Jump to content
PirateClub.hu

Ötletek A Fórumhoz


Thomas
 Share

Recommended Posts

Teljesen jogos a felvetés, sokan nincsenek tisztába a warez főbb dolgaival, és emiatt szétoffolják az egész topicot a hülyeségekkel. A mindenki "képezze magát egy alapvető szintre" és utána regeljen fórumra megoldás sajnos nem kivitelezhető, ezért létre kellene hozni egy olyan topikot amiben le vannak írva a legfontosabb dolgok, mint pl. a kicsomagolás, CD-DVD-írása, CRC-check, vágólap használata a jelszónál, crackelés menete, NFO elolvasása-társítása, stb. Ezt egyszer kellene megcsinálni, utána lehetne erre hivatkozni, akár a szabályzatba is felvenni hogy kérdezés előtt olvassa el ezt az illető. Tudom a FAQ-ban ezek nagy része le van írva, csak a fontosabb dolgokat kiemelt helyre kellene tenni, egy külön erre a célra fenntartott topicban, mondjuk warez tutorial for dummies, vagy pirate-tutorial címen.

 

Már van egy ilyen topik: GYIK,azaz gyakran ismételt kérdések.

De a GYIK-kal az a gond, hogy sokan nem is tudják, hogy létezik,vagy hogy mik vannak ott, személyes tapasztalatból tudom, volt egy kis idő, amikor nem tudtam, hogy létezik, és sokan vannak most is,akik nem tudják.

 

Ötletet fórumhoz nem tudok adni, csak ezt írtam le.

 

Szerk.: Illetve egy félötletem volna.

Van olyan, hogy egy filmet a Movies-ba nem lehet megtalálni, de a Request-be felrakták, és erre is van egy keresési mód, amiről sokan nem tudnak:

Fent a menüknél (chat,blog, súgó, etc.) van egy olyan menüpont,hogy "Keresés".

Ez az egész fórumon keres, és volt már nekem rá példa, hogy amit Movies-be nem találtam, az itt volt.

 

És szerintem nem kéne így szétválogatni a filmeket, nekem nem tetszik ez az ötlet, de gondolom a többség dönt, vagy a staff szavaz, nem tudom, én csak a véleményemet írtam le.

Link to comment
Share on other sites

Egy Elektronika alfórum jól jönne szerintem.Akartam csinálni egy "Elektroncsöves erősítő építése" topikot a Tudomány alfórumban de aszongyák, hogy annak nem ott a helye.

 

Ezenkívül sok embert érdekel az elektronika mert szerintem az egy csodálatos dolog csak vigyázni kell vele.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem be lehetne tiltani a "hacker" programokat. Mármint azokkal a hacker programokkal, amik öncélú használatra valóak (pl.: IE jelszavainak megnézése, ha esetleg elfelejtette valaki az egyik jelszavát, stb.) semmi gond nincs, de az olyanokkal amikkel mások gépében kárt lehet tenni, azokkal már szerintem "van egy kis gond", hogy így mondjam. Például az előbb láttam az Applications témában egy olyan programot, amivel a GTA szervereket lehet pingelni. Na, az ilyeneket ki lehetne tiltani az oldalról.

 

Szerk.: Elektronika fórum engemet is érdekelne.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Remélem még nem volt, csak annyi lenne az ötletem, hogy egy kicsit részletesebb keresőt készíteni. Például hogy a téma címében, vagy magában a témában lehessen keresni. Például, ha a téma címe, "Microsoft Office 2007", és igazából pl. ez a Plus verzió, akkor én tudjam keresni úgyis, hogy ne csak a téma címében. Remélem érthető voltam :) Meg persze kibővíteni ilyenekkel, hogy mikor tették ki az adott témát, szóval időrendi keresés, meg persze még lehetne több fajta szűrítési módot is találni, csak most hirtelen nem nagyon jut eszembe :)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Nem magahoz a forumhoz, inkabb annak rss reszehez kapcsolodna egy keresem, hogy feed itemek szamat meg lehetne-e novelni, vagy a lekerdezest nem darabra hanem mondjuk az utolso 24 orara lefuttatni, mert jelenleg peldaul a Games-ben 1,5 orat, Moviesban 4 orat lehet "visszalatni". Nem szivesen izzitanek be 3rd party newsreadert (pl. google) aki csekkolgatna helyettem hogy mi ujsag a halpiacon ;)

Link to comment
Share on other sites

Gondoltam egyet, és szétnézve a boardon ilyet nem találtam hogy 0day rovat!

