Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

Üdv

 

Mindenképpen gyengülni fogunk sajnos...

A legnagyobb veszteség az h ronnie eladásával nincs mégegy olyan középpályás aki irányíthatná gyorsaságával ás cseleivel a csapatot úgymond hiányzik az igazi dinamizmus :(

 

Jövőre remélem így fog kinézni a kezdő

 

--------------Van Der Sar-------------------

O'Shea/Rafael---Ferdinand---Vidics---Evra

------------Carrick------Hargreaves--------

Valencia---------------------------------Nani

--------------Benzema--Rooney------------

 

Nem rossz azért kétségtelen, de mondjuk a MU mindigis arról volt híres h jó játékosok alkották, de kevés volt az igazi világsztár ;) de a mostani is is azért kétségtelenül 1 remek csapat lesz :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nagyjából egyetértek ezzel a kezdőcsapattal, bár nekem személy szerint Nani ott eléggé "böki a szemem", én inkább Park-ot javasolnám, pl. a BL egyenes kieséses szakaszában nyújtott teljesítménye azt hiszem megfelelően alátámasztja, hogy miért őt gondolom. A többi poszt nálam is stimmel, Hargreaves-en filóztam egy kicsit, de azt hiszem valóban ő a megfelelő ember oda ;)

Link to comment
Share on other sites

Hargreaves januárig nem játszhat, és szerintem két védekezőbb felfogású kp. kicsit sok... Tavaly sem volt igazi kezdő 11, egy nagyon jól rotálható 18-19 fős keretünk volt, ami jövőre is hozható

 

Tevez nyilatkozata meg csak ködösítés, mindannyian emlékszünk, amikor Tevez egyx hete heti 120 ezret kért; ha Berbatov lett volna a probléma akkor miről beszélünk?

 

sajnos nem tudjuk, hogy Macheda, Welback, Tosic mire képesek, mert akár jövőre velük is számolhatunk; nem beszélve Andersonról

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Persze rengeteg olyan játékos van aki megállja a helyét 1 átlagos meccsen Hargreavest januárig Anderson Scholes Tosics Fletcher remekül tudja pótolni ott van park costa giggs a 2 szélre jó csapat ez csak az igazi világklasszis húzóember hiányzik amit egyelőre nem hiszem h Valencia v Costa pótolni tudna esetleg jövőre v 2 év múlva...

Link to comment
Share on other sites

Hargreaves januárig nem játszhat, és szerintem két védekezőbb felfogású kp. kicsit sok... Tavaly sem volt igazi kezdő 11, egy nagyon jól rotálható 18-19 fős keretünk volt, ami jövőre is hozható

Én is éppen ezért írtam, hogy gondolkoztam Hargreaves-en, meg azért is, mert ki tudja, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után milyen teljesítményt tud nyújtani. És akkor itt rátérnék a második mondatra; írhatnám azt is, hogy a kezdőcsapat közelébe tud-e férkőzni, de én azon a véleményen vagyok, hogy azért nagyjából megvolt az alapcsapat, csak a középpálya az, ahol csak Ronaldo és Carrick helye volt a biztos, a többieket rotálta Ferguson (illetve még a jobbhátvéd posztja - ki tudja, Brown-ra milyen szerep hárult volna ha nem küszködik folyton sérüléssel, ill. volt egy időszak, amikor Ferguson Rafael-t preferálta - amúgy meg O'Shea), illetve még ez az alapfelállástól is függött (egy- vagy kétcsatáros játék). De az igaz, hogy nagyban köszönhetjük annak (is) az eredményeinket, hogy ilyen hosszú és minőségi cseresor állt Ferguson rendelkezésére.

 

Anderson-hoz csak annyit, hogy remélem a következő szezonban még jobb teljesítményt fog nyújtani és a kezdőcsapat közelébe tud kerülni, lassan már ideje lesz, hogy néhány fiatal játékos (rajta kívül még pl. Nani) 'nagy emberré' váljon...

 

Könnyen lehet, hogy a Manchester United erős ellenfelet kap a Karim Benzema kegyeiért folytatott „harcban”, angol lapértesülés szerint ugyanis az Arsenal is szívesen szerződtetné az Olympique Lyon francia válogatott támadóját.

 

A Times szerint az Arsenalnál Emmanuel Adebayor (a togóit az olasz AC Milan látná szívesen a soraiban) eladása után lehet szó Benzema megszerzéséről.

