Jump to content
PirateClub.hu

Ötletek A Fórumhoz


Thomas
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Átkéne nézni az özes forumot és törölni rengeteg topciot ...^^

MIvel nem hiszem hogy ez megoldható a másik szerintem hogy a szabályzatot át kéne rakni a hátérinf be

Skinekel terhelni sztem bőven nem aktuális téma most ugyis egy csomó gond lenne vele ...

A rangokról is eza véleményen ugyanis kb semmi jelentősége nincs

Az lenne jó ha lenne egy normális időszakokra esetleg régiókra osztott történelem topic ... :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

A Nagy windowsos topicokat át kellene szerkeszteni, pontosabban még 1-et létrehozni Módosított operációs rendszerek címmel.

Senkinek sincs kedve 2-3 normális és 10-20 "varázs" windows között válogatni, amit épp valami unatkozó emberke hozott létre.

 

Eredeti telepítőkészletek:

 

- Nincs auto aktiválás

- Csak SP-s integrálások a megfelelő módszerekkel (nem Nlite/vLite)

- eredeti képfájlok, főként MSDN(AA)

 

Módosított:

- bármi nemű modósítás: auto aktiválás, magyarítás, frissítések integrálása, minden olyan rendszer, ami hivatalos formában NEM jelent meg.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sziasztok!

 

Biztos volt már aki felvetette. Ha meg lesz az új szerver, akkor jó volna megszüntetni a szabad regisztrációt és egy meghívásos rendszert kialakítani. Egyrészt egyes emberek megbecsülnék az accjukat, sokkal kevesebb lenne a szabály sértés. Sajnos igy hogy szabad regisztráció van, egy bannolás után fogja magát és újra beregizik az illető és ugyan úgy folytatja a tevékenységét amíg ki nem tiltják ismét. Ez XXX-ben a leggyakoribb.

Link to comment
Share on other sites

-A szabad reg beszüntetését már én is javasoltam de rejtélyes és érthetetlen okokból mindig bojkottálják az illetékesek ezt a fajta felvetést.

Esetleg annyi enyhítést lehetne tenni, hogy nemzeti ünnepeinken egy-egy napra lenne nyitott a regisztráció.

 

-A regisztráltak számát limitálni kellene.Meg kellene egyezni egy számban, hogy mennyi lehetne egy időben a regisztráltak száma. (pl.: 50 ezernél több account nem lehetne a szerveren.De ez csak egy szám.A megfelelő adatokat nem tudom.)

 

-Az egy éve nem használt és 30 hsz alatti accountok törlése.

 

-A hsz tiltás sincs rendben.Ha valaki kap modjuk 90 nap eltiltást szabályszegés miatt akkor az ne a fórum egészére vonatkozzon hanem csak az adott alfórumra.De akkor a szabályszegő illető ne is tudjon belépni a tiltott alfórumba így a topikokat és a hozzájuk kapcsolódó hozzászólásokat se láthassa.

 

-Az Applicationsben a nyílt forráskódú/freeware azaz ingyenes programok számára külön alfórum kellene.

 

-A Gamesben szintúgy.

 

-Regisztrációt életkorhoz kellene kötni. 14 éves kor alattiak nem regelhetnének.Ha mégis átvernének minket akkor BAN.Nincs velük semmi vajom de a komolyabb szabályszegők és anyázós hsz-ek írói ebből a korosztályból kerülnek ki leginkább.

 

 

-Pontgyűjtős rendszer is jó lenne.A moderátorok értékelik az értelmes,segítőkész és konstruktív felhasználók munkáját.Egy idő után a magasabb pontot elérő felhasználók minimális moderátori jogot kapnának így lehetőség lenne a hibás topikok gyors korrigálására és a felesleges hsz-ek gyors törlésére.A topiktörlés és a warn adása természetesen a valódi moderátorok dolga lenne.

Minden változtatást fel kellene tüntetni a korrigált topikban.Ez azért lenne jó mert egymás dolgát nagyban negkönnyítenénk.Aki visszaélne a kapott lehetőséggel (pl.:topik szándékos tönkretétele,felhasználó megalázása segítségadás helyett) az természetesen visszafokozást majd warnt, súlyosabb esetben BAN-t kapna.

