Jump to content
PirateClub.hu

A.C. Milan


etooo
 Share

Recommended Posts

Mellesleg azért sincs most túl jó véleményem a vezetőségről, mert elengedték Gourcuff-öt mivel nem fért be a csapatba... Ő pont Kaká posztján játszik, ezért volt mindig a padon, és bár még nem ér fel a brazillal, de már most nagyszerű játékos (és még fiatal), és ebben a helyzetben ő lehetett volna a tökéletes megoldás...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

KAKÁ

Ricardo Izecson dos Santos Leite
Született: 1982. április 22.
Születési hely: Brazíliaváros
Magasság: 183 cm
Testsúly: 73 kg
Klubja: Real Madrid
Posztja: támadó középpályás

Játékos-pályfutás
1999-2003: Sao Paulo (59 meccs / 23 gól)
2003-2009: AC Milan (193 meccs / 70 gól)
Válogatottbeli mutató: 63 meccs / 23 gól

„Véget ért egy történet, már csupán néhány apróság hiányzott, hogy lezáruljon az átigazolásom, ami az orvosi vizsgálatokkal meg is történt. Nagyon sok köszönettel tartozom a Milannak az elmúlt évekért. Ez a klub segített nemzetközileg is elismert játékossá válnom, és számos trófeát nyertem a csapattal. Innen szeretném kifejezni hálámat a piros-fekete együttesnek. Nagyon boldog voltam Olaszországban, a Real Madridén kívül semmilyen ajánlatot nem fogadtam volna el, és csakis a Milan beleegyezésével mehetett végbe az átigazolásom” – ezekkel a szavakkal búcsúzott Kaká a Milantól a tegnap éjjeli sajtótájékoztatón, melyen bejelentette, hogy távozik az olasz klubtól.

Mint beszámoltunk róla, Kaká leszögezte, a gazdasági világválság volt a fő oka a Real Madridba szerződésének. A brazil futballista bízik benne, hogy az érte kapott összeg segíthet a Milannak. A középpályás azért hozzátette, a „királyi gárdában” új kihívások várják, és örül, hogy a világ legjobbjaival futballozhat majd együtt, valamint bízik benne, hogy nagyszerű trófeákat hódít el a spanyol együttessel. Ezenkívül már a madridiak nagy riválisáról, a Barcelonáról is beszélt.

„Lionel Messi fantasztikusan játszott ebben az idényben, és megérdemelné az Aranylabdát, mivel három címet is nyert a Barcelonával – válaszolta Kaká arra a kérdésre, hogy harcol-e majd az argentinnal az év futballistája címért. – Kulcsembere volt együttesének. Mindenesetre azt várom, hogy a következő szezonban véget ér a Barca hegemóniája, és a Real Madrid nyeri meg a trófeákat.”

Kaká azt is elárulta, a Real már korábban is megpróbálta megszerezni őt, de Carlo Ancelotti, a Milan eddigi vezetőedzője mindig harcba szállt érte – most azonban a gazdasági kényszer közbeszólt. A dél-amerikai klasszis kifejtette, a „királyi gárda” több korábbi labdarúgója is azt tanácsolta neki, hogy igazoljon a spanyolokhoz.

„Brazil csapattársaim nagyon jó dolgokat mondtak nekem a Real Madridról – jelentette ki a középpályás. – De már előtte is sokat tudtam a klubról, mivel olyan kiváló futballistái vannak, mint Raúl vagy Casillas. David Beckham is azt javasolta, hogy fogadjam el Florentino Pérez ajánlatát. A Real elnökének tervei nagyon érdekesek, és más nagyszerű játékosokat is meg akar szerezni. Úgy gondolom, hogy igazán támadó szellemű csapatot épít, ami kedvező számomra.”

Kaká szerint a Milan nélküle is nagyszerű alakulat marad, és úgy véli, hogy honfitársa, Pato kiválóan pótolja majd őt a piros-feketéknél. A középpályás szerint Leonardo remek edző, és a nyári erősítésekkel bajnokságot nyerhet az olasz csapattal.

Végül a brazil hozzátette, hosszú ideig lesz a Real Madrid játékosa, de azt még nem tudja, hogy Zinedine Zidane-hoz hasonlóan a „királyiaknál” fejezi-e be a pályafutását: „Hosszú, hat évre szóló szerződést kötöttem. Szeretnék történelmet írni a Real Madriddal, és sok címet nyerni. Ez a célom.”

Kaká nyilatkozata az AS-nek

- Azok után, hogy aláírtál a Real Madridhoz, mit üzensz a Milan szurkolóknak?
- Nagy köszönettel tartozom a Milannak ezekért az évekért. Ki tudtam bontakozni nemzetközi szinten, és sok trófeát szereztem a vörös-feketékkel. Ezért a legmélyebb hálával tartozom a Milannak. Nagyon boldog voltam náluk, és sosem fogadtam volna el más ajánlatot, a Real Madridén kívül. A spanyolok, a Milan beleegyezésével, tették lehetővé ezt az átigazolást.

- Akkor miért hagyod el a Milant?
- Az egész világ tudja, hogy gazdasági válság van, és a Milan financiálisan rossz bőrben van. Sok vállalkozás nehéz időszakot él meg most, a Milan is egyike ezeknek. A legnagyobb segítség az volt, hogy elfogadtam a Madrid ajánlatát.

- Mit tudsz mondani az új csapatodról?
- A Real Madrid a világ egyik legnagyobb klubja, és egy nagyon stabil projectet kezdtek el építeni, ami lehetővé teszi számomra, hogy a világ legjobbjaival játsszam egy csapatban. Ez volt az egyik oka, hogy őket választottam. Ezen kívül, nem titkolt céljuk az, hogy újra Spanyolország és Európa csúcsára kerüljenek. A Real Madrid új motivációt jelent számomra. Trófeákat akarok nyerni, és sok győzelmet aratni a fehér mezben.

- Mit hallottál a Real Madridról a honfitársaidtól?
- Mindannyian jó dolgokat meséltek Madridról, és azt javasolták, hogy írjak alá hozzájuk. David Beckham is azt tanácsolta, hogy egyezzek meg Florentinóval.

