Jump to content
PirateClub.hu

Ötletek A Fórumhoz


Thomas
 Share

Recommended Posts

Öreg... nem ma kezdtem... tegnap :D

 

félretéve:

fogalmam sincs hogy nézi meg... de tudja... code tagaek meg directlinkek közt is csekkelni a linekeket. Van egy olyan beállítása, hogy a hibás linkeket be is színezi... csak sajnos a direct lineknél ez nem működik és azokat tönkreteszi.

 

Itt van két kép egy helyes és egy teljesen hibás upról. (ahol code tagek közt vannak a linkek)

 

2j5mirr.jpg

Ez a hibás... gyengébbek kedvéért :D

 

231cvk.jpg

Ez a nem hibás...

 

Link to comment
Share on other sites

OFF: 3dincestvideos? Ha ilyen anyag van ezen a fórumon, akkor megkérlek töröljétek. Köszi. Nem kérünk incesztus poreszt.

 

ON: A linkellenőrző botot jó ötletnek tartom, legalább teszt jelleggel be lehet vezetni, csak kérdés, hogy az amúgy is megterhelt szerver hogy bírná?

Link to comment
Share on other sites

megtértlélek, ez korábban azért lett elvetve, mert ha például egy megosztó tárhely valami oknál fogva nem működik pár óráig, akkor ez a bot tonnaszámra rakosgatná át feleslegesen a témákat. Így meg józan ésszel tudjuk ellenőrizni saját magunk, hogy melyik valóban halott, és melyik nem. Szintén fontos szempont, hogy nem terheli a szervergépet, mivel mi magunk futtatjuk. :)

Link to comment
Share on other sites

meggyőztél piero. bár még annyit azér kipróbálnék, tehát azt kipróbálni amit mondtál. mert sztem a bot, ha maga az oldal nem elérhető (pl a rapidshare xy. számú szervere) akkor tényleg hibásnak véli e. véleményem szerint a működési elve nem ezen alapul. Mer ha egy szerver leáll akkor nem azt fogja kiírni hogy "file not found etc."

 

de a válaszod végülis reálisnak tűnik. de az is hogy a botnak lehetne annyi "esze" hogy a szerverleállást is kiszúrja.

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Üdv, A movies részbe kezdenek bejönni az un. BR-rip filmek, és mivel még ezekből nincsen sok és könnyebb kiválogatni ezért lehetne egy külön BR-rip-es alfórumot létrehozni...

Tudom sok dvd, hd stb. már el volt vetve, de ebből még nincs olyan sok...

Link to comment
Share on other sites

Az, hogy még nem olyan sok van belőle nem igazán indok... Sőt.. még inkább értelmetlenné teszi a gyakorlatilag zéróért újabb alfórumot létrehozni...

 

Ajánlott olvasmány:

http://www.pirateclub.hu/index.php?s=&...mp;p=1343357852

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Elnézve az alábbi fórumrészt:

 

Erotika

Szexuális élettel kapcsolatos témák

 

Talán célszerű lenne átnevezni:

 

Erotika és Párkapcsolat

Szexuális élettel és párkapcsolattal kapcsolatos témák

 

 

 

A jellegét tekintve, nem teljes a fórumrész neve. :)

Link to comment
Share on other sites

Üdv.

 

A rendszergazdához lenne egy kérdésem, mely szerint Apache2 fut-e a szerón?

Ha így van, és prefork workert futtattok mellette a php miatt, akkor keressetek meg pm-ben, létezik egy megoldás, ami sokkal kevesebb apache processel ki tud szolgálni több felhasználót, ezáltal kevesebb erőforrással lesz gyorsabb az oldal.

 

Minden jót!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Üdv.

 

Az én javaslatom a Movies topikra vonatkozik.

 

Sok szempontból egyszerűséget okozna, ha kötelező lenne feltüntetni az adott film imdb linkjét.

 

Megkönnyítené a keresést, és a feltöltők is könnyen tájékozódhatnának, hogy melyik film nincs még fent.

 

Például:

 

Aki legyőzte Al Caponét

 

http://www.imdb.com/title/tt0094226/

 

A keresőbe elég bemásolni a tt0094226 azonosítót, és már ki is adja a témákat.

 

Elsősorban a letöltőknek nyújtana segítséget, és a feltöltőknek sem lenne nagy probléma beszúrni ezt a plusz sort a leírásba.

Természetesen kód tag közé kellene illeszteni.

 

Ugyanakkor a kérések topikban is kötelezővé lehetne tenni az imdb link feltüntetését, így 100%-osan lehetne azonosítani a filmet, megelőzve az esetleges félreértéseket.

 

A javaslatom használhatóságának tekintetében ott látom a problémát, hogy már számos film fent van az oldalon, és valahol van imdb link, máshol nincs. Így kezdetben nem lenne nagy haszna, mert ugyanúgy kellene keresgélni a filmcímekkel, rendezőkkel stb...

