Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

te szent isten Macheda.... nemtudom.... 17 évesen így labdát tartani, háttal a kapunak lefordulni és gólt löni... és 17 éves... és akkor még kitudja kik vannak abba a titokzatos utánpotlásba... hihetetlen... Welbeck is majdnem gólt lött. és ketten összesen 35 évesek! szóhoz se jutok:)

 

amugy aki nem látta volna:

 

Manchester united 3-2 Aston villa

Link to comment
Share on other sites

Ez egyszerűen hihetetlen... Próbálok nagy szavakat találni arra, ami történt, de inkább hagyom, úgyis tudja minden Manchester-szurkoló, hogy miről beszélek. 2-1-es Aston Villa vezetésnél már tudtam, mit fogok ide írni, hogy az alap belső védőpáros és a csatárkettős hiányában nem is akkora csoda, hogy kikapunk, de ami a végén jött... Nem érdemes szavakba foglalni, ezt a meccset látni kellett, és ha valaki látta, az gondolom átérzi a dolgot.

 

250006725.jpg

 

Ui.: Csak a rend kedvéért: Manchester United 3-2 Aston Villa (C. Ronaldo 14., 80., Macheda 93., illetve Carew 30., Agbonlahor 57.)

Link to comment
Share on other sites

Húú! Ez azért szoros volt! Nagyon örülök hogy nyertünk!! Macheda góljánál vagy egy percig ordítoztam.. ("Macheda! Macheda!") :lol:

A csapat megint tanúbizonyságot tett a győzniakarásáról és a küzdőképességéről!

 

ui: Macheda sokra fogja vinni,úgy ahogy Welbeck is.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Amikor az előző hsz.-emet írtam, a nagy öröm közepette nem tettem különösebb említést Macheda-ról. Bár C. Ronaldo duplázott (mindkét gólja nagyon szép volt), és ezzel a győzelmünk "döntetlen-része" az ő érdeme, a meccs hőse egyértelműen Macheda, aki ezen a meccsen debütált, és rögtön győztes gólt szerzett, egy nem akármilyen fontosságú meccsen. Amikor Ferguson őt küldte pályára csereként, és nem Welbeck-et, kicsit dühös voltam rá, hogy egy olyan játékost küld be, akinek semmi rutinja nincs a nagycsapatban, miközben ott ült még a kispadon Welbeck is, aki azért már mutatott valamit. És ez az, amit egy nem sokkal ezelőtti hsz.-emben írtam (egész pontosan a 2044-es számúban), hogy Ferguson olyan zseniális húzásokra képes, amit rajta kívül más ember nem lépne meg. Órisái. Macheda (na meg a gólja) és Ferguson is...

 

És ami még az előző hsz.-em végéről lemaradt: Glory, Glory Man. United! ;)

Link to comment
Share on other sites

bazzeg ez tényleg hihetetlen, kb a sírból jöttünk fel...

azért Gary Neville sajnos már nem fér bele ebbe a csapatba nagyon sokat hibázott, és az egész csapat azért szarul játszott, de tényleg hihetetlen győzni akarás volt ajátékosokban, és mentek végig előre és végül csak megcsinálták:) Tevez votl a legjobb példa, hulla fáradt volt, egyedül volt, semmi se sikerült, de mentm mint az állat nyomta nyomta:))

a pár hónappal ezelőtti inside MU magazinban van egy interjú Machedaval, elég "érdekes" majd megpróbálom lefordítani nektek, többek között kiderül, hogy az ificsapat majdnem mindegyik tagja szerint ő a legrosszabb edzőoartner... erre most:D

tényle ghihetetlen, tipikusd bajnokcsapat:)))

 

GO MU!!!

