Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Az utolsó három fordulóban nagyon oda kell tennünk magunkat, még meglehet a bajnoki cím, ha a Liverpoolnak sikerül ponto(ka)t rabolnia a Chelsea-től. :rolleyes: A Spurs elég magabiztosan verte a nagy riválisainkat, de ellenük rendre jó eredményt szoktunk elérni, főként az Old Traffordon (bár ők szerdán az Arsenal ellen is megtörtek egy hasonló, évtizedes rossz szériát, úgyhogy ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni), és talán a két londoni alakulat kellően lefárasztotta őket, "ellőtték a maradék puskaporukat", valamint ha Rooney is formába lendül, minden esélyünk megvan arra, hogy otthon tartsuk a három pontot a következő fordulóban. ;)Go MU!

 

3829.jpgManchester United - Tottenham Hotspur9200.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 36. forduló) - 2010. április 24., szombat, 13:45 (Élő közvetítés: Eurosport2)

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Ez a tegnapi nap remekül sikerült számunkra :D A chelseanek egyet kell botlania és máris előttük vagyunk és ne feledjük h lesz még 1 Pool-Chelsea meccs remélem Torres megtalálja a góllövőcipőjét... :)

A Tottenham ellen papíron nagyon kemény meccs lesz megverték a 2 nagy riválisunkat jó formában vannak hajtanak a 4.helyért de ellenük általában jól szokott menni nekünk remélem most is így lesz

Link to comment
Share on other sites

A Wigan az utolsó tíz percben kétgólos hátrányból fordított és nyert az Arsenal ellen. Az 'ágyúsok' vereségével a második helyünk már biztosnak tűnik (öt pont az előnyünk velük szemben), de a tegnapi események (és eredmények) után nem kérdés, hogy megint elsőszámú és reális cél a bajnoki cím. ;)

Link to comment
Share on other sites

Az utolsó fordulóban a Stoke City-t hazai pályán kötelező megverni, a Sunderland viszont még okozhat gondokat idegenben, a bajnokság végére ők is eléggé összekapták magukat, legalábbis hazai pályán nem szerepelnek rosszul.

 

Én is azt mondom, hogy a Liverpoolnak nem feltétlenül kell megvernie a Chelsea-t, egy döntetlennel is mi állnánk az élen, és egy pontra mindenképpen jók lehetnek a 'vörösök' az Anfield-en, főként ha lesz miért hajtaniuk, ha még reális eséllyel pályáznak a negyedik hely megszerzésére. Látva a Wigan mai, Arsenal elleni produkcióját, az utolsó körben talán ők is el tudnának hozni egy pontot a Stamford Bridge-ről. :) Bár erre nagyon kevés az esély, most részben az ősi rivális Liverpool kezében is van a sorsunk.

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Olvastam én is olyan híreket h a következő lesz Fergie utolsó szezonja. Tudom jól h semmi sem tarthat örökké és már tényleg nincs sok hátra addig amíg visszavonul, de nagyon nehéz megbarátkozni azzal a gondolattal h 1 legenda már nem lesz többé :( Ha visszavonul remélem méltóképp 1 fergeteges szezonnal és 1-2 nagy igazolással :) Aztán a helyére érkezhet Mourinho akit méltónak találok h folytassa Fergie munkáját :)

Link to comment
Share on other sites

gvárdióla nem elég jó Angliához, Mourihnoval nincs bajom csak egy dolog miatt neheztelek rá: eladta a lelkét a zsoldosoknak... az a baj még vele, hogy nem illik bele a United szellemiségébe. Moyes-szal jönne Rodwell mondjuk vagy Fellaini és szerintem eredményes is lenne, de lenne egy nagy távozója is a MU-nak: Wayne Rooney... azt gondolom tudjátok, hogy Wazza írt egy könyvet, amiben az írta, hogy Moyes miatt kellett elhagynia a csapatot, mert féltékeny volt rá. később Moyes beperelte rágalmazásért és végül meg is nyerte azt. ez a helyzet.