- Miért most írtál alá a Madridhoz, miért nem korábban?
- Most más a helyzet. Természetesen korábban is lett volna lehetőségem elmenni, de Ancelotti, a korábbi edzőm, épített rám. Most nagyon örömteli számomra a Madridhoz igazolni.

- Mit gondolsz Florentino Perezről, az új elnöködről?
- Nagyon érdekes projectet készül összerakni, még további világklasszisok megvásárlását tervezi. Szerintem nagyon támadó jellegű keretet fog összehozni, és ezért is választottam ezt a klubot.

- Harcba szállsz Messivel a világ legjobb játékosa címért?
- Messi nagyon jól teljesített idén, három trófeát is begyűjtött a Barcelonával, és megérdemli a legjobb játékosnak járó díjat. Fontos eleme volt a csapatának. Akárhogyan is, remélem a Barcelona uralma véget ér, és a Real Madrid győzelmi szériája következik.

- Mit gondolsz, mi lesz a Milannal nélküled?
- Leonardóval lesz esélyük megnyerni a bajnokságot, ő egy nagyszerű edző. Biztos vagyok benne, hogy lesznek erősítések, és nélkülem mennek tovább előre.

- Pato lesz az utódod?
- Remélem. Bebizonyította, hogy nagyszerű játékos. Csak egy kis tapasztalatra van szüksége. Fantasztikus játékos.

- Itt fejezed be a karriered Madridban, ahogy Zidane is korábban?
- Hat éves szerződést írtam alá. Történelmet szeretnék csinálni Madridban, és sok címet nyerni. Ez a szándékom.

- Azt mondtad, hogy boldog vagy Milánóban, utána teljes csendbe burkolóztál. Miért?
- Mert nem akartam elhagyni a Milant, de a gazdasági helyzet közbeszólt. Annyi bizonyos, hogy ezt az ajánlatot nem lehetett visszautasítani.

Kaká pályafutása

1990: Kaká a brazil Sao Paulóban kezdett el focizni nyolc évesen. Teljes neve: Ricardo Izecson dos Santos Leite. A Kaká „művésznév” a Ricardo gyakori becézéséből ered (portugálul).
1997: Egy baleset következtében veszélybe került a pályafutása. Egy uszódeszkáról történt elhibázott ugrás következtében megrepedt a gerinccsigolyája.
2001: Januárban 18 évesen bemutatkozott a Sao Paulo felnőttcsapatában, első idényében 27 találkozón 12 gólt lőtt.
2002: Egy évvel azután, hogy pályára lépett a brazil élvonalban, a válogatottban is bemutatkozott Bolívia ellen. Tagja volt a Dél-Koreában és Japánban világbajnokságot nyerő brazil válogatottnak, igaz, mindössze 19 percet játszott a vb-n, Costa Rica ellen.
2003: Nyolc és fél millió euróért a Milanhoz szerződött. Az olasz klub mellett a Leverkusen is szerette volna leigazolni. Első milánói szezonjában 30 bajnokin 10 gólig jutott.
2004: A Serie A-ban az év labdarúgójának választották.
2005: A Milannal BL-döntőt játszott (az isztambuli döntőben alulmaradtak a Liverpoollal szemben), és megválasztották a Bajnokok Ligája legjobb középpályásának.
2007: Pályafutásának legjobb éve volt, mindent vitt, amit csak lehetett! Bajnokok Ligáját nyert a Milannal, ismét megválasztották a BL legjobb játékosának, továbbá ő lett a FIFA-nál az év labdarúgója, valamint Aranylabdát kapott.
2009: Januárban mesés ajánlattal kereste meg a Manchester City, de nem szerződött Angliába, amivel még nagyobb tiszteletet vívott ki magának a Milan-szurkolók körében.
2009. június 9.: Kaká sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elhagyja Milánót, mivel hatéves szerződést kötött a Real Madriddal. A hírek szerint 67.2 millió euróért váltott klubot. Elmondása szerint ő maradt volna, de a nehéz gazdasági helyzetben lévő Milannak szüksége volt az érte kapott eurómilliókra, ezért távozott.
Innentől már egy új történet kezdődik…

Ui.: Wildebeest, én is ugyanezen a véleményen vagyok, korábban már leírtam az átigazolásos topikban.
Link to comment
Share on other sites

Milan: az elmúlt napok pletykái

 

Javier Pastore: Palermo helyett Milan

 

A Tuttosport híre szerint már nem csak a Palermo, hanem a Milan is érdeklődik a Huracán 19 éves argentín középpályása, Javier Pastore iránt. Ariedo Braida már hónapok óta figyelemmel kíséri Pastoret, és amennyiben Seedorf távozik a klubtól, könnyen elképzelhető, hogy a Milan ajánlatot fog tenni a Huracánnak.

 

Oddo-Felipe Melo csere készül?

 

Andrea Pirlo valószínűsíthető távozása a Chelseabe (ezt a játékos egy nyilatkozatában cáfolta ? a szerk.), arra készteti a Milant, hogy megerősítsék a középpályát. A vezetőségnek két jelöltje van a posztra, Hernanes a Sao Paulo játékosa valamint a Fiorentina szolgálatában álló Felipe Melo. Felipe Melot Mourinho is vinné az Interhez, azonban a Fiorentina 20-25 millió ?-ban határozta meg a kivásárlási árát. Mivel a firenzei klub leigazolná a Bayernből visszatérő Massimo Oddot, így a Milan némi pénzt és az olasz védő játékjogát ajánlhatja cserébe.

 

A Napoli vinné Ambrosinit

 

A Napoli érdeklődik a lejáró szerződésű Massimo Ambrosini iránt.

Roberto Donadon) a nápolyiak ed:ője eddig alaposan megerősítette a keretet, és további igazolásokat tervez. A fő kiszemeltje a Milan szőke közéxpályása és újdo.sült csapatkapitánya. Donadoni elképzelése szerint Cigarinivel és Garganoval tökéletes középpályát tudna alkotni.

