Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

Mentalitás terén szerintem ott volt hiányosság, hogy nem volt igazi húzóember, a középpályán legalábbis (mert elől Rooney mindig hajt, csak hát ha nincs támogatás... - bár tegnap neki se ment igazán), Scholes és Nani is olyan, hogy ha a csapatnak nem megy vagy szorult helyzetben vannak, akkor ők sem teljesítenek jól, Fletcher a City ellen megmutatta, hogy szorult helyzetekben is tud villantani (bár erre a tavalyi szezonban is volt jópár példa), tegnap viszont neki sem akart összejönni, Welbeck-től pedig ilyen helyzetben nem lehet várni a "csodát". :huh: A cserék sem hoztak igazi megújulást, Valenciától még lehetett volna várni valamit, de hiányzott ebből a csapatból Giggs. :unsure: És ha Owen bevethető lett volna, gondolom Ferguson őt küldte volna be, nem pedig egy újabb belső középpályást. Igazad van abban merchanies, hogy az ilyen jellegű meccsek nagyrészét hozni szoktuk, de valóban, amikor másodszor is hátrányba kerültünk, már nem sok esély maradt a győzelemre. :mellow: És ha már az a gól került szóba, Foster-ről mit is lehet mondani - kell Van der Sar, nagyon...

 

Azt most még nem lehet tudni, hogy hosszútávon milyen eredmény kedvezne nekünk a mai Chelsea - Liverpool meccsen, de rövidtávon mindenképpen egy döntetlen, vagy ha mást nem, egy 'Pool-győzelem jönne jól a számunkra, hogy megtartsuk az első helyet a bajnokságban. Kíváncsian várom azt a találkozót is.

 

A Chelsea -tulajdonképpen azt is lehet mondani, hogy egész simán- 2-0-ra legyőzte a Liverpool-t, így a 'kékek' 2 ponttal megelőzve minket visszavették a tabella első helyét. Elkeseredni és szomorkodni egyáltalán nem kell, hátravan még harminc forduló, azalatt lehet javítani. :) A mai meccsről akkor marad a káröröm :P , egyébként az valamilyen szinten ezen a találkozón is látszott, hogy a Liverpool-t idén gyakorlatilag akárki megverheti, már várom az Anfield Road-i látogatásunkat.

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3829.jpgManchester United - Bolton Wanderers5331.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 9. forduló) - 2009. október 17., szombat, 16:00 (Élő közvetítés: Digisport)

 

Két hét után végre újra angol bajnoki. :happy: A Bolton ellen kötelező begyűjteni a három pontot, remélem a Sunderland elleni kisebb fennakadás után tovább tart a csapat jó formája. ;) Hosszú idő után Van der Sar végre ismét a kapuba állhat, Owen viszont még mindig nem épült fel a sérüléséből, ami viszont -jóval- nagyobb gond, hogy Rooney játéka is kérdéses. :huh: A Grúzia ellen lőtt mesterhármasa alapján (is) úgy tűnik, Berbatov egész jó formában van, de azért kellene mellé Rooney is; a Bolton ellen amúgy sem érzem szükségesnek az egycsatáros taktika alkalmazását, Welbeck-et és Macheda-t pedig nem nevezném biztos pontnak a csatársorban. Szombaton mindenképpen nyernünk kell, nincs mese. :)Glory, Glory Man. United!

 

Manchester United 2-1 Bolton Wanderers (Knight 5.-öngól, Valencia 33., illetve Taylor 75.)

 

A meccs háromnegyede teljesen sima volt, csak magunknak és a kihagyott helyzeteinknek, ill. a kétgólos vezetés tudatában kicsit visszavett támadójátéknak köszönhetjük, hogy az utolsó negyed órára a Bolton szépítő gólja után maradt még egy kis izgalom. De végülis meglett a három pont (a bekapott gólban annyi pozitívum azért van, hogy Valencia első bajnoki gólja így egyben győztes találat is lett :) ), és a Chelsea 2-1-es vereségének köszönhetően ismét mi állunk a tabella első helyén, ráadásul most már 'tiszta', 1 pontos előnnyel. ;) Emellett ami még a leginkább tetszett a meccsen az az, hogy Rooney nélkül is nagyon jól működött a támadójáték (legalábbis amíg a meccs is úgy állt, hogy teljes fokozaton kellett pörögniük a játékosoknak), Berbatov nagyon motiváltan játszott, a szokásosnál is több látványos, trükkös megoldással próbálkozott, Owen-nek is ment, szerzett is egy "fél-gólt", valamint még Valencia az, akit külön ki lehet emelni (Giggs-nél az egyenletes, hiba nélküli játék már-már általános jelenség az utóbbi meccseken :) ). Kár, hogy nem jött össze egy többgólos győzelem, mert ha a befejezéseknél kicsit jobban odafigyelnek, simán meglehetett volna, de ahogy már mondtam, a lényeg most úgyis az, hogy nyertünk és ismét vezetünk a bajnokságban. ;)Glory, Glory Man. United!

