Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

Harmadosztályú portugál csatárral erősített az MU

 

Az angol Manchester United labdarúgócsapata szerződtette a portugál Tiago Manuel Dias Correiát, ismertebb futballnevén Bébét, aki az előző idényben még a portugál harmadik vonalban szerepelt.

 

300bebe.jpg

A húszéves, 190 centiméter magas támadóval kapcsolatos érdekesség, hogy az előző idényben a portugál harmadosztályban szerepelt, méghozzá az Estrela de Amadorában.

 

Innen igazolt a nyáron az élvonalbeli Vitória de Guimareshez, ahol öt héttel később már tovább is adtak rajta. Utóbbi klubnak ez a szemfülesség angol lapértesülések szerint 7.4 millió fontot hozott a konyhára. Erre mondják: talált pénz.

 

Sir Alex Ferguson az átigazolás előtti napon találkozott először a játékossal - azért ez merőben ellentétes a szakember eddigi átigazolási politikájával - , akit korábbi segítője, a portugál Carlos Queiroz ajánlott be neki.

 

Bébé után a Real Madrid is érdeklődött, ami szintén felettébb érdekessé teszi a játékost, akit nemzetközileg sehol sem jegyeztek. Illetve mégis: Bébé árvaházban nőtt fel, gyermekévei egy részét az utcán töltötte. Azon sem lepődhetünk meg, hogy fiatalon még a hajléktalan labdarúgó-világbajnokságon is játszhatott a portugál válogatottban...

 

Ilyen hírek olvastán az ember hajlamos a naptárra pillantani, nem április elsejét írjuk-e véletlenül. Bár ne ítéljünk elsőre, főképp ne látatlanban, még az is lehet, hogy a Manchester United csiszolatlan gyémántra lelt...

A fiatal tehetségek szerződtetése mindig örömteli, bár Bébével kapcsolatban én is egy kissé szkeptikus vagyok: túl hirtelen jött, - anélkül, hogy lenézném a portugál harmadosztályt - gyakorlatilag a semmiből, nem tudunk róla semmit. :huh: Állítólag Fergusonnak se volt túl sok köze az átigazolásához, így még érdekesebb a történet, de majd meglátjuk, mit tud.

 

Szegény srác, a későbbiekben ha bármikor is felmerül a neve egy hírben vagy cikkben, biztosan el fog hangozni az a megjegyzés, hogy "Bébé, aki korábban játszott a portugál hajléktalan-válogatottban is". Egyszerre szánalmas és nevetséges a média (már így elöljáróban is)... <_< :)

 

A csapat három fiatal támadót is kölcsönadott: Danny Welbeck a Sunderlandben, Mame Biram Diouf pedig a Blackburn Roversben tölti majd a teljes szezont, míg Joshua King november közepéig lesz a másodosztályú Preston North End keretének tagja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Manchester United 3-0 Newcastle United (Berbatov 33., Fletcher 42., Giggs 85.)

 

Kicsit tartottam az első bajnokitól amiatt, hogy az élvonalba visszajutó Newcastle-el kezdünk, de aztán félgőzzel játszva is simán hoztuk a három pontot a "szarkák" ellen. A játékosok épp csak annyit adtak ki magukból, amennyi feltétlenül szükséges volt a győzelemhez (de Scholes például a fénykorát idéző formában játszott, (vélhetően) utolsó szezon ide vagy oda, ő ezt sem levezetéssel akarja tölteni), ezzel egy ilyen találkozón nincs is semmi baj, később persze ennél több kell. Például rögtön a következő fordulóban, amikor a Fulham otthonában lépünk fel, azon a pályán, ahonnan az előző két szezonban egyaránt pont nélkül kellett hazatérnünk. Ha idén nem ér minket utol az elmúlt években megszokottá vált "átok", hogy az első két-három fordulóban becsúszik egy-egy botlás, és a csapat is felpörög, most végre megszakíthatjuk ezt a rossz sorozatot. ;)Glory, Glory Man. United!

 

3787.jpgFulham - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 2. forduló) - 2010. augusztus 22., vasárnap, 16:45 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.