 

Az Olympique Lyon vezetői a hírek szerint már kaptak egy 25.5 millió fontos ajánlatot a Manchester Unitedtől, ám kivárnak, hiszen abban reménykednek, még feljebb tudnák nyomni a 21 éves futballista vételárát.

 

Közben azt is tudni vélik a szakértők, hogy Benzema szívesebbne menne az Arsenalhoz, ahol honfitársával, Arsene Wenger menedzserrel dolgozhatna együtt.

Erről beszéltem korábban :huh: (Wenger és a francia vonal). Bár az Arsenal-nak még Adebayor eladása esetén sem lesz annyi pénze, hogy versenybe szálljon velünk. :) Viccet félretéve, a Times nem éppen a legmegbízhatatlanabb források közé tartozik (ellentétben a Daily Mail-el, Sun-al, és társaikkal), bár kétlem, hogy az Adebayor eladásából befolyó összeg egészét átigazolás(ok)ra szeretnék költeni (márpedig ha Benzema kell nekik, akkor ez lenne a helyzet), nem elsősorban azért válnak meg a togóitól, hogy új játékosokat tudjanak szerződtetni.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy csinált pár szép dolgot, ahogy te mondtad, de nézd meg, hogy az előző szezonban a bajnokságban (vagy esetleg a BL-ben - bár ez talán túl nagy mérce hozzá) hány percet töltött a pályán és azalatt hány gólt szerzett. Kell még neki idő és van is még (bőven) ideje, hogy beérjen, de jelenleg Park a jobb és a hasznosabb a csapat szempontjából. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kicsit részletesebben: a Daily Mail szerint Valencia a múlt éjszaka Manchester-be utazott, hogy aláírja azt a szerződést, amelyről már csak az ő kézjegye hiányzik, és a napilap szerint ma az orvosi vizsgálatokon is átesik. Állítólag 16 millió font lesz a vételára, és 75ezret fog keresni hetente. Este talán már meg is lesz a hivatalos bejelentés. ;)

 

A Benzema-üggyel kapcsolatban újabb fejlemény, hogy a Daily Star szerint a Real 28 millió fontos ajánlatot tett Benzemáért, de a Lyon állítólag még ezzel sem elégedett, 30 millió fontot akarnak kapni a francia játékosért (ami kb. 35 millió eurónak felel meg). Eddig bíztatóak voltak a hírek, amik alapján mi áll(t)unk a legközelebb Benzema megszerzéséhez, remélem ezek csak jelentéktelen pletykák. ;) (nem mintha különösebben aggasztóak lennének ezek a híresztelések)

Link to comment
Share on other sites

Lyon elnöke ma elismerte hogy az Arsenal, Real, és a MU is ajánlatot tett Benzamaért, de azt nyilatkozta, hogy a 28 millió fontos ajánlat kamu, és fantasztikus dolog lenne, ha az egyik csapat ennyit ajánlana érte (ennyi az ára)

remélem ezt azért még megadjuk...

Link to comment
Share on other sites

Rooney: Jövőre nagy játékossá válhatok

 

 

20090415bajnokokl10.jpg

 

Noha a Manchester United kétségtelenül sokat gyengült Cristiano Ronaldo eligazolásával, Wayne Rooney-nak javára válhat a portugál távozása, hiszen eddig sokszor azért kellett visszavontabban vagy a pálya szélén futballoznia, hogy Ronaldo kötetlenül alkothasson az ellenfél kapuja előtt.

 

Rooney azonban fejet hajtott Ronaldo nagysága előtt, és nem érezte úgy, hogy neki kell elvégeznie a piszkos munkát a Madridba szerződött aranylabdás helyett. "Ronaldo óriási játékos, bárhonnan képes gólt szerezni, úgyhogy meg kell próbálni alkalmazkodni hozzá. Az egész csapat ezt tette, hiszen tudtuk, hogy meccseket képes nyerni nekünk. Most, hogy elment, sokkal több gólt kell lőnünk, hogy pótoljuk az ő találatait, de úgy érzem, én is képes vagyok az intenzív gólgyártásra" - nyilatkozta a brit The Times című napilapnak.

 

A 23 éves Rooney az előző szezonban 49 meccsen 20 gólt lőtt a Manchester Unitedben, ennél azonban sokkal büszkébb a legutóbbi 7 válogatott meccsen lőtt 10 góljára, amelyeket egyaránt csatárként ért el. Úgy érzi, a klubcsapatában is képes lenne hasonlóan eredményes játékra, ha végre az eredeti posztján szerepelhetne.

