Jump to content
PirateClub.hu

Ötletek A Fórumhoz


Thomas
 Share

Recommended Posts

IDÉZET(morze @ 2008. Dec 10. 17:03) *

Lásd.: Addig böngészek 5percig más oldalakat... Ha meg még kérdezgetnek is utána, akkor otthagyom az egészet smile.gif.

 

Igen ám csak ha másfele böngészel újrakezdődik az 5 perc ezt meg lehet oldani csak nem tom hogy mivl találkoztam már ilyen oldallal csak nem jut eszembe melyik volt az, ja és én is úgy gondoltam hogy addig máshol böngészek de megszívtam. Trilonnak meg igaza van ha nem vagy türelmes vagy nem olvasod el akkor nincs mit keresned itt mert nem találod fontosnak az oldalt vagy azt amit keresel, de sztem ez nem fogja az embereket akadályozni abban hogy regizzenek az oldalra

Link to comment
Share on other sites

Na, erről még nem hallottam. Ha Javascriptes megoldással lehet ezt megcsinálni, akkor viszont ott van az, hogy mi van ha valaki letiltja a Javascripteket? Akkor vagy nem tud regelni (mert a javascript nem tud visszaszámolni, mivel tiltva van), vagy nem kell kivárnia azt az 5percet (mert a javascript nem aktiválózik). Attól függ hogyan van megoldva.

 

A kérdés igaz felmerül, hogy egy hétköznapi user honnan tudná, hogy hogyan kell letiltani, vagy nem érti, hogy miért kéne neki letiltania, akkor miért írom ide ezt a példát? Azért, mert erre a fórumra azért sok olyan ember jár, aki ért az ilyenekhez (szerintem), így ezt is figyelembe kell venni.

 

Persze biztos, hogy van valami olyan megoldás, amit sehogy (a mai böngészők tudását figyelembe véve) nem lehet kijátszani (ahogy mondani szokás: "lehetetlen nem létezik" :D).

Link to comment
Share on other sites

Jó, de ne ezt nézzétek... rapidon és Megauploadon a két éves linkek is élnek még nagyon sok esetben... tudjátok mennyi egyéb tárhelyek tárolási ideje? Néztetek át már valamikor egy nekifutásra több ezer témát? Egészen biztos nem. Ha egyéb minőség-, kritikán aluli oldalak sorát vennénk használatba, akkor az lenne a vége, h. romlana a fórum színvonala az 1-3 (utóbbi szélsőérték már a jobbik eset!) hónap után törölt linkek ezrei miatt....

 

Létre kell hozni egy LinkChecker vagy Checker felhasználói csoportot, akinek ki lenne emelve a nevük, és bizonyos moderátori jogkörrel bírnának. tehát pl szerkesztés, esetleg áthelyezés, ill törlés.

 

Esetleg figyelmeztethetnék a feltöltött, ha tud akkor töltse /frissítse a linket ellenkező esetben lehetne létrehozni egy olyan fórumot ahova áthelyeznék ezeket a témákat és akinek meg van az adott cucc, az a feltöltésért (link frissítésért) kapna valamit, pl - warn; vagy pontokat gyűjthet és lenne pl egy toplista vagy bármi más jó ötlet.

 

Vagy egyszerűen lehetne törölni is a témát...

 

Természetesen ez a csoport vagy az egész letöltő/ olyan fórumokban ahol linkek vannak többségében, kapnának ilyen jogot, vagy lehetne fórumonként is kijelölni néhány embert, bár az előbb i talán jobb ötlet hogy ne csak 1-1 re specializálódjanak, hanem a teljes linkelős fórumokra.

 

Természetesen ők ilyen segéd moderátorok lennének, warn-olni meg egyéb nem tudnának, mert ők a linket ellenőrzik és nem a felhasználókat, ezért szerintem a törlés(téma/hsz) áthelyezés, ill szeretés (hsz elsődlegesen erre gondolok) jogok lennének feltétlenül szükségesek nekik.

Link to comment
Share on other sites

Őszintén... Ezt jól átgondoltad? :D Hogy lehetne egy ekkora szabályzatot 4-5 sorosra tömöríteni a lényeggel, mikor még ezt sem érti meg a felhasználók nagy része?! Helyesebben nem nem érti, inkább lusta elolvasni, mert ő úgyis jobban tud mindent. :sleep:

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Amit Őszi írt nem lenne rossz :)

 

De nekem is van egy ötletem.

Szerintem nem lenne rossz ha lenne az üzeneteknél olyan gomb mint a hozzászólásoknál, report/jelent, és lehetne jelenteni, ha spam, vagy sértő vagy bármi szabálytalanság, vagy egy külön spam gomb.