 

Ahogy látom az a rohadt digi megvette a közvetítési jogot :angry: Nem tudnátok adni egy linket, h neten hol tudnám nézni? Már múlthéten is néztem volna de nem adta senki, mármint a tré-nél senki. Ez az egyetlen bajnokság amit figyelemmel követek(csak nézem a meccseket :) ), és erre tessék ilyen szemetek miatt nem láthatom :angry: Tavaly is ez volt asszem a bundes ligával. Hihetetlen. :(

Link to comment
Share on other sites

Itt van miből választani:

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=83721&part=sports

De ha jól tudom, a Digisport oldalának regisztrált felhasználói számára a neten is elérhető az élő közvetítés, tehetsz egy próbát azzal is. ;)

http://www.digisport.hu/live_matches/elo_kozvetitesek/

Link to comment
Share on other sites

Fulham 2-2 Manchester United (Davies 57., Hangeland 90., illetve Scholes 11., Hangeland 84.-öngól)

 

Ilyen nincs. Nem lehet mást mondani, mint az előző két Craven Cottage-i vereség és a már állandósult szezon eleji pontvesztések kapcsán. :sleep: Ezt a meccset nyerni kellett volna.

Link to comment
Share on other sites

Köszi a segítséget :) A digit én is próbáltam, de a felhasználási feltételben benne van, ha regizek és nézi akarom a meccset, fizetnem kell érte :blink: Így hát gyorsan átrohantam apámhoz, szerencsére neki pont digije van :D

 

És hát igen, ezt lazán kellet volna vinni, de a 11-nél már láttam, h az nem lesz jó. Látni lehetett, h merre dől a kapus és erre csak oda rúgja :( Ezt inkább Scholes-nak vagy Giggs-nek kellet volna rúgnia. De azt se értem, h mikkor volt a fejes gól Hangeland-tól, asszem Evens volt ott(de nem biztos), h miért nem ért bele??? Csak nézte a labdát és hagyta h bemenjen mellette.

Link to comment
Share on other sites

Ki van írva, volt is róla szó, hogy fizetős lesz, de a jelenlegi tényállás szerint még mindig lehet ingyen nézni digisport honlapján a meccseket elég jó minőségben.

Link to comment
Share on other sites

És hát igen, ezt lazán kellet volna vinni, de a 11-nél már láttam, h az nem lesz jó. Látni lehetett, h merre dől a kapus és erre csak oda rúgja :( Ezt inkább Scholes-nak vagy Giggs-nek kellet volna rúgnia. De azt se értem, h mikkor volt a fejes gól Hangeland-tól, asszem Evens volt ott(de nem biztos), h miért nem ért bele??? Csak nézte a labdát és hagyta h bemenjen mellette.

Engem nagyon felhúzott ez a meccs, mostanra már szerencsére sikerült lehiggadnom. Az előző szezonban is ugyanez volt a Burnley ellen (ugyanúgy a második fordulóban), akkor is egy olyan játékos állt oda elvégezni a tizenegyest, akinek talán nem kellett volna, kihagyta, és ezen úszott el a három pont (bár ki tudja, hogy a tavalyi meccs miként alakult volna, ha Carrick értékesíti a büntetőt). Nanival továbbra sincs semmi bajom, de a tegnapi pontvesztés miatt nálam egy kicsit ő a bűnbak. Mindegy, túl kell rajta lépni, és az előttünk álló mérkőzésekre koncentrálni.

 

3829.jpgManchester United - West Ham United3816.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 3. forduló) - 2010. augusztus 28., szombat, 18:10 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Tegnap Monte Carlóban tartották a Bajnokok Ligája idei csoportkörének sorsolását, a Manchester ellenfelei a Valencia, a Rangers, és a Bursaspor lesznek. Nagyjából hasonló erősségű csapatokkal kerültünk össze, mint tavaly, azt hiszem mondanom sem kell, a továbbjutás kötelező feladat, és akár a csoportelsőséget is ennek vehetjük.

A Manchester mérkőzései a csoportkörben:

Szeptember 14.: Manchester United - Rangers

Szeptember 29.: Valencia - Manchester United

Október 20.: Manchester United - Bursaspor

November 2.: Bursaspor - Manchester United

November 24.: Rangers - Manchester United

December 7.: Manchester United - Valencia

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-0 West Ham United (Rooney 33.-tizenegyesből, Nani 50., Berbatov 69.)

 

A papírformának megfelelő, könnyed győzelmet aratott a csapat, akárcsak az első fordulóban, ezúttal is csak annyit kellett kiadniuk magukból a játékosoknak, ami feltétlenül szükséges volt a három pont begyűjtéséhez a pocsék idénykezdetet produkáló West Ham ellen. Rooney (még ha csak tizenegyesből is, de) hosszú idő után végre ismét betalált, Nani az előző bajnokin elkövetett végzetes hibája után a góljával és a gólpasszával valamit törlesztett, Berbatov újabb gólja pedig reméljük annak az előjele, hogy ebben a szezonban végre az elvárásoknak megfelelő játékkal tud szolgálni. ;) Folytatás az EB-selejtezők miatt két hét múlva, a Goodison Parkban. Glory, Glory Man. United!