 

"Abban a pozícióban szeretnék játszani, ahol a legjobban érzem magam, ez pedig a középcsatár posztja. Ha az ideális helyemen vetnek be, akkor biztos vagyok benne, hogy be tudom tölteni a Ronaldo és Tevez távozásával keletkezett űrt. Nagyon nagy dolog Bajnokok Ligája-döntőt játszani és hétről hétre pályára lépni a Manchester Unitedben, szerencsés vagyok, hogy ebben részem lehet, de szélsőként nem tudom hozni azt a teljesítményt, amire képes vagyok" - bizonygatta az 52-szeres válogatott játékos.

 

Sir Alex Fergusonnak szerencséje van Rooney-val, hiszen ő az a labdarúgó, aki valóban szinte minden poszton megbízható teljesítményre képes, ugyanakkor, ha el akarja kerülni az esetleges konfliktusokat, előbb-utóbb a skót mesternek is figyelembe kell vennie a támadó egyre gyakrabban előtörő panaszait.

 

Különösen azért, mert Rooney ugyan példás szerénységgel jelenleg csupán a tehetséges játékosok közé sorolja magát, az igazi nagy dobásra azonban a világbajnokság évében készül. "A következő szezonom lehet az, amikor egy nagyra tartott tehetségből nagy játékossá válhatok. Kemény szezon lesz a klubnak is és nekem is, és a végén ott vár majd rám a világbajnokság" - mondta a 18 évesen már Best, Gascoigne és Beckham utódjának kikiáltott Rooney, akinek rövidesen megszületik az első gyereke.

 

"Aki ismer, tudja, hogy csöndes ember vagyok. Edzés vagy meccs után hazamegyek és játszom az Xboxomon, vagy nézem a tévét. A pályán viszont eluralkodik rajtam a versenyszellem, és ha fiatal korod óta a világ legjobb bajnokságában játszol, akkor bizony néha előtörnek belőled az érzelmek. Sokat dolgoztam rajta, hogy ezeket kezelni tudjam, mert ha kapok egy sárga lapot reklamálásért, máris tele van vele a sajtó. Mások százszor durvább dolgokat csinálnak, ám azokat meg sem említik, de így nőttem föl, így ezt már el tudom fogadni."

Link to comment
Share on other sites

Ezzel egyetértek: Ronaldo távozásával igazi szélsőt (Valencia) hoztak (ill. egyelőre még csak hoznak) az ő helyére, nem egy úgymond univerzális támadóval pótolják, így már Rooney a "legelsőszámúbb" csatár (bár azért a portugál korántsem volt klasszikus támadó), és még Benzema esetleges érkezésének esetén sem fog a második helyre kényszerülni a támadó rangsorában, főleg Ferguson-nál nem. ;) Már az előző szezonban is ki tudott bújni Ronaldo árnyékából, a követező idény lehet az, amikor ő lesz a legnagyobb húzóember. A portugál kiválásával -szerintem- egyértelműen Rooney a csapat legjobbja, remélem az előttünk álló szezonban ehhez méltóan fog játszani és végképp a világ legjobb támadói közé emelkedik (bár nem mintha jelenleg nem tartozna a szűk elitbe - csak a számok miatt írtam az előbbieket)! Rooney Powa! B)

Link to comment
Share on other sites

Félreértés ne essen, nem kekeckedni jövök. Mindig mondtam, h. malacképű Rooney-t és bájgúnár C. Ronaldo-t nagyon nem szeretem, de most már meg kellett mondani az asszonynak is, amikor C. Ronaldo-t hasonlóképp jellemezte:

- Szívem, most már nem bántjuk, mert a Reálban játszik :lol: :lol: :lol: :lol: :D

 

(hozzá kell tennem, h. mindkét játékost nagyon elismerem tudásilag... ez csak amolyan szófordulat dolog - komikus túlzásokba esve :D)

Link to comment
Share on other sites

Nietzsche, Rooney tényleg nem a legszebb játékos :) , amikor elkezdtem a Manchester-nek szurkolni, nem éppen miatta tettem (értsd: különösebben én sem bírtam - meg akkor még Ronaldo-t se annnyira), de szép lassan megbarátkoztam vele, és ma már az egyik kedvenc MU-játékosom (meg úgy általánosságban is). A küllemét illetően lehetnek eltérő vélemények, de a tudásával nem lehet vitába szállni. ;) (na nem a szellemi- hanem a játéktudásával, érettségije talán még most sincs :) - bár ha jól tudom tavaly vagy még azelőtt nyáron már sikerült neki)

 

"Frissítés" Valenciával kapcsolatban:

A Sky Sports szerint órákon belül megszerezhetik a Vörös Ördögök az ecuadori szélsőt.