 

Ui.: Most megnézném azoknak a Liverpool-szurkolóknak az arcát, akik két hete a Sunderland elleni, döntetlennel zárult meccsünk után kinevették a csapatot :D (biztosan voltak ilyenek, most nem a fórumra gondolok). Ezek után még jobban várom a jövő hétvégét, remélem kiegyenlítjük a 'Pool bajnoki győzelmeinek és vereségeinek a számát (és egyúttal némileg bosszút álljunk a tavalyi vereségekért). :P Természetesen nem akarok előre inni a medve bőrére, de az előjelek több mint bíztatóak ;) (de előtte még a hétközi moszkvai kirándulást kell sikerrel vennünk).

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

1035.jpgCSZKA Moszkva - Manchester United3829.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló) - 2009. október 21., szerda, 18:30 (Élő közvetítés: Digisport)

 

Szerdán először térünk vissza a 2008-as BL-győzelem helyszínére. És mivel a kelet-európai meccseket az időjárásra való tekintettel a megszokott időpontnál két órával korábban játsszák, élőben láthatjuk a találkozót ;) (egy előnye annak, ha a csoportban orosz vagy ukrán ellenfél is van :) ). Jónéhány játékosunk fog hiányozni, Giggs és Evra a hétvégi meccsen szenvedett kisebb sérülést, Fletcher és Park pedig már korábban sem állt a csapat rendelkezésére. Hasonló a helyzet Rooney-val is, őt ugyan megpróbálták olyan állapotba hozni, hogy bevethető legyen, de Ferguson végül nem nevezte a találkozóra (egyébként is arról szóltak a hírek, hogy a napokban születendő gyereke miatt valószínűleg nem utazna el Moszkvába, ami szerintem teljesen érthető). Így legalább hétközben is láthatjuk majd, hogy miként működik a Berbatov-Owen csatárkettős, bár a fent említetteken kívül a bolgár és a hétvégi bajnokiról is hiányzó Vidics játéka is kérdéses (Ferguson egyébként azt ígérte, hogy a mostani hiányzók közül Fletcher és Park kivételével mindenki biztosan bevethető lesz a hétvégi, Liverpool elleni rangadón). A CSZKA még idegenben sem tűnik túl veszélyes ellenfélnek, szerintem nyugodtan lehet tartalékolni egy kicsit a 'Pool ellen, kockáztatni felesleges, vannak olyan jó "beugróembereink", hogy a hétközi BL-meccsről is három ponttal térjünk haza. ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

CSZKA Moszkva 0-1 Manchester United (Valencia 86.)

 

Nem volt túlzottan jó meccs, a találkozó összképe hasonlított arra, amit az idei két BL-fellépésünkön láthattunk, a mindössze egygólos győzelem ellenére mégis azt mondom, nincs igazán okunk a panaszra, a lényeg, hogy megvan a győzelem, nem a csoportmeccsek azok, ahol nagyon villogni kell (főleg nem úgy, hogy jónéhány alapemberünket nélkülöznünk kellett, és a hétvégén az Anfield Road-ra látogatunk). Gondolom Ferguson is hasonló okok miatt döntött az egycsatáros felállás mellett, és azt sem nevezném megszokott dolognak, hogy Fabio védekező középpályás játszik :) (a kispadon pedig ott van Carrick). Örülök, hogy Valencia szerezte a győztes gólt, a néhány perccel korábban lőtt óriási kapujáfánál sajnáltam, hogy nem akadt be az a bomba, de aztán csak betalált. A csoport másik meccsén a Wolfsburg csak gól nélküli döntetlent tudott elérni a Besiktas ellen, így a moszkvai siker nagy lépés a csoportelsőség felé, 5 pont az előnyünk a csoportban a német bajnokkal szemben. Úgy tűnik idén a BL-csoportkörből nem túl hangzatos sikerekkel, de magabiztosan fogunk továbblépni. :) Vasárnap pedig jöhet a Liverpool... ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

3793.jpgLiverpool - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 10. forduló) - 2009. október 25., vasárnap, 15:00 (Élő közvetítés: Eurosport2)

 