 

3783.jpgEverton - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 4. forduló) - 2010. szeptember 11., szombat, 13:45 (TV: Digisport)

 

Szerk.: Tom Cleverley ezt a szezont kölcsönben a Wigannél tölti. Kicsit sajnálom, hogy ez a döntés született az ügyében, mert a felkészülési meccseken kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az ő megtartása gyakorlatilag egy új igazolással ért volna fel a középpályán. Eleinte Ferguson is határozottan állította, hogy nem engedi el, most pedig mégis, de bízzunk benne, hogy ez csak a javára válik, a Wiganben akár stabil kezdőjátékos is lehet. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Everton 3-3 Manchester United (Pienaar 39., T. Cahill 91., Arteta 92., illetve Fletcher 43., Vidics 47., Berbatov 66.)

 

Erre már tényleg nem tudok mit mondani. Gyengén kezdtünk, aztán az első félidő közepén összekaptuk magunkat, a második játékrészben különösen nagy fölényben játszottunk, a végén már arra gondoltam, hogy Rooney nélkül is tudunk - nehéz meccset is - nyerni, erre az Everton a SEMMIBŐL egy perc alatt ledolgozza a hátrányát. :blink: Óriási hiba, egyszerűen nem is értem, hogyan történhetett meg mindez. :( Ha ilyen helyzetben ki tudjuk engedni a kezünkből a győzelmet, azt hiszem el kell gondolkoznunk azon, meddig lehetünk harcban a bajnoki címért... :unsure: Gyorsan össze kell szednünk magunkat, mert kedden BL-meccs, jövő vasárnap pedig a Liverpool látogat az Old Traffordra.

 

3829.jpgManchester United - Glasgow Rangers26074.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló) - 2010. szeptember 14., kedd, 20:45 (TV: Digisport, felvételről, 23:25-től)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 0-0 Glasgow Rangers

 

Nem jó. :mellow: Nincs szükség hosszas elemzésre, ezt a meccset (is) nyerni kellett volna. Érzésem szerint Ferguson úgy állt hozzá ehhez a találkozóhoz, mint ahogy az előző szezonban több csoportmeccshez is: szó szerint összedobott egy csapatot (a tartalékolás azért valamennyire érthető, ha figyelembe vesszük azt is, hogy hétvégén a Liverpoollal játszunk rangadót) azzal a "taktikával", hogy "nyerjétek meg a meccset", és egy ilyen erőlködés lett a vége (a különbség csak annyi, hogy tavaly többször a győzelem is összejött). Nem mondom, ha szigorúan a papírformát vesszük alapul, ilyen riválisokkal szemben így is tovább lehet lépni (mint ahogy tavaly is csoportelsőként jutottunk a legjobb tizenhat közé egy hasonló erősségű kvartettből), de jó lenne, ha a BL-csoportkört se vennék félvállról, bármilyen ellenfelekkel is kell megmérkőznünk. Go MU!

 

U.i.: Hivatalos megerősítés még nem érkezett, de a tegnapi találkozón Valencia minden bizonnyal lábtörést szenvedett, így nagy valószínűség szerint ebben a szezonban már nem léphet pályára. :(

 

Szerk.: Valencia műtétje sikeres volt, az ecuadori szélső előreláthatólag februárban térhet vissza a pályára. Nagy veszteség az ő kiválása, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy "csak" megközelítőleg 5 hónapot kell kihagynia, egy ilyen sérülésre rámehetett volna az egész szezonja.

 

3829.jpgManchester United - Liverpool3793.jpg (Angol bajnokság, 5. forduló) - 2010. szeptember 19., vasárnap, 14:10 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-2 Liverpool (Berbatov 42., 59., 84., illetve Gerrard 64.-tizenegyesből, 70.)

 

VARÁZSLAT! Elképesztő, hihetetlen, felejthetetlen; milyen jelzővel lehet még illetni ezt a mérkőzést?... Bátran kijelenthetem, minden idők egyik legnagyobb Manchester-Liverpool derbijét láthattuk ma délután (a "vörös ördögök" szimpatizánsainak szempontjából ez a megállapítás mindenképpen igaz), egy örökké emlékezetes találkozó, amit aranybetűkkel írnak majd bele a klub történelemkönyvébe. :)GLORY, GLORY MAN. UNITED!