 

Az ötlet nem saját, egy külföldi fórumról kölcsönöztem, de hihetetlenül kreatív :D .

 

----

Link to comment
Share on other sites

Megkönnyítené a keresést, és a feltöltők is könnyen tájékozódhatnának, hogy melyik film nincs még fent.

 

 

Nehezen tartható egyébként ez (feltöltői szempontból ).

Én hosszú-hosszú ideje célirányosan csak olyan dolgokat töltöttem fel, amik gyakorlatilag fellelhetetlenek voltak a különböző warez-fórumokon, de ebbe szerintem belefásul az ember. Minden feltöltésem előtt körbenéztem, tájékozódtam, majd miután kitettem sok addig nem meglelhető anyagot, hirtelen - több esetben - gyakorlatilag azonnal más tárhelyre is felpakolták (ez sajnos az értékét rombolja kicsit a különlegességeknek). Ez az egyik oldala a dolgoknak. A másik az, hogy nem kis fórumról van szó, s tényleg elég, ha megnézzük a filmeket például. Tény, hogy a felöltők, a segíteni akarók, nem kis mennyiségű filmet halmoztak s elég nehéz már - főleg a régi filmeknél - igazi kuriózumokkal, közönség-kedvencekkel szolgálni, olyannal, amit mások még nem töltöttek fel.

Ezt az egész tendenciát mondjuk amiatt is elfogadom, s részben talán támogatom is, mivel az elsődleges cél, hogy könnyebben hozzáférjenek az emberek az anyagokhoz, és soha nem lehet tudni azt, hogy melyiket törlik idejekorán, s melyik link lesz a hosszabb-életű.

 

Na de, eltértem kicsit a tárgytól.

 

Az a baj csak, hogy hatalmas vesződség lenne tényleg pótolni minden egyes témához az IMDb linket, s egy olyan környezetben, ahol a szabályzatot is kevesen olvassák el - még nehezebb lenne az embereket rászoktatni arra, hogy imdb hivatkozás szerint keressenek automatikusan :) Magyarországon azért még nem nyúl mindenki alapból olyan könnyen az IMDb-hez, mint pl. az angol ajkú warezelők.

Link to comment
Share on other sites

Az idézett mondatommal kapcsolatos gondolatod teljesen helytálló. Én csak jelen oldal keretein belül gondolkoztam, de tény, hogy a feltöltők több fórumra is szétszórják a linkjeiket. Így valóban csak akkor lenne értelme, ha mindenhol használnák. Könnyen beláthatjuk, hogy ez lehetetlen.

 

Én is hasonlóképpen járok el a feltöltött filmek tekintetében. Először itt nézek körbe (a fényezés helye :D ), majd a többi fórumon. Szerintem mérvadóan nem rontja egy különlegesség értékét, ha több tárhelyen is fent van. Elképzelhető, hogy a feltöltőnek rosszul esik (kiváltképpen, ha egyből szétszórják máshová is), de ez nagymértékben függ az uploader motivációitól.

 

Vissza a tárgyhoz.

 

Azt természetesen én sem gondoltam, hogy visszamenőleg mindenki szerkessze át a témáit. Nagyon sok meló lenne, nem beszélve a hozzátok érkező kedves pm-ekről :lol: . Másik oldal, hogy valóban nem lenne előkelő rákényszeríteni a feltöltőket az imdb link feltüntetésére. Elsősorban, mert ha eddig nem használták, annak biztos meg van az oka, másrészt a legtöbb feltöltő már kialakított egy rá jellemző témaszerkesztési sémát (az adatlap tekintetében), amit lehet, hogy széttördelne a hivatkozás.

 

A legfontosabb mégis a várható gyakorlati hasznosság lenne. Amennyiben nem használnák a fórum tagjai, akkor tényleg nem lenne sok értelme. Gondolom, mindenkinek megvan a kialakult keresési szisztémája. Az azonban beszédes, hogy olyan filmeket is kérnek, amik fent vannak az oldalon (és nem másik tárhelyre, vagy hasonló okok miatt). Én jóhiszeműen úgy vélem, hogy előtte használta a keresőt, csak valamiért nem találta meg. Ennek is számos oka lehet. Ezt kivédené az imdb link.

 

Az egésszel az a probléma, amire te is rávilágítottál, hogy ha eddig nem használták az imdb-t, akkor valószínűleg a kereséshez sem fogják. Ez részemről érthető is, hiszen több időbe telik megszerezni az azonosítót, mint beírni a film címét.

 

Kicsit szűk látókörűen közelítettem meg témánkat, de most már úgy látom, hogy valóban nem sok érdemi haszna lenne bevezetni.