Vasárnap jön a Liverpool elleni rangadó. :rolleyes: Nagy reményekkel várhatjuk a meccset, elvégre a Liverpool pocsék formában van, a legutóbbi négy tétmeccsén (ebbe két bajnoki és két BL-találkozó tartozik bele) nem tudott pontot szerezni, ráadásul a csapat két húzóembere közül Torres ugyan játszhat, de nincs teljesen rendben, Benítez-nek viszont muszáj a kezdőcsapatba tennie, Gerrard játéka pedig bizonytalan azok után, hogy a hétközi meccsen kiújult az ágyéksérülése (rajtuk kívül többek között Glen Johnson sem lesz bevethető). Nálunk viszont minden rendben, a csapat formájára nem lehet panasz, a sérült játékosok pedig felépültek, egész pontosan Giggs és Evra teljesen rendben van, Rooney és Fletcher még egy kicsit bizonytalan, de minden valószínűség szerint pályára léphetnek majd vasárnap (Park-nak nagyjából két hetet kell kihagynia, de ez tulajdonképpen jó hír, korábban sokkal rosszabb dolgokat is lehetett hallani a sérüléséről). Azon kívül, hogy az Anfield Road-on lesz a találkozó, szerintem gyakorlatilag minden mellettünk szól, persze nem szabad elbízni magunkat, ahogy a remek futballközhely is tartja, egy ilyen rangadón nem számít a forma és a táblázaton elfoglalt hely, bármi megtörténhet. Annyi biztos, hogy mindenképpen nyernünk kell, Benítez szerintem most már ki fog valamit találni azok után, hogy a csapata sorozatban négy vereséget szenvedett el, nem tartom valószínűnek, hogy sokgólos mérkőzés lesz (vagy inkább hogy valamelyik fél több gólos különbséggel nyerjen), viszont -mégegyszer, bármiféle elbizakodottság nélkül :) - ha a Liverpool formája nem sokat javul(t) az előző meccseken mutatott játékhoz képest, és fogást találunk rajtuk, akár még egy magabiztos, 2-3 gólos győzelem is összejöhet a végén :huh: (vagy legalábbis egy hasonló, mint amit a Chelsea produkált a 'Pool ellen). Akárhogy is, a lényeg, hogy nyerjünk! ;)Glory, Glory Man. United!

 

Liverpool 2-0 Manchester United (Torres 65., Ngog 96.)

 

Túl sok mindent nem tudok mondani, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk, egy idő után már csak a döntetlenért harcoltunk, de végül még az sem jött össze. :( Szomorú vagyok, mert a Liverpool-t ha valamikor, akkor most, ilyen helyzetben meg lehetett volna verni, de sajnos nem sikerült. Nem is igazán azt sajnálom, hogy a Chelsea ismét a tabella élére állt, mert az tíz forduló után még nem jelent semmit, de ez a rangadó mindig különös jelentőséggel bír, mellesleg egy győzelemmel 10 pontra leszakíthattuk volna a 'Pool-t. De kár is ezen rágódni, mert nem jött össze, és ettől a vereségtől még nem dől össze a világ, ugyanúgy ott vagyunk a Chelsea nyomában, és a rangadók szempontjából még mindig mi állunk a legjobban (3 győzelem és 1 vereség, és nekünk már csak a 'kékek' vannak hátra, ill. még az Aston Villa, ha őket is ide vesszük). Tovább kell dolgozni, hétközben egy Ligakupa-meccs vár a csapatra, jövő hétvégén pedig lehet javítani a bajnokságban a Blackburn ellen. ;)Go MU!

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Hát szomorú vagyok :( meccset nem láthattam, mert a falusi focicsapat dolgaival kellett foglalkoznom egész délután... de mind1 nem tör össze a világ még simán az idény elején járunk meg mások botlottak már többet is ennyi :) következő meccset magabiztosan hozni kell és nem lesz gond

Link to comment
Share on other sites

487.jpgBarnsley - Manchester United3829.jpg (type_carling.gifAngol Ligakupa, 4. forduló) - 2009. október 27., kedd, 20:45 (Élő közvetítés: Sport1)

 

Hétközben ismét "pihenésjellegű" meccs, a Barnsley-hoz látogatunk a Ligakupa keretében. Ferguson természetesen a megszokott módon pihentetni fogja az alapembereket, a hírek szerint Rafael visszatérhet, és szinte biztos, hogy Obertan-nek meglesz a tétmeccsen való bemutatkozása. Nem a holnapi találkozó lesz a mérvadó, hogy a hétvégi vereség után hogy áll a csapat (bár gyanítom különösebb gond azzal sem lesz), de természetesen ezt a meccset is meg kell nyernünk, a továbbjutás egyébként is alapelvárás, főként amíg ilyen csapatokkal játszunk. Nem muszáj valami egetrengető eredményt összehoznunk, de örülnék, ha sikerülne több góllal, teljesen simán továbbjutni, csak hogy a fiatalok is megmutathassák, mit tudnak. ;)Go MU!

 

Barnsley 0-2 Manchester United (Welbeck 6., Owen 59.)

 

Erről van szó, sima továbbjutás volt, a kétgólos győzelem bőven elég a második csapattól. ;) Nem értem, Neville-től miért volt szükség arra a belépőre, hisz akkor már Owen góljával (ami egyébként óriási volt, fénykorában sem csinálhatta volna jobban, kezd egyre jobb formába lendülni) kettővel mentünk, de a kiállítás után sem forgott veszélyben a továbbjutásunk, mert az ellenfél rendkívül bután játszott. Tetszett a tétmeccsen most bemutatkozó Obertan játéka, az egész meccs folyamán hajtott, illetve még Anderson az, akit ki tudnék emelni, voltak többek között remek hosszú passzai, kár, hogy ezek közül legalább egyet nem váltottak gólra a társak (igaz Owen-nek tulajdonképpen ő adta a gólpasszt). A Ligakupában tehát ott vagyunk a legjobb nyolc között (a negyeddöntők párosításait szombaton sorsolják, a meccsek december első hetében esedékesek), most koncentrálhatunka hétvégi, Blackburn elleni bajnokira. ;)Glory, Glory Man. United!

