Jump to content
PirateClub.hu

Chelsea fan!


zombieee
 Share

Recommended Posts

20090530chelsea.jpg

 

Chelsea - Everton 2-1

Gól: Drogba (21.), Lampard (71.) ill. Saha (1.)

 

Nem életünk legjobb/izgalmasabb meccse, de a lényeg hogy Drogba fejesével és Super Frank gyönyörü bombájával megérdemelten elhódítottuk az FA kupát B) A meccs hősei számomra: Malouda,Lampard és Anelka

 

Szépen búcsúztattuk Hiddinket :)

 

THANK YOU GUUS

cfc1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

HIVATALOS: Ancelotti a Chelsea új menedzsere!

A Chelsea FC nagyon örül annak, hogy Carlo Ancelotti elfogadta az ajánlatukat és lesz az edzőjük 3 évig. A szerződés 2009. július 1-jétől lép életbe.

 

Carlo kiváló jelölt volt a munkára. Megpróbálja majd bebizonyítani, hogy képes lesz csapatot építeni és hogy ő a megfelelő arra a feladatra, hogy sikeres legyen a csapat az Európai porondon.

 

Egy nagyon sikeres játékos pályafutás áll mögötte, és előző klubjával (AC Milan) is megnyert mindent, amit lehetett. Mi bízunk abba, hogy mindenki nagy szeretettel fogadja majd őt a Chelsea-nél és segíteni fogják a munkáját.

 

Forrás: www.chelseafc.com / www.chelseafanatics.hu

Welcome to London Carlo

 

Remélem velünk is megnyer mindent amit csak lehet ;)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Scolari megnevezte 'árulóit'

 

Luiz Felipe Scolari az O Globónak adott nyilatkozatában elmondta, kik tettek sokat azért, hogy idő előtt távozzon a Chelsea-től.

 

Scolari tavaly júliusban foglalta el a helyét a Kékek kispadján, de februárban a vezetőség menesztette, miután a csapat hazai pályán csak 0-0-ra végzett a Hull Cityvel szemben. Nyolchónapos menedzserkedése alatt Scolarinak három futballistával akadtak összetűzései, és ez alaposan hozzájárult a kudarcához.

 

"Jelenleg a futballcsapatok valódi tulajdonosai a játékosok. A legtöbb európai klubnál az edzőknek nincs erejük ahhoz, hogy ellentmondjanak nekik. Ha baj van, mindig az edzőt rúgják ki, és a játékosok ezt jól tudják. Ez történt a Chelsea-nél is. Drogba, Ballack és Cech nem volt hajlandó elfogadni az edzésmódszereimet és a kéréseimet" - foglalta össze a helyzetet Scolari, aki jelenleg az üzbég Bunyodkor együttesét irányítja.

 

Scolari távozása után egyébként Guus Hiddink vette át a csapat irányítását, és a holland 11-1-1-es mérleggel fejezte be a bajnokságot - a Chelsea végül a 3. helyen zárt. Nem véletlen, hogy a tavaszi szezonban Hiddink legnagyobb rajongójának Ballack, és a holland vezetése alatt magára találó Drogba mutatkozott.

Link to comment
Share on other sites

nem tudok és nem is akarok deconak és LFS-nek igazat adni.....a játékosok utálták, rosszul vezette az edzéseket, fizikailag nem voltak a toppon, ha marad akkor minden összeomlik. ők nem árulók ők HŐSÖK ;) deco az alibifutball legnagyobbika meg jól fogja magát érezni Milánó másik felén, mert kb odavaló....

Link to comment
Share on other sites

HIVATALOS: Turnbull a Chelsea játékosa!

 

A Chelsea Football Club hivatalosan bejelenti, hogy ingyen leigazolta Ross Turnbull-t.

A huszonnégy esztendős korábban a Middlesbrough alkalmazásában álló hálóőr négy évre kötelezte el magát a londoni klubhoz.

Turnbull ingyen igazolható volt, hiszen lejárt szerződése korább klubjával a Middlesbrough-val majd az nem hosszabbított vele.

A frissen igazolt portás a Petr Cech és Hilario alkotta duóhoz csatlakozik és kezdi el a felkészülést a következő szezonra Christophe Lollichon kapusedző segítségével.

A harminchárom esztendős portugál Hilario új két éves szerződést kötött ma a klubbal, így ő 2011-ig lesz a Chelsea játékosa.

 

Forrás: www.chelseafc.com

 

-------------

Tehetséges, fiatal, angol csatár, remek igazolás. ;)

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

HIVATALOS: Zhirkov a Chelsea játékosa!