 

Létrehoztam egy topikot az App szekcióban 0day programok témakörben direktlinkekkel(nem saját feltöltés).

Csak tessék csak tessék! ;o)

 

Ajánlom mindenkinek szíves figyelmébe!

 

Innentől utólagosan szerkesztve:

 

Fájdalommal vettem észre, hogy ez a topik csak pár órát élt (ezalatt kb 50 látogatója volt), majd törölve lett... nem értem... ...és sem figyelmeztetés, sem warn... miért? amennyiben lehetséges szeretnék kapni erről egy PM-et erősen fájlalom a dolgot.

Link to comment
Share on other sites

De ez az egész nem így működik... Szépen óriástopikká növi ki magát, s áttekinthetetlen/értelmetlen lesz (s nem lesz ez az ember, aki átnézné az egészet)... Gyűjtőtémák is éppen ezért nem (vagy csak moderátori engedéllyel (ha átgondolt rendező-elv van az anyagok között, egy szoftvercsalád, hasonló jellegű progik stb.)) hozhatóak létre! Jobb minden szépen rendszerezve a helyén... A 'neki szóló topicokban'! Ha ilyen témák engedélyezve lennének, lassan egyre több áttekinthetetlen rész alakulna ki.

 

A szabályzat is a következetlen részeket nem véletlen próbálja szűrni, a rendezettségnek sajna' ára van :) Sok a káosz kedvelő, rendszert át nem látó, aki analitikusan a 0day topic mintájára dobálná a további értelmetlen egyveleget. S abba szintén bele kell gondolni, hogy hogyan egyszerűbb, kereshetőbb a kívánt tartalom! (és ez a legfőbb szempont)

Link to comment
Share on other sites

Egy nagyon fontos és kellemetlen dologban szeretnék szólni az adminoknak és moderátoroknak!

 

Mostanában divat lett a linkek törlése rapidshare -on és data.hu -n.Igazándiból ez nagy méretű játékoknál gázos mert ha egy zenét letörölnek azt könnyedén tudjuk pótolni mivel az nincs 4 gigabájt. :)

Ez kellemetlen a feltöltő és a letöltő részéről is.

 

Ha jól tudom akkor fájlnév alapján döntik el a tárhely üzemeltetői, hogy töröljenek-e egy fájlt vagy nem.

Ha a fájlnév nem utal a tartalomra akkor nem fogják idő előtt törölni az anyagot.

 

Ezért hívjátok fel a a feltöltők (Dudyboy és minerva többek között.) figyelmét, hogy ha egy játékot feltöltenek akkor rar fájl az NE UTALJON PONTOSAN a játék címére!

 

Pont az előbb törölték a FIFA 2009 magyar változatát Datáról és fél óra alatt érkezett vagy 15 "rakd fel újra légyszííí!" tartalmú hsz a topikba.

 

Egyelőre még a Fifa 09 jutott erre a sorsra de lehet, hogy több nagysikerű, híres játékkal is ez történhet rövid időn belül.

 

Légyszíves tájékoztassátok a (játék)feltöltőket erről a problémáról!

 

Példák:

 

FIFA.09.Hungarian-iMMXpC.part01.rar helyett ujraszepamagyarfoci.part1.rar

 

Ebből szerintem nem jönnek rá bejelentés nélkül, hogy mit tartalmaz az adott fájl.