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Tetszett a fiatalok tegnapi játéka Welbeck egymaga rúghatott volna 3-at :D Obertan nagyszerű volt Tosic is jó volt 1 igen jó lövése beakadhatott volna kár érte, de úgy összességében a 2. csapattól szép játék volt nem kellett megerőltetniük magukat

Link to comment
Share on other sites

3829.jpgManchester United - Blackburn Rovers3772.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 11. forduló) - 2009. október 31., szombat, 18:15 (Élő közvetítés: Digisport)

 

A Ligakupában való továbbjutással valamelyest sikerült javítani a Liverpool elleni vereséget követően, szombaton pedig már a Blackburn ellen léphetünk pályára a bajnokságban. A soros ellenfél az Arsenal-tól hat, a Chelsea-től öt gólt kapott, ebből is egyértelműen látszik, hogy a Rovers-nél elsősorban a védelemmel vannak gondok, jó lenne, ha ezt mi is a két londoni csapathoz hasonlóan tudnánk kihasználni, és az ő példájukat követve kiütéses győzelmet aratnánk, bár ennyire nem érdemes előreszaladni, először is az a legfontosabb, hogy a három pont meglegyen. A Blackburn játékosállományát az elmúlt napokban vírusos fertőzés tizedelte, több játékos, például a védelem oszlopos tagjai közül Samba és Chimbonda játéka is kérdéses, nálunk viszont már csak Park hiányzik, Fletcher felépült a sérüléséből. Reméljük érvényesül a papírforma, és otthon tartjuk a három pontot, de emellett örülnék, ha a Burnley elleni vereséget követő mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is egy sok-, de legalább két-három gólos győzelemmel folytatnánk a liverpooli zakó után a bajnoki szereplésünket. ;)Glory, Glory Man. United!

 

Még a Barnsley elleni Ligakupa-meccshez kapcsolódik, érdemes elolvasni :) :

http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/rossz-ikret-figyelmeztetett-a-biro-fellebbez-az-mu-2004887

Kisorsolták a Ligakupa negyeddöntőit, a Tottenham-et fogadjuk az Old Trafford-on. Nem éppen a legkönnyebb ellenfél, de a bajnokságban idén egész simán megvertük őket (leszámítva azt, hogy már az első percben hátrányba kerültünk :) ), és az utóbbi években az ellenük vívott kupameccsekből is mindig mi jöttünk ki győztesen (elég csak a tavalyi Ligakupa-döntőre gondolni ;) ). A további párosítás egyébként Blacburn - Chelsea, Portsmouth - Aston Villa, és Manchester City - Arsenal.

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Üdv mindenkinek! Régen voltam, de megnéztem én az összes meccset (amelyiket tudtam). A Liverpool-tól való kikapás nem jött túl jól, és most 3 óra felé úgy áll hogy az Arsenal veri a Tottenhamet, vagyis ha késődélután nem szereznénk pontot, az ágyúsok is megelőznének. Én bízok a csapatban és remélem megint egy közel olyan sikeres, hanem sikeresebb eredményt tudunk elérni a bajnokságban mint tavaly (pontok és rivális csapatok legyőzése terén). :)

Glory Glory Man. United!

 

szerk: 2-0-ra nyertünk! Whohoo! Berba olyan gólt lőtt azt hittem nem látok rendesen! :P

Visszakúsztunk a Chelsea mögé. (két pont a különbség) Rooney is szép gólt szerzett! B)

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 2-0 Blackburn Rovers (Berbatov 55., Rooney 87.)

 

A kiütéses győzelem ugyan elmaradt, de így sem voltak igazából nehézségeink, teljesen simán hoztuk a meccset. ;) Az első félidő nagy részében kicsit akadozott a csapat játéka, de az utolsó percekben már nagy fölényben voltak, a második játékrészben pedig már a gólok is jöttek. Berbatov találata megint nagy volt, azt hiszem ez a gól is csak még inkább bizonyítja, hogy idén sokkal jobb formában van és sokkal nagyobb hasznára tud lenni a csapatnak, mint az előző szezonban, és örülök, hogy egy kis túlzással hosszú kihagyás után (legalábbis nála ez annak számít :) ) Rooney-nak is sikerült ismét betalálnia (a technikai megoldás nála is átlag feletti volt). Obertan végre bajnokin is debütált, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy mindezt gól is kísérje, sajnálom, hogy mellélőtt abban a kihagyhatatlan helyzetben, illetve az utolsó másodpercekben Owen is meglőhette volna a maga gólját, ha néhány centiméterrel beljebb tudta volna helyezni a labdát. :huh: De panaszra így sincs okunk, tulajdonképpen egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk (a Blackburn-nek az egész meccsen egyetlen lövése volt, az is a rendes játékidő végén - megjegyzem, amennyiben a játékvezető les miatt fújt azután, akkor azt hiszem valóban szabályos góltól fosztotta meg a Rovers-t, de ha szabálytalanságot látott, akkor nincs miről beszélni), így továbbra is ott vagyunk a tabella második helyén, jövő hétvégén pedig következhet a Chelsea elleni rangadó (előtte még természetesen a CSZKA elleni BL-meccs). ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Nagyon jó meccs volt kár h csak neten tudtam nézni de nembaj így is megérte :)