 

Luis Antonio Valencia iránt már egy éve is érdeklődött a Manchester United, ám mióta elfogadta a Real Madrid 80 millió fontos ajánlatát Cristiano Ronaldo-ért (aki már alá is írt a királyiakhoz), azóta jóval komolyabbak a szándékai, és a Sky Sports úgy tudja, hogy a mai nap folyamán meg is egyezhet a Wigan Athletic-kel az átigazolásáról.

 

A 23 esztendős futballistát 2008-ban szerződtette a Latics a Villarreal CF-től (a 2006/2007-es és a 2007/2008-as szezonban is az angol gárdában kergette a bőrt, de csak kölcsönben) 3 millió fontért - most ennek a többszörösét éri.

Tegnap még azért korai volt a hivatalos bejelentést várni, de ma talán már meglesz. ;)

 

Link to comment
Share on other sites

ezért a Valenciáért nem vagyok oda, mert nem bizonyitott még sokat és azért a MU nem egy kis csapat...hátnemtudom remélem bevállik, de Nanival is ezvolt és belőle se lett sok (hátha csak CR7 miatt volt halovány), a 7-es számért küzdeni kell, mint ahogy anno a 10-esért Wazzának. ja állítólag a Bayern is bejelentkezett Costáért... hmm finoman röhögtem :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Azért azt "kicsit" túlzás kijelenteni, hogy Nani-ból se lett semmi, mert ő még mondjuk nincs meg 20 éves se, bőven van még ideje beérni, és ebben a szezonban jóval több lehetőséghez juthat Valencia mögött, mint az előző idényben Ronaldo árnyékában.

 

Valencia pedig azért a Wigan-ben már letett valamit az asztalra, bár az igaz, hogy olyan sokat azért nem, de hát egy ilyen csapatban (mármint a Wigan) nem is lehet tőle ezt elvárni, meg anno Ronaldo is kb. hasonló eredményekkel büszkélkedhetett csak, sőt, őt nem ismerte senki, Valencia pedig mondom, már bevált és elismert játékos a Premier League-ben. Meg azért Ferguson sokszor bizonyított tudásában is lehet bízni egy "kicsit"... ;)

 

Hivatalos: Valencia aláírt a Manchester-hez! ;)

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={F9E570E6-407E-44BC-800F-4A3110258114}&newsid=3061

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Kezdetben én is úgy voltam vele, hogy ha Ronaldo megy, aki csakis Ribéry, más szóba sem jöhet, Valencia nem kell ide, stb.; de aztán jobb belátásra tértem, már úgy gondolom, jobban járunk egy fiatal, eddig is a Premier League-ben "érlődő" tehetséggel mint egy olyan játékossal, aki ugyan mondhatjuk, hogy világklasszis (legalábbis a jelenlegi játékosmezőnyben), de ki tudja, mire lett volna képes nálunk (a -lehetséges- okokat most nem részletezném). Valencia leigazolásával Ferguson a 'járt úton' maradt (nagy tehetséget vett, nem kész klasszist), és én azt gondolom, megintcsak jól döntött, szurkolok (hisz a csapatnak és minden más Manchester-szurkolónak is ez az érdeke), hogy Valencia beváljon és titkon bízom benne, hogy Ronaldo-i magasságokba jut! ;)

 

A "kötelező" nyári igazolások közül már "csak" Benzema van hátra, de biztosak lehetünk benne, hogy Fergusn még megerősíti a keretet néhány fiatal tehtséggel (pl.: Douglas Costa). ;)

Link to comment
Share on other sites

Valencia tegnapi szerződtetése után most egy -nagyon- rossz hír: a Lyon elfogadta a madridiak Benzema-ért tett 35 millió eurós ajánlatát, így a francia támadó a Real játékosa lesz. :( Azt hiszem nem is kell külön részleteznem, hogy ez mekkora "érvágás" számunkra. :( Ő volt az egyetlen igazi 'célpont' csatárposztra, és most le kell mondanunk róla, ráadásul akikkel eddig kicsit komolyabban szóba hoztak minket, azok közül Eto'o vagy marad, vagy City-játékos lesz; Villa helyzete ugyanez, vagy nem megy sehova, vagy a Barcához igazol. :unsure:Rooney és Berbatov (és a reserve-támadók) nem lesz elég a következő szezonra, úgyhogy sürgősen találnia kell valami elfogadható alternatívát Ferguson-nak.