Link to comment
Share on other sites

Még sose irtam ötletet és lehet a mostani után abba is hagyom :) egy másik fórumrol lopom az ötletet, mert ott bejön a dolog :D igaz benne a szabályzatban, hogy ne káromkodjunk/kerüljük a trágár kifejezést/stb de nem minden esetben oknélkül irja az ember vagy csak rossz napja van stb (velem még nem fordult elő... az ötletet nem magam miatt akarom) és olyat, hogy bizonyos egyértelmű szleng szavakat ha beír valaki, akkor ne azt írja ki hanem alakítsa át valamivé :D Nemtudom elmondani szakszerűen, de aki akarja megérti.

Link to comment
Share on other sites

Jónak tartom Kr@sstheon1y javaslatát, ez tényleg egy probléma. Amúgy ezen az oldalon továbbra is rapid-os, meg datás linkek lesznek? Tudom, már Gospel is írta, hogy a többinek (megaupload, uploaded.to, sendspace) vannak hibái, de ha ez a kettő, mint lehetőség megszűnik, mit tudunk tenni? Biztos nincs más alternatíva ezen a 2-n kívül? :mellow:

Link to comment
Share on other sites

@Gospel: Igen sejtettem a választ :) csak megprobáltam hátha.

 

@roggenbrot: Akkor egy örök körforgás jön végbe. Keresnek az uploaderek egy új helyet és azt használják amig nemlessz veszélye vagy meg nem szünik :) mindig lessz valami tárhely.

Link to comment
Share on other sites

a rar fájl az NE UTALJON PONTOSAN a játék címére!

 

Ez még magában édeskevés..teljesen mindegy mi a neve ha a tartalom nincs tikosítva.....akár egy rar tartalmából is látni mit rejt a másik 42.............

 

egy másik fórumrol lopom az ötletet, mert ott bejön a dolog

:) szal még dolgozni kell rajta....

Link to comment
Share on other sites

Biztos nincs más alternatíva ezen a 2-n kívül? :mellow:

 

 

@roggenbrot: Akkor egy örök körforgás jön végbe. Keresnek az uploaderek egy új helyet és azt használják amig nemlessz veszélye vagy meg nem szünik :) mindig lessz valami tárhely.

 

 

Jó, de ne ezt nézzétek... rapidon és Megauploadon a két éves linkek is élnek még nagyon sok esetben... tudjátok mennyi egyéb tárhelyek tárolási ideje? Néztetek át már valamikor egy nekifutásra több ezer témát? Egészen biztos nem. Ha egyéb minőség-, kritikán aluli oldalak sorát vennénk használatba, akkor az lenne a vége, h. romlana a fórum színvonala az 1-3 (utóbbi szélsőérték már a jobbik eset!) hónap után törölt linkek ezrei miatt....

Link to comment
Share on other sites

Ez még magában édeskevés..teljesen mindegy mi a neve ha a tartalom nincs tikosítva.....akár egy rar tartalmából is látni mit rejt a másik 42.............

 

 

:) szal még dolgozni kell rajta....

Ha úgy vesszük az értelmetlen névadás az valamit már használ. Azonban ha nincs jelszó a .rar fájlon akkor simán meg tudják nézni a rapidsharenél dolgozók aztán törlik.

 

Viszont még így is akad egy kis gond. Hiába van értelmetlen névvel ellátva a .rar fájl, ha egyszer a szerveren szépen egymás alatt több .part is van (pl.: fwefw.part1.rar, fwefw.part2.rar, stb.)...

Link to comment
Share on other sites

A napokban volt róla szó a staffban, de valószínűleg azért nem fogjuk bevetni, mert ha pl. a megosztó szerver nem működik mondjuk 1-2 órát karbantartás miatt, akkor tömegesen pakolná át az egyébként hibátlanul működő témákat, linkeket. De ha a különbségtétel az egyértelmű törlés és a halott link között megoldható, akkor nem lesz kizárt a jövőben.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...