 

Berbatov pedig egész egyszerűen zseniális volt, a második találata versenyben lesz az év legszebb gólja címért. A szezon eddigi meccsein is lehetett már érezni, hogy most mintha valami megváltozott volna nála, rendre jó teljesítményt nyújtott, a mai mesterhármasával (aminek köszönhetően egyébként a góllövőlista élére is ugrott; a mérlege 5 bajnokin 6 gól) pedig ezt maximálisan alátámasztotta. Idén talán végre azt kapjuk tőle, amit várunk. ;)

 

Halkan jegyzem csak meg: ez már a második olyan meccsünk volt, amikor kétgólos előnyt adtunk le, ezen mindenképpen javítani kell, de mi, ha nem egy ilyen győzelem adjon lendületet a csapatnak. Hétközben Ligakupa-szereplés, jövő hétvégén pedig folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Innentől csak előre! ;)

 

26076.jpgScunthorpe United - Manchester United3829.jpg (type_carling.gifAngol Ligakupa, 3. forduló) - 2010. szeptember 22., szerda, 20:45 (TV: Nincs)

Link to comment
Share on other sites

Scunthorpe United 2-5 Manchester United (Wright 19., Woolford 90., illetve Gibson 23., Smalling 36., Owen 49., 71., Park 54.)

 

Túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni, kötelező volt a továbbjutás, a Ligakupa-szokásoknak megfelelően a fiatalokból és kevesebb játéklehetőséget kapó játékosokból összeállított csapat pedig meg is felelt ennek az elvárásnak. A szezon előtt kizártnak tartottam, hogy másodszor is megvédjük a Ligakupa-címünket (nem mintha nem tartanám erre alkalmasnak a csapatot, egyszerűen csak kétlem, hogy sorozatban harmadszor is mi nyerjük a negyedik számú trófeát), de azok után, hogy ebben a körben a Chelsea, a Liverpool, a Man. City, és a Tottenham is búcsúzott a sorozattól, el lehet gondolkozni az újabb címvédésen. Komoly riválisok persze még így is maradtak, az Arsenal fiataljaitól például már régóta várom a kiugrást (ha máshol nem is, a Ligakupában erre mindenképpen megvan az esélyük), örülnék neki, ha mondjuk az elődöntőben velük játszanánk oda-visszavágós rendszerben, de addig azért még van egy-két tennivalónk. :)Glory, Glory Man. United!

 

Szerk.: A Manchester a Ligakupa következő fordulójában a Wolverhamptont látja vendégül az Old Traffordon.

 

5331.jpgBolton Wanderers - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 6. forduló) - 2010. szeptember 26., vasárnap, 12:45 (TV: Digisport)

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Bolton Wanderers 2-2 Manchester United (Knight 6., M. Petrov 67., illetve Nani 23., Owen 74.)

 

Ez amolyan tipikus manchesteri hülyeség volt, nem tudom szebben kifejezni. Ezzel a döntetlennel egy pontot hoztunk a Chelsea-n - ahelyett, hogy egy győzelemmel egy pontra megközelítettük volna őket. <_< Hat forduló után továbbra is veretlenek vagyunk (idegenben pedig nyeretlenek), megelőztük az Arsenalt, de az ilyen lehetőségeket ki kellene használni, az ilyen meccseket meg kellene nyerni. Ha az ehhez hasonló találkozókon pontokat vesztünk (a későbbiekben is), akkor ne nagyon áhítozzunk a bajnoki címre...

 

565.jpgValencia - Manchester United3829.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló) - 2010. szeptember 29., szerda, 20:30 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Valencia 0-1 Manchester United (J. Hernandez 85.)

 

3814.jpgSunderland - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 7. forduló) - 2010. október 2., szombat, 15:45 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Sunderland 0-0 Manchester United

Várható volt ez az eredmény annak alapján, hogy idén még nem sikerült idegenben három pontot szereznünk, és hogy a Sunderland az Arsenal, valamint a Liverpool ellen is döntetlent tudott kiharcolni. Ferdinand visszatérésével a védelem jól működött, három bajnoki óta először nem kaptunk gólt, de a támadójátékkal már gondjaink voltak, így az ellenfél hálója is érintetlenül maradt. A holnapi Chelsea-Arsenal rangadó dönti el, hogy tovább nő-e a hátrányunk a "kékekkel" szemben, mindenesetre jól jön az Eb-selejtezők miatti kéthetes szünet, a következő fordulóban így minden bizonnyal már Rooney-ra is számíthatunk majd, és legalább egy kicsit rendbe lehet tenni a dolgokat a csapatnál - gyors javulásra van szükség, ha idén trófeákat akarunk nyerni. Go MU!

3829.jpgManchester United - West Bromwich Albion1093.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 8. forduló) - 2010. október 16., szombat, 15:45 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Manchester United 2-2 West Bromwich Albion (J. Hernandez 5., Nani 25., illetve Evra 50.-öngól, Tchoyi 55.)