Link to comment
Share on other sites

mind1, Benzemának úgyis a Real volt az álma(csak tudnám mi van abba a csapatba, ami a Unitedba nincs, szerintem semmi...). van még annyi jó csatár akit le lehet igazolni és biztos vagyok benne, hogy Fergie meg is fog tenni mindent!

 

amúgy vassadi, állítólag ez a hír kacsa, a Lyon szóvivője azt mondta, hogy ők nem is tudnak semmilyen megállapodásról.

Link to comment
Share on other sites

Kezicsokolom, te hol olvastad a Lyon szóvivőjének a nyilatkozatát? Amúgy szerintem ha még esetleg a hír nem is igaz, akkor sincs már nagyon mit tenni, mert a Real ígyis-úgyis elhappolja előlünk Benzemát, ebből a helyzetből már nincs visszaút... :(
Link to comment
Share on other sites

Kezicsokolom, te hol olvastad a Lyon szóvivőjének a nyilatkozatát? Amúgy szerintem ha még esetleg a hír nem is igaz, akkor sincs már nagyon mit tenni, mert a Real ígyis-úgyis elhappolja előlünk Benzemát, ebből a helyzetből már nincs visszaút... :(

 

 

Egy másik fórumon hallottam, egy olyan embertől aki nem épp magyar blikk szintű spanyol lapokból szerzi az infókat.

 

Illetve még vmi:

A klub hivatalosan is bejelentette, hogy megkapta a 80 millió ?-ot Cristiano Ronaldóért a Real Madridtól, ezzel pont került a transzfer végére.

Sir Alex Ferguson a klub hivatalos oldalán is elbúcsúzott a sztártól:

"Cristiano fantasztikus játékosa volt Manchester Unitednek, az itt töltött hat éve alatt a világ legjobb játékosává vált" - mondta a mester.

"Nagy mértékben hozzájárult a klub sikereihez, képességeivel és magával ragadó személyiségével elbűvöli a szurkolókat a világ minden táján."

"Mindenki a legjobbakat kívánja neki a jövőre nézve."

 

Ideje volt már. Ezek után szerintem beindul a nagy üzem:)

Link to comment
Share on other sites

"Egy másik fórumon hallottam, egy olyan embertől aki nem épp magyar blikk szintű spanyol lapokból szerzi az infókat."

 

Ebben tulajdonképpen semmi konkrétum nincs (hogy mi a nyilatkozat(?) forrása), meg ilyeneket bárki állíthat... :huh:

Link to comment
Share on other sites

mind1, Benzemának úgyis a Real volt az álma(csak tudnám mi van abba a csapatba, ami a Unitedba nincs, szerintem semmi...). van még annyi jó csatár akit le lehet igazolni és biztos vagyok benne, hogy Fergie meg is fog tenni mindent!

 

amúgy vassadi, állítólag ez a hír kacsa, a Lyon szóvivője azt mondta, hogy ők nem is tudnak semmilyen megállapodásról.

 

 

Benzema ügynöke megerősítette hogy a Lyon akceptálta a Madrid ajánlatát és már csak azzal a Benzemával kell dűlőre jutni aki többször elmondta, hogy Madrid az álma. A La Sexta szerint még ma hivatalos lesz.

http://www.rmc.fr/edito/sport/82575/benzema-au-real-madrid/

 

Tényközlés volt, nem piszkálódás ;)

Link to comment
Share on other sites

Én nem mondom, hogy egy Benzema szintű csatár ne kellene a MU-ba (főleg Tevez távozása után), DE:

 

Nézzük csak meg Wayne nyilatkozatát: :huh:

 

"Cristiano és Carlos rengeteg góllal segítettek minket a múlt szezonban és azelőtt is, de úgy gondolom, képes lehetek a helyükbe lépni. Ehhez persze az kell, hogy a saját posztomon játsszak. A legjobb teljesítményre pedig középcsatárként vagyok képes."

 

Benzemát ugyebár azért vennénk meg közel 40 milláért, hogy játsszon is, tehát ha valaki itt ebből rosszul jön ki az a mi Dimitar Berbatov-unk lesz. Nem azt mondom hogy nem fog játszani, de az előző évhez képest kevesebb lehetősége lesz ha úgy alakul, hogy jön Benzema. :sleep:

 

jó lenne Benzema, de nem kéne kicseszni Berbával úgy, mint Tevez-zel. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...