Azonban Ambrosininek esze ágában sincs távozni, itt szeretné befejezni pályafutását és vélhetően hamarosan szerződés hosszabbításra is sor kerül, ahogy Adriano Galliani egy korábbi nyilatkozatában ígérte.

 

Dunga tanácsa a Milannak: Igazoljátok le t, ő Gattuso és Pirlo keveréke!

 

A brazil válogatott szövetségi kapitánya Hernanesről és az esetleges Milanba igazolásáról beszélt, valamint Leonardonak is üzent:

"Hernanes egy fantasztikus játékos akiben egyesül az atlétika és a hatalmas technikai tudás. Olyan, mintha Gattuso és Pirlo keveréke lenne."

 

Milan: Újfent Gallas

 

Az Arsenal francia védője, William Gallas iránt újra érdeklődik a Milan. Már januárban is próbálták megszerezni a válogatott védőt, azonban Arséne Wenger minden ajánlatot elutasított.

A sportmediaset.it értesülései szerint az érdeklődés komolynak mondható.

Gallasnak 2011-ig van szerződése az Arsenallal, és nagy valószínűség szerint érkezik a csapathoz az Ajax belga védője, Thomas Vermaelen, így kevesebb játéklehetőséget kaphat a jövőben.

Ez az átigazolás könnyen a Rossonerik malmára hajthatja a vizet, hiszen Wenger könnyebben elengedné a játékost.

 

Forrás: tuttomercatoweb.com / acmilan.hu

 

Javier Pastore: 19 éves,fejlődőképes és ha Leonardo előnyben részesíti a fiatalokat akkor lehet hogy beválna

Felipe Melo: Ha Hernanes jönne akkor felesleges...

Hernanes: Láttam már őt játszani és nagyon jól szűr,kellően erőszakos és támadásokat is tud indítani.

William Gallas : Univerzáslis védő, szóval bárhol bevethető és esetleges sérüléshullámkor hasznos lehet.

 

 

 

 

Galliani nem aggódik, a Milan versenyképes lesz

 

Az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani az olasz liga ülése után próbálta megnyugtatni a csapat jövőjéért aggódó szurkolókat.

 

?A Milan teljesen versenyképes lesz. Azon játékosok helyére, akik elhagyták a klubot, meg fogjuk találni a megfelelő embert. Maldini visszavonult, és jött helyette Thiago Silva. Kaka távozott, és jönni fog a helyére egy fontos játékos. A mai napig a kevés játéklehetőséghez jutó labdarúgóktól, mint például Emerson és Senderos, elköszöntünk, de Shevchenko valamint Mattioni játékára sem tartunk igényt. A két ?Non-EU?-s igazolás Thiago Silva, és amennyiben sikerül megszerezni, Edin Dzeko lesz.?

 

(acmilan.hu)

 

Az oké hogy Emerson,Senderos és Shevchenko menni fog, de Mattioni :blink: ? Egyszer kapott lehetőséget a felnőtt csapatban az is csak kb. 5-10 perc volt.

 

Dzeko-nak örülnék mert Ő fejjel és lábbal is ugyanolyan jó,de 20(max 25) milliónal többet nem adnék érte.

Link to comment
Share on other sites

A Pirlo-ügy kezd számunkra pozitívvá válni, ugyanis egyre inkább úgy néz ki, mégiscsak meg tudjuk tartani az olasz világbajnokot, és szerencsére a Seedorf távozásával kapcsolatos hangok is elhallgattak ;) Persze Hernandes vagy Felipe Melo érkezése akkor sem jönne rosszul, én inkább utóbbinak örülnék, főleg, ha megoldható lenne, hogy Oddo-t is bevonjuk az üzletbe és így kevesebb pénzt kell kiadni a brazil játékosért (persze még biztosan lesznek más felvetődő nevek is a nyár folyamán a középpályára) Belső védőre nagy szükégünk van, Gallas szerintem jó megoldás lenne (plusz még egy vagy két "olcsó de jó" kategóriás játékos jöhetne erre a posztra, pl. Kjaer a Palermo-ból) Dzeko-val kapcsolatban továbbra is tartom azt, hogy felőlem jöhet, de túl sokat nem szabad érte kifizetni.

Link to comment
Share on other sites

Cissokho a Milané?

 

A tuttomercatoweb.com híre szerint a Milan megvásárolta Aly Cissokhot az FC Porto együttesétől. Az olasz klub várhatóan 15 millió ?-t fog kifizetni a balhátvédért.

 

Az átigazolást egy interjúban Adriano Galliani, a Milan alelnöke is megerősítette

:

"Ez egy igen nehéz átigazolás volt, azonban nagyban megkönnyítette az együttműködést a két klub jó kapcsolata, valamint a Porto elnöke."

 

A francia játékos hétfőn fog átesni a kötelező orvosi vizsgálatokon Milánóban. Cissokhot Leonardo kérésére igazolta a klub, ugyanis a brazil edző szerint erősítésre szorult a védelem bal oldala.

Nagyon jó igazolás lenne. ;)

Jankulovski helyére simán beférne mivel valljuk be, Marek már elég lassú és a támadásokat sem tudja úgy indítani mint anno.

 

Következő szezonban egy ilyen védelem nem lenne rossz

 

Zambrotta-Thiago Silva-Nesta-Cissokho

 

csak két videót találtam róla:

http://www.youtube.com/watch?v=HB5Ik3dqlrA&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=exKZh9t_CNk

 

Szerk.:HIVATALOS: CISSOKHO A MILAN JÁTÉKOSA

 

"Az éjjeli tárgyalások intenzívek voltak. Szerintünk Cissokho nagyon erős játékos, amit az is bizonyít, hogy több európai nagycsapat is bejelentkezett érte, még a mindent eldöntő órában is. De végül a Portóval ápolt remek kapcsolatunknak köszönhetően jól kerültünk ki belőle. Thiago Silva 25 éves, Cissokho még nincs 23, ezek az igazolások jelzik, milyen projectben gondolkodunk: fiatal, friss és versenyképes csapatot akarunk építeni, miközben a mérlegünk egyensúlyban van" - fejezte be Galliani.