1 pillanatig nem forgott veszélyben a győzelmünk kis szerencsével 5-6góllal is nyerhettünk volna

Külön öröm Rooney és Berba gólja akik idén kiváló csatárpárost alkotnak :D Berba külön kis meglepetés a kiváló formájával sorban lövöldözi ő is a fontos gólokat ;) Rooney meg Rooney nincs a szememben hozzáfogható játékos :rolleyes:

Obertan debütált nagy tehetség kétségtelen de szerintem volt benne 1 kis izgulás nem gyengén

A vereség már a múlté a bl-ben bebiztosíthatjuk a továbbjutást a hétvégén meg rangadó a Chelsea ellen

Link to comment
Share on other sites

3829.jpgManchester United - CSZKA Moszkva1035.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló) - 2009. november 3., kedd, 20:30 (Élő közvetítés: Digisport)

 

Ha minden jól megy, a mai meccsen bebiztosíthatjuk a helyünket a nyolcaddöntőben, egyúttal gyakorlatilag a csoportelsőségünket is biztossá tehetjük. A CSZKA ellen hazai pályán papírforma a győzelem, remélem ennek megfelelő végeredménnyel is zárul a találkozó, és bízom abban is, hogy a csapat játéka sokkal jobb lesz ahhoz képest, mint amit a moszkvai összecsapáson láthattunk. Hiányzóink sajnos vannak, Ferdinand, Vidics, és Giggs sem léphet pályára a mai találkozón, Berbatov egy kisebb sérülést szenvedett a hétvégi meccsen, kérdéses a játéka, és lehet, hogy Rooney sem lesz ott azok után, hogy tegnap megszületett a gyereke (a Chelsea elleni bajnokin szinte biztosan ott lesznek mindannyian), Park-nak még két hét pihenőre van szüksége, hogy visszanyerje a formáját. Remélhetőleg azért nélkülük is sikerül három ponttal zárni a mai meccset, az a fő, hogy hétvégén rendelkezésre álljanak. ;)Glory, Glory Man. United!

 

A Manchester hivatalos kezdőcsapata: Van der Sar - Neville, Brown, Evans, Fabio - Valencia, Scholes, Fletcher, Nani - Owen, Macheda

Hát igen, elég tartalékos felállás, gondolom némileg a hétvégi, Chelsea elleni rangadó is befolyásolta a kezdőcsapat összeállítását. Rooney azért a cserepadon ott van, ha netán valami probléma adódna :) , örülnék, ha Obertan a BL-ben is bemutatkozhatna és kapna minimum fél óra játéklehetőséget, hátha legalább itt összejönne neki a góllal debütálás. :rolleyes:

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Hát érdekes meccs volt :D lényeg a továbbjutás és a veretlenség megőrzése nem kell szomorkodni a 3-3 miatt legalább felálltunk és látott a közönség 1 jó meccset:D majd a hétvégén a Chelsea ellen kell bizonyítani de külön öröm számomra h Scholes idén rendre szerzi a góljait és Giggs-re sem lehet sosem panasz

 

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-3 CSZKA Moszkva (Owen 29., Scholes 84., Valencia 90., illetve Dzagojev 25., Kraszics 31., V. Berezuckij 47.)

 

Nem éppen ezt vártam a mérkőzéstől, de a lényeg, hogy a legfontosabb, a továbbjutás megvan. ;) Arra számítottam, hogy ezen a meccsen mindhárom pontot otthon tartva fogjuk bebiztosítani a helyünket az egyenes kieséses szakaszban, aztán a hátralévő két csoportmeccs valamelyikén (esetleg mindkettőn) csúszik majd be hasonló botlás, de végülis mindegy, továbbléptünk, így a tegnapi döntetlen miatt sem bosszankodom és különösebb hiányérzetem sincs, talán nem is annyira meglepő, hogy egy ilyen összeállításban pályára lépő csapattal nem tudtuk megverni a moszkvaiakat. Korábban már valaki írta, hogy Ferguson idén a BL-ben úgy küldi ki a csapatot, hogy "csak valahogy húzzuk be a meccset", az eddigi három találkozón szerintem ez így magában nem volt igaz, de tegnap erőteljesen érződött valami hasonló a fiúkon :huh: , főként az első félidőben (bár azt itt megjegyezném, hogy többek között Macheda vagy éppen Fletcher révén ekkor sem jártunk messze újabb gól szerzésétől), két gólos hátrányban aztán nagyon beindultak, amiért mindenképpen kijár a dicséret, nagyot küzdöttek. Örülök, hogy Owen már a BL-ben is betalált, Valencia góljának pedig még jobban (igaz nem kis szerencse is kellett, hogy a hálóban kössön ki a labda, de hát attól még az övé a gól), az öröm mellett elégedettséggel is tölt el, hogy az utóbbi meccseken fontos gólokat szerez :) , már most megérte leigazolni, bár ez talán már jó ideje nem kérdés (ugyanez igaz persze Owen-re is). ;) Szóval a továbbjutás megvan, a csoportkör hátralévő részét már lehet kicsit lazábban kezelni, persze azért a csoportelsőséget is mindenképpen illene kiharcolni a még előttünk álló két találkozón. ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