Mert most is kaptam egy spamot és nem találom a "Spammerek, csalók bejelentése" témát :)

Link to comment
Share on other sites

Esetleg mi lenne ha az újonnan regisztrált felhasználóknak az első három hozzászólása moderátori jóváhagyáson menne keresztül. Magyarul az első három hozzászólás csak akkor jelenik meg, ha a moderátor átolvasta és utána engedélyezte a megjelenését (mert a moderátor nem talált benne szabályzat ellenes dolgot).

 

Ha a moderátoroknak meg ez teher, akkor kell keresni megbízható felhasználókat, akiknek kizárólag az lenne a dolguk, hogy az új felhasználók első három hozzászólását jóváhagyják (természetesen csak arra kapnának ezek a "megbízható felhasználók" moderátori jogot, hogy a hozzászólásokat jóváhagyják vagy töröljék őket. Mivel felhasználó szankcionálására nem kapnának jogot, ezért ha durván szabályellenes lenne egy user első három hozzászólása közül az egyik, akkor értesítenie kell a moderátorokat).

Link to comment
Share on other sites

Ezzel az ötlettel tulajdonképpen semmi probléma nincs, csak gondolj bele egy kicsit. Van most az oldalon 13 stafftag, akik napi szinten dolgoznak, mert a köszik és a szabálysértések hatalmas mennyiségű munkát halmoznak fel. Lent látható, hogy naponta rengeteg felhasználó regisztrál, és ha ennek csak a fele kezd el napi 2-3 hozzászólást írni, akkor ez a munka gyakorlatilag tízszeresére nő. A megbízható felhasználók pedig tény hogy nagyon sokan vannak, de vannak bizonyos kritériumok, amelyeknek nem mindenki felel meg, emiatt nagyon nehéz megfelelő moderátort találni.

Link to comment
Share on other sites

A jóváhagyással az lenne a baj, hogy a felhasználó aki írta nem láthatja addig amíg jóvá nem hagyták, így azt hinné hogy nem küldte el a fórum és beírná még 20szor ugyanazt, de a 3-tól kezdve már csak káromkodás meg morgolódás lenne hogy "valamiért nem küldte el ez a szar az üzenetemet".

Link to comment
Share on other sites

Hozzászólás elküldése után nem írja ki, hogy a hozzászólása jóváhagyás után jelenik csak meg?

 

A megbízható felhasználók pedig tény hogy nagyon sokan vannak, de vannak bizonyos kritériumok, amelyeknek nem mindenki felel meg, emiatt nagyon nehéz megfelelő moderátort találni.

Természetesen nem moderátori jogokat kéne adni ezeknek a "megbízható felhasználóknak" (nevezzük most így őket), hanem kizárólag hozzászólás jóváhagyási jogot (vagy egy új csoportot, például "jóváhagyók"-at létrehozni, és a csoportnak adni ilyen jogokat). Ha valami balhé van egy user hozzászólásával, akkor azt jelzi egy moderátor felé, hogy ez az user ezt meg ezt írta, és nem hagyja jóvá a hozzászólás megjelenését (ilyenkor elvileg törlődik is a jóvá nem hagyott hsz., ha jól tudom).

 

Kritériumok egyébként mik is lennének?

Link to comment
Share on other sites

Van még egy ötletem.

Sokan nem ismerik a szabályzatot, és egy apró hibát mindig elkövetnek, a code tagot nem használják.

Most épp a fórumokat jártam x,y torrent oldalon, és ott a linkeket csak úgy beírják, direkt linkkel, és

az anonym.to továbbítja őket, és a honlap nevéből (anonym.to) úgy gondolom, hogy ez a továbbítással nem lehet az oldalra "visszavezetni a linket" (vagy mi...)

És szerintem ezt itt is lehetne használni.

Link to comment
Share on other sites

Üdvözletem! Nekem lenne egy hatásos, ugyanakkor egyben drasztikus megoldásom a spammerek kiszorítására az oldalról. Ha én lennék az admin bevezetném, hogy az első 50 hozzászólásig senki ne tudjon privát üzenetet küldeni a fórumon, csak afelett. Ugyanis:

1. A spammerek nem azért jönnek, hogy fórumozzanak, hanem beregisztrálnak és már kezdik is küldeni privátban a baromságaikat, ők nem vennék sem az időt, sem a fáradtságot, hogy írjanak ötven hozzászólást, nekik ez a szám túl sok, így nem foglalkoznának az oldallal.

 

2. Ugyanakkor azok az emberek, akik valóban fórumozni jönnek, azok - aktivitásuktól függően - rövid idő alatt összeszedik ezt az ötven hozzászólást, de én azt gondolom, hogy a fórumozás elején még nagyon nincs is szükség arra, hogy privát üzeneteket küldjenek a fórumozók, csak azután, miután kiismerték az oldalt, és a többi fórumozót. Erre példa a fórum Power topikja, ahol 25 hozzászólás kell, hogy valaki be tudjon lépni.