Link to comment
Share on other sites

No, Cissokho egy remek vétel volt. Simán megér 15 milkát.

Nagyon erős, jó védő. Biztos vagyok benne hogy sok-sok évre megoldja a védelem bal oldalát a Milanban.

Ha már Portoban volt Galliani miért nem egyezett meg rögtön Raul Meireles ügyében is...? Ő is óriási vétel lett volna. Most a többi nagycsapat nem mozdult rá, pedig nagyon jó kis középső kp. Rengeteget fut, szervez, passzol. Flaminivel középen ütős duót alkothatnának. Ja és még mindig csak 26 éves.

 

Kíváncsian várom, hogy valóban eladják-e Pirlot, Gattusot és a többieket.

Link to comment
Share on other sites

Még Felipe Melo lehet nagy vétel. Melós ( :D ) játékos, olyan Gilberto Silva típusú. A Milan most elkezdett elég komolyan fiatalítani, rájuk is fér. Le kellene tornászniuk az átlagéletkort 26 évre kb.

Link to comment
Share on other sites

Cissokho szerintem is jó vétel volt, nem egy túl nagy név (nekem is csak a Manchester elleni BL-negyeddöntő első meccsén mutatott teljesítményéről maradt meg valami), de kétség kívül jó játékos. Az biztos, hogy több haszna lesz a védelem bal oldalán, mint volt ebben a szezonban Jankulovski-nak (igaz ő jónéhányszor játszott a középpályán is)

 

Következő szezonban egy ilyen védelem nem lenne rossz

 

Zambrotta-Thiago Silva-Nesta-Cissokho

Rossz valóban nem lenne, de szerintem még Nesta mellé kellene egy jó belső védőt igazolni, Gallas vagy Mexés, akik erre a legesélyesebbek, szerintem jó választás lenne ;) És akkor talán már készen is lenne a védelmünk, mást nem kellene igazolni ebbe a csapatrészbe.

 

Kíváncsian várom, hogy valóban eladják-e Pirlot, Gattusot és a többieket.

Kik azok a többiek? :huh:

 

Robinho11, Felipe Melo szerintem se lenne rossz választás (vagy Hernanes, akinek a neve az elmúlt napokban még felmerült), de a középpályára való igazolást nem kell elkapkodni, szerintem lesznek itt még más nevek is a nyár folyamán.

 

Néhány hír még a csapattal kapcsolatban:

Péntek este Gattuso ügynöke, Andrea D'amico cáfolta azokat a híreket, hogy az ügyfele Londonba tartana. Sőt, a menedzser megnyugtatott mindenkit, hogy a középpályás jövőre biztosan a Milanban marad.

A Sky Sports Italia szerint a Milan előszerződést kötött Edin Dzekoval. A szurkolóknak azonban még várniuk kell a hivatalos bejelentésre, mert az olasz óriásklubnak most a Wolfsburggal is meg kell egyeznie.

 

A játékossal való megállapodás fontos lépés a két klub közötti egyezség megszületéséhez. A német egyesület vezetői nem szívesen válnának meg a bosnyák támadótól, de Dzeko döntése álláspontjuk felülvizsgálatára késztetheti őket.

 

A hírek szerint a Milan jövő héten újra szerencsét próbál a Wolfsburg képviselőinél, akik állítólag 30 millió eurót szeretnének kapni Dzekoért, míg a piros-feketék ?csak? 20 millió euró körüli összeget áldoznának az erősítésre.

 

Az előszerződés hírét meg egyik fél sem erősítette meg hivatalosan.

McDonald Mariga a kenyai The Standard napilapnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy a múlt hónapban a Valencia képviselői érdeklődtek iránta. A 22 éves játékost, akinek jelentős szerepe volt a Parma feljutásában, az AC Milan és a Fiorentina is szívesen leigazolná.

 

?A Milan, a Fiorentina, valamint a Valencia is érdeklődik iránta, és az ügynököm már kézbe is vette a dolgokat. Jelenleg jól érzem magam a Parma csapatában, de ha kapnék egy jobb ajánlatot, akkor újraértékelném a helyzetem," - mondta Mariga.

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

A Milan vezetősége megegyezett Florentino Pérez-zel, hogy a csapat elővásárlási jogot kap a Real "kiárusított" játékosaira (többségében a holland különítmény) Jó, hogy van egy ilyen joga a csapatnak, mert ugyan lehet, hogy senkit nem fognak leigazolni közülük, de ha mégis szükség lenne valakire, akkor előnyösebb helyzetben vagyunk a többi csapattal szemben. Huntelaar-t vagy Robben-t el tudnám képzelni a Milan-ban (főleg inkább előbbit, bár ő nincs konkrétan az eladólistán, kétséges a jövője), de nekünk most hasonló játékosra van szükségünk a középpályán, mint Sneijder, és nem tartom kizártnak, hogy a vezetőség kiveti rá a hálóját (szerintem viszonylag 'olcsón' meg lehetne szerezni) Személyes részről nem lennék a legboldogabb, ha idehoznák, de ha az igazi formáját visszanyerve játszana, akkor felőlem jöhet (vagy lehet, hogy Galliani-ék Van der Vaart-ot szemelik ki maguknak :huh: ). Ő legalább nem egy 'öregecske' játékos. (A kérdés csak az, hogy ha őt leigazolnánk, akkor mi a helyzet Pirlo-val? :huh:

 

További hír, hogy Paloschi még egy évig kölcsönben szerepel az első osztályba egy év után visszajutó Parmában, és Senderos állítólag szeretne a Milan-ban maradni, de komolyabban szóba hozták már a Roma-val (remélem a 'farkasoknál' már a hozzánk igazoló Mexés utódját keresik a svájci bekk személyében ;) ) A csatárigazolások (Dzeko és a többiek) helyzetével kapcsolatos fejlemények az átigazolásos topikban ;)

Link to comment
Share on other sites

A Milan vezetősége megegyezett Florentino Pérez-zel, hogy a csapat elővásárlási jogot kap a Real "kiárusított" játékosaira

Péntek este Gattuso ügynöke, Andrea D'amico cáfolta azokat a híreket, hogy az ügyfele Londonba tartana. Sőt, a menedzser megnyugtatott mindenkit, hogy a középpályás jövőre biztosan a Milanban marad.