 

Ezek után azt hiszem az a legésszerűbb, ha egy időre elfelejtjük a bajnoki címet - most már sajnos nem ez tűnik a reális célkitűzésnek. Lehet tiltakozni a Glazer-család ellen, tüntetést szervezni, vagy bármi mást, de idén valami a csapattal sincs rendben. Mikor láttunk utoljára olyat, hogy az Old Traffordon a hazai szurkolók idő előtt tömegesen hagyják el a lelátókat(?) - én még személy szerint soha. Ez már nem az első olyan meccs volt ebben a szezonban, amikor kétgólos előnyt adtunk le (és veszítettünk pontokat); Van der Sar, aki eddig a magabiztosság mintaképe volt, ilyen hibát követ el; aztán itt van Rooney egyre csak tovább bonyolódó ügye, és még sorolhatnám. Ameddig ilyen állapotok vannak, a bajnoki cím szóba sem jöhet...

 

3829.jpgManchester United - Bursaspor26077.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló) - 2010. október 20., szerda, 20:45 (TV: Nincs)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 1-0 Bursaspor (Nani 7.)

 

Stoke City 1-2 Manchester United (Tuncay 81., illetve J. Hernandez 27., 86.)

 

Végre valami! Egyik mérkőzésen sem volt túlzottan meggyőző a csapat teljesítménye, de legalább mindkét alkalommal sikerült begyűjteni a három pontot, és ezzel a bajnokságban (három forduló után nyertünk újra, és ezzel egyúttal az idegenbeli nyeretlenségünk is véget ért; hármas pontazonossággal, az Arsenalénál rosszabb, a Man. City-énél jobb gólkülönbséggel állunk a tabella harmadik helyén), valamint a BL-ben is javítottunk a helyzetünkön (utóbbi sorozatban eddig sem álltunk különösebben rosszul, most két győzelemmel és egy döntetlennel vezetjük a csoportot). A két győzelem mellett annak is örülhetünk, hogy a héten végre lezárult a Rooney-ügy, a játékost sikerült maradásra bírni, és 2015-ig meghosszabbítja szerződését a csapattal (üröm az örömben, hogy a kiújult bokasérülése miatt csak november közepén lesz újra bevethető). Hétközben a Ligakupában kötelező a továbbjutás, remélhetőleg egy hét múlva a Premier League-ben is megint győzelmet ünnepelhetünk majd. ;)Glory, Glory Man. United!

 

3829.jpgManchester United - Wolverhampton479.jpg (type_carling.gifAngol Ligakupa, 4. forduló) - 2010. október 26., kedd, 21:00 (TV: Sport2)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-2 Wolverhampton (Bebé 56., Park 70., J. Hernandez 90., illetve Elokobi 60., 76.)

 

Az első félidő nem volt túl színvonalas, a második játékrész viszont már nagy meccset hozott; örülök, hogy a fiataloknak sikerült továbbjuttatniuk a csapatot (Chicharito újabb villanásának pedig főleg). Ha a negyeddöntőre kifogunk egy alsóbb osztályú, vagy egy PL-kiscsapatot, akkor könnyedén meglehet az elődöntő is, onnan pedig már csak egy lépés a finálé (főként ha a sorsolás is kedvező), majd egy újabb a Ligakupa-győzelem - már nem is tűnik annyira elképzelhetetlennek, hogy három éven belül harmadszor is megnyerjük a sorozatot. :)Glory, Glory Man. United!

 

3829.jpgManchester United - Tottenham Hotspur9200.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 10. forduló) - 2010. október 30., szombat, 18:10 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 2-0 Tottenham Hotspur (Vidics 31., Nani 85.)

 

A Tottenham ellen már megszokottá (és szinte kötelezővé) vált a győzelem, ezúttal sem okozott gondot a három pont otthon tartása a Spurs ellenében. Úgy tűnik, a csapat egyre inkább kezd kilábalni abból a gödörből, amibe néhány hete került, végre jönnek a sikerek, és a papírforma alapján a következő két találkozón, a Bursaspor ellen a BL-ben, valamint a Wolves ellen a bajnokságban is kötelező a győzelem. Glory, Glory Man. United!

 

A Manchester a Ligakupa negyeddöntőjében a West Ham vendége lesz.

 

Ui.: Aki nem látta Nani hihetetlen gólját, az mindenképpen nézze meg, mert ilyet többet biztosan nem lát. :)

 

26077.jpgBursaspor - Manchester United3829.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló) - 2010. november 2., kedd, 20:45 (TV: Nincs)

Link to comment
Share on other sites

Bursaspor 0-3 Manchester United (Fletcher 48., Obertan 73., Ali Tandoğan 77.-öngól)

 

Hoztuk a kötelezőt, és ha a Hampden Parkban is legalább egy pontot szerzünk, matematikailag is biztosított lesz a továbbjutásunk. Rooney a hírek szerint további három hétig nem lesz bevethető, de úgy tűnik nélküle is kezd feltámadni a csapat, és ezt a jó sorozatot a papírforma alapján hétvégén, a Wolves ellen is folytatni kell. Glory, Glory Man. United!

