Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

Ehhez kellett egy újabb csodálatos bírói döntés. Nem értem miért kapott Rafael 2x is sárgát, az első esetnél befelé lett volna szabadrúgás, a második eset meg nagyon határeset, de egy ilyen meccsen nem szabad ennyire belenyúlni a meccsbe, mert nem volt égbekiáltó szabálytalanság.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ennyi erővel fán bommelt is ki lehetett volna állítani <_< a zuefa most örülhet, hogy nincs 1 angol csapat sem az elődöntőben, elintéztek most egy címvédést, mert ugye nehogymár valamelyik favágó angol csapat nyerje meg a béelt, hanem a szuperbarsza... GRATULÁLOK. azt hiszem a többi béel meccset kihagyom.

 

Love United, Hate Glazer

Link to comment
Share on other sites

Sajnálom, hogy kiestünk, mert ezt a Bayernt sokkal több góllal kellett volna verni. Rafael második sárgája jogos volt, az első viszont közel sem. Badstuber is szépen odacsúszott Valencianak. Remélem ez a kiesés felébreszti Fergusont és veszünk egy klasszis csatárt, aki tudja pótolni Rooneyt ilyen eseteknél.

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-2 Bayern München (Gibson 3., Nani 7., 41., illetve Olic 43., Robben 74.) - Összesítés: 4-4, továbbjutott a Bayern München idegenben lőtt több góllal.

 

Még mindig nem sikerült felfognom, hogy egy ilyen elképesztő kezdés (és első félidő) után hogy sikerült elbuknunk a párharcot. :( Egyetértek abban, hogy Rafael két sárgája vitatható, bár a másodikat (és ezáltal a piros lapot) jogosnak érzem, de szerintem nem is igazán a kiállítás, hanem az első játékrész végén bekapott gól törte meg a csapat addig nyújtott teljesítményét. Én úgy gondolom, hogy ha három gólos előnnyel mehettünk volna szünetre, a Bayern-en ezúttal már a híres német mentalitás sem segíthetett volna, helyette viszont ismételten ezzel "nyerték meg" a találkozót. :mellow: Ha még gyengén játszottunk volna, azt mondom, reálisan nézve megérdemeltük a búcsút, de ezt a kiesést főként az teszi fájóvá, hogy az első félidőben nyújtott teljesítményünk alapján tényleg, kiütéses győzelmet kellett volna aratnunk. :unsure: Nem tudunk mit tenni, el kell fogadnunk ezt a kudarcot, a szezon hátralévő részére már csak a bajnokság maradt, arra kell koncentrálnia a csapatnak. Go MU!

 

3772.jpgBlackburn Rovers - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 34. forduló) - 2010. április 11., vasárnap, 14:15 (Élő közvetítés: Digisport)

Link to comment
Share on other sites

Csatárt igazolt a Manchester United

 

 

A Manchester United megerősítette, hogy szerződtették a Chivas Guadalajara mexikói játékosát, Javier Hernándezt.

 

 

Az átigazolási összeget az érintett felek nem hozták nyilvánosságra. A 21 éves válogatott játékos ezen a héten esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és már csak a munkavállalási engedélye hiányzik, amit válogatottsága miatt nem lesz gond megszerezni.

 

 

Hernández már legalább a második új arc lesz a manchesteriek jövő évi csapatában, ugyanis már szerződtették a Fulham védőjét, Chris Smallingot.

 

 

A támadó, ismertebb nevén ’Chicharito' négy gólt szerzett, négy barátságos meccsen a mexikói válogatottban.

 

Az üzlet részeként a Manchester United fogja az új Chivas Stadion nyitómérkőzését játszani a felkészülési időszakban.

 

Sir Alex Ferguson nagyon elégedett, hogy sikerült megszerezni az ifjú tehetséget, akire a skót szerint szép jövő várhat. A klub hivatalos oldalán elmondta: „Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk a Chivas-szal, és egy ilyen tehetséget igazoltunk, aki klubjában és a válogatottban is igen eredményes. Nagy erősítést jelenthet a csapat számára, és egyben a csapat első mexikói játékosát üdvözölhetjük nyáron. Már izgatottan várjuk az első mexikói fellépésünket, melynek során mi avathatjuk a csodálatos, új Chivas Stadiont.”