 

Carlo Ancelotti után már a hivatalos oldal is megerősítette, hogy Yuri Zhirkov aláírt a Chelsea-hez!

 

A Chelsea megszerezte Yuri Zhirkov-t, a CSZKA Moszkva szélsőjét. Az orosz játékos három éves szerződést írt alá, és hetente 80 ezer Fontot tehet majd zsebre. Valószínűsíthető, hogy a 18-as mezben fog majd szerepelni.

 

Forrás: www.chelseafc.com

 

 

azthiszem Zsirkov remek igazolás a Chelseanek, mert bal odalon minden poszton tud játszani.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Chelsea: Didier Drogba meghosszabbítja szerződését

 

Angol sajtóinformációk szerint a Chelsea három évvel meghosszabbítja elefántcsontparti támadója, Didier Drogba szerződését.

Bár a kontraktust még nem írták alá, mindenben megegyeztek a felek: Drogba elfogadta a klub által kínált heti 100 000 fontos fizetést.

 

Az aláírásra a következő napokban kerülhet sor, a támadó így 2013-ig maradhat a klub játékosa.

 

Chelsea: Drogba végül két évvel hosszabbította meg szerződését

 

A várakozásoknak megfelelően Didier Drogba szerződést hosszabbított a Chelsea-vel, ám a sajtóban megjelent korábbi hírekkel ellentétben nem három, hanem csak két évvel.

?Büszke és boldog vagyok, hogy a továbbiakban is viselhetem a Chelsea mezét. Azért maradtam, hogy még több trófeát szerezzek az általam imádott klubbal. Vissza akarom szerezni a Premier League trónját, kupákat akarok nyerni, az első számú célom viszont a BL-trófea megszerzése? ? nyilatkozta a 31 éves elefántcsontparti csatár, aki 2012-ig kötelezte el magát a londoni csapathoz.

Link to comment
Share on other sites

A Chelsea FC nyerte a Community Shield-et

162638.jpg

Az FC Chelsea 11-esekkel legyőzte a Manchester Unitedet az angol labdarúgó Szuperkupáért - hivatalos nevén a Community Shieldért - a londoni Wembley-stadionban rendezett vasárnapi mérkőzésen, így négy évi szünet után ismét a fővárosiaké lett a trófea.

 

FC Chelsea-Manchester United 2-2 (0-1) - büntetőkkel: 4-1

London, Wembley-stadion

vezette: Chris Foy

Chelsea: Cech - Ivanovics (Bosingwa, 46.), A. Cole, Carvalho, Terry - Essien, Lampard, Mikel (Ballack, 65.) - Malouda (Deco, 78.), Drogba, Anelka (Kalou, 84.)

Manchester United: Foster - Evra, Ferdinand, O'Shea (Fabio, 75.), Evans - Pak (Giggs, 75.) Carrick, Nani, (Valencia, 63.) Fletcher (Scholes, 75.) - Berbatov (Owen, 75.), Rooney

gól: Carvalho (52.), Lampard (71.), illetve Nani (10.), Rooney (92.)

 

A 2007-ben és 2008-ban - egyformán büntetőkkel - nyertes, angol bajnoki címvédő MU és a legutóbbi FA-kupa-győztes londoni együttes összecsapásán előbb a Chelsea előtt adódott gólhelyzet, a kapufa azonban megmentette a manchesterieket Ivanovic fejese után. Nem sokkal később már a United szurkolói örülhettek: a 10. percben Nani jó 20 méterről nagy lövést zúdított a Chelsea kapujának bal alsó sarkába (1-0).

 

A második félidőben Sir Alex Ferguson együttese megannyi lehetőséget elpuskázott, s jött is a válasz: az 52. percben - miután Drogba eredményesen ütközött a kapussal és az egyik MU-védővel - a teljesen egyedül érkező Carvalho közelről a hálóba fejelt (1-1).

 

A folytatásban is adódtak esélyek mindkét csapat előtt, de sokáig csak egyből lett gól, az is újfent erősen vitatható körülmények között: Ballack leterítette Evrát, a játékvezető azonban mit sem észlelt ebből, s a magányos Lampard a 71. percben 15 méterről a kapufa segítségével bevette az MU kapuját (2-1).

162641.jpg

Már győztesnek tűnt az FC Chelsea, amikor a 90. percben - Giggs pazar passza után - a meglóduló Rooney ballal átemelte a labdát a kifutó Cechen (2-2).