 

Love United, Hate Glazer

Link to comment
Share on other sites

Én is szomorú vagyok emiatt, nyilvánvaló, hogy Fergusonnak már legfeljebb csak egy, esetleg két év van hátra a United kispadján, de a tény csak ez. Az, hogy biztosan Mourinho váltaná őt, tipikusan angolos híresztelés, nem kell rögtön készpénznek venni. Bár én örülnék, ha ő lenne Ferguson utódja, lehet, hogy vannak akik a stílusa miatt nem kedvelik (enyhén fogalmazva), de zseniális edző (példáért elég csak a tegnapi BL-meccsig visszamenni), rajta kívül még Blanc-ot tudnám elképzelni a csapat leendő trénereként, mert tényleg van benne potenciál. Bár a realitás szerintem nem ez, hanem hogy egy olyan szakembert hoznak, aki nem sztáredző, de a képességeit senki sem vitatja, mint például a jelenleg az Evertont irányító David Moyes, vagy esetleg Martin O'Neill.

 

De igaza van memphis1985-nek, most első a bajnoki arany, de utána sem kell nagyon foglalkozni ezzel a témával, mivel Fergusonnak (hasonlóan Van der Sarhoz, Giggshez, vagy Scholeshoz) még legalább egy éve biztosan van a csapatnál. ;)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-1 Tottenham Hotspur (Giggs 58.-tizenegyesből, 86.-tizenegyesből, Nani 81., illetve King 70.)

 

Hiába verte meg a Spurs az Arsenal-t és a Chelsea-t is, ezen a meccsen csak néhány percig tudtak valamit felmutatni az akkori formájukból, és ezúttal sem tudtak csodát tenni az Old Trafford-on. ;) Még úgy sem, hogy többek között Rooney (ezúttal ágyéksérülés miatt) és Ferdinand sem léphetett pályára, de ezen a találkozón a hiányzók ellenére sem teljesítettünk a megszokottnál és elvártaknál gyengébben, senki sem lógott ki negatívan a csapatból, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Lehet mondani, hogy ezzel túl vagyunk a nehezén, az utolsó két fordulóban mindkét bajnokin kötelező hozni a három pontot; és ha ez így lesz, minden bizonnyal a Liverpool és a Chelsea összecsapása fogja eldönti a bajnoki cím sorsát. Glory, Glory Man. United!

 

3814.jpgSunderland - Manchester United3829.jpg (Angol bajnokság, 37. forduló) - 2010. május 2., vasárnap, 16:45 (Élő közvetítés: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Wayne Rooney az év játékosa Angliában

 

Az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) 2010-es választásán Wayne Rooney, a Manchester United csatárklasszisa bizonyult a legjobbnak. A legjobb fiatal játékos az Aston Villa középpályása, James Milner lett.

 

540rooney0426.jpg

Rooneyt ebben a szezonban csak a sérülések képesek lelassítani

A játékostársak szavazatai alapján Wayne Rooney, a Manchester United csatára lett az év játékosa Angliában – jelentette be vasárnap késő este a PFA. Az angol válogatott támadó nagyszerű idényt tudhat maga mögött, 42 fellépésen 34 gólt szerzett, így nehezen vitatható, hogy jó helyre került az elismerés. A Manchester United csatára jól kezdte a 2009–2010-es szezont (nyolc meccsen hét gólt lőtt), majd rátett még egy lapáttal: november és március között szenzációs formában futballozott, 23 mérkőzésen 25 alkalommal volt eredményes.

 

A még mindig csak 24 éves támadó elárulta, ő Didier Drogbára szavazott, a legjobb fiatal játékosok versenyében (amelyben szintén érdekelve volt) pedig Cesc Fabregasra adta le a voksát. Az év legjobbja szavazáson másodikként Drogba, harmadikként Fabregas végzett. Az év fiatal játékosának az Aston Villa labdarúgóját, James Milnert választották. Az Év játékosa-díjat sorozatban negyedszer nyerte meg Manchester United-játékos, Cristiano Ronaldo két és Ryan Giggs egy elsősége után. „Csalódott vagyok, hogy meccseket kell kihagynom. Remélem, pályára léphetek még a szezon befejezése előtt – bizakodott a díjátadón a jelenleg lágyéksérüléssel bajlódó Rooney, aki az angol válogatott szurkolóit is igyekezett megnyugtatni. – Ami a világbajnokságot illeti, nem lesz probléma."