Ezeket a híreket hol olvastad ?

Link to comment
Share on other sites

Az első a Corriere dello Sport oldaláról, a második pedig a milannews.it-ről származik. Magyarul itt találhatók meg:

 

1.

http://forzamilan4ever.extra.hu/hirek.php?subaction=showfull&id=1245230585&archive=&start_from=&ucat=1&

2.

http://www.acmilan.hu/modules.php?name=News&new_topic=0&pagenum=3

Itt a második hír lesz az.

Link to comment
Share on other sites

Az elmúlt két nap mozgalmas volt a Milan háza táján. Múlt vasárnap a lombárd klub képviselői megállapodtak a Porto vezetőivel, hogy körülbelül 15 millió euró ellenében Aly Cissokho a piros-feketéknél folytatja pályafutását. Azonban szerdán az ügy váratlan fordulatot vett, mivel az első orvosi vizsgálat során, a Milan orvosa, Jean-Pierre Meersseman olyan fogproblémát tárt fel, amely izomgondokra vezethető vissza, és ami veszélybe sodorta az eddig biztosnak vélt klubcserét.

 

A megdöbbentő hírt hamarosan egy újabb – sokkal megnyugtatóbb – követte, amely a kedvező eredménnyel záródott második vizsgálatról számolt be. Ezzel – legalábbis látszólag - elhárult az utolsó akadály is az átigazolás elől, amit maga a játékos is megerősített.

 

”Elismerem, hogy első vizsgálaton problémák merültek fel, de később a második ellenőrzésen már minden rendben volt,” – nyilatkozta Cissokho a Maisfutebol-nak. ”Már alá is írtam egy előszerződést, és most elmegyek nyaralni.”

 

 

Csütörtökön délelőtt azonban újabb fordulat következett be, miután a Milan jelezte, hogy a játékos nem megfelelő egészségügyi állapota miatt felül akarja vizsgálni a múlt héten megkötött megállapodást, és a hírek szerint 15 millió euróról 12 millióra szeretné csökkenteni a vételárat.

 

”Ha a Porto nem fogadja el az ajánlatunkat, akkor nem tehetünk mást, minthogy elállunk a játékos leigazolásától,” – jelentette ki határozottan a Sky Sport Italia-nak Galliani. ”Jelenleg nagyobb az esély az üzlet meghiúsulására, mint a sikeres lezárásra.”

 

A Milannak a csapat megújulásához szüksége lenne egy fiatal robbanékony balhátvédre, és ezért felajánlották a Portonak egy egyéves kölcsönszerződés lehetőségét, amely után ha minden rendben van a játékossal, végleg megveszik. Az ügyre végül a portugál klub hivatalos oldalán kiadott közlemény tett pontot, amelyben bejelentették, hogy Aly Cissokho mégsem lesz a Milan játékosa.

 

”A Porto közleményben tudatja, hogy Aly Cissokho átigazolásáról szóló Milannal kötött megállapodás már nem érvényes, mivel a játékos állapota nem felelt meg az olasz klub elvárásainak.” - állt megmásíthatatlanul a klub honlapján.

Akkor ennek annyi, kár, mert Cissokho jó játékos, jól jött volna az érkezése :unsure:

 

Rino Gattuso egyre távolabb a Milantól, és a Daily Mail Mirror értesülései szerint jövőre újra Carlo Ancelotti keze alatt fog dolgozni.

 

"Tökéletes vagyok a Premier League-re" -mondta Gattuso. "Szeretem a PL-t, mert a stílusom hasonlít az ott játszott stílusra. Azonban nem tudom mit hoz a jövő.Sok ideje vagyok a Milannal, és nehéz lenne elhagyni."

 

Gattusot a múltban épp egy Chelsea-rivális, a bajnok Manchester United kereste fel, és csak a Milan vezetőin múlott, hogy ebben a szezonban nem a vörös-ördögök mezét viselte. Most azonban állítólag a klub azt közölte vele, hogyha szeretne távozni, megteheti.

Azt, hogy Cissokho végül nem lett Milan-játékos, még megértem, de hogy Gattuso-t elengednék? :o Mi lesz így a csapattal? Inkább nem is mondok erre semmit, nem idegesítem magam Galliani és a cimborái hülyeségével...

 

Ha sikerül, akkor a nyáron veszünk egy új csatárt, és egy új középső védőt, mert Leonardo a 4-3-3-as felállásban szeretné játszatni a csapatát. Ha sikerülne összehozni a Pato, Dzeko, Inzaghi, Borriello, Ronaldinho támadószekciót, akkor úgy gondolom, hogy azon a poszton jól állnánk.”

Azzal maximálisan egyetértek, hogy csatár és belső védő kell, de hol marad a középpálya? :huh: Ha oda nem erősítenek, akkor el vagyunk veszve...

Link to comment
Share on other sites

Vasárnap az AC Milan hivatalos honlapján olvasható volt Adriano Galliani elnök nyilatkozata, miszerint a klub megszerezte Aly Cissokho-t az FC Porto-tól, ám probléma merült fel az orvosi vizsgálaton (a 21 esztendős játékosnak a fogaival van gond), és a Milan nem akart kockáztatni, így egyelőre csak kölcsönben szerezé meg a futballistát, opciós joggal a megvásárlására, és ebbe bele is menne a portugál klub, csakhogy az összeget illetően nem állnak közel a felek álláspontjai.

 

"A Porto igent mondott, ugyanakkor túl sok pénzt kér, és ha nem változtatja meg az álláspontját, akkor nem lesz megállapodás. Momentán több az esély arra, hogy nem lesz ügylet, minthogy lesz." - nyilatkozta Galliani a Sky Italiának, Cissokho ügynöke, Roger Boli viszont elmondta, hogy a tar üzletembertől ígéretett kapott arra, hogy lesz transzfer.

 

"Galliani biztosított arról, hogy Aly a következő szezont a Milan-nál kezdi meg." - így Boli.