Link to comment
Share on other sites

Hát 2-1-es Villa-vezetésnél tudtam volna néhány dolgot mondani Gary Neville-re, Tévez-re, stb., de egy ilyen győzelem után inkább magamban tartom a kritikákat :) Egyébként a nagy boldogság közepette is meg kell jegyezni, hogy a játék még mindig nem volt az igazi, de a két hetes szünet alatt szinte semmit nem készülhetett együtt a teljes keret (pl. akik szerdán nem játszottak VB-selejtezőt, azoknak is volt helyette barátságos meccs), és hiányzott a belső védő-páros (Ferdinand, Vidics) és az alap csatárkettős (Rooney, Berbatov) Így pedig valóban nagyon nehéz. De szerencsére kedden, a Porto ellen már Berbatov kivételével mindenki rendelkezésre áll majd ;)

 

Egyébként Cristiano Ronaldo a mai duplájával beérte a góllövőlistát eddig vezető Nicolás Anelka-t, és így 15-15 találattal ők ketten állnak a lista élén (forrás: premierleague.com) Azért lehet mondani Ronaldo-ra, hogy korántsem olyan jó, mint tavaly, meg hasonlók, de mégiscsak ő vezeti ("társbérletben") a góllövőlistát, és emellett van még 5 gólpassza is (ráadásul az idény elejét kihagyta) :huh: Szerintem nagyobb eséllyel pályázik a gólkirályi címre, mint Anelka.

Link to comment
Share on other sites

Hát én is valahogy így gondolom. Anelka tud gólokat lőni, de ő amúgy sem az a gólkirály-típus, meg így, hogy Hiddink Drogbát favorizálja (igaz van, hogy két csatárral játszik),már kevesebb lehetősége is lesz a gólszerzésre. Meg ha pályán is van, akkor is sokszor a szélre kell húzódnia. Szóval Ronaldo-fiam, egyenes az út, egyértelmű a cél, stb. :) , hajrá! ;)

Link to comment
Share on other sites

Federico Macheda története, mintha régi idők olasz története lenne. De először az apropó: a Manchester United egyik nagyon fontos meccsét egy 17 éves olasz srác (augusztusban tizennyolc) góljával nyerte meg. Macheda a portugál Nani helyett szállt be a Villa elleni meccsen a 61. percben és 2-2-re állt a meccse, mikor a fiatal talján bevágta.

Macheda 2007-ben családjával együtt költözött Manchesterbe, még az iskola elvégzése előtt. Azért született ez a döntés elsősorban, mert a fiatalemberben a manchesteriek nagyon sokat láttak, illetve mert édesapjának (Pasquale) és édesanyjának (Loredana) egyszerű, azonban jól fizető stabil állást kínáltak Angliában, ami otthon egyáltalán nem volt elképzelhető. A család Kalábriából költözött a fővárosba – már korábban, gondoljuk –, hiszen Federico római születésű. A papa Pasquale húsz esztendősen már két gyermek édesapja volt. A srác, vagyis Federico három évre szóló kontraktust írt alá, mely szerint évente 65 ezer eurót keres; vagyis elképzelhetetlenül többet, mint édesapja valaha keresett, viszont töredékének is töredékét, ahhoz képest amennyiért Manchesterben focizni szokás. Ezt Lotito elnök, a Lazio első embere nem tudta vállalni és így a rómaiak egy tehetséggel szegényebben lettek.

 

Egész biztos, hogy nagy-nagy tálentum Federico Macheda, hiszen a 15-16, illetve a 17 éven aluli olasz válogatottban is szerepelt, nem is egyszer. A United 18 éven aluli csapatában 21 találkozón egy tucat gólt rúgott. Forza Federico!

 

forrás: index.hu (olasz foci blog)

Link to comment
Share on other sites

3829.jpgManchester United - Porto3802.jpg (type_champions.gif Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés) - 2009. április 7., kedd, 20:30 (Élő közvetítés: TV6)

 

A VB-selejtezők és az azt követő bajnoki forduló után végre folytatódik a BL is! Ráadásul a nyolcaddöntőhöz hasonlóan ezúttal is már rögtön az első játéknapon láthatjuk a Manchester soros meccsét, mellesleg ezúttal hazai pályán kezd a csapat, így talán nem kell a visszavágóig várni arra, hogy eldőljön a továbbjutás kérdése (természetesen a mi javunkra) A meccsről már korábban, a sorsolás után mindent leírtam (meg a Bajnokok Ligája topikban amúgy is aktívan folyik már a beszélgetés a BL-meccsekről), ha jól emlékszem a személyes tippemet kivéve: én -többek között Rooney és Vidics visszatérésére alapozva, Ronaldo jó formáját látva, stb.- 3-0-s manchesteri sikert várok (de el tudom képzelni, hogy a Porto lő egy szépítő gólt). Glory, Glory Man. United!