 

A csatár azt is hozzátette, hogy Anglia nélküle is képes megnyerni a dél-afrikai tornát, mivel nagyon sok jó játékos van a keretben, de elismerte, nagyon frusztráló a televízión keresztül követni a mérkőzéseket.

 

Természetesen az angol bajnokság hajrája is szóba került, a Chelsea két fordulóval a vége előtt egy ponttal vezet az MU előtt, és a hétvégén az Anfield Roadra látogat. „Biztos vagyok benne, hogy a Liverpool győzni akar a Chelsea ellen. A 'Pool büszke klub, még nem tett le az európai kupaindulásról."

 

Megválasztották az év csapatát is, melybe a Manchester United adja a legtöbb játékost. A tizenegy: Hart (Man. City, kölcsönben a Birmingham Citynél) – Ivanovics (Chelsea), Vermaelen (Arsenal), Dunne (Aston Villa), Evra (Man. Utd.) – Valencia (Man. Utd.), Fabregas (Arsenal), Fletcher (Man. Utd.), Milner (Aston Villa) – Rooney (Man. Utd.), Drogba (Chelsea)

Vitathatatlan, hogy idén (is) a legjobb helyre került Anglia minden bizonnyal legrangosabb egyéni elismerése. :happy: Szerintem fontosabb, hogy Rooney ezt a díjat begyűjtötte, mint a gólkirályi cím (bár még arra is megvan minden esélye), többet jelent az, ha valaki a szezon legjobb játékosa, minthogy gólkirály legyen, az a(z egyelőre) 26 bajnoki találat akkor sem merül feledésbe, ha adott esetben lecsúszik az elsőségről ilyen tekintetben. ;)

 

Szintén Rooney-hoz kapcsolódó, de már kevésbé örömteli hír, hogy lágyéksérülése miatt elképzelhető, hogy ki kell hagynia a csapat hátralévő két meccsét. :unsure: Hétvégén a Sunderland otthonában szinte biztosan nem léphet pályára, pedig nagyobb szükség lenne rá ezen a találkozón, mint a Stoke elleni szezonzárón, ahol már vélhetően Ferguson rendelkezésére áll majd. Mindenesetre bízom benne, hogy az utolsó két meccsen meglesz a hat pont akkor is, ha Rooney netán nem játszhat. ;)

 

Az újságíróknál is Wayne Rooney a legjobb

 

Az angliai újságírók is Wayne Rooneyt, a Manchester United futballistáját választották az idény legjobb labdarúgójának. A válogatott támadó a Chelsea-t erősítő Didier Drogbát és a Manchester City futballistáját, Carlos Tévezt előzte meg.

 

540rooney.jpg

Rooney duplázott

A szigetországi szakírók egy véleményen vannak a játékosokkal, és szintén Wayne Rooneyt tartják a 2009–2010-es szezon legjobbjának. A szakírók szövetségének (FWA) szavazásán a jelenleg 34 gólnál járó támadó a Chelsea-t erősítő Didier Drogba és a Manchester City futballistája, Carlos Tévez előtt végzett.

 

Rooney ezzel a sikerrel duplázott: korábban az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) 2010-es választásán is az élen végzett a futballista.Az angol válogatott támadó nagyszerű idényt tudhat maga mögött, 42 fellépésen 34 gólt szerzett, így nehezen vitatható, hogy jó helyre került mind a két elismerés. A Manchester United csatára jól kezdte a 2009–2010-es szezont (nyolc meccsen hét gólt lőtt), majd rátett még egy lapáttal: november és március között szenzációs formában futballozott, 23 mérkőzésen 25 alkalommal volt eredményes.

 

A mostani voksoláson egyértelmű volt Rooney fölénye, aki a szavazatok 81 százalékát söpörte be. A díj bejelentése után pedig ahogy lenni szokott, mindenkinek köszönetet mondott.

 

 

 

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Sunderland 0-1 Manchester United (Nani 28.)