 

 

 

(skysports.com/FFT fordítás)

 

 

érdekes egy igazolás, szerintem kölcsönadja majd Sir Alex, hogy szokja az európai focit. kiváncsian várom mi lesz vele.

 

 

 

 

Love United Hate Glazer

 

 

Link to comment
Share on other sites

A BL-ből való kiesés utáni "letargia" közepette el is kerülte a figyelmemet Javier Hernández érkezése. Az ilyen igazolásoknak mindig örülök, Fergusonnak jó szeme van a fiatal tehetségekhez, ezt maguk az ide tartozó játékosok is bizonyították már. Szerintem a többi fiatalhoz hasonlóan 'Chicharito' is a reserve csapatban fog pallérozódni, jövőre szerepet kaphat egy-két Ligakupa-, illetve FA kupa-meccsen, és majd meglátjuk, miként válik be. ;)

 

Rooney kihagyja a holnapi, Blackburn elleni bajnokit. A Bayern elleni meccsen rásérült a bokájára, de Ferguson szerint nem komoly a baj és egy hét múlva a városi rivális otthonában már pályára léphet. A Bolton ellen nélküle is sikerült kiütéses győzelmet aratni, bár azért a Blackburn lényeges jobb formában van (főként hazai pályán), mindenesetre a legfontosabb a három pont begyűjtése.

Link to comment
Share on other sites

Ha ma győzünk, akkor ideiglenesen(?)átvehetjük a vezetést. A Chelsea ugyanis tegnap FA-Kupa elődöntőt játszott.

Az igazoláshoz:biztos jó játékos, de nekünk egy olyan csatárt kellene igazolnunk, aki képes valamilyen szinten pótolni Rooneyt, ha sérült. Berbatov erre a feladatra csak a "kisebb" csapatok ellen alkalmas. Erősebb csapatok ellen nem alkotott maradandót. Szerintetek kit kellene leigazolni csatárposztra, illetve Ti kit látnátok szívesen?

Link to comment
Share on other sites

Azt hallottátok, hogy a Valencia felajánlotta Villat a Unitednek 40 millió fontért cserébe, de Fergusonék visszautasították, a cikk szerint, mert nincs rá pénz. Nem tudom mennyi igazság lehet ebben az egész dologban, bár C. Ronaldo eladása után nem hiszem, hogy ne lenne rá pénz.

Link to comment
Share on other sites

Blackburn Rovers 0-0 Manchester United

 

Újabb botlás, ami nagyon úgy tűnik, hogy már a bajnoki címünkbe kerül. Rooney nélkül ez a Manchester egyszerűen nem önmaga, nem tud bajnokesélyeshez méltóan játszani.

Link to comment
Share on other sites

Ide is rég írtam sajnos, ami meg mostanában a csapattal történik... :huh:

Rooney nélkül tényleg nem önmaga a csapat, és én is úgy érzem, hogy ezzel el is szállt a bajnoki arany :mellow:

 

Rooney mellé tényleg kéne végre egy épkézláb csatár, mert valljuk be, Berbatov egész egyszerűen nem tudja megfelelően helyettesíteni őt. Tudom hogy már lerágott csont, stb., de szerintem hiba volt anno Tevezt elengedni Berbatov miatt.

Villa érkezésének nagyon örülnék, bár valószínűbb, hogy a Barca vagy a Real játékosa lesz. Chicharito remélem megállja majd a helyét, kitudja, lehet hogy egy csiszolatlan gyémántot igazolt Fergie :)

 

Szerintem a középpályára is kéne igazolni egy, vagy két minőségi játékost. Nem azt mondom hogy mindenképpen gigasztárt kell idehozni, egy-két olyan igazolás viszont jól jönne, mint Valencia :)

Giggsnek valószínűleg ez az utolsó szezonja, Scholesnak sincs már sok, Carrick meg az utóbbi időben ( szerintem ) elég gyengén játszik.