 

Én azt gondolom, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a fórum kezd elfertőződni a spammerektől, így tenni kell valamit, én ezt egy hatásos megoldásnak találom, ami ráadásul nem ad a moderátoroknak plusz munkát.

Link to comment
Share on other sites

Na igen, csakhogy a spammerek 90 %-át feltörik, és a feltörők küldik el a baromságaikat (szvsz a TiltottFórumreklám lehet az), szegény nem tehet róla, hogy az ő nevében küldözgetnek.

 

Ha 50 legyen a max hsz-szám, akkor mi van? Lehet akkor téged, vagy engem törnek fel, és a mi nevünkben fognak küldözgetni.

Link to comment
Share on other sites

Hát szerintem ez se nem megoldás, se nem kíméli a moderátorokat. :)

 

A spammerek általában ismerik a fórumot ahova garázdálkodni mennek, ezért azt is biztosan tudnák, hogy kell 50 hsz a pü-k küldéséig, és

így semmi perc alatt összeszednek 50 értelmetlen hsz-t, és még pü-ket is küldözgetnek.

Hidd el vennék rá az időt, mert nem poénból csinálják amit csinálnak.

 

És sokan be is dőlnek, nekik megéri. Elküldik itt a 1-50-60 hsz-es tagoknak is a hülye pü-ket, akiknek rang stb lesz. igérve, azok meg már másznak is oda regelni, meg ilyenek. Ugyanígy az smswebbel: te tájékozott vagy, tudod, hogy pl. még nincs kint a Valami Amerika 2, de egy kezdőnek ezt a hirdetésbe beleírják, és már küldi is az sms-t.

 

És nem mellesleg a második bekezdésből következtetve: megnő a moderátorok munkája => pü-k ellenőrzése, hasztalan hsz-ek törlése... :(

Link to comment
Share on other sites

Na igen, csakhogy a spammerek 90 %-át feltörik, és a feltörők küldik el a baromságaikat (szvsz a TiltottFórumreklám lehet az), szegény nem tehet róla, hogy az ő nevében küldözgetnek.

 

Ha 50 legyen a max hsz-szám, akkor mi van? Lehet akkor téged, vagy engem törnek fel, és a mi nevünkben fognak küldözgetni.

Alapszabály, hogy egy jelszót, csak egy helyen szabad használni, szóval ha te minden fórumon más jelszót használsz, és ezek a jelszavak még kellően erősek is, akkor soha nem fognak belépni sehová illetéktelenek a te nevedben. A spammereket és a hackereket ne keverjük.

Link to comment
Share on other sites

Vagy ha ugyanaz a jelszó is mindenhová, akkor jegyeztessétek meg a jelszót, és ha keylogger-rel akarják feltörni akkor már nincs is esélyük.

Ha pedig nem keylogger-t használnak szerintem így is-úgy is feltörik a jelszót ahová akarják, de legalább többet kell szenvedniük hogyha mindenhová más a jelszó.

 

Nekem is ugyanaz a jelszavam ide-oda, de szerintem változtatok mert nem szeretném, ha egy-két nehezen bekerülhető torrent oldalon feltörnék az accountomat.

Link to comment
Share on other sites

Hozzászólás elküldése után nem írja ki, hogy a hozzászólása jóváhagyás után jelenik csak meg?

 

 

Természetesen nem moderátori jogokat kéne adni ezeknek a "megbízható felhasználóknak" (nevezzük most így őket), hanem kizárólag hozzászólás jóváhagyási jogot (vagy egy új csoportot, például "jóváhagyók"-at létrehozni, és a csoportnak adni ilyen jogokat). Ha valami balhé van egy user hozzászólásával, akkor azt jelzi egy moderátor felé, hogy ez az user ezt meg ezt írta, és nem hagyja jóvá a hozzászólás megjelenését (ilyenkor elvileg törlődik is a jóvá nem hagyott hsz., ha jól tudom).

 

Kritériumok egyébként mik is lennének?

ERre is jó megoldás lenne, törölni, hszt szerkeszteni tudnának... és ha már úgyis a fórumokat járják

 

Létre kell hozni egy LinkChecker vagy Checker felhasználói csoportot, akinek ki lenne emelve a nevük, és bizonyos moderátori jogkörrel bírnának. tehát pl szerkesztés, esetleg áthelyezés, ill törlés.

 

Esetleg figyelmeztethetnék a feltöltött, ha tud akkor töltse /frissítse a linket ellenkező esetben lehetne létrehozni egy olyan fórumot ahova áthelyeznék ezeket a témákat és akinek meg van az adott cucc, az a feltöltésért (link frissítésért) kapna valamit, pl - warn; vagy pontokat gyűjthet és lenne pl egy toplista vagy bármi más jó ötlet.

