek góllá értek: a 24. percben Gaitán indításával Cardozo lépett ki Jonny Evans mellett, és 12 méterről középről vezetéshez juttatta a Benficát! 1?0

 

A gólpasszt jegyző Gaitán a vezetés megszerzése után is nagyon aktív maradt, de újabb elfutásából nem alakult ki helyzet. A Manchester United védelmének jobb oldala erősen sebezhetőnek tűnt, egy ízben például Valenciának kellett hátrasprintelnie, és mentenie.

 

A 30. perc környékén a vendégek tizenhatosának előterében folyt a játék, a Benfica nagyon bátran, a kapura is veszélyesen futballozott.

 

Első valamirevaló ellentámadásából azonban egyenlített a Manchester United ? a 42. percben Ryan Giggs vezette lendületből kapura a labdát, nem támadták meg, így 17 méterről el is tudta lőni, bombája a bal felső sarokban kötött ki. 1?1

 

A legendás bal láb tehát ismét elsült! Giggs az utóbbi hét BL-góljából a harmadikat szerezte a Benfica ellen, és ez a 16. szezonja a Bajnokok Ligájában (a 17-ből) a 37 éves középpályásnak, melyben eredményes tudott lenni. Ezzel, Raúlt is megelőzve, egyedül vezeti a legtöbb BL-szezonban gólt szerző játékosok listáját.

 

Az egyenlítés után egyértelműen megélénkült a manchesteriek támadójátéka, de újabb gól a szünetig már nem született.

 

A második félidő első helyzete is a Manchester United előtt alakulhatott volna ki, de Valencia szélről belőtt labdájára nem érkeztek a vendégek.

 

A másik oldalon a továbbra is nagyon aktív Gaitán lőtt dupla kapufát, de les miatt a játékvezető már megállította az akciót. A 31 éves Pablo Aimar első veszélyes lövésére az 56. percig kellett várni, a Benfica argentin szélsője közel 25 méterről vette célba a jobb alsót, de célt tévesztett.

 

A MU a második félidő elején sem játszott igazán jól, leszámítva Ryan Giggset, aki ismét letudott fordulni a hazai védőkről, de lövését Artur ezúttal védeni tudta.

 

A Benfica azonban nem aludt bele a meccsbe, sőt továbbra is veszélyesebben játszott az angol bajnoknál. Egy újabb Gaitán-elfutás után előbb Nolito lövését védte nagy bravúrral Lindegaard, majd Emerson kísérlete szállt el keresztben a kapu előtt.

 

A 70. perc környékén ismét beszorult a MU, Gaitán sokadik jó megmozdulása után ismét Lindegaardnak kellett védenie, a dán kapus a manchesteriek egyik legjobbja. Sir Alex Ferguson idő közben mindhárom cseréjét elhasználta, Chicharito, Nani és Jones is beállt ? ez is jelezte, a skót menedzser nem elégedett csapata meglehetősen visszafogott játékával.

 

A 88. percben meccslabdához jutott a Benfica, Nolito azonban az ötös vonaláról az oldalhálóba lőtt.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...