 

Mi megtettük, amit lehetett, magabiztosan hoztuk a kötelező győzelmet, de a végén valószínűleg ez is kevés lesz, mivel a Chelsea sem botlott a Liverpool otthonában. :unsure: Egy körrel a vége előtt továbbra is egy pont a hátrányunk, úgyhogy papíron az esély még mindig megvan, de kétlem, hogy a Wigan pontokat tudna elvenni a Chelsea-től a Stamford Bridge-n, így pedig hiába alakultak számunkra kedvezően az utóbbi fordulók eredményei, úgy tűnik a sorozatban negyedik, összesítésben rekordnak számító tizenkilencedik bajnoki cím idén nem lesz meg. :( A csapat már csak annyit tehet, hogy a Stoke ellen otthon tartja mindhárom pontot, és reménykedünk egy esetleges csodában a Wigan részéről. Go MU!

 

3829.jpgManchester United - Stoke City491.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 38. forduló) - 2010. május 9., vasárnap, 17:00 (Élő közvetítés: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Itt már csak a csoda segíthet de nem tudom az utóbbi napokban egy olyan érzés kering bennem ami azt sugallja h bajnokok leszünk és sokszor fogott már el ez az érzés az életemben és általában be is jött :) érdekes annyi szent de h a wigan pontokat raboljon el a chelseatól... mindenesetre reménykedni kell a csodában :)

Mindenesetre ami pozitív h Nani ahhoz képest h még volt olyan is a télen h eladjuk nagyon jó formába lendült :) sorba lövi a gólokat és adja a gólpasszokat:)

Link to comment
Share on other sites

Hát, a Wigan egyszer már elverte a Chelseat ha jól emlékszem :)

Egyébként a Liverpool-i meccset elnézve olyan érzésem volt, mint az esti Inter - Lazio meccsen....A Liverpool szerintem nem is akart nyerni, jóformán támadni sem akartak, alibiztek, én legalábbis így láttam.

Lehet betámadnak majd a Liverpool fanatikusok, de a meccset elnézve, azokat a bakikat amiket csináltak, és ismerve a hátteret tényleg nemtudok másra gondolni :huh: ( Ugye ha legyőzik a Chelsea-t, gyakorlatilag megnyerik a bajnokságot a MU-nak, az ősi ellenségnek, és akkor oda a rekordjuk is.... )

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Egyébként a Liverpool-i meccset elnézve olyan érzésem volt, mint az esti Inter - Lazio meccsen....A Liverpool szerintem nem is akart nyerni, jóformán támadni sem akartak, alibiztek, én legalábbis így láttam.

Lehet betámadnak majd a Liverpool fanatikusok, de a meccset elnézve, azokat a bakikat amiket csináltak, és ismerve a hátteret tényleg nemtudok másra gondolni :huh: ( Ugye ha legyőzik a Chelsea-t, gyakorlatilag megnyerik a bajnokságot a MU-nak, az ősi ellenségnek, és akkor oda a rekordjuk is.... )

Én biztos vagyok benne, hogy a Liverpool nem szándékosan veszítette el a meccset, elvégre akkor még volt esélyük a BL-indulásra. Egyszerűen csak ugyanarra a gyenge teljesítményre voltak képesek, mint a szezon nagy részében, teljesen motiválatlanul, hitehagyottan játszottak, de ennek nem csak mi látjuk a kárát, mert az idénybeli tizenegyedik vereségüknek köszönhetően elbúcsúzhatnak a jövő évi BL-szerepléstől (az egész idényüket figyelembe véve megérdemelten). Szóval bármekkora riválisai is a Manchesternek és hiába előzhetnénk (előzhettük volna...) meg őket a bajnoki címek tekintetében, nem hiszem, hogy a BL-indulást feláldozták volna ezért. (A Lazio-Inter más tészta, ott nyilvánvalóan látszott, hogy a fővárosiak vereségre játszanak a Roma miatt, de nekik nem is voltak komolyabb céljaik, a bentmaradásuk már biztosnak tűnik.)