 

Állítólag azzal, hogy Rooney szerződést hosszabbított, egyúttal 50-60 millió euró költőpénzt is kiharcolt Fergusonnak a nyári átigazolási időszakra. Az angol sajtóban természetesen ment a találgatás, hogy vajon milyen nagy neveket hoznak a csapathoz, szerintem pedig van egy játékos, akiért akár a teljes összeget "ki lehetne dobni", mégpedig Gareth Bale. Elképesztő mit művel ez az ember meccsről meccsre, elég csak megnézni, hogy a Spurs Inter elleni mérkőzésein milyen teljesítményt nyújtott. Már Giggs pótlására is gondolnunk kell, Bale pedig mintha egy az egyben az ő utódja lenne, már csak a nemzetiségéből és a posztjából adódóan is.

 

3829.jpgManchester United - Wolverhampton479.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 11. forduló) - 2010. november 6., szombat, 16:00 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Bale szerződtetése szerintem is a csapat javára lenne.

Jók a meglátásaid vele kapcsolatba,és bizony giggs ideje sajnos kezd lejárni ahogy Scholes-é is. :unsure:

Jó volt a Bursaspor elleni mecs.

A Wolver ellen szinte kötelező a győzelem,nem szabad pontokat hullatnunk.

GLory United!!! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 2-1 Wolverhampton (Park 45., 94., illetve Ebanks-Blake 66.)

 

Pengeélen táncolunk az ilyen meccsekkel, de örülhetünk, mert ha nehezen is, de sikerült megnyernünk a találkozót. Ha csak pusztán az eredményt és a begyűjtött három pontot nézzük, akkor elégedettek lehetünk, viszont azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy nem túl biztató jel, hogy ha egy-két komolyabb hiányzó van egy mérkőzésen (mint most pl. Nani vagy Berbatov), akkor máris csak a szenvedés megy (kissé talán erős a kifejezés, de lényegre törő). Ez pláne akkor nincs rendjén, ha az ellenfél egy Wolves-hoz hasonló kiscsapat.

 

Nem akarok vészmadárkodni, de: szép dolog, hogy 11 forduló elteltével is veretlenek vagyunk a bajnokságban, viszont azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy ez a sorozat sem tart örökké, úgyhogy lassan lélekben készülődhetünk a szezonbeli első vereségre. Elég kemény hét előtt állunk, szerdán a városi rivális City, szombaton pedig az Aston Villa otthonába látogatunk, egyik csapat sincs túlzottan jó formában, de elképzelhető, hogy a két meccs valamelyikéről pont nélkül távozunk. Szó sincs arról, hogy azt mondanám, most biztosan kikapunk, csak próbálok reálisan gondolkodni. Ha felkészülünk a vereségre, akkor kevésbé fog fájni, ha tényleg bekövetkezik; ha pedig nyerünk, annál nagyobb öröm lesz... :)

 

De hogy ne csak a pesszimizmus áradjon belőlem: a mai meccs azért pozitívumokkal is szolgált, mindenekelőtt Parknak köszönhetően. Ezúttal ő volt a United megmentője, és azt hiszem szükségünk is lesz még "alkalmi hősökre", amíg a csapat össze nem rázódik, mindenesetre jó úton haladunk. ;)Glory, Glory Man. United!

 

Szerk.: A Chelsea 2-0-s vereséget szenvedett a Liverpool otthonában, az Arsenal pedig 1-0-ra kapott ki hazai pályán a Newcastle-től, így a listavezető 'kékekkel' szemben 2 pontra csökkent a hátrányunk, míg az 'ágyúsokat' immár 3 ponttal megelőzve állunk a tabella második helyén. Nagy nyertesei vagyunk a fordulónak, de a kettővel ezelőtti bekezdésben leírtak miatt továbbra is azt mondom, ennek majd csak akkor örülhetünk igazán, ha egy hét múlva is ugyanez (vagy számunkra még kedvezőbb) lesz az állás. Go MU!