 

Következhetett a büntetőpárbaj, amelyben a fővárosiak céloztak sokkal pontosabban, egymás után négy 11-est is értékesítettek, míg a Unitedtől Giggs és Evra is rontott, így győzött és angol Szuperkupa-győztes lett a szezonnak új vezetőedzővel, az AC Milantól érkezett olasz Carlo Ancelottival nekivágó londoni csapat.

162639.jpg

Félidőben már azt hittem, hogy kikapunk. A második félidőre feljavultunk, és Ricky gólja után egyértelműen miénk volt a meccs.

 

Szép volt fiúk ;) Jó kezdés Carlo részéről

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Másfél évig nem igazolhat a Chelsea!

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egy évre eltiltotta az átigazolásokból a Chelsea-t, mert a hatályos szabályokat megkerülve környékezte meg az RC Lens egyik játékosát. Ez azt jelenti, hogy a londoni klub legközelebb 2011. január 1-jétől szerződtethet új futballistát. Az ügyben érintett játékos, Gael Kakuta négy hónapra szóló eltiltást kapott.

 

A FIFA határozata szerint a Chelsea súlyos vétséget követett el, amikor két évvel ezelőtt franciaországi szerződésének egyoldalú felbontására ösztökélte az 1991. június 21-én született szélsőt. Annak eredményeként került Londonba a fiatalember, míg a Lens feljelentette Roman Abramovics klubját a nemzetközi szövetségnél.

 

A mostani kettős eltiltás mellett a játékos 780 ezer eurós büntetést kapott.

 

Gael Kakuta a Chelsea ifjúsági csapatának egyik kulcsembere, tavaly a szezon legjobb akadémiai labdarúgójának választották. A 2007-2008-as idényben 20 találkozón 12 gólt szerzett. A francia U17-es válogatottban 5/1 a mérlege.

 

körül kellene nézni a többi nagycsapat, hogy igazolja le a fiatalokat (pl. Arsenal, MU-Davide Petrucci esete) szerintem azoknál jóval több viszaélés történik. ez a büntetés (és a tavalyi BL elődöntő visszavágója) arra irányul , hogy a Chelsea-t valahogy kizárják az európai elitból...kössz sepp... <_<

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Kettéharapjuk az Arsenal-t, ha ez így megy tovább :) Drogba gyorsban vert két gólt B) És még mondja valaki, hogy a 7-2 után gondolta volna, hogy ennyire hiányzik Drogba a csapatnak ;)

Link to comment
Share on other sites

jó ez a meccs az Arsenal ellen, mintha a MU elleni meccset látnám :lol: akkor se rugna az Arsenal gólt, ha AC-t és mondjuk Carvalhot kiállítanák. Cech 10/10 eddig, Drogba egy állat,Terry is jól játszik gólpasszt adott, látszik bizonyitani akar Capellonak, aki egy szánalmas döntést hozott, hogy elvette a csapatkapitányi posztot tőle, mert ő egy igazi vezére a Chelsea-nak.

a BL-ben is simán továbbjutnak, ha Platini is úgy akarja :rolleyes: mert az intert oda-vissza verik majd.

nem is irok már többet, mert még azt hiszik egyesek hogy Chelsea drukker vagyok : )

 

 

Link to comment
Share on other sites

Na hát igen, elég érdekes döntés ez Capello-tól... A világ legjobb hátvédétől a csapatkapitányi karszalagot pályán kívüli dolgok miatt, kicsit erős...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Bajnok a CHELSEA!!!!!!!

Chelsea%20v%20Wigan%20Athletic%20Premier%20League%204cbKjMxGN_Ql.jpg

 

Álomfocival lett bajnok a Chelsea, Drogba lepipálta Rooney-t

 

A Manchester Unitednek halvány reménye még volt arra, hogy megvédje bajnoki címét a Premier League-ben, ám ehhez a Chelsea-nek az utolsó fordulóban botlania kellett volna a Wigan ellen. Erről azonban szó sem volt, Carlo Ancelotti csapata 8-0-ra lemosta riválisát, így megtartotta egypontos előnyét, a ManUnited 4-0-s Stoke elleni diadala pedig csak a második helyhez volt elegendő. Didier Drogba lőtte a Chelsea utolsó három gólját, így - a 26 gólos Wayne Rooney-t megelőzve - 29 találattal lett angol gólkirály.

