Jump to content
PirateClub.hu

Ötletek A Fórumhoz


Thomas
 Share

Recommended Posts

Ez most jutott eszembe:

 

Új tag regisztrációjakor azután a rész után, mikor el kéne olvasni a szabályzatot (amit ugye mindenki tudja hogy az itt lévők 80%-a nem tett meg), lehetne 10 kérdést felrakni! Biztos meg lehetne oldani valahogyan, de sajnos én ehhez nem értek! Ha mondjuk max 2-re nem tudja a választ, akkor bukott az ügy, nem regisztrálhat! Vagy mennyire lassítaná a szervergépet?

Link to comment
Share on other sites

Robinho11, ha értelmezted volna amit írtam, akkor nem kérdeztél volna..

 

Ez arra lenne jó, hogy elolvassák a szabályzatot, ahhoz, hogy elolvassák lekell görgetni a szabályzatot, ha nem görgetikle, akkor a rendszer úgyveszi, hogy nem lett elolvasva. :)

 

szerk.: Aki beakar regisztrálni, az nem tudja, hogy így lenne megoldva. ;)

Link to comment
Share on other sites

A legördítéseshez, úgy nem lehetne megoldani hogy tegyük fel felkérni x emberkét(aktívakat) hogy mennyi idő alatt olvassák el, átlagot számítani saccperkbra és úgy megírni hogy csak azután lehessen a reg-re rákattolni miután letelt az időmennyiség....

ha mégis az én ötletem jó lenne én vállalkoznék rá hogy lemérem stb. mennyi idő alatt olvasom el.

 

Blackout:A filmeknél nincs, nemhogy az XXX-nél, meg mennyi idő még átválogatják??

Link to comment
Share on other sites

Sokszor többféle felvetésben szerepelt már, h. ilyen alfórumot, olyan alfórumot kellene létrehozni... Nos, ez rengeteg problémát vet fel (a szétválogatás időtartalma mellékes ezekhez képest).

 

Ahány ember, annyi féle igénnyel lépne fel. Rendezzük műfaj szerint, rendezzük hd- nem hd, dvdrip, dvdscr, cam, tvrip, stb kategóriák szerint (ilyen szempontrendszer szerint ez is már 'elvárható lenne tőlünk'), esetleg idegennyelvű és hundub, hunsub szerint... Egyre több és ilyesfajta igény kerülne a képbe, s én pl. már plusz egy kategória létrehozását is feleslegesnek látom (legyen az hd vagy egyéb ).

 

Azok, akik hd minőségben töltenek le még elég egyedi esetek, kisebb réteget képeznek... az emberek legnagyobb hányada csak azzal az igénnyel lép fel az oldalra, h. nézhető minőségben láthassa, amit éppen szeretne, minél előbb..

 

S ebbe a szempont rendszerbe már az se igazán fér bele, h. mindenféle egyéb zavaró alfórumrész is legyen, többszöri keresés, többszöri maszatolás a dolgokkal.. Egy keresés, s egyből találat. Átlátható még azoknak a fórumozóknak is, akik javarészt csak csendesen töltögetnek, s a fórummotor, az elrendezés logikáját, s lehetőségeit se igazán ismerik (s valljuk meg, hogy sajnos, vagy nem sajnos ilyenből van több). S eleve, a többszöri keresés több fórumrészben/alfórumban, minden egyes keresett filmnél még számomra is rendkívül kellemetlen elképzelésnek tűnik (megvan-e ilyen minőségben, megvan-e olyan minőségben, még rákeresek ott is...).

 

A sorozatok egyes egyedül még belefértek ebbe a rendszerbe, de több kategóriára való bontásban semmilyen következetességet nem látok, s szerintem nem is lesz tovább tagolva (eleve, nem is lenne homogén, ha a Filmek-sorozatok mellé bekerülne egy 'hd alfórum' is pl. hiszen nem a megkezdett rendezési logikához kapcsolódna)...

 

Mellőzzük inkább az ilyen felvetéseket, maradjunk inkább az egyszerű átláhatóság, azonnali kereshetőség elvénél.

Link to comment
Share on other sites

Nos nekem a következő jutott eszembe nézegetve a letöltés topicokat, ugye vannak témák, amik például már 8x szerepelnek, szóval az lenne a felvetésem, hogy amik nem saját feltöltések(ezért is lenne jó a lejelszavazás), és már többször megtalálhatók az oldalon, azok legyenek törölve, persze nem most azonnal, hanem a moderátorok, úgyis linkeket ellenöriznek, tehát közben törölhetnék, ezáltal talán az adatbázis se lenne annyira leterhelve, plusz például a feltöltök, akik pontokat is gyűjtenek, küszködnek a feltöltéssel, erre jön valaki 2perc alatt ctrl c+ctrl v aztán már kinn is van a forumon, szóval ezért gondoltam felvetem ezt a dolgot

Link to comment
Share on other sites

A köszönetet ugyan úgy megkapja a 2 percnyi munkáért a tudatlan felhasználóktól. Én is így gondolom. Sok dolog akár 10 feltöltésben is megtalálható, ami pocsékolás. Támogatom az ötletedet ;)

Link to comment
Share on other sites

Értem a felvetést, végül is logikus volna a helytakarékosság miatt, de mivan akkor ha nekem nem jó a data.hu és nem jó az avi minőség, ha fenntvan pl. rapidsharen ugyanez a film dvdrippben, bárki tette is fel azt fogom leszedni ami nekem tetszik...

Jó ez hogy van választási lehetőség.

Óriási szelektáló munkával meg lehetne csinálni azt, ha fenntvan egy film pl. 8 tárhelyen 8 különböző minőségben, mindet egy kalap alá venni, szal egy topikba rakni az összest, így ha kell a nevezett film akkor egy topikon belül 8 ból választhatok, minőség, hang egyebek szerint.