 

Vagy egyszerűen lehetne törölni is a témát...

 

Természetesen ez a csoport vagy az egész letöltő/ olyan fórumokban ahol linkek vannak többségében, kapnának ilyen jogot, vagy lehetne fórumonként is kijelölni néhány embert, bár az előbb i talán jobb ötlet hogy ne csak 1-1 re specializálódjanak, hanem a teljes linkelős fórumokra.

 

Természetesen ők ilyen segéd moderátorok lennének, warn-olni meg egyéb nem tudnának, mert ők a linket ellenőrzik és nem a felhasználókat, ezért szerintem a törlés(téma/hsz) áthelyezés, ill szeretés (hsz elsődlegesen erre gondolok) jogok lennének feltétlenül szükségesek nekik.

És sokan be is dőlnek, nekik megéri. Elküldik itt a 1-50-60 hsz-es tagoknak is a hülye pü-ket, akiknek rang stb lesz. igérve, azok meg már másznak is oda regelni, meg ilyenek. Ugyanígy az smswebbel: te tájékozott vagy, tudod, hogy pl. még nincs kint a Valami Amerika 2, de egy kezdőnek ezt a hirdetésbe beleírják, és már küldi is az sms-t.

 

Na igen de ez etikátlan, és szemétség szerintem!

 

Nekem is ugyanaz a jelszavam ide-oda, de szerintem változtatok mert nem szeretném, ha egy-két nehezen bekerülhető torrent oldalon feltörnék az accountomat.

 

Nekem torrentre egyedi jelszavam van weblaphoz meg oldalanként megint más és más...

Link to comment
Share on other sites

hát itt eleve leginkább az olyanoknak törik fel a regjeitit, ahol nagyon egyértelmű hogy mi a jelszó (pl barátnő neve vagy ugyanaz mint a login név), vagy más oldalak segítségével ellopják. Ha valaki körültekintő, elég nehéz bejutni az ő regjére...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én még visszatérnék a "köszönöm" gomb létrehozására.

Most a feltöltés oldalán nem köszönhetem meg a munkát. El kell vándorolnom egy másik oldalra, majd megkeresni a feltöltőt és ott leírni amit akarok. Ugye jól értem?? Ha nem meló után (esetenként közben) szaporítanám a szót, akkor még esetleg elfáradnék odáig.

Többen megköszönnék, ha egy kattintás és kész. Nem lenne annyi szemét és a "köszönöm fórumot" is el lehetne törölni. Ahova én még életemben nem léptem be....

Egyszerűsödne az oldal. Felhasználói oldalon is könnyebbé tenné az életet és admin oldalon is.

Ha nem lehet megcsinálni, akkor ok, de ha csak pár skin marad el, akkor azt kibírom.

Be kell valljam, hogy nem a kinézetéért vagyok a pirateclub-on. Egyszer állítottam át a skint, de csak azt is véletlen.

Vannak sokkal szebb magyar és külföldi fórumok, de a hangulat, a segítőkészség...stb az sehol sincs meg és ezért a legjobb a pirateclub.

 

Link to comment
Share on other sites

A köszönöm gomb nagy területet foglalna az adatbázisban.

Amúgy mért ne köszönhetnéd meg a letöltési fórumban a filmet? :)

Leírták, hogy ne egyszavas hsz legyen, tehát ne: "köszi", hanem "köszönöm, a filmet már régóta kerestem".

Sőt az is ott áll, hogy idővel minden hsz törlésre kerül helytakarékosság miatt. De annyit mindig várnak, amíg a feltöltő látja hogy megköszönték neki. :)

 

Azért mert te még nem léptél be a köszönöm részlegbe, az egy dolog, százak-ezrek megteszik. (majd' 12 ezren) :P

Felhasználói oldalon szerintem így is egyszerű a fórum, mert itt semmi sem kötelező, sem a köszönöm, sem az egyéb hozzászólás. :)

 

A skin meg... Jogos... :D

DE! Ez többek között azért van, hogy ha a szerverrel nincs semmi baj, akkor gyorsan töltődjön az oldal, a kis sávszélességű embereknek is. Valakiknek eszükbe jutott, hogy nem mindenkinek telik drága és gyors netre, vagy esetleg még közepesre sem. :(

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a választ.

Nincs hozzá fűzni valóm... :)

Ja de még is, a 12 ezer az a valós belépett felhasználók száma vagy a hozzászólás szám? ( csak kötekedek ne válaszolj, majd megnézem és akkor 12e+1 lesz az oda belépettek száma :D)

Csak további ugyan ilyen jó munkát tudok kívánni az oldalhoz!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...