Jump to content
PirateClub.hu

Saját fényképek


Jeti Peti
 Share

Recommended Posts

 

Az első Így simán nem valami érdekes. feldobhattad volna valamivel. Ittvan például az egyik képem:

http://www.dobosistvan.extra.hu/site/kepeim/images/00033.jpg

 

A második viszont jó lenne csak otttvannak a képen a drótok a fák között. tudom nem lehet leszedni őket vagy valami de képszerkesztővel simán ki lehet szedni onnan.

 

A harmadik kép az szinte tökéletes és persze nagyon szép. Viszont az aljából levághattál volna egy kicsit. Mert az ott túl sok. bevallom lemértem hogy mennyit kéne levágni kb :D és 42 pixel pont megfelelne. Próbáld ki úgy hogy milyen sztem sokkal jobb lesz.

 

A negyedik kép jó lenne csa sokminden kilóg. Pl a ház és a fák. ha kicsit messzebről fényképezed akkor belefértek volna és úgy nagyon jól nézett vona ki.

 

Az ötödik képen Sajna a bogár helyett az alatta lévő kő lett éles de még az sem teljesen. Nem tudom hogy ezt makró módban csináltad e de ha nem akkor az ilyen kis képeket azzal csináld. a makró mód direkt ilyen kis dolgok lefényképezésére való.

 

A hatodik: jó kép csak szerintem itt is elég lett volna csak az út egy részét meghagyni. pl ott van annak az oszlopnak az árnyéka ami elér a kép széléig. ha attól a ponttól levágod az alját akkor nem lesz akkora felesleges tér és mivel a busz a fő témája a képnek arra lehetne koncentrálni. Mert az a sok felesleges tér elvonta a figyelmemet a buszról.

 

A hetedik szép lett ezen semmi kifogásolni valóm nincs. :)

 

Nyolcadik: Szép volt az ég de így egyáltalán nem jó. Kimeettél vona az utcára hogy onnan fényképezd és akkor m,ár nem lógott volna bele a sok felesleges dolog mint pl a parabola antenna, a házatok fala, a kerítés, a kocsi és a bal oldalon lévő tujafa.

 

9.-ik: Ennek a képnek nincs semmilyen témája a drótok belelógnak és teljesen ferde az egész. Végülis ez is lehet egy megközelítés csak én nem veszem észre hogy mi akart a kép témálya lenni.

 

10.-ik. Ez viszont már annál jobb. Csak a baloldali oszlop és a drót nem kellene bele. A jobb odali oszloppal meg lennék békülve.

 

Végül a tizenegyedik: Ezt a képet lehetett volna egy makróként úgy fényképezni (talán) hogy úgy látszódjon mint egy igazi szakadék vagy ilyesmi. (Beindította a fantáziámat :) ) De így is elég érdekes kép. Talán kicsit homályos lett.

 

Ha néha kicsit durva is voltam nem azért csináltam hogy fikázzzak vagy valami csak segíteni szeretnék az értékeléseimmel és azokkal a dolgokal amit eddig én tanultam a fotózásól. (Ami ugyan nem sok :) )

DSC00285.jpg

Ne haragudj de számomra nem olyan érdekes a kép. Valami más szöggel vagy más fényekkel érdekesebbé tehetted volna. Ez így csak egy ár cipő számomra.

 

bv.jpg

Ez szép lett. Ahogy látni a horizontot. Nagyon jó. Kedvem lenne átrepülni az egészet. :)

 

DSC00034.jpg

Nagyon homályos a kép. Az alján pedig ott a dátum meg az idő. Azt a funkciót kikapcsolhattad volna a gépen. Különben szép kép lenne csak a fent említett okok miatt nem jön be.

 

DSC00122.jpg

A kép felét (alját) levágod akkor jó kis kép lenne. Jah és használd sztem a pirateclub képfeltöltőjét www.kepfeltoltes.pirateclub.hu mert az tud olyaít hogy ilyen kis előnézeti képeket készít amire ha aztán rákattintasz akkor előhozza nagyobban. Mert sztem az adminok sem örülnek neki ha ekkora képeket tesznek be a fórumozók.

 

Tetszenek! :) Íme pár új képem:

DSCF0741.jpg

Itt talán kicsit belljebbről kellett volna lekapni a klaviatúrát. Így látszik a jobb oldalon a drót meg miegymás. A gombokra kellett volna koncentrálni.