 

"A két klub jelenleg egy kölcsönügyletről tárgyal."

Link to comment
Share on other sites

Ez mikori hír már? :huh: A Cissokho-ügy jelenleg így áll, egész pontosan állt:

"A Cissokho ügynek vége, a tárgyalásokat befejeztük. Nem tudtunk dűlőre jutni az anyagi kérdésekben a Portóval, sem egy kölcsön szerződés formájában vásárlási opcióval, sem egy csökkentett árban a problémánkra való tekintettel. Másfél napot szántunk rá, hogy zöld ágra vergődjünk, de ez nem sikerült, habár volt hajlandóság a Porto és a mi részünkről is. Alternatíva? Nincs, úgy gondolom így is megfelelő számú szélsőnk van már a csapatban, és azokat meg is tartjuk. Rendelkezésre áll Zambrotta, Oddo, Jankulovski, Antonini, és még ott van Bonera valamint Flamini akik szintén képesek ezen a poszton játszani, így úgy gondolom ezen a poszton megvagyunk. Remek csapatunk van, számtalan bajnokkal."

Szerintem egyértelmű.

Link to comment
Share on other sites

galliani vagy hülye vagy vak... ja bajnokaink vannak...inkább voltak...ez a Cissokho ügy is arra kellett, hogy lejjebb vigyék az árát. vannak fiataljaink, akik majd visszajönnek: hova? padra? a végén az lesz, mint ahogy szokott: jó ez a csapat nem kell ide senki, így is bajnokok leszünk...

 

egyértelmű szerintem kit kellene leváltani... Silvio zavard el a kopaszt :happy:

Link to comment
Share on other sites

Alternatíva? Nincs, úgy gondolom így is megfelelő számú szélsőnk van már a csapatban, és azokat meg is tartjuk. Rendelkezésre áll Zambrotta, Oddo, Jankulovski, Antonini, és még ott van Bonera valamint Flamini akik szintén képesek ezen a poszton játszani, így úgy gondolom ezen a poszton megvagyunk. Remek csapatunk van, számtalan bajnokkal."

 

Ez az ember tényleg hülye :o Bajnokok...pff csak voltak..

 

Dzekoval is ugyanez lesz.Tárgyalnak,tárgyalnak és semmi...

 

Ez mikori hír már?

MAI !

"A két klub jelenleg egy kölcsönügyletről tárgyal."

amit te idéztél az ennek a tárgyalásnak végkifejlete

Link to comment
Share on other sites

Galliani tényleg erősen túlzott azzal, hogy bajnokaink vannak <_<

 

Össze lehet hasonlítani, hogy például a 2007-es BL-győzelem idején milyen fénye volt ennek a csapatnak és a húzóembereknek: az akkori csapatból Kaká-t azt hiszem nem kell külön részletezni, Pirlo világbajnoki formában volt, Gattuso akkor futotta a legjobb szezonját, Seedorf másod- vagy már inkább többedvirágzását élte, elévülhetetlen érdemei voltak a diadalmenetben, Ancelotti volt a vezetőedző, stb. Ezzel szemben most: nincs Kaká, nincs igazi vezéregyéniségünk, nincs egyetlen világklasszisunk sem, Pirlo "elöregesedett", Gattuso fénye sem a régi már, Seedorf stabil kezdőember, de már nem tud annyit hozzátenni, mint annak idején, és most Leonardo az edző, akit elég sűrűn látok újságokban és fényképeken mosolyogni, de a szakmai munkája eléggé kétséges :huh: Az a csapat úgy nyert BL-t, hogy óriási nehézségek közepette sikerült csak pótolni Sevcsenko-t, és úgy érte el a BL-indulást érő negyedik helyet, hogy 9 pontos levonással indult a bajnokságban (az utolsó fordulóban még a "bronzérem" is meglehetett volna, de nem úgy alakultak az eredmények). Jó, hogy most itt van Pato, és Inzaghi is jó formában volt a szezon utolsó részében, de előbbi önmagában nem elég a sikerekhez, utóbbiról pedig ki tudja, hogy milyen formában fog kezdeni az előttünk álló idényben :huh: És most Galliani Dzeko-t és hozzá hasonló játékosokat akar igazolni, akik egyszerűen nincsenek azon a szinten, hogy a Milan-t címekhez segítsék. Igaza volt a csapat egyik volt játékosának (már nem emlékszek rá, hogy ki nyilatkozta ezt), miszerint a Milan most már inkább 'leszállóágban' van... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Cissokho után most Riise és Zuniga a kiszemelt

 

A laroma24.it értesülései szerint az AC Milan legújabb kiszemeltje a Roma védője, John Arne Riise. A piros-feketék figyelme azután fordult a norvég játékos felé, miután egészségügyi problémák miatt végleg kútba esett Aly Cissokho leigazolása. A milánói klub hajlandó lenne 5 millió eurót áldozni a transzferre, ami megegyezik azzal az összeggel, amit a Roma fizetett a Liverpoolnak egy évvel ezelőtt.

 

Ha hinni lehet a legújabb pletykáknak, akkor a Milannak meg kell majd küzdenie a Barcelonával, akik szintén szívesen látnák csapatukban a védőt. Amennyiben Riise leigazolása nem sikerül, a következő védőjelölt az Inter brazilja, Maxwell, akit az elmúlt hónapokban már többször hírbe hoztak a Milannal.

 

Szintén a piros-feketékkel kapcsolatos hír, hogy a Corriere dello Sport szerint Ariedo Braida, és Pierpaolo Marino (Napoli általános igazgatója – a szerk.) találkozott a Siena sportigazgatójával, Manuel Gerolinnal a kolumbiai Juan Camilo Zuniga esetleges megvétele ügyében. A 23 éves játékos első bajnoki szezonjában meggyőző teljesítményt nyújtva számos klub érdeklődését felkeltette.

A Napolinál úgy vélik, hogy a Sienával ápolt remek kapcsolat miatt lépéselőnybe kerültek milánói vetélytársukkal szemben, de a játékos ügynöke szerint még nem érkezett Zunigáért hivatalos ajánlat.