 

5262.jpgManchester City - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 12. forduló) - 2010. november 10., szerda, 20:45 (TV: Digisport)

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Manchester City 0-0 Manchester United

 

Ennél nem hogy eredményben, de játékban is jóval többet vártam a manchesteri derbitől... Egyik csapat sem vállalat szinte semmilyen kockázatot, a védekezésre orientálódott középpályássoroknak (Barry, De Jong, és Yaya Touré az egyik, Scholes, Fletcher, és Carrick a másik oldalon) köszönhetően a két kapu előtt alig-alig zajlottak az események, igazán komoly gólszerzési lehetőség pedig egyik gárda előtt sem adódott. Az eredménnyel tulajdonképpen nem lehetünk elégedetlenek, ha azt vesszük, hogy sorozatban négy bajnoki győzelem (és a Ligakupa elődöntőjében aratott siker) után már várható volt, hogy a City előbb-utóbb pontot szerez ellenünk, és a meccs összképe alapján is elmondható, hogy ennél igazságosabb gól nélküli döntetlen nem nagyon létezik; de a Chelsea győzelmének köszönhetően ismét négy pontra vagyunk lemaradva a listavezetőtől.

 

A bajnokságban már most 6 döntetlenünk van, és emlékezhetünk rá, két évvel ezelőtt hiába volt a Liverpool-nak mindössze egy veresége a teljes szezonban, a sok, többségében kiscsapatok ellen elért "iksz" nagyban hozzájárult ahhoz, hogy lemaradjanak velünk szemben a bajnoki címről. 12 forduló után egyértelműen látszik, hogy ezt a Chelsea-t nem fogjuk tudni tartósan magunk mögött tartani, akkor van esélyünk, ha tartjuk velük a lépést, és ha adódik a lehetőség, előzünk - a 'kékek' elleni két találkozó ebben az idényben tényleg a bajnoki címről dönthet. Glory, Glory Man. United!

 

3768.jpgAston Villa - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 13. forduló) - 2010. november 13., szombat, 13:30 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Aston Villa 2-2 Manchester United (A. Young 74.-tizenegyesből, Albrighton 76., illetve Macheda 81., Vidics 85.)

 

Ha órákon át gondolkodnék rajta, akkor se tudnám eldönteni, hogy ennek a döntetlennek örüljek, vagy csalódott legyek miatta. Az, hogy a mérkőzés hajrájában, kétgólos hátrány és addig teljesen kilátástalan játék után a csapat talpra tudott állni és kiegyenlített, önmagában szinte csodával ér fel - ezt már csak azzal lehetett volna túlszárnyalni, ha a hosszabbításban adódott három-négy (nem túl nagy) helyzet valamelyikét gólra váltják, és ezzel mindhárom pontot elhozzuk a Villa Parkból. De a másik véglet épp ez: megint csak egyetlen bajnoki pont. Ugyanaz a helyzet, mint szerdán a City ellen: a meccs összképe alapján nem érdemeltünk győzelmet (sőt, ahogy már írtam, ezúttal a döntetlen kiharcolása is kész hőstett), a bajnoki versenyfutás szempontjából viszont nagy szükség lett volna rá. Ha a Chelsea holnap nyer, velünk szemben hat pontra növelheti az előnyét (emellett az Arsenal is megelőzhet minket), és bármilyen messze is van még a szezon vége, nem tudom, hogy ekkora hátrányt hosszútávon le lehet-e dolgozni. Ha ez így megy tovább, talán csak Rooney visszatérésétől lehet nagy változást remélni, de ha még ő sem tud segíteni, akkor nem tudom mi lesz. Elméleteim viszont vannak ezzel kapcsolatban... Go MU!

 

Szerk.: Ilyet... A Chelsea a Stamford Bridge-en(!) 3-0-ra kapott ki a Sunderlandtől (a harmadik gólt a mi Welbeck fiunk szerezte ;) ). A hátrányunk így három pontra csökkent az éllovassal szemben - ki gondolta volna ezt még tegnap, a Villa Parkban kiharcolt döntetlenünk után... Azért az is elgondolkodtató, hogy jóllehet idén halmozzuk a döntetleneket a bajnokságban, de a Chelsea-nek is van már ezzel együtt három veresége. Lassan már azon tűnődöm, lehet, hogy nem is csak ezzel a két csapattal kell számolni a bajnoki címet illetően, bár az Arsenalnak is voltak megmagyarázhatatlan vereségei (pl. hazai pályán kaptak ki a West Bromtól és a Newcastle-től is), a Man. City-nek pedig csakúgy, mint tavaly, idén is folyamatosan csúszik be egy-egy pontvesztés (Liverpool, Tottenham meg eleve kilőve), szóval nem tudom... De ezzel nem is érdemes foglalkozni, most inkább örüljünk, hogy hat helyett csak három pont a hátrányunk, úgyhogy a bajnoki cím még korántsem úszott el. ;)Go MU!

 

3829.jpgManchester United - Wigan Athletic9202.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 14. forduló) - 2010. november 20., szombat, 16:00 (TV: Nincs)

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Manchester United 2-0 Wigan Athletic (Evra 45., J. Hernandez 77.)