 

DSCF0737.jpg

Ez viaszont nagyon szép lett. Kiváló kép. Hangulatos. Simán elmenne húsvéti képeslapnak vagy ilyesminek. :)

 

DSCF0731.jpg

Próbáld meg majd kicsit messzebbről fényképezni és akkor sem az A betű sem a T betű nem lesz homályos.

 

DSCF0729.jpg

Grat. Szép. Majd valami képszerkesztő progival lkevághatsz annyit a képből bal oldalról hogy a virág középen legyen bár így is jó a kép.

 

Kezdesz egyre jobb fényképeket csinálni. Csak így tovább. :)

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

pár kép:

Csepel:

P1090422.jpg

 

Duna:

P1090447.jpg

 

pillangó:

P1090608.jpg

 

f*ck you (kezem)

P1090776sss.jpg

 

jump:

P1030533.jpg

 

me:

P1090488.jpg

 

 

ha valakit érdekel,bár nem hiszem de itt vannak a képeim nagyrésze:

http://ezhyhun.deviantart.com/gallery

Link to comment
Share on other sites

JetiPetinek Fotós Nobel díjat (ha van olyan egyáltalán :D)

 

Bár a pillangó és a jump nem tetszett mnert a pillangó egyik szárnya homályos és a jump pedig rossz minőségű.

 

De a többi képed művészi és gyönyörű. A Duna nevű képed főleg. Szép bársonyos. Nagyon jók. Grat!

Link to comment
Share on other sites

Hi All!

 

Hirtelen azt se tudom hol kezdjem úgy "megtáltosodott" a topic!

Megpróbálok mindenkihez szólni egy kicsit aki képet rakott fel, akit kihagynék attól elnézést nem volt szándékos!

 

- 1 JoeGunn:

Nagy léptekkel feljődsz, az a véleményem nagy vonalakba, hogy egyre jobb és jobb képket készítesz. Látom nagyon megragadott a macrozás! :)

talán ezzel még egy kicsit segíthetek:

http://www.sg.hu/cikkek/44392/hogyan_fotozzunk_makrofotozas_i

szerintem tanulságos cikk és a többi se rossz! ha ismerted akkor vedd semmisnek

 

-2. Jeti Peti:

 

A képeid szerintem is jók, tetszik a "látásmódod", ahogy megmutatod a dolgokat! 1 kérdés a kezedről készült képnél mivel csináltad a fekete háteret?

/mert ilyet még exif infon nem láttam/

 

-3. Dobi16:

Az utóbbi 2 képed közül engem a második fogott meg. Ahogy a virágok /talán ibolya, de valami hatalmas nagyok/ kinőnek a házfal és a betonlap közöti kis részen /a természet mindíg utat tör magának/ nekem egyszóval tetszik. A másik a talán barackvirágos kép is jó én talán kicsit eltoltam volna balra és szelősebre hagynám a jobb oldalát, de ez a saját véleméynem! A hullám kontra víz képem kapcsán azt kérdezted hol lakom. Hát ugyan a vizek városa a lakhelyem, :) de a kép az nem itthon készült. A készítés helye Görögország Corfu

 

-4. Gabineo:

Lesz ez még jobb is, és ha hozzáteszem, hogy a telefonod használtad /k750i/ akkor meg csak grat hozzá! A tájkép nekem is bejött, csinálhatnál belőle egy szűkebben vágott képet némi konraszt emeléssel és már remek is! És fogadd meg Dobi tanácsát előnézeti képben publikáj itt a forumon!

 

-5. Andrew Boy

Végigböngésztem a képedi sok van olyan közte, amin nem igazán jött á nekem hogy mi is akar lenni a fényképezni szánt téma. A kivitelezés, tehát a technika álltalába jó és jól is valósíos meg csak a tudatos elképzelést hiányolom. /nem bántásnak vagy kötözködésnek szántam!!!/ A másik, hogy nagyon sok olyat is találam ami viszont megvalósításilag és témailag is megállja a helyét. /A virágmacrók pl. nagy többsége szerintem jól sikerült, és az opel logo is remek szerintem!/

 

Talán mindenkit sikerült "megkritizálni" persze csakis segítő szándékkal így akkor dobok két képet, ami inkább egy és jöhetnek a kritikák! Csak nyugottan ami belefér bírom a gyűrődést :)

Először a feldolgozás aztán az eredeti.