 

Ha ők ketten jönnének + Mexes a védelembe akkor azt mondom hogy nem rossz.

 

Link to comment
Share on other sites

Riise végülis nem lenne rossz választás, bár kétlem, hogy a Roma el fogja nekünk adni; Mexés-t viszont annál inkább elengedhetnék a 'farkasok', nagy szükség lenne rá és minden bizonnyal jól járnánk vele (már jó ideje az olasz bajnokságban játszik, így nem kellene új játékstílushoz alkalmazkodnia, stb.). Erre a Zuniga-gyerekre viszont szerintem nem igazán van szükségünk, csak egy újabb "névtelen" ember Galliani eléggé kifogásolható átigazolási listáján :huh:
Link to comment
Share on other sites

Cissokho-ügy: újabb fordulat?

 

Újabb fordulatot hozott Aly Cissokho eddig sem szokványos átigazolási ügye. A két klub közötti tárgyalások csütörtökön zátonyra futottak, miután a francia hátvéd nem felelt meg az orvosi vizsgálatokon, és a Porto nem mutatott hajlandóságot újratárgyalni a ügylet részleteit.

 

A Porto és a Milan még múlt vasárnap egyezett meg a vételárban, de az orvosi ellenőrzésen a 21 éves játékosnál fogproblémát találtak. A piros-feketék a megnövekedett kockázat miatt egy kölcsönszerződést szeretettek volna kiharcolni, melynek lejárta után, ha a játékos egészségi állapota megfelelő, végleg megveszik. Eddig úgy tűnt, hogy az új ajánlat a Porto számára elfogadhatatlan, de a Gazzetta dello Sport mai értesülései szerint a portugál klub vezetői most mégis beleegyeznének az előre kialkudott ár csökkentésébe, és már 10 millió euró ellenében létrejöhet az átigazolás.

 

A hivatalos bejelentés a jövő hét elejére várható. A megállapodást eddig csak Cissokho ügynöke, Roger Boli ismerte el.

 

”Már csak néhány részlet van hátra,” – nyilatkozta Boli a L’Equipe-nek. ”A két klub között az egyetlen vitatott kérdés a vételár. A tárgyalások még folyamatban vannak, de én eléggé bizakodó vagyok.”

 

acmilan.hu

Link to comment
Share on other sites

Örülnék, ha mégiscsak sikerülne megszerezni Cissokho-t, mert Jankulovski már nem tud olyan szinten teljesíteni a védelem bal oldalán, mint korábban (itt megintcsak a 2007-es BL-győzelem idejét említhetném), és azért azt sem lehet állandósítani, hogy Zambrotta átkerül a bal szélre, a jobbhátvéd szerepét pedig Flamini tölti be.

Link to comment
Share on other sites

Ignazio Abate újra a Milan profija: a 22 esztendős jobb oldali középpályás a klub neveltje, de tavaly nyáron eladták játékjogának felét a Torinónak kétmillió euróért. Most hárommillióért szerezték vissza. Abate jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szerepel válogatottjával.

 

A Milan elnökhelyettese, Adriano Galliani ugyanakkor ma bejelentette, hogy megfelelő ajánlat esetén Andrea Pirlo távozhat, bár nem szeretnék mindenképpen eladni. A hírek szerint a Chelsea érdeklődik legélénkebben a játékmester iránt, ami nem véletlen, hiszen a londoniak új menedzsere Carlo Ancelotti, a Milan korábbi edzője. Pirlo egyelőre maradni szeretne, akárcsak a brazil Pato, akit szintén Angliából csábítanak.

 

Az olasz klub ugyanakkor erősíteni is szeretne: első számú kiszemeltjük ezen a nyáron Edin Dzeko, ha őt nem sikerülne megszerezniük a milánóiaknak, „beérnék” az arsenalos Emmanuel Adebayorral is, akit már évek óta üldöznek.

Egyre inkább úgy érzem, hogy Pirlo eladása nem lenne túl nagy veszteség, látva az előző szezonbeli produkcióját és a Konföderációs Kupán nyújtott teljesítményét. Viszont ha őt eladják, akkor tényleg muszáj egy irányító középpályást szerződtetni; egy ilyen típusú játékos nélkül végképp el vagyunk veszve (így is erős kétségeim vannak... :huh: )

 

Ami a támadóigazolást illeti, szerintem Adebayor jobb választás lenne, mint Dzeko, ráadásul őt minden bizonnyal olcsóbban és talán még könnyebben is meg lehetne szerezni, mint a bosnyákot; vannak olyan hírek, melyek szerint Wenger (és az Arsenal vezetősége) gyakorlatilag 25 millió euróért tálcán kínálja a togói csatárt többek között a Milan-nak, csakhogy ne a Chelsea-nek kelljen őt eladniuk :huh:

Link to comment
Share on other sites

Az első számú kiszemelt a Wolfsburg bosnyák játékosa, Edin Dzeko, akiért a milánóiak már több hete bejelentkeztek, azonban a német bajnokcsapat egyelőre ragaszkodik hozzá. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a megfelelő ajánlat esetén ne engednék el, azonban a Milan alelnöke, Adriano Galliani is elismerte, hogy nem Dzeko az egyetlen jelöltje - még ha elsősorban őt is szeretnék megszerezni. Rajta kívül még az Arsenal togói támadójának, Emmanuel Adebayornak a neve merült fel (őt már lassan egy éve folyamatosan kapcsolatba hozzák a Milannal), és Galliani szerint a Sevilla brazil csatárának, Luís Fabianónak a megszerzése is lehetséges alternatíva.