 

A Chelsea idei teljesítményéről mindent elmond, hogy oda-vissza verte az Arsenalt, a Manchester Unitedet és a Liverpoolt is, ráadásul gólt sem kapott egyik riválistól sem (Ancelotti titkáról bővebben itt olvashat!). A befejezés méltó volt a bajnoki idényben mutatotthoz, a Wigan ellen nyolc gólt vágott a Chelsea, így nem lehet olyan ember Angliában, aki megkérdőjelezné a londoniak bajnoki aranyérmének a jogosságát, még ha csak egy ponttal is előzték meg a utolsó három évben zsinórban első ManUnitedet. A záróforduló presztízskérdése volt még, hogy ki lesz az angliai gólkirály, Wayne Rooney vagy Didier Drogba. A csatát végül egyértelmű fölénnyel a Chelsea játékosa nyerte meg, hiszen bár mindkét csatár 26-26 góllal kezdte meg az utolsó 90 percet, míg a gól nélküli angolt lecserélték, addig az elefántcsontparti mesterhármast ért el.

 

A Chelsea-nek vasárnap csak magával kellette törödnie, a játékosok is jól tudták: bármilyen arányú győzelemmel az élen maradnak, mindegy, mit játszik a MU a Stoke Cityvel. Ám hogy a szurkolóik ne izguljanak sokáig, arról a tavalyi gólkirály Nicolas Anelka gondoskodott: Drogba 17 méterről elvégzett szabadrúgása megpattant a sorfalon, Lampard előre fejelt labdája a leshatáron helyezkedő Malouda felé szállt, aki mellel tette le a labdát Anelkának, a francia csatár pedig hat méterről, fordulásból bevágta a labdát Pollitt kapujába.

Anelka - akinek ez volt a századik meccse Chelsea-mezben - tavaly 19 góllal lett gólkirály, idén ez még az élmezőnyhöz is kevés lett volna, mindössze hatodik helyet ért volna.

A Chelsea a gól után úgy játszott, mintha idegenben szerepelne, elsősorban a védekezésre koncentrált, és kontrákra épített. Egy ilyen ellentámadás során futott el nagyszerűen Drogba a jobbszélen, trükkös labdamegkerülés után erősen középre lőtt, ám Caldwell felszabadított.

 

Ekkor még sikerrel járt a védő, a 31. percben viszont már nem: Lampardot csak szabálytalanul tudta a 16-oson belül megállítani, ami duplán fájhatott a meccset figyelő MU-fanatikusoknak: a Chelsea 11-eshez jutott, Caldwellt pedig kiállította a bíró. Lampard magabiztosan lőtt a jobb alsóba (2-0).

 

A Lampard-góllal szinte egy időben megszerezte a vezetést a Manchester United is a Stoke ellen: Giggs szöglete után Fletcher közelről a bal felsőbe lőtt. A 38. percben már a MU is két góllal ment: Berbatov remek megindulása után Giggs 7 méterről, laposan lőtt a kapu közepébe (2-0).

 

A második félidőben tovább növelhette volna előnyét a Chelsea, ám két oka is volt annak, hogy ez nem sikerült: Drogba bal oldali beadása után Lampard elegáns mozdulattal csak a kapufára tudott emelni, de ha bemegy, akkor sem gól, mert Anelka lesen volt.

 

Az emberelőnyben megtáltosodott a Chelsea, szinte akkor lőtt gólt, amikor akart. Az 54. percben Kalou kényszerítőzött látványosan Lamparddal, majd öt méterről nem hibázott.

 

Pont ekkor Higginbotham öngóljával Manchesterben növelte előnyét a United is, ám ennek a bajnok cím szempontjából nem volt jelentősége, hiszen a Chelsea Londonban a 4-0 után is tovább rúgdosta a gólokat.

 

A gólszerző személye is fontos volt, hiszen Didier Drogba a forduló előtt még holtversenyben állt a góllövőlista élén Wayne Rooney-val. A 64. percben parádés, ollózó mozdulattal húzta kapura a labdát, a kipattanót Lampard középre ívelte, az elefántcsontparti csatár pedig néhány lépésről a hálóba fejelt.

 

Nem sokkal később Emmerson Boyce a 16-oson belül felvágta Ashley Cole-t, s a 11-est ezúttal nem Lampard, hanem - hogy biztos legyen a gólkirályi cím - Drogba vállalta, s nagy lövése a jobb kapufa belső éléről vágódott a hálóba (6-0).

Ám nem 28 góllal, hiszen a 80. percben megint betalált: Lampard lapos szöktetését Joe Cole lőtte kapura, Politt védett, de a labda épp Drogba elé került, aki közelről bekotorta (7-0).