Viszont ehhez létre kellene hozni egy új felhasználói csoportot ami mondjuk Helper vagy Supporting névre hallgatna. (A supporting szerintem vagányabb hangzású. :D )

 

 

Azt szeretnénk, hogy a szerverújítás után egy sokkal modernebb és átgondoltabb Pirateclub 2.0 indulna.

 

Üdv.

Krass

Link to comment
Share on other sites

Alapjában egyetértek Krass-szal, de mondjuk ezt a 2-3 hónapos passzivitás utáni törlést nem tartom jó ötletnek. Volt, hogy közel fél évet nem jöttem fel a fórumra, mert nem nagyon kerültem internetközelbe, ha meg mégis, érthetően voltak fontosabb dolgaim is. Utána töltöttem is fel szépen, segítettem is, új embereket ismertem meg itt, amikre nem igazán kerülhetett volna sor, ha mondjuk önhibámon kívüli passzivitásból bannolnak.

Link to comment
Share on other sites

Meghívásos rendszer valóban jó lenne, de a passzivitásos kitiltásnak nem értem mi értelme lenne. Ha valaki több hónapig passzív, akkor egyébként sem terheli az oldalt a hozzászólásaival, másrészt ha ki is tiltják, akkor ugyanúgy bent marad az adatbázisban, ergó ugyanúgy helyet foglal mintha nem lenne kitiltva. Azt már meg sem említem, hogy sokan vannak akik csak olvassák a hozzászólásokat, de a háttérben szeretnek maradni, azaz nem szólnak hozzá a témákhoz.

Link to comment
Share on other sites

-Pontgyűjtős rendszer is jó lenne.A moderátorok értékelik az értelmes,segítőkész és konstruktív felhasználók munkáját.Egy idő után a magasabb pontot elérő felhasználók minimális moderátori jogot kapnának így lehetőség lenne a hibás topikok gyors korrigálására és a felesleges hsz-ek gyors törlésére.A topiktörlés és a warn adása természetesen a valódi moderátorok dolga lenne.

Minden változtatást fel kellene tüntetni a korrigált topikban.Aki visszaélne ezzel a kapott lehetőséggel (pl.:topik szándékos tönkretétele,felhasználó megalázása segítségadás helyett) az természetesen visszafokozást majd warnt, súlyosabb esetben BAN-t kapna.

 

Tibiole IPB3-ra szeretné frissíteni a fórumot, melyben a pontgyűjtés megvalósulna.

Link to comment
Share on other sites

Frissítéssel nem vesznek el a meglévő tartalmak, viszont szerintem egy ekkora fórum frissítése nagyon sok időt igénybe fog venni. Tekintve, hogy frissítés után az összes hozzászólást, stb.-t újra kell építeni hogy kompatibilis legyen az IPB3 formázásával.

Link to comment
Share on other sites

Én is szinte az összes javaslatoddal egyetértek, kivéve a "nyílt forráskódú/freeware azaz ingyenesen hivatalos fejlesztői oldalról letölthető programok tiltása.". Szerintem egy külön alfórum legalább jár ezeknek a programoknak is, mivel néha jobbak, mint -elvileg- fizetős társaik. Van, hogy én is csak valami véletlen folytán bukkanok rá egy nagyon jó kis ingyenes alkalmazásra.

Link to comment
Share on other sites

Erre nem is gondoltam.Egy külön topik valóban jó lenne az ingyenes cuccok számára így nem is kellene tiltani őket.

Az ingyenesen letölthető játékokra szerintem meg nincs szükség.

 

 

Csak attól tartok, hogy ezeket a javaslatokat le fogják szavazni az illetékesek.Úgy ahogy eddig is tették.

 

Link to comment
Share on other sites

Nemtudom, de ha valaki fél évente jár fel egy oldalra szerintem azt az egy dolgot amiért feljött megtalálhatja máshol is.

Ha az inaktívak törlése némiképp enyhítené a terhelést, akkor megfontolandó ötlet.

Mert fer vagy nem, kérdés micsoda?

Az, hogy biztosítjuk valakinek, hogy 1-2x feljöjjön egy évben, vagy az, hogy az állandó tagok, akik naponta itt vannak, egy IPS hibák nélküli oldalra járhatnak e fel...