 

Remélem sikerül legalább a második helyet megtartani, bár ezt furcsa leírni, és egyáltalán nem örülök ennek, gondolom ti sem :huh:

Link to comment
Share on other sites

Mélységesen csalódott vagyok, közhely, de vereséggel felérő döntetlen volt, és változatlanul tartom a véleményem, miszerint innen már nincs visszaút. :(

 

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a csapat játéka mennyire Rooney-függő. :mellow: Jóllehet egy hete a Chelsea elleni rangadón sem lépett pályára, de az még érthető is, hogy a londoniakkal nem tudunk mit kezdeni nélküle (mindenesetre az akkor elért eredménnyel ettől még természetesen nem vagyok megelégedve), viszont hogy egy Blackburn-szintű csapat ellen is ugyanolyan súlytalan, gyenge a támadójátékunk, azért lesújtó. Annak idején Ronaldo-tól is nagyban függött a játékunk és az eredményességünk, de Rooney esetében ez fokozottan igaz, ha ő nincs a pályán, a csapat lassan már szinte esélytelen a három pont begyűjtésére. :unsure:

 

A másik fő dolog, ami a ma délután látott szenvedésnek a hátterében áll, az általatok is boncolgatott csatárkérdés. Közel sem vagyok megrögzött Berbatov-ellenes, de ami igaz az igaz: egész egyszerűen képtelen megfelelően helyettesíteni Rooney-t, ha ő nincs a pályán, a bolgár nem tud Manchester-szintű játékot nyújtani, és ennek magának a csapatnak a támadójátéka látja kárát, amely így teljesen "életlen", a gólveszély egyáltalán nincs benne a United "rohamaiban", és még a helyzetbe kerülés lehetősége se nagyon áll fenn. :mellow: Amikor Tévez még itt játszott, legalább volt egy klasszis cserecsatárunk, ha már egyszer Ferguson akkor is Berbatovot favorizálta, most viszont Rooney (és Owen - bár őt nem szeretném ebbe belekeverni) hiányában még csak variációs lehetőség sincs támadóposzton. Szóba került Villa leigazolása, de azt gondolom, Ferguson játékospolitikáját ismerve nincs komoly esély az ő érkezésére, és szerintem Berbatov helyzete sem fog változni a következő idényben sem. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy nyáron szerződtetünk még egy, nevesebb csatárt, de nagy klasszis érkezésével nem érdemes kalkulálni.

 

Ami viszont a fenti gondoknál is jóval jelentősebb probléma, hogy minden bizonnyal elúszott a bajnoki cím, nem lesz meg sorozatban a negyedik Premier League-trófea, nem leszünk a Liverpoolt megelőzve egyeduralkodók a bajnoki címek tekintetében, stb. :( Úgy tűnik a Chelsea hasonló módon nyerheti meg a pontvadászatot, mint ahogy mi három évvel ezelőtt elsők lettünk: akkor ők üldöztek minket, végig ott voltak közvetlenül mögöttünk, de összességében stabil teljesítménnyel, magabiztosan értünk célba - a most folyó szezonban ugyanez játszódik, játszódott le, csak fordított szereposztással. Még semmi sem biztos, de nagy csoda kellene, hogy a Chelsea innen elbukja a bajnoki címet, a bajnokság hajrájában hasonló helyzetben vannak velünk szemben, mint ahogy tavaly mi álltunk a Liverpoollal. Ahhoz, hogy előzni tudjunk, a 'kékeknek' a hátralévő négy forduló (illetve nekik öt meccs) során ki kellene kapniuk a Liverpool-tól és döntetlenre kellene végezniük a Tottenhammel (vagy fordítva), azt aligha hiszem, hogy a Bolton, a Stoke, vagy a Wigan pontokat tudna elvenni tőlük. A sorsunk gyakorlatilag a Chelsea kezében van, de kétlem, hogy egy ilyen jelentős előnyt leadnának a bajnokság végéig. :unsure: Ráadásul még a második helyünk is komoly veszélybe került, mivel ha az Arsenal szerdán nyer, ők is elénk kerülnek a táblázaton. Tudom, hogy a bajnoki cím elbukása esetén senkit sem vigasztalna az "ezüstérem", de akkor legalább az legyen meg, hogy a tabella is hűen tükrözze, melyik csapat volt igazán harcban az aranyért.