Ui.: Szomorú hír, hogy Rio Ferdinand a hátsérülése miatt ezen a meccsen sem állhat a csapat rendelkezésére.

Link to comment
Share on other sites

kipihentek a játékosk, a Porto igazából nem egy top csapat, oké hogy rossz időszak volt mostanában, de ez az Aston Villa meccs lökést adhat, én is egy 3 gólos győzelmet várok (3-0;4-1) és mindenképpen SZÉP focit!

 

vdS - O'Shea - Evans - Vidic - Evra

Ronaldo - Scholes - Carrick - Park - Giggs/Nani

Rooney

 

Macheda amúgy megint pados lesz

Link to comment
Share on other sites

Szerintem megint úgy áll majd fel a csapat, mint az Aston Villa elleni bajnokin, vagyis az egy szem támadó (aki holnap minden kétséget kizáróan Rooney lesz) mögött Giggs amolyan "árnyékéket" fog játszani. Azt én sem hiszem, hogy Tévez kezdeni fog, látva a tegnapi bajnokin mutatott elég gyengécske játékát (persze csak egy nappal korábban érkezett meg, úgyhogy nem is lehetett tőle jó játékot várni)

 

A Porto európai szinten valóban nem nevezhető elitcsapatnak, de azért vannak jó játékosaik, mint pl. Lucho Gonzalez vagy a támadó Lisandro Lopez (aki ott a BL góllövőlistájának élmezőnyében is) Bár szerintem -csak hogy az előző bajnokinál maradjunk- az Aston Villa a szélekről Ashely Young-al és Barry-vel megtámogatott Carew-Agbonlahor támadókettőse veszélyesebb, mint a Porto csatárai (az említett Lopez, valamint Tarik Sektioui és Hulk a "nevesebbek")

Link to comment
Share on other sites

Premier League - 31.forduló

543.gifx 559.gif

Man UTD x Aston Villa

3-2


1-0: C. Ronaldo
http://www.videoplayer.hu/videos/play/343829



1-1: Carew

http://www.videoplayer.hu/videos/play/343848



1-2: Agbonlahor

http://www.videoplayer.hu/videos/play/343857



2-2: C. Ronaldo

http://www.videoplayer.hu/videos/play/343862



3-2: Macheda

http://www.videoplayer.hu/videos/play/343879

Link to comment
Share on other sites

Na, eljött ez a nap is, végre folytatódik a BL; már csak 2 órát kell várni, és kezdődik a Manchester - Porto :happy: Nem azért jöttem, hogy a meccsel kapcsolatban írogassak, csak jó szurkolást szeretnék kívánni mindenkinek ;)Go MU!

Link to comment
Share on other sites

Hajrá Manchester! A Porto nem egy "szuperelitklub" :lol: de nem árt rájuk vigyázni! Nem szabad elkönnyelműsködni, de azért valamicskét éreztetni kell hogy jobban tudunk játszani.. Ez remélem gólokban fog megmutatkozni ( a mi részünkről persze). ;)

Glory Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Rooney szerintem most nagyon fog hajtani, mivel egy ideje már nem játszott (legalábbis a Manchesterben nem, mivel válogatott barátságos meccsen pl. 2 gólt is lőtt, Szlovákiának vagy Szlovéniának, már nem emlékszem pontosan, de nem is fontos), szóval most bizonyára "tüzel" :) ; C. Ronaldo is nagy elánnal játszott a Villa ellen, meg neki ez külön presztízsmeccs is (egykori csapata nagy riválisa ellen fog játszani), a középpálya többi tagja pedig mindig nagy erőbedobással játszik az ilyen meccseken, szóval szerintem nem lesz gond. A védelem stabilitása pedig Vidics visszatérésével jelentősen nőni fog. Meg hát ugye olyan tartalékaink vannak, mint Tévez, Nani, vagy Macheda... ;)