 

De ennél sokkal szebb győzelemmel lett bajnok a Chelsea, a 90. percben az alapvonalnál a rendkívül erőszakos Joe Cole még be tudta adni, az érkező Ashley Cole pedig 10 méterről, ballal, kapásból szépen lőtt a jobb alsóba (8-0).

 

Premier League, 38. forduló:

Chelsea - Wigan 8-0 (2-0)

gól: Anelka (6., 56.), Lampard (32., 11-esből)., Kalou (54.), Drogba (64., 69., 80. - a másodikat 11-esből), As. Cole (90.)

kiállítva: Caldwell (Wigan, 31.)

 

Gratulálok a fiúknak nagyon megérdemelték ;) Jövőre ugyanezt :)

 

A MU-soknak is gratulálok, hogy egy 8:0 után is tudnak minket mocskolni ;)

Link to comment
Share on other sites

Melyik MU-s mocskolta a Chelsea-t?

 

a colt.45 nevű "vérmanchesteres" pl ezeket a sorokat írta:

 

Láttam már ilyenért 11-est, de az tény, hogy Lampard nem is akart továbbmenni, és azért olyan súlyos nem volt, hogy ilyen látványosan essen el....

Ezt a bajnoki címet nagyban köszönhetik a bíróknak szerintem, gondoljunk csak az ellenünk lőtt 1.5 méteres Droga-lesgólra, valamint az akkor meg nem adott 11-esünkre.

 

komolyan mondom, mintha az un. pirateclubbos "vérbeli" United drukkerek közül senki (tisztelet a kivételnek, mert azért itt az igazi fanok tisztelik az elenfelet) sem tudna beletörődni abba, hogy a Chelsea nyerte a bajnokságot... én gratulálok neki, mert övék volt a legjobb csapat idén, ők szerezték a legtöbb gólt. azt se szzabad elfelejteni, hogy 3x rugtak 7 gólt ill. egyszer 8-at, ami lenyűgöző produkció. én magamat elég régóta United drukkernek érzem és furcsán fog hangzani ez, mert a szivem szakad meg, ha a MU kikap vagy kiesik valamelyik kupából, de én kicsit szorítottam Carlónak, szorítottam, mert meggyőző csapatot irányított és ha nem szól bele a zuefa, akkor talán a BL-ben is szép eredményt értek volna el, ez igaz a MU-ra is. Ancelotti a világ egyik, ha nem a legjobb edzője, ezt bizonyította már a Parmatól kezdve a Milanig és most Angliában is felért a csúcsra. nagyszerű teljesítmény ez egy olyan edzőtől, aki első szezonját tölti a világ legjobb/legerősebb bajnokságában. a játékosok is fantasztikus teljesítményt nyujtottak: Lampard, ha nem lenne angol akkor bőven aranylabdás lehetne, de sajnos semmibe nézik a brit játékosokat a tisztelt újságírók, a fifa és az uefa is szintugy idegenként kezeli az angol futball. a másik vezér is remekül teljesített a nagybetüs KAPITÁNY, John Terry, akit én MU-sként is a válogatott csapatkapitányá tennék. szóval mégegyszer szeretnék még ha csak virtuálisan is, de fejet hajtani Carlonak és csapatának. GRATULÁLOK!

Link to comment
Share on other sites

Tiszteltem, sejtettem hogy téma lesz itt egy két hozzászólásom.

 

Az előttem szóló "kollégának", vagyis a baad_newzz "nevűnek":

 

Először is. Téged szerintem semmivel sem sértettelek meg, és az, hogy úgy kötsz belém, hogy nem is írtunk egymásnak, az nekem is sok. Nem értem miért baj az, hogy lemertem írni a véleményem? Pár percel a meccs után természetes hogy indulatok vannak bennem, ha már egyszer a kedvenc csapatom előtt végzett a Chelsea. Áruld már el nekem légyszíves, hol láttad hogy én mocskolom a Chelseat? Amikor leírtam hogy Drogba lesen volt? Vagy ott, hogy Lampard nem akart továbbmenni? Ezekkel egyáltalán nem a Chelseat mocskoltam, csak leírtam a véleményem ( Megjegyzem, nem egy angol riporter is hasonló véleménnyel volt ).