Ez az ami nem fog megvalósulni, mert legalább akkora munka mint az altopikokkal,( Hd, műfajok... ) járó meló.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nem lenne túl célravezető ezt a gyakorlatba is átvinni.

 

Szintén több szempontból:

 

1, Jó, ha több alternatíva van, mert ha törölnek egy adott tárhelyről egyet (ami bármikor bekövetkezhet), akkor ha tegyük fel előtte volt négy, akkor még mindig marad három letöltési lehetőség... Az ilyen dolgok meg teljesen mindennaposak.. Sokszor rövid idő alatt több ezer téma megy a szemetesbe halott linkek miatt... Azt meg ugye, h. melyik hal meg előbb, s melyik később azt soha nem lehet tudni (az pedig csak mese sok esetben, h. az esetek nagy részében 90 napos le nem töltés után törölnek csak... Sajnos sok anyagot törölnek sok egyéb indok miatt is). A duplikálásnak legalább a szempontból van hatalmas jelentősége, hogy a fórumon is biztosítva marad vele a 'vérfrissítés'... A feltöltés ténye, hogy valaki már ügyködni akar már önmagában díjazandó.

 

2, A feltöltők neve, minőségi munkája sok esetben garancia. Sokan inkább abba a témába lépnek elsőként, ahol tudják, h. színvonalt kapnak anélkül, h. átbogarásznának több hozzászólást egy adott témán belül. Én is szívesebben választom annak a feltöltőnek a témáit, akiktől tudom, h. hosszú évek alatt több 100 minőségi anyagot leltem fel hiba nélkül... A kellemetlenségekre való lehetőség ezzel legalább el van kerülve.

 

3, Sok lenne a túlméretezett téma, ami nehezebben átlátható lenne a sok hozzászólás miatt.. Abban az esetben, ha egy kereső kidobta a találatokat, akkor az egyértelmű szabályzat-rendszernek köszönhetően legalább már az látszódik, h. melyik tárhelyen van, milyen rip-ről van szó, s ki töltötte fel... s mindez minden nemű szöszmötölés nélkül.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.

 

Egyszer már leírtam gondolataimat, de mivel sajnos rossz helyre, így törölve lettek. Most leírom ismét, remélem ezúttal jó ajtón kopogtatok, és talán eredménye is lesz.

 

Sajnos, miután már 1x leírtam, és jogosan kitörölték eszemfuttatásomat, ismét kellemetlen tapasztalataim voltak, és ez arra késztetett, hogy ismét megosszam veletek.

 

Rendszeres látogatója vagyok a technikai fórumoknak, általában a honlapkészítés témában nézelődök, így nagyon nem akarok általánosítani, mivel a többi témát nem ismerem mélyre hatóbban.

 

Ebben a témában viszont van tutorial és kérdezz-felelek topic is. Sajnos azt tapasztaltam - és, hogy önbíráskodást gyakoroljak, magamon is, mindkét szemszögből tapasztaltam - hogy a kérdezők sokszor érthetetlenül és pontatlanul fogalmazzák meg kérdésüket, ami talán hozzáértésüknél fogva megbocsájtható bűn, de gyakorta háborodnak fel a kapott válaszokon, fényezik magukat. (pistike vagyok 14 éves és már 6 éve szupika weboldalakat csinálok a netre rá 50Ft/HUF áron frontpédzsel)

 

Aztán a másik oldalon a drága jó válaszadók elrettentik a nyomorultakat a tanulástól, ami lehet, hogy jogos, de bármennyire is fájó dolog a magas létráról beismerni, senki se úgy született, hogy mindent tudott. Aki kicsit lassabban ért meg dolgokat azt lenézik, fokozatosan egyre ingerültebben válaszolnak kérdéseire, pedig szerintem ez esetben inkább válasz nélkül kéne hagyni az illetőt, mint rácsapni az ajtót.

 

Nos, igazából megoldási javaslatom nincs, de annyi bizonyos, hogy rengeteg fölösleges, plusz feszültséget teremt sok emberben a fennálló helyzet, és rengeteg off hozzászólást.

 

semmi többet nem tudok elmondani, kérem kapcsojjaki.

Link to comment
Share on other sites

szerk: hülye példa..

 

szóval: igen, erre kitértem én is hozzászólásomban, viszont ha kérdést tesz fel a gportalos rendszerével kapcsolatban és nem dicsekedni akar akkor úgy gondolom, hogy a legjobb helyen jár a kérdezz-felelek topicban, és nem lenne helye bármiféle lenézésnek, nemigaz?

Link to comment
Share on other sites

hello!

 

Feltűnt, hogy az oldal ugye "rendez" deadlink gyűjtő versenyt... Biztos vagyok benne, hogy rengeteg téma van amiben már elhalt a link.

 

Jómagam is birtoklok egy kis fórumot és nemrég telepítettem fel rá egy modot.

Egy bot ami bizonyos időközönként lecsekkolja a linkeket a témákban. Állítható benne, hogy ha bizonyos %-nál nagyobb a hallottlinkek száma akkor áttegye egy másik fórumba (amit természetesen nem pásztáz). A bot még a témanyitónak is küld egy pm-et amiben figyelmezteti a dead linkekre. Én elég pofás kis dolognak tartom. de tény, hogy data.hu-t meg addatot nem kezel :D bár biztosan átlehetne valahogy szerkeszteni a kódját, gondolom van pár fejes aki kitudná itt egészíteni még két fájl hosterrel. Én csak rapid meg megauploadra állítottam be a többi amit kezel a magyar fórumokon elenyésző számban fordul elő.

 

Hát most akkor jöhetnek a vélemények az "ötletemről" :D

 

üdv!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...