 

 

Szép fényeket és sok piát, tojást csokit, ésatöbbi holnapra. Kellemes ünnepet mindenkinek!

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

Köszönöm az értékelést. :) Én is gondolkoztam rajta hogy hagyjak e még helyet jobb oldalon de végül nem hagytam. úgy látszik rosszul döntöttem. A képeid közül nekem az eredeti tetszik. Az album verziónál nem jön be a háttér valami világosabbal lehet jobb lenne. Ha megkérlek feltöltöd még az eredeti mérető verziót? :)

Link to comment
Share on other sites

Dobi köszi a szemléletkiigazitást :) igazad van, egyetértek, am nem is igazán ide készültek, csak később jutott eszembe h rakjak fel ide párat, na mind1, látom fotozásban elég tehetséges arc vagy :) csak így tovább! És ezek mintájára probálok én is az elkövetkező képeimet korigálni/jol beállítani..még 1x köszi, elgondolkodtato a kritika. És pozitívumnak számom.

Jeti Peti a második képed nagyon tetszik :happy:

nha hajrá mki!

Link to comment
Share on other sites

Hi dobi16

 

Én is köszönöm az értékelést! Sokáig tököltem vele, hogy nézne ki jobban és mivel képszerkesztés terén is gyerekcipőbe járok képes vagyok ilyet összehozni, meg amúgy is sokak szerint izlésficamos vagyok :)

 

Természetesen felrakom az eredetieket ahogy ha jól emlékszem az első itteni hsz-be írtam ha igény van rá fent lesz!

Az adott témáról három verzió készült anno felrakam mind a hármat!

 

Anyi kérésem lenne, ha leszedted akkor szólj plz, mert a tárhelyem picike és majd törlésre kerül. Szal ezek egyenesen a memokártyáról vannak semmi beavatkozás. Majd eldöntöd melyik tetszik jobban. /szabadon felhasználhatóak és modosíthatóak/

törölték

 

És akkor még 1 ha már itt vagyok :

DSCF0333.jpgtör

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

leszedtem őket.

Nagyon szívesen értékeltem a képeiteket. Jó képeket csináltok csak így tovább. :)

 

Szerk.: Megnéztem mindhármat. A harmadik lett a legjobbmert az a legközelibb és leg élesebb. :)

 

Az új kép amit felraktál az is nagyon tetszik. Odavagyok az ilyen képekért. :) A keret is jó lett. Grat.

Módosította dobi16
Link to comment
Share on other sites

Azért kértem el az eredeti képeket mert a makró fotókat így eredeti méretben szeretem látni és én magam a saját képeimet is utálom lekicsinyíteni mert mint te is mondtad a kicsinyítéstől elvesztik a részletességüket. :)

 

A makró képekben épp az a részletesség a lényeg hogy olyan világot láthatsz részletesen amit szabad szemmel nem látnál. :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyonis jó képeklennének csak rámuitatnék egykét hibára.

 

Mindegyik képen rajta van a gép által rátett dátum.

A második képen látszana a lábad és nem látszana az oldalsó épület akkor tökéletes lenne.

Az utolsó képen nagyon sötét az alakod.

 

Szóval szerintem nagyon jó képek csak a részletekre figyelj. :)

Link to comment
Share on other sites

Én is megnéztem a képeket Andrew_Boy.

 

Nagyon szépek bár a 4.-ik képen látszik a lábad a vi4rág alatt.

 

A 8.-ik képen egy lepke van? Az is nagyszerű lett.

A 9.-ik képen nagyon homályos az a cserebogár (ha jól látom hogy cserebogár)

Alegutolső kép nagyon tetszik a fehér lepkével.

Szép tavaszi képek. grat.

Link to comment
Share on other sites

Szasztok!

 

Feltettem megen egy új albumot "Honda a kertben" címmel a "Kiszombori délután a kertben" című album mellé a http://andrew-boy.spaces.live.com -oldalra! SaSoljátok!!

 

Köszönöm szépen a sok dícséretet meg mindent!! Jaja a lábam belógott de csak akkor vettem észre amikor feltölttem :S Eléggé érdekes pózben kellett h fotózzak mert nem akartam kitakarni a fényt! Jaja a képen lepke van meg a másikon meg vmi dagi méhecske elméletileg de az télleg gagyi mert fűjt a szél 1 kicst :S

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...