 

Hogy ne off legyen, nekem is van 1-2 javaslatom:

 

- talált linkek elkülönítése, tehát legyen egy külön rész, ahová ezek postolhatóak

- Windows kategóriánál már említettem, hogy a "varázs-házi" windowsokat külön témába kellene rakni, az érintetlenektől ekülönítve

- spoiler bb-code, hogy a sok linkeket össze lehessen csukni.

- nyilt forrású programok (főként linux) csak az eredeti linkről, tehát nem fájlmegosztókról

Link to comment
Share on other sites

-Ezek is jó ötletek!

 

-A Linuxos dolgot azzal egészíteném ki, hogy kellene a Linux számára egy külön alfórum ahol csak és kizárólag a disztribúciók hivatalos oldalai lennének.Itt is tiltva lennének a felesleges segítségkérő és offolós hsz-ek úgy mint ahogy az Applicationsban van.Lenne egy külön segítségkérő topik a Segítség alfórumban mint ahogy a Windowsoknak is van saját segítségkérő topikjuk.

 

-Az ingyenes és nyílt forráskodú programok elkülönítését már felvetettem.Mint említettem a Linuxot más helyre kerülnének mert azért azok nem programok. :)

 

-Az inaktívok tiltását meg nagyon meg kellene fontolni mert mindenki mást mond.

Jussunk közös álláspontra!

 

Üdv. Krass

Link to comment
Share on other sites

A talált linkek elkülönítésének inkább több a hátránya, mint az előnye... Ha valaki tartalmat akar, akkor egy kereséssel akarja, azonnal. Nincs különösebben értelme mindent 'agyon tematizálni' feleslegesen sok keresést kreálva a fórumon, ezzel is lassítva azt.

 

A 'google-lel kereshető tartalomnak' is inkább hátránya lenne, mint előnye... Értem én, h. több fórumozót vonz így ide, de brutálisan sok lenne úgy a link törlések száma is... Neten elég szépen monitorozzák az ilyen oldalakat. Én szigorúan ellene vagyok. Soha életemben nem raknám ki olyan helyre a feltöltéseimet, ahol 'szabad prédává lesz', s a munka szinte azonnal kárbavész...

 

 

Inaktívak törlésére egyetlen megoldás lenne (mármint, ha javít az bármennyit is a sebességen): az olyan tagokat kellene törölni csak, akik több mint egy éve nem léptek be, s tegyük fel 20 hsz alattiak. Új reget meg max, ha visszatéved, akkor tud csinálni.

 

 

Node: a fő ötlet az új szerver... nagyon időszerű lenne már, h. megvalósuljon! Több, mint égető probléma. A csevegő részek kihalása is szerintem teljes egészében a használhatatlan sebességnek tudható be!

Link to comment
Share on other sites

Igen a talált linkek miért van erre szükség ?.....ezért ?

 

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtop...entry1343617641

 

valaki belefut egy ilyen letöltésbe nem a feltöltőbe a fórumba csalódik / máshol megkeresi/

 

FREEWARE programok Linuxos dolgok a felesleges segítségkérő és offolós hozzászólásokkal.

rengeteg van és tök felesleges ekkora teret engedni neki /szerintem/

 

Inaktívak törlése ...érdekes kérdés .

hányan lehetnek hány hsz-el ? ....ez nem igazán terheli a fórum motort

Másrészt van egy olyan mod ami bizonyos megadott időben ellenörzi az inaktív felhasználókat értesítí majd ha nem lép be törli a felhasználót+ adatait ../gondolom tudják az illetékesek csak nem kell ........talán fele ennyien lennének az userek /

Csak azt nem értem tele van szeméttel értelmetlen hsz-el a fórum kellen még több mod vagy a meglévők aktivítása pozitívabb

Elférne egy nagytakarítás törölni a csevegő részek hsz-it újra indítani a témákat kicsit új lendületet adna

Nembeszélve a sok sok törölt feltöltésről ami a rapid miatt még több lesz pár napon belül

Miért kell kicserélni az autót ha defektet kap ...előbb megkéne javítani a kereket ..

Másrészt nekem semmi gondom annyit veszek észre hogy kicsit lassabb mostanában ennyi semmi több

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...