Link to comment
Share on other sites

Nem értelek lacey, miért szeretnéd, ha Anderson kezdene :huh: A belső középpályára két fő kell, és erre a posztra ott van Andersonon kívül Carrick és Scholes, de akár Park is játszhat itt. Kétlem, hogy Ferguson nem az előbbi kettőt küldi kezdőként pályára, bár aztán lehet, hogy a brazil mégiscsak ott lesz, mivel a volt csapata az ellenfél. Bár éppen ezért ki is hagyhatja Ferguson a kezdőből... Mindenesetre a BL-ben eddig a rutinos játékosokat, Scholes-t és Giggs-t favorizálta a mester az általában kérdéses posztokon (belső középpálya, másik szél - az egyik oldal ugye garantáltan C. Ronaldo-é)

Link to comment
Share on other sites

Így már érthető :) Bár túl sokszor nem nézhettük a hajtós játékát, elég kevés szerephez jutott, és most, hogy igen "rázós rész" következik, szerintem még ritkábban fog szerephez jutni (főleg, hogy már a Ligakupának is vége -a mi győzelmünkkel ugye-, és az FA-kupából is kevés van hátra, alapesetben max. 2 meccs)

 

Na, de most koncentráljunk inkább a BL-meccsre, a közvetítés már elkezdődött! ;)

 

A hivatalos kezdőcsapatok:

Manchester: Van der Sar - O'Shea, Vidics, Evans, Evra - Fletcher, Carrick, Scholes, Park, C. Ronaldo - Rooney

Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Bruno Alves, Cissokho - Lucho Gonzalez, Fernando, Raúl Meireles - Hulk, Lisandro Lopez, Rodriguez

 

Ui.: Nem egy acélos portoi védelem, én speciel egyetlen embert ismerek belőle :) Ez a csapat csak nyomokban hasonlít a két-három évvel ezelőttire, amelyben olyan játékosok szerepeltek, mint pl. Quaresma. De ez most nem lényeg :) Bejött az az öt középpályásos-féle kezdő felállás, amihez hasonlót abel13 felvázolt, de remélem azért Ronaldo sokat lép majd fel Rooney mellé ;)

 

Na megyek nézni a meccset, majd holnap este jelentkezem legközelebb. Jó szurkolást és Glory, Glory Man. United! ;)

Link to comment
Share on other sites

ugyanaz mint az idei dallas cowboys, a csapat teljesen szét van esve, mindenki tudj amire képes Carrick, Scholes, Rooney, Ronaldo, stb. mégis meccsek óta sehol semmi.

Igen, a védelem tragédia volt, négy meccs alatt 11 kapott gól, hibát hibára halmozta, de tényleg sok a sérült, és azt mondom van ilyen; de támadásokban is teljesen maguk alatt voltak, mind a két csapat középpályája megszűnt létezni, vagy az ő térfelükön játszottunk vagy a miénken

az az igazság, hogy itt a fórumban kicsit mindannyian lesajnáltuk a Portot (és szerintem lehet hogy nem csak mi), de jól játszottak (nem fetrengtek!!), jól védekeztek, a 2-2 teljesen egy reális megérdemelt eredmény, és így már "pénzfeldobás" a jövőhét szerda

a súlyos Liverpool meccs óta három embert állítottak ki, és lesérült Berbatov, valamint Vidic.

ez a két dolog kb. teljesen szétzilálta a csapatot, de még minden a mi kezünkben van: 1 ponttal és 1 meccsel vezetjük a bajnokságot, a kupában negyeddöntőben vagyunk, a BL-ben 2-2-ről játszunk a negyeddöntőben és nincs több selejtező meccs, tehát nyár végéig a futballistáinknak csak a manchesteri naptárban szereplő meccsek vannak vissza.

Vagy összeszedik magukat, és Ferguson felrázza a csapatot, akkor esetleg mindhárom kupát hozhatjuk, vagy a következő meccseken is bukdácsolunk, és mind a 3 kicsúszhat a kezünkből

itt van a következő öt meccs, mondanom se kell, kötelező 5 győzelmet várunk mindannyian:

 

11 Apr Barclays Premier League Sunderland A 15:00

15 Apr UEFA Champions League FC Porto A 19:45

19 Apr FA Cup Everton A 16:00

22 Apr Barclays Premier League Portsmouth H 20:00

25 Apr Barclays Premier League Tottenham H 17:30

 

Glory ManUnited!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...