Az, hogy szerintem nagyban köszönhetik a bíróknak is ( Elsősorban a MU elleni meccsre gondolok ), nem változtat semmin. Nekem ez a véleményen, bizonyára a Chelseaseket is bántotta tavaly egy-két ilyen dolog. Nem a 8:0-ba kötöttem bele, nem is írtam azt sehol, hogy Ancelotti, vagy a csapat elmehet "oda". Ha a vérmérsékletem engedte igyekeztem normáis hangnemben írni, néhány órával a meccs után már írtam ,hogy a következő szezonra kell koncentrálnunk. Szerintem bennem egy ilyenkor normális feszültség volt, ugyanezt érezhette volna más is. Egyáltalán nem arról van szó, hogy nem tudok beletörődni abba, hogy idén ők lettek a bajnokok. Ha félreteszem az egymás elleni meccset, akkor azt mondom, megérdemelték. Így van, letudom írni.

Az ellenfelet tisztelem, gratulálok nekik, bizonyára megérdemelték a bajnoki címet. Nekem velük nincs bajom, ők London kékebbik, én Manchester vörösebbik felének szorítok.

Az előző hozzászólót pedig a továbbiakban nem kívánom kommentálni, ha pedig valami problémája van, nyugodtan írhat PM-et, és ha normálisan szólít meg, akkor beszélgethetünk.

 

Peace

Link to comment
Share on other sites

Történelmi Chelsea-dupla

_47856458_cup466bod.jpg

A szokásos ünnepi külsőségekkel kezdődött a mérkőzés, elénekelték az angol himnuszt, majd William herceg és az angol labdarúgó szövetség elnöke üdvözölte a játékosokat. Mindkét csapat új mezben lépett pályára. A Chelsea új hazai, kék szerelésében, amelynek érdekes, piros gallérja lett, míg a Portsmouth fehérben, szintén érdekes, rózsaszín mandzsettával. David James újabb rekordot döntött. Ő az FA-kupa döntők legidősebb kapusa, 39 évesen és 287 naposan, az eddigi csúcstartó David Seaman volt.

610x.jpg

A Chelsea kezdte aktívabban a mérkőzést, előbb Frank Lampard lőtt nem sokkal kapu mellé, majd a 14. percben ismét távolról tüzelt, ezúttal a kapufát találta el. Egy perccel később Nicolas Anelka került helyzetbe, de lövését a rövid saroknál védte David James.

A sok Chelsea-helyzet után a 22. percben majdnem vezetést szerzett a Portsmouth. Aruna Dindane futott el az alapvonalig, beadása után Kevin Prince-Boateng kapásból lőtt, amibe még beleért Frederic Piquionne, Cechnek nagyot kellett védenie. A 27. percben újabb Chelsea-kapufa, Ashley Cole kapott jó labdát, majd laposan passzolt középre Salomon Kalouhoz, aki az üres kapu helyett a lécet találta el. A 30. percben újabb kapufa, ezúttal John Terry egy szabadrúgás után.

Később kicsit elszabadultak az indulatok, Ballack és Boateng kakaskodtak, melynek hozományaként pár perccel később Boateng csúnya becsúszással vett elégtételt a németen, jutalma sárgalap. Az ápolás után már a 38. percben végezte el a szabadrúgást Didier Dorgba, az eredmény a negyedik kapufa. James ütötte a lécre a labdát, ami pont a gólvonalon pattant le. 42. perc, nincs megállás jött az ötödik kapufa is. Ismét Drogba, egy ívelés után spiccel lőtt a rövid oldalról.

A 44. percben sérülés miatt le kellett cserélni Michael Ballackot, helyére Juilano Belletti érkezett. A Pompey túlélte az első félidőt, 0;0-al fordulnak a csapatok.

Az 54. percben OHara szabadrúgása után Boateng lőtt keményen, de Petr Cechnek nem kellett védenie.

55. perc, Steve Finnan indult meg egy labdaszerzésből, majd Dindanehoz passzolt, akit Belletti a tizenhatoson belül felrúgott. Büntető, azonban Boateng nagyon rosszul rúgta, Cech lábbal hárított.

59. perc, Didier Drogba szabadrúgásból találta el a kapufát, de ezúttal már befele pattant a labda, gól,

A 72. percben Didier Drogba eldönthette volna a meccset, de lövését James védte. Talán a passz ezúttal jobb megoldás lett volna. Grant is cserélt, Utaka érkezett a negatív hős, Boateng helyére. Pályára lépett a 2008-as kiírás hőse, Nwankwo Kanu is Papa Bouba Diop helyén.