Luis Fabiano, ő kell ide! A Konföderációs Kupán megmutatta (illetve még a döntőben is hozzátehet), hogy milyen csatár, szerintem egyértelműen jobb is, mint Dzeko, és jóval olcsóbban is meg lehetne őt szerezni, mint a bosnyákot (ráadásul Fabiano is nyilatkozott olyanokat néhány napja, hogy szívesen játszana a Milan-ban) Ha az kell az ő szerződtetéséhez, hogy a Dzeko-ügy ne jöjjön össze, akkor remélem, hogy a Wolfsburg-nak sikerül őt magához láncolnia ;)

 

[...]A hírek szerint a wolfsburgi Edin Dzekóval éppen azért nem sikerült megegyezni, mert a Milan "csak" évi ötmillió eurót fizetne neki

Origós hír, és hát az ő forrásuk sem éppen a legmegbízhatóbb, de különösebben nem "hatna meg", ha nem sikerülne leigazolni Dzeko-t. Csak egy (újabb) felhype-olt, de nem igazán Milan-szintű játékos megszerzését úsznánk meg :mellow:

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Milan: két fiatal labdarúgóval erősített Leonardo

 

A Milan nemrégiben kinevezett edzője, a brazil Leonardo két fiatal olasz játékossal erősített: megszerezte az U21-es válogatott két támadóját, Davide Di Gennarót és Gianmarco Zigonit.

 

A 21 éves, amúgy Milan-nevelés Di Gennarót a Genoától vásárolták meg, és az ék az előző idényt a Regginában töltötte kölcsönben, színeikben 25 bajnokin egy gólt szerzett. A 18 esztendős Zigoni a Trevisótól érkezett a milánóiakhoz 1.2 millió euróért, és az előző idényben két gólt jegyzett a második osztályban.

Link to comment
Share on other sites

Adriano Galliani megkezdte az első, puhatolózó tárgyalásokat az Arsenallal Emmanuel Adebayor átigazolását illetően. Az AC Milan elnöke elmondta: miután úgy tűnik, hogy az első számú kiszemeltet, a Wolfsburgot erősítő Edin Dzekót nem tudják megszerezni, a togói csatár szerződtetésével próbálkoznak.

 

Már egy évvel ezelőtt is napirenden volt Emmanuel Adebayor megszerzése az AC Milannál. A támadó végül maradt az Arsenalnál, s bár a 2008–2009-es szezon nem a legjobban sikerült a togóinak, a milánói piros-feketéknél ismét számítanának rá. Főleg, ha végül mégsem tudják megszerezni Edin Dzekót a Wolfsburgtól.

 

„Tettünk egy ajánlatot Dzekóért, amelyet azonban visszautasítottak a németek, mert nem akarják eladni a játékost. Megígérték ugyanakkor, hogy ha változtatnak elhatározásukon, a Milan lesz az első klub, akit értesítenek” – nyilatkozta a SkySport 24-nek Galliani.

 

A hírek szerint azonban a Wolfsburg nem teljesen zárkózott el támadója eladása elől, csak éppen a lehető legtöbbet szeretné kapni a Bundesliga legutóbbi szezonjában 26 gólt szerző csatárért. A német sajtó szerint az autógyáriak 30 millió euró alatt nem hajlandók elengedni egyik legnagyobb értéküket, míg a Milan hozzávetőleg 10 millióval adna kevesebbet.

 

Galliani azonban nem esett kétségbe, s figyelmét London felé fordította. Persze lehet, hogy épp Adebayor megkörnyékezésével próbálja elérni, hogy a németek engedjenek Dzeko árából.

 

„Adebayor megvétele a másik lehetőség. Már beszéltem telefonon az Arsenallal, egészen pontosan Arsene Wengerrel. Nem ajánlotta fel a játékost, az azonban biztos, hogy még beszélünk az eladásáról a jövőben” – tette hozzá a sportvezető.

Inkább Adebayor, min Dzeko. A togói a fizikumát elnézve inkább megállná a helyét az olasz bajnokságban és gyorsabban hozzá tudna szokni az itteni játékhoz, stb.-hez mint a bosnyák. Lehet, hogy Dzeko lőtt 26 gólt a Bundesligában, de Adebayor azért már egyértelműen többet letett az asztalra; jóllehet nem volt olyan 'termékeny' szezonja, mint a bosnyáknak, de még akkor is nyilvánvalóan ő a jobb.

 

"Maradok a Wolfsburg-nál." - mondta a Sky Sport 24-nek az előző évadban a Bundesliga 1-ben 26 gólt vágó, s a Farkasok bajnoki címében jelentős szerepet játszó Edin Dzeko (24), aki az AC Milan elsőszámú kiszemeltje a csatárposztra, de nagyon úgy néz ki, hogy le kell mondania a megszerzéséről.

 

"Nem vagyok boldog. A Milan-hoz akarok csatlakozni, viszont szerzödés köt ide, és a klubom úgy döntött, hogy nem ad el engem."

 

Mint azt tegnap megírtuk, a Rossoneriknek van alternatívája Emmanuel Adebayor személyében, Adriano Galliani elnök már fel is vette a kapcsolatot a togói futballista együttesével, az Arsenal FC-vel.

Ez a beszéd. :) Többet nem is írok, szerintem ez mindent elárul.

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

A Milan ajánlatot tett Mirandának

 

A Milan újabb fiatal brazillal bővülhet, miután a Sao Paulo üdvöskéje, Miranda kijelentette, hogy szívesen foglalná el a piros-feketék védelmében a Thiago Silva melletti helyet. A 24 éves védő tagja volt a Konföderációs Kupán a brazil válogatottnak, és hazájában jó hírnévnek örvend.

 

”Az is egy lehetőség, hogy csatlakozom a Milanhoz, akik már ajánlatot is tettek nekem,” – ismerte el a Globoesporte-nak. ”Találkozni fogok a klub elnökével, Juvenal Juvencio, hogy megbeszéljük ezt, és közösen döntsünk a jövőt illetően.”

 

Az üzletet hátráltathatja, hogy ha a Milan leigazolja Mirandát, akkor nem marad több a ”non-EU”-s hely a csapatban.

 

Forrás: channel4.com

Link to comment
Share on other sites

Nem lenne persze rossz a leigazolása, megmutatta a Konföderációs Kupán is, hogy jó játékos, de szerintem ha Thiago Silva beválik, akkor nem érdemes még egy fiatal brazilt idehozni, inkább akkor már igazoljunk egy rutinosabb, EU-n belüli középhátvédet - én továbbra is azt mondom, Mexés vagy Gallas...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...