3779.jpgChelsea - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 12. forduló) - 2009. november 8., vasárnap, 17:00 (Élő közvetítés: Eurosport2)

 

A hétvégén 'szuperrangadó' következik a bajnokságban, ami nem mellékesen számunkra egyben a szezon egyik legfontosabb meccse is. Azt hiszem az már most egyértelműen látszik, hogy idén a londoniak lesznek a legnagyobb riválisaink a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, így aztán Stamford Bridge, remeklő Chelsea, Carlo Ancelotti, stb. ide vagy oda, ezt a találkozót meg kellene nyernünk! Alapesetben talán egy döntetlennel is megelégednék (bár a pontosztozkodást ezúttal sem nevezném kimondottan rossz eredménynek, bár ez attól is függ, hogy miként alakul a mérkőzés), de ha most mindhárom pontot el tudnánk hozni, azzal egyrészt a Chelsea-t egy ponttal megelőzve a tabella élére állhatnánk, másrészt mindezt azzal a tudattal, hogy minden őszi rangadón túl vagyunk. A 'kékek' még veszthetnek pontokat például az Arsenal ellen is rangadón, de nem érdemes ilyesmikkel kalkulálni, nagy dolog lenne, ha most meg tudnánk verni őket idegenben, és remélem a csapat mindvégig ebben a tudatban is fog játszani. A sérültlistánk sajnos nem tisztult le teljesen, Vidics és Berbatov ugyan egész biztosan pályára léphet vasárnap délután, Ferdinand játékára viszont szinte egész biztosan nem számíthat Ferguson :( (ráadásul ez nem is csak a soron következő meccset érinti, olyanokat lehet olvasni, hogy ezidáig még nem sikerült megtalálni a fájdalmai forrását, így kicsivel tovább is elhúzódhat ez a kényszerpihenő :mellow: ). Remélem azért az ő hiánya nem bizonyul végzetesnek, Evans ebben a szezonban eddig nagyon megbízhatóan és jól játszott, bízzunk benne, hogy így lesz ez a Chelsea ellen is. ;) A londoniak támadóival szemben nehéz dolgunk lesz, Drogba remek formában van, elsősorban az ő hatástalanítása, illetve a középpályások hatékony szűrőmunkája jelenti a kulcsot a támadásaik megfékezéséhez. A Stamford Bridge-en egy döntetlen sem számít rossz eredménynek, de remélem három ponttal fogunk gazdagodni a vasárnap esedékes rangadón! ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Chelsea 1-0 Manchester United (Terry 76.)

 

Nagyon el vagyok keseredve, mert ha három pontot nem is, de legalább egyet el lehetett volna hozni. Egészen az utolsó negyed óráig teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, nyoma sem volt annak az ötlettelenségnek, mint amit a Liverpool elleni rangadón láthattunk, az alap belső védőpáros hiánya egyáltalán nem volt érezhető, Evans és Brown hiba nélkül tették a dolgukat, akár mi is megszerezhettük volna a vezetést, de aztán jött az a kérdéses ütközés, utána szerintem fejben nem voltak teljesen tiszták, ezután pedig kaptuk a gólt. :( Ami megintcsak eléggé érdekes körülmények között született, bár nem állítom, hogy itt egész biztosan hibázott a játékvezető, de tény, hogy a végére nagyon kicsúszott a kezéből a meccs. :huh: De sajnos ugyanígy vagyunk ezzel mi is, gól nélküli állásnál voltak ígéretes helyzeteink, ha azok egyikét gólra váltjuk, szerintem legalább a döntetlen meg lett volna (bár tudjuk jól, mit érnek a 'ha'-kezdetű mondatok), hátrányban viszont egyáltalán nem volt igazi esélyünk az egyenlítésre, ilyenkor pedig néha eszembe jutott egy játékos, aki nyáron távozott a csapattól. Csalódott vagyok, enyhén szólva nem jött jól ez a vereség (ami már a harmadik volt ebben a szezonban, bár az enyhítő tény, hogy már minden rangadót lejátszottunk, és ezen találkozók összesített mérlegét tekintve még így sem állunk olyan borzasztóan rosszul), a Chelsea immár öt ponttal megy, az Arsenal jobb gólkülönbségével elénk lépett a tabellán (ráadásul nekik még egy elmaradt meccsük is van), de bízom benne, hogy talpra fog állni a csapat, mostantól olyan meccsek jönnek, amelyeken egytől egyig kötelező a három pont begyűjtése! ;)Go MU!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