A 88. percben Michael Brown vitte földre a tizenhatoson belül Lampardot, azonban a sértett csúnyán mellé lőtte a büntetőt. A kihagyott helyzet azonban nem bosszulta meg magát, a Portsmouth ugyanis nem tudott élni a kínálkozó lehetőségeivel.

x610.jpg

 

Megszületett a történelmi Chelsea-dupla: bajnoki cím és kupagyőzelem egy éven belül. Ashley Cole is rekordot döntött, ő a legeredményesebb játékos az FA-Kupa történelmében, hatodszor nyerte meg csapataival a kupát.

 

 

Chelsea - Portsmouth 1:0 (Drogba 59.)

 

Chelsea: Cech, Ivanovics, Alex, Terry, Ashley Cole, Lampard, Ballack (Belletti 44.), Malouda, Anelka (Sturridge 91.), Drogba, Kalou (Joe Cole 71.)

Cserék: Hilario, Zsirkov, Paulo Ferreira, Matic

 

Portsmouth: James, Finnan, Rocha, Mokoena, Mullins (Belhadj 82.), Brown, Diop (Kanu 81.), Boateng (Utaka 74.), O'Hara, Piquionne, Dindane

Cserék: Ashdown, Vanden Borre, Hughes, Ben-Haim

 

Ha annyi szerencsénk lett volna mint a Pompey-nak akkor elég szép kiütés lett volna.6 kapufából 1 minket segített. Grat a fiúknak,megvan a duplázás és ez a lényeg ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
HIVATALOS: Ballack és Joe Cole távozik!

 

A Chelsea a mai nap hivatalosan is bejelentette, hogy a két játékossal nem sikerült megegyezni a szerz?désük meghosszabbításáról, így ingyen távoznak a klubtól!

 

Ballack 4 év után távozik

 

A Chelsea Football Club hivatalos közleményben tudatta, hogy Michael Ballack 4 év után távozik a csapattól, miután a hónap végén lejár a szerz?dése. A Chelsea további sok sikert kíván a német játékosnak.

Michael Ballack még 2006 nyarán ingyen érkezett a Chelsea-hez, a Bayern München-t?l, és most ingyen is távozik. 4 itt töltött szezonja alatt meghatározó tagja volt a csapatnak, és voltak egészen kiemelked? meccsei is. A német-válogatott játékos összesen 168 mérk?zésen lépett pályára a Chelsea-ben - ebb?l 27 alkalommal csereként - és 25 találatig jutott.

Joe Cole, a Stamford Bridge kedvence is távozik...

A Chelsea Football Club ma hivatalos közleményben tudatta, hogy Joe Cole szerz?dése nem lesz meghosszabbítva, így az angol-válogatott játékos ingyen távozik a csapattól. A Chelsea FC közleményében megköszönte Joe Cole-nak azt, amit a klubnak adott, és további sok szerencsét kívánt neki a karrierjében.

 

Joe még 2003-ban 6 millió Font ellenében érkezett a Chelsea-hez a városi rivális West Ham United-t?l. Alapembere volt a Claudio Ranieri által felépített csapatnak, majd José Mourinho 2005-ben és 2006-ban is, bajnokságot nyer? csapatának is. Az utóbbi években azonban folyamatos térdsérülési miatt nem jutott állandóan játéklehet?séghez, és rengeteget volt sérült. Idén is volt sérült, ennek ellenére a 40. Chelsea-s gólja, amit az Old Trafford-on l?tt a Manchester United-nek a szezon egyik, ha nem a legszebb és legfontosabb gólja volt.

 

Joe Cole összesen 282 mérk?zésen lépett pályára a Chelsea kék szerelésében, ebb?l 93 alkalommal volt csere és, mint azt már korábban említettük, összesen 40 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. További sok szerencsét!

 

Forrás: www.chelseafc.com

:( :( :(

Nagyon sajnálom öket, főleg Joeyt :( Remélem nem az arzenélba, a muba vagy ne adj isten a citybe megy. Sok sikert a továbbiakban

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 

Deco hamarosan aláír a Fluminense-hez

 

Deco-nak ugyan még egy év hátra van jelenlegi szerz?déséb?l a Chelsea-nél, ám a 32 éves középpályás nem titkolja vágyát, miszerint nagyon szeretne visszatérni szül?földjére, Brazíliába. A brazil születési portugál, válogatottjával kiesett a világbajnokságon, most tehát arra koncentrálhat, hogy pontot tegyen az átigazolás végére.

 

Egyes források tudni vélik, hogy a Fluminense csapata július 15-én fogja hivatalosan bejelenteni, hogy leigazolták a Chelsea-t?l Deco-t.