 

----

Link to comment
Share on other sites

Általában inkább arról van szó sajnos, hogy még a kereső lehetőségét se ismerik fel, s úgy kérik az adott filmet :) Szomorú ez, de ez van.. :) Egyébként pótoltatni az ilyen hivatkozásokat nem hogy nehéz ekkora távlatokba, hanem lehetetlen... Max a moderátorok tudnék - ezt is, mint annyi mindent - megcsinálni. De, ha megnézzük éppen elég egy akkora témánál a folyamatos karbantartás, ellenőrzés, egy ilyen plusz feladat azért brutális lenne, s ez esetben az elvégzett pótlás nem lenne egyenes arányban szerintem a hasznossággal. :)

Link to comment
Share on other sites

Új hozzászólások (friss kommentek,témák megjelenítésekor) menüpont alatt megoldható lenne, hogy az xxx témák láthatatlanok legyenek?

Magyarul azokat nem jelenítené meg az uj hozzászólások 'gomb' megnyomásakor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Arra gondoltam, hogy mivel van két letöltőprogram ami egyre népszerűbb (JDownloader és Cryptload) és tudnak Rapidshare konténer fájlokat kezelni ezért lehetne kiemelt topikot csinálni ennek a két letöltőprogramnak részletes használati utasítással. (A Jdownloadernek már van, a Cryptloadnak nincs.)

Ti mit szóltok ehhez?

Link to comment
Share on other sites

Úgy gondolom hogy az oldalnak komoly szerverfejlesztésre van szüksége, mert elképesztően lassú. Szerintem az anyagi feltételek is adottak hozzá. (elég csak felpillantani a 4 hirdetésre és még ki tudja mennyi az oldal bevétele.) Valamint a fórum motort se ártana már frissíteni, mert ez eléggé régi. Mivel a felhasználók éltetik és tették naggyá ezt az oldalt, ezért minimum hogy a legjobb feltételek legyenek megteremtve nekik.

 

Az új profilom meg ne tévesszen meg senkit, regeltem már régen csak elfelejtettem a jelszavamat és az akkori e-mail címem is elhalt már.

Link to comment
Share on other sites

Hello

 

Valakinek igazat adok egy 3.0-s motor tényleg elférne már. :) a szervergéphez meg no vomment lassú az oldal de ezt szerintem mindenki tudja :D van bevétele az oldalnak és sztem ezt is tudja mindenki. de ki szeret manapság fizetni? senki... ezt én tudom :D

 

de azért hajrá bizonyára mindenki örülne a gyorsabb oldalnak!

 

üdv :)

Link to comment
Share on other sites

Két hülyeség között azért gondolkodhatnátok is néha.... egy alap server legalább félmisi ! ráadásul az ipb 3.0ás verziója mégnagyobb servert igényel pont a sok cicoma meg felesleges funkció miatt... sztem más megoldás után is lehetne nézni, nemcsak fejlessz észnélkül. Ki fizetné meg, talán TI ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nekem csak annnyi lenne a hozzászólásom a gyors keresés érdekében ,hogy minden topic elején felül lehetne az ABC betűji és az adott betű alatt megjelennének az aktuális progik ,gémek filmek cimek szerint és nem kellene terhelni a serót a keresővel mert ,nagyon lassan keres legalábbis nálam .mondanék egy példát KATT pl a B betűre és maris minden B vel kezdődő cim megjellene ami az aktuális topicban fel van töltve ,tudom sok meló lenne de megérné . HA VALKINEK EZ TETSZIK AZ JELEZEN EGYETÉRT E VELEM VAGY NEM .Köszi mindekinek egy ötlet ami szerintem nem rossz

nem kellene sok sok oldalat átkeresgetni. CSAK ENNNYIT SZERETTEM VOLNA HOZZZÁ FŰZNI.

Link to comment
Share on other sites

Nem igazán értem a problémát egyébként :)

 

1, Ez nem egy trendi weblap, a fórummotornak van egy logikája, felépítettsége, s ehhez kell igazodni.

2, Jelenleg is belehet állítani, hogy mindig úgy listázzon, vagy hogy csak az adott beállítást követően úgy listázzon... Be kell menni az adott témába, le viszed a lap aljára és beállítod, hogy a rendezés a téma címe szerint legyen (opcionálisan kiválasztható az emlékezz), majd rendezés gomb mellette.

Link to comment
Share on other sites

Üdv,

 

mikor nyitok egy új témát, a témanyitás alján található egy bizonyos "Bélyegek" részleg.

thumb-F852_4B6405B1.jpg

 

Véleményem szerint ezt érdemes/hasznos lenne módosítani úgy, hogy kötelező legyen választani egyet és az ikonokat lecserélni a szerver ikonjára, amin az adott feltöltés található, mint pl ProjectW-n (projectw.org).

thumb-E20D_4B6405B1.jpg

 

Lehet, hogy koppintásnak tűnik, de véleményem szerint hasznos módosítás lenne.. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...