Link to comment
Share on other sites

Tegnap tartották a Manchester szokásos, "házon belüli" díjkiosztóját. Rooney természetesen itt is tarolt, a szurkolók és a csapattársak is egyaránt őt választották meg a szezon legjobbjának (a rajongók szavazásán Evra és Valencia végzett mögötte), valamint a szezon gólja is az ő nevéhez fűződik, az Arsenal elleni bajnokin (3-1) szerzett találata végzett a szavazás élén. A tartalékcsapatból Ritchie De Laet-et, az akadémiáról William Keane-t választották a legjobbnak.

 

A Manchester United nyerte a tartalékcsapatok bajnokságát, miután a rájátszás döntőjében 3-3-as végeredmény után (az ellenfél háromszor szerzett vezetést, tőlünk Diouf kétszer, Macheda pedig egyszer volt eredményes) büntetőkkel 3-2-re múlta felül az Aston Villa reserve-jét. Nem meggondolatlan döntés vagy "divatból" történő választás volt Solskjaer kinevezése a tartalékcsapat élére, nagyon jó kezekben van a gárda, és ez a siker is ékes bizonyítéka annak, hogy Manchesterben az utánpótlás is maximálisan biztosítva van. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Ismét hatalmas kihagyással írnék most ide.

Szóval.. Ez a helyzet elég húzós, ugyanis a Chelsea-nek elég x-elnie (jobb gólkülönbségük miatt), ahhoz hogy véget vessen az egyeduralmunknak. Mint mondtátok a Wigen-nek már sikerült egyszer, ha szerencsével is de legyőznie a kékeket. Engem ez a szitucáió nagyon emlékeztet a két évvel ezelőtti utolsó fordulóra. Habár ott szorosabb volt a verseny és mi voltunk fölényben. Akkor is mi győztünk én bízok benne hogy most is így történnek az események. Bízok a csapatban, bízok Sir Alex-ben és pillanatnyilag bízok a Wigan-ben is.

Hajrá srácok! GO MU!

Link to comment
Share on other sites

Ha a Chelsea döntetlent játszik, akkor is nyert ügyünk van, mivel csak egy pont az előnyük, így ebben az esetben is előzni tudnánk. Ha a 'kékeknek' egy iksz is elegendő lenne, teljesen esélytelenek lennénk, így még azért van egy aprócska reménysugár. De ahogy Ferguson is mondta, már tényleg csak szalmaszálba kapaszkodunk... :unsure: Mindenesetre én bízom egy holnapi csodában; az biztos, hogy ha bejönne, ez lenne az utóbbi évek bajnoki elsőségei közül a legnagyobb diadal.

Link to comment
Share on other sites

Ha a legnagyobb nem is, a legidegölőbb biztosan :) Bár ami engem illet, nem igazán szeretem ezt a fajta bizakodást, amikor nem a saját kezünkben van a sorsunk, de gondolom ti is így vagytok ezzel :huh:

Bízok a Wiganben, de félek, hogy nem lesznek elég motiváltak, mert már biztos, hogy jövőre is a PL-ben szerepelnek majd. Ettől függetlenül reménykedem a győzelmükben :)

 

Olvasgattam, egy-két helyen azt láttam, hogy a chelsearől úgy beszélnek, mint bajnokról...Korainak érzem ezt, remélem hogy a végén p*fára esnek majd :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hát sajnos 10 perccel a meccsek kezdése után nem úgy áll a dolog ahogy kéne. A Chelsea vezet 1-0-ra Anelka góljával.. :(

 

Szerk: 2-0ra vezetünk Fletcher és Giggs góljával, de ez sajnos kevés, mert a Chelsea is vezet a Wigan ellen 2-0ra, sőt emberelőnyben vannak..

Link to comment
Share on other sites

Láttam már ilyenért 11-est, de az tény, hogy Lampard nem is akart továbbmenni, és azért olyan súlyos nem volt, hogy ilyen látványosan essen el.... <_<

Ezt a bajnoki címet nagyban köszönhetik a bíróknak szerintem, gondoljunk csak az ellenünk lőtt 1.5 méteres Droga-lesgólra, valamint az akkor meg nem adott 11-esünkre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...