 

"Ha a Chelsea elenged, én elkötelezem magam a Fluminense-hez. Még nem írtam alá semmilyen el?szerz?dést, de meg fogunk egyezni, ebben biztos vagyok. Amint Londonban mindenben megállapodtunk, lezártnak tekintem az ügyet. A következ? idényben Brazíliában futballozok." - nyilatkozta Deco a Daily Star lapnak.

 

Deco minden bizonnyal egy 18 hónapos szerz?dést fog aláírni a Fluminense klubjánál.

Forrás: www.skysports.com / www.chelseafanatics.hu

Helyes !

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Chelsea 4-1 Szpartak Moszkva

Gól: Anelka 49., Drogba 62. – 11-esből, Ivanovic 66., 91. ill. Bazhenov 86.

Már a nyolcaddöntőben tudhatja magát a Chelsea, miután hazai pályán nem kegyelmezett a Szpartak Moszkvának. A londoniak 4-1-es győzelméből két góllal vette ki a részét Branislav Ivanovic.

 

A csoport másik meccse :

Zsolna – Marseille 0-7 (Gignac 12., 21., 54., Heinze 24., Remy 36., Luco 52., 63.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
HIVATALOS: Fernando Torres a Chelsea játékosa

97c5cf008734874ce0d2789541575a31_L.jpg

A spanyol sztárcsatár átment az orvosi vizsgálatokon, és öt és fél évre aláírt a Stamford Bridge-re.

 

Amit még egy hete is nehéz lett volna elképzelni, az most megvalósult: Fernando Torres a Chelsea játékosa lett. A londoniak múlt hét csütörtökön egy 35 millió fontos ajánlatot tettek a világ-és Európa-bajnok játékosért, s bár a Liverpool nemet mondott, de arról szóló hírek kezdtek megjelenni, hogy Torres szeretné, ha klubja átgondolná a dolgot. Alighanem ekkor még sokan azt hitték, hogy mindez csak pletyka, ám a Vörösök később a hivatalos honlapjukon bejelentették, hogy 'El Nino' átigazolási kérelmet nyújtott be.

 

A szombati hírek arról szóltak, hogy a Pool 50 millió fontért és Nicolas Anelkáért hajlandó csak elengedni egyik legjobbját, s végül megegyeztek a felek, de Anelka nem került bele az ügyletbe - az 50 millió font így is brit átigazolási rekord.

 

Torrest 2007-ben vette meg a Liverpool az Atlético Madridtól, és 142 mérkőzésen 81-szer volt eredményes a csapat színeiben. Trófeát nem szerzett a liverpooliakkal.

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Chelsea-hez szerződhettem, és nagyon várom, hogy az új csapattársaimat segítsem ebben a szezonban és az elkövetkezendő években" - nyilatkozta Torres a chelseafc.com-nak.

 

"Sokszor játszottam a Chelsea ellen, mióta Angliába jöttem, voltak olyan mérkőzések, amelyeket sohasem felejtek el. Tudom, hogy itt rengeteg jó játékos futballozik, keményen fogok dolgozni, hogy a csapatba verekedjem magam. Remélem, hogy fontos gólokat lövök majd a szurkolók számára, hogy élvezzék a szezont."

 

"Ez egy igazán különleges nap a Chelsea életében, a világ egyik legjobb labdarúgóját szereztük meg pályafutása csúcsán - mondta a Chelsea elnöke, Bruce Buck. - Hosszú ideje csodáljuk a tehetségét, az angol labdarúgásban már bizonyította gólérzékenységét. Fernando szerződése a mi magas célkitűzéseinknek a jele."

HIVATALOS:Luizt is megszerezte a Chelsea

146364595632aec7565f71e00e95a2f0_L.jpg

Fernando Torres mellett David Luiz ügyében is sikerrel jártak végül a londoniak.

 

A brazil válogatott védőért a Chelsea 21 millió fontot fizetett, illetve Nemanja Matics játékjogát is átengedte a Benficának - a szerb középpályás majd a nyáron kerül a lisszaboniakhoz.

 

"Elégedett vagyok, hogy egy nagy angol klubhoz csatlakozhattam, és tisztában vagyok a Chelsea erejével" - mondta el a Kékek hivatalos honlapjának a 2016-ig aláíró 23 esztendős játékos.

 

"Ez egy nagy kihívás a számomra, de eltöltélt vagyok, és bízok a képességeimben."

 

Luiz négy év után távozott a Benficától.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...