Link to comment
Share on other sites

A Chelsea nem hibázott, szoros meccsen, de megverte a Bolton-t, így négy körrel a bajnokság vége előtt négy pont a hátrányunk velük szemben. Ferguson is azt nyilatkozta már a hétvégén is, hogy ezek után szinte elérhetetlen a bajnoki cím, csak a londoniak óriási hibái esetén jöhetne össze; úgy tűnik tényleg marad az, hogy a csapat a bajnokság utolsó fordulóiban a szurkolókért játsszon... :(

Link to comment
Share on other sites

Azért Berbatov nyakába se lehet varrni mindent, szó sincs róla, hogy erről az egészről ő tehet. Az elmúlt hetekben nyújtott gyenge (le)szereplésért a csapat a felelős, nem egyetlen ember (ha úgy vesszük, Rooney kidőlése hozta magával a bajt, de hát a sérüléséről ő a legkevésbé sem tehet), az már más kérdés, hogy Berbatov egyike volt a legnagyobb csalódást keltő játékosoknak. De mégegyszer mondom, a csatárigazolás elképzelhető nyáron, sőt, szinte biztos, de Villa-szintű játékos szerződtetésére nem látok esélyt. :huh:

 

5262.jpgManchester City - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 35. forduló) - 2010. április 17., szombat, 13:45 (Élő közvetítés: Eurosport2)

Link to comment
Share on other sites

én úgy vagyok ezzel a csatárkérdéssel, hogy inkább házon belül kellene megtalálni azt a csatárt, aki Wazzát helyettesíteni tudja. örülnék neki, ha mondjuk egy brit gyereket hozna SAF mondjuk Boydot a Rangersből vagy a csapattársát Flecket, akinek a vehemenciája olyan, mint Rooney-é csak az a baj, hogy ő nem csatár. vagy ha azt vesszük, hogy Giggsy utód is kellene, akkor pedig Aiden McGeady a tökéletes választás.

amugy én arra leszek kiváncsi, hogy Corry Evans milyen teljesítményt nyujt majd, amikor bemutatkozik a felnőtt csapatban. azt is remélem, hogy Cleverley is szóhoz jut, majd a következő szezonban, mert az a gyerek már most remek. a Watfordot gólokkal segíti, ebben a szezonban már 10 felett van.

 

nincsen itt probléma, SAF pedig eddig mindig tudta, hogy kit kell hozni a csapathoz.

 

Love United, Hate Glazer

Link to comment
Share on other sites

Manchester City 0-1 Manchester United (Scholes 93.)

 

Ez megint valami hihetetlen volt, ezúttal pozitív értelemben. :rolleyes: A Scholes győztes gólját követő pillanatokban szerintem senki nem gondolt arra, hogy a bajnoki cím szinte elérhetetlen távolságban van, ez igazi siker volt, olyan, amit per pillanat semmi nem homályosíthat el. ;) A meccs összképét tekintve nem egészen ezt vártam a rangadótól (az mondjuk sejthető volt, hogy nem hoz az őszi mérkőzésen látottakhoz hasonló gólparádét), de az biztos, hogy minden elemében hű volt egy igazi manchesteri városi derbihez. A csapat teljesítményével szerintem nem volt különösebb probléma, a befejezéseknél lehettek volna határozottabbak (főként Giggs lábában, illetve fejében maradt többször is a gól, de a sérülését követően még Rooney játéka sem volt az igazi), de egy ilyen győzelem után úgysincs senki, aki ezzel foglalkozna. :) Scholes a szerződéshosszabbítását követően azonnal bizonyította, hogy nem hiába kötötték meg azt az új kontraktust; nem tudom, hogy ez a győztes találat mennyire hozta vissza a reményeket, de az biztos, hogy teljesen még nem szabad leírni magunkat, a Manchestert. ;)GLORY, GLORY MAN. UNITED!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...