Jump to content
PirateClub.hu

Carrera GT a népnek


Thomas
 Share

Recommended Posts

A Volkswagen egy új középmotoros sportkocsi-tanulmánnyal rukkol elö a Frankfurti Autókiállításon. A concept R névre hallgató kétülésest egy 3,2 literes V6-os hajtja.

 

conceptr.jpg

 

A kis sportgép kicsit távol áll a népautó fogalomtól, ám talán pont ez volt az, amiért a tervezök papírra merték vetni. A Volkswagen az utóbbi években ugyanis elszánt küzd a saját neve ellen, és egyre-másra mutatja be tanulmányait, vagy kész modelljeit, amelyek igen távol állnak szellemiségükben a ’népautóságtól’. Valószinüleg ennek a hadjáratnak a része a concept R is.

A már emlitett, középen elhelyezett 3,2 literes V6-os motor 265 lóeröt termel. Az 5,3 másodperces százra gyorsulás nem meglepö, ha tudjuk, hogy tekintélyes nyomatékot, 350 newtonmétert szabadít a hátsó kerekekre a DSG-rendszerü (Direct Selection Gearbox = az Audi által nemrég nagysorozatban is gyárthatóvá tett, két kuplunggal rendelkező váltó) hatsebességes váltón keresztül. Az elektronika által limitált végsebessége az autónak 250 kilométer/óra, szabályozás nélkül húsz kilométerrel többre képes. Érdekes, hogy az autó szélessége, és hossza szinte pontosan megegyezik az ötödik generációs Golf méreteivel, ez ugyanis könnyű reprodukálhatóságot sejtet.

Az autó tele van a látványossághoz szükséges elemekkel, mint a müszerfalba épitett kijelzön pulzáló VW-embléma, vagy az aktív habbal töltött ülés, amely felveszi az utas alakját, és még a keménységét is lehet állítani.

 

Forrás:

http://www.autoteszt.com

Módosította PxE
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...