3829.jpgManchester United - Everton3783.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 13. forduló) - 2009. november 21., szombat, 18:30 (Élő közvetítés: Digisport)

 

Holnap végre ismét bajnoki meccset játszunk, hiányzott már nagyon. :) A Chelsea-vel szemben elbukott rangadó után, valamint tudatában annak, hogy jobb gólkülönbségével az Arsenal is megelőz minket (ráadásul még egy elmaradt meccsük is van), az Everton ellen hazai pályán mindenképpen nyernünk kell, de ezen felül innentől sorra kell hoznunk a meccseinket, ha fel akarunk zárkózni. A két héttel ezelőtti állapotokhoz képest összességében javult a csapat tájékán a sérültek helyzete: Neville sérült, illetve a világbajnoki pótselejtezőkről visszatérő Evans és O'Shea játéka ugyan kérdéses, de Vidics-re biztosan számíthatunk, Ferdinand legalább már a kispadon ott lesz, valamint Park is felépült a több hétig elhúzódó sérüléséből. Meg kell említeni, hogy lesz még egy hiányzónk, őt azonban nem a játékosok között kell keresni: Ferguson-t az FA négy bajnoki meccsre eltiltotta, ebből kettőt a holnapi, illetve az egy hét múlva esedékes, Portsmouth elleni találkozókon tölt le, a másik kettő pedig áttolódik a következő szezonra - talán nem fogunk belehalni, ha ezeken a mérkőzéseken nem ülhet ott a kispadon, bár gondolom azokat a bizonyos "kiskapukat" úgyis megtalálja. :) Az Everton-nál már jóval nagyobb fejfájást okozhat David Moyes vezetőedzőnek a csapat összeállítása: a meghatározóbb játékosok közül biztosan nem léphet pályára a kapus Howard, Pienaar, Jagielka, valamint Mikel Arteta; Saha és Jo játéka pedig kérdéses, bár az ilyen meccseken azért a "kérdőjeles" játékosok el szokták vállalni a játékot, legalábbis ellenünk az így szokott lenni az utóbbi időben (gondoljunk csak a félig sérült Torres döntő góljára a Liverpool elleni rangadón <_< ). Bármennyire is nagy gondot okoz az Everton számára a sok sérült, nem szabad félvállról vennünk ezt a meccset, a liverpooliak idén eléggé felemásan szerepelnek, ingadozó a formájuk, de ezen a találkozón szerintem a jobbik arcukat fogják mutatni - persze ettől még az esélyesek mi vagyunk, és ennek megfelelően mindhárom pontot otthon is kell tartanunk. ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-0 Everton (Fletcher 35., Carrick 67., Valencia 76.)

 

Csatlakozom az előttem elmondottakhoz :) , még ha a játékunk nem is volt annyira szép és néhány játékos többet is kihozhatott volna magából (gondolok itt főként Rooney-ra, Owen is legalább egy nagy helyzetét gólra válthatta volna, Giggs azért a második félidőre feljavult és volt egy gólpassza), teljesen simán és megérdemelten nyertük meg a találkozót. ;) Voltak viszont kifejezetten kellemes meglepetést okozó teljesítmények a csapatban, itt elsősorban Fletcher-t emelném ki (de ott van például Valencia is, aki góljával és gólpasszával ezúttal is főszerepet vállalt a győzelem megszerzésében), akinek a gólja valami óriási volt, de emellett a megszokott módon a mezőnymunkájával is nagyban kivette a részét a sikerből. Manchesterben jó ideig csak mellékszerepeket kapott, de az utóbbi években fokozatosan javul a teljesítménye, egyre inkább kezd beépülni az alapemberek közé, örülök, hogy így megy neki a játék. ;) Mivel az Arsenal meglepetésre kikapott a Sunderland-től, a három pont begyűjtésével visszavettük a tabella második helyét (bár ha az 'ágyúsok' az elmaradt meccsüket megnyerik, jobb gólkülönbséggel még visszaelőzhetnek), de ami a legfontosabb, hogy tartjuk a lépést a Chelsea-vel. ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

3829.jpgManchester United - Besiktas994.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló) - 2009. november 25., szerda, 20:45 (Élő közvetítés: Nincs)

 

A továbbjutásunk már az előző körben biztossá vált, így gondolom Ferguson javarészt a fiataloknak ill. a kevesebb lehetőséget kapó játékosoknak ad majd lehetőséget a holnapi meccsen (a kezdőcsapatunk valószínűleg hasonlítani fog a Ligakupa-meccseken jellemző összeállításra :) ), de a török bajnokot hazai pályán így is illene megvernünk, a csoportelsőség ilyen társak mellett mindenképpen alapelvárás, és a hátralévő két meccsből minden bizonnyal a szerdai találkozó lesz a könnyebb a németországi kirándulással szemben. A csoport másik mérkőzésének végeredményétől függően akár a csoportelsőséget is bebiztosíthatjuk egy esetleges győzelemmel (ehhez az kell, hogy a Wolfsburg ne győzze le idegenben a CSZKA Moszkvát), örülnék neki, ha ez össze is jönne, és akkor az utolsó csoportmeccs már tényleg csak formalitás lenne. :)Glory, Glory Man. United!