 

Az első játékrész viszonylag kiegyenlített volt, a hajrában viszont -írd és mondd- Evra(!) góljával sikerült megszereznünk a vezetést, a második félidőben pedig azok után, hogy két perc leforgása alatt két Wigan-játékos is a kiállítás sorsára jutott, fél órával a vége előtt gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A gólt kis túlzással csak szökőévente, vagy még ritkábban szerző Evra találatát már említettem, ezen kívül még egy fontos esemény történt, méghozzá hogy hosszú kihagyás után Rooney végre visszatért a pályára, csereként beállva valamivel több, mint fél órát játszott. Ami viszont most ezeknél is fontosabb: a Chelsea 1-0-s vereséget szenvedett a Birmingham City otthonában, így a 'kékek' már csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak a tabella élén, továbbá az Arsenal kétgólos előnyt leadva kapott ki otthon a Tottenhamtől, így két ponttal megelőzzük őket. A Chelsea-vel szembeni hátrányunk nemrég még majdhogynem ledolgozhatatlannak tűnt, de néhány forduló alatt sikerült beérni a londoniakat. Nem szabad elbízni magunkat, visszakapaszkodtunk, de a továbbiakban azon kell dolgoznunk, hogy tartsuk a lépést a fő riválissal, és pontszámbeli előnyre tegyünk szert. Glory, Glory Man. United!

26074.jpgGlasgow Rangers - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló) - 2010. november 24., szerda, 20:45 (TV: Nincs)

Link to comment
Share on other sites

Glasgow Rangers 0-1 Manchester United (Rooney 87.-tizenegyesből)

 

Sokáig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel biztosítjuk a helyünket a legjobb tizenhat között, de végül a Hampden Parkból is sikerült elhozni a három pontot. Rooney hosszú idő után, a visszatérését követő második meccsen (még ha csak büntetőből is, de) gólt szerzett, remélem ez a találat (ami úgy gondolom, számára elsősorban lélektani szempontból volt fontos) is segítségére lesz abban, hogy visszataláljon a helyes ösvényre. A csoportkör utolsó fordulójában a Valencia ellen még a csoportelsőség a tét, de kétlem, hogy az Arsenal és a Chelsea elleni rangadók előtt az idei utolsó BL-meccsünket különösebben komolyan veszik majd, úgyhogy innentől kezdve a bajnokságé a főszerep. Glory, Glory Man. United!

3829.jpgManchester United - Blackburn Rovers3772.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 15. forduló) - 2010. november 27., szombat, 15:55 (TV: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 7-1 Blackburn Rovers (Berbatov 2., 27., 47., 62., 70., Park 23., Nani 48., illetve Samba 83.)

 

Szerintem nem szorul különösebb részletezésre az, ami a meccsen történt, az eredmény önmagáért beszél. Berbatov a Liverpool ellen lőtt mesterhármasa óta nem tudott betalálni, most egy mérkőzésen szerzett öt gólt (korábban a Premier League történetében ez csak három játékosnak sikerült), és ezzel egyúttal a góllövőlista élére is állt. Hetekig tartó kihagyását követően Rooney bajnoki meccsein is újra kezdőként lépett pályára, és bár nem sikerült bevennie a Rovers kapuját, az összjáték már nagyon ment ki, két gólpasszt is kiosztott. Még két beszédes adat: az idei bajnokságban még egy csapat sem jutott el egy meccsen hét gólig (bajnokin a Unitednek is jónéhány évvel ezelőtt sikerült ez utoljára), ezzel a győzelemmel pedig tovább tart a veretlenségi sorozatunk, amely minden tétmérkőzést figyelembe véve immár 29 meccset ölel fel. A Chelsea-nek tehát fel van adva a lecke, a holnap délutáni találkozójukon áll, hogy meddig maradunk a tabella élén. Glory, Glory Man. United!

 

Szerk. 1: A Chelsea ismét bukott, a Newcastle elleni döntetlenje pedig azt jelenti, hogy ebben a szezonban először - a fő riválist két ponttal megelőzve - egy teljes fordulót követően mi állunk a tabella élén. ;) Nagy fordulat a néhány héttel ezelőtti álláshoz képest, de továbbra sem pihenhetünk meg, menni kell tovább! Go MU!

 

Szerk. 2: Az FA-kupa harmadik fordulójában, január elején Manchester-Liverpool az Old Traffordon! ;)

 

3816.jpgWest Ham United - Manchester United3829.jpg (Angol Ligakupa, negyeddöntő) - 2010. november 30., kedd, 20:45 (TV: Sport1)

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...