 

Szerk.: A CSZKA 2-1-re legyőzte a Wolfsburg-ot, így a Besiktas ellen nekünk egy döntetlen is elegendő a biztos csoportelsőséghez (persze azért csak nyerjük meg a meccset :) ). A kezdőcsapat a várakozásoknak megfelelően alakult, sőt talán Ferguson még úgymond egy kicsit át is esett a ló túloldalára az összeállítást illetően :) : Foster - Neville, Brown, Vidics, Rafael - Park, Anderson, Gibson, Obertan - Macheda, Welbeck. Lehet, hogy így még akár egy nehéz és szoros meccs is kialakulhat belőle, de remélem azért a "B-csapat" is hozni tudja majd a három pontot, de az alap a szintén csoportelsőséget érő döntetlen. Go MU!

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Manchester United 1-0 Besiktas (Tello 20.)

 

Hiába álltunk ki tartalékosan, tele fiatalokkal a kezdőcsapatban, ennél azért tényleg többet kellett volna nyújtaniuk, legalább egy döntetlent el kellett volna érni, hogy a csoportelsőséget bebiztosítsuk, ehhez képest meg mi lett a vége. :mellow: Nem vagyok annyira elkeseredve, nem egy komoly jelentőségű találkozót veszítettünk el, de természetesen sajnálom, hogy kikaptunk, például a BL-ben több éve tartó hazai veretlenségünknek is úgymond méltóbb vége lehetett volna. Így az utolsó csoportmeccsnek is lesz némi tétje számunkra is, hisz a csoportelsőség még nem biztos. Gondolom ettől függetlenül a Wolfsburg otthonában is jobbára a fiatalok kapnak majd lehetőséget, de remélem Ferguson néhány 'nevesebb' játékost is pályára küld, ott már muszáj legalább egy döntetlent elérni. Go MU!

Link to comment
Share on other sites

még nem biztos a továbbjutásuk, mert ha a Wolsburg nyer a Mu ellen 1-0-ra, és a Moska nyer a Besiktas ellen 2-0-ra akkor a MU csak az európa ligába mehet...

Manchester United 5 3 1 1 7 5 +2 10 VfL Wolfsburg 5 2 1 2 8 5 +3 7

CSKA Moskva 5 2 1 8 9 -1 7

Besiktas 5 1 1 3 2 6 -4 4

Link to comment
Share on other sites

Rewals, merchanies-nek igaza van (bár gondolom csak egy nyelvbotlás volt ez tőled :) ), éppen ezért írtam, hogy a Wolfsburg otthonában legalább egy döntetlent mindenképpen ki kell harcolni. ;) De az nekem is csak most tűnt fel, hogy itt akár még három csapat is végezhet tíz ponttal. :)

 

9114.jpgPortsmouth - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 14. forduló) - 2009. november 28., szombat, 16:00 (Élő közvetítés: Digisport)

 

Ha vannak olyan meccsek egy szezonban, amelyeken egész egyszerűen tilos pontokat veszíteni, akkor a hétvégi találkozó biztosan ezek közé tartozik. :) Bár a Portsmouth-nál hétközben edzőváltás volt (Avram Grant került a csapat élére), nekem pedig az a tapasztalatom, hogy tízből nyolcszor-kilencszer jó eredménnyel nyitnak az új trénerek. :huh: Van egy olyan érzésem, hogy a Pompey a holnapi találkozón nem azt az arcát fogja mutatni, amit az eddigi meccsei többségén, Grant érkezése minden bizonnyal ad egy kis lendületet a csapatnak, így nem kizárt, hogy korántsem lesz sima mérkőzés, de ettől függetlenül mindhárom pontot el kell hoznunk a Fratton Parkból. Annál is inkább, mivel vasárnap az Arsenal a Chelsea-t fogadja, és bármilyen végeredménnyel is zárul a londoni rangadó, nekünk az csak kedvező lehet (a jelenlegi helyzetben azt hiszem az 'ágyúsok' győzelmével nyerhetnénk a legtöbbet, de a lényeg, hogy a Chelsea ne gyűjtse be mindhárom pontot), feltéve persze ha mi sem botlunk a Portsmouth otthonában. Glory, Glory Man. United!

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Na újra 1 magabiztos győzelem mostanában nagyon megy a bajnokságban bár való igaz h nem a legacélosabb csapatokkal játszunk :)

Külön öröm számomra h Rooney mesterhármast szerzett cél a gólkirályi cím ;) azonkívül a jó öreg Giggsy is csavart 1 szép szabadot

Az ilyen meccseket szeretem én nézni úgy feltudnak dobni :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...