Jump to content
PirateClub.hu

Női orgazmus,miként,hogyan!


tibiole
 Share

Recommended Posts

Női orgazmus

 

Az orgazmus alapvetően kétféle ingerléssel váltható ki a nőknél: Csiklóingerléssel, vagy hüvelyi (G pont) ingerléssel. Kivételekről, specialitásokról is hallani: Egyesek anális- vagy mellingerléssel is kivételesen orgazmusig ingerelhetőek.

A nőknél nagy szerepe van a kielégülés elérésében: a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Legfontosabb, hogy érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre, az erotikus helyzetre. Át tudják magukat adni a gyönyörszerzés érzéki hangulatának.

 

 

Azt szokták mondani, hogy férfiak izgalomba kerüléséhez leginkább látvány (vizuális) ingerek kellenek, míg nőknél fontosabb a bőrkontaktus, simogatás, azaz a "taktilis" ingerek. A férfiaknál ezek hatására bekövetkezhet a merevedés, nőknél a hüvelybejárat környéki nedvesedés, a lubrikáció. A hüvelybejárat környéki mirigyek, a Bartholin-mirigyek termelik azt a váladékot, mellyel a szeméremrés és a hüvely is sikamlóssá válhat. Van olyan nő, akinek a nedvesedéshez, elég a vizuális inger, vagy fantázia is. Akik, eddig a szintig sem jutnak el, semmilyen módon, azokat hagyományos szóval frigideknek szokták nevezni. A többieknél csak orgazmuszavarról beszélhetünk.

Anatómiailag (az embrionális fejlődést is tekintetbe véve) a férfi hímvesszőjének, a nő csiklója felel meg, mely a szeméremrés felső részében, a nagyajkak találkozásánál található. Bőrredők szegélyezik, és kis "fitymája" is van, amiből izgalmi hatásra előbújik. Itt található a legtöbb olyan idegvégződés, amely a szexuális izgalom fokozásában, végül az orgazmus előidézésében szerepet játszik. Ezzel magyarázható, hogy a nők többségénél, 60-70 %-ánál elsődlegesen csiklóorgazmusról beszélhetünk. (A csikló más néven klitorisz.) A nők nagyobbik része a csikló simogatásával, dörzsölésével, vagy nyelvvel történő ingerlésével, szopásával jut el legkönnyebben az orgazmushoz.

 

A hüvely izgalmi beidegzettsége szegényesebb. A hüvely felső kétharmad részén relatív ritkák azok az idegvégződések, melyek izgalmat keltenek, vagy szerepet játszanak az orgazmus elérésében. Kivétel lehet a hüvelybe torkolló méhnyak, melynek érintése valamelyik nőben igen izgalmas érzést kelt, van akinél fájdalmas.

 

 

A hüvely bejárati és alsó harmad része azonban szexuálisan érzékeny. (Ebből, pl. az is következik, hogy a hímvessző hosszúságának alig van jelentősége közösülésnél.) Itt helyezkedik el a hüvely elülső-felső falán, a bejárattól kb. 3-6 cm-re az úgynevezett G folt, vagy G pont (G spot, angolul). Egy borsónyi nagyságú terület a hüvely felszínén, mely nem csak súrlódásra, dörzsölésre érzékeny, hanem nyomásra is fokozhatja a szexuális izgalmat. A kutatások szerint, azoknak a nőknél, akiknek elsődlegesen hüvelyi orgazmusa van, ennek, a G foltnak kitüntetett szerepe van. A nők kb. 30-50 %-nak lehet elsődlegesen hüvelyi orgazmusa. Azonban az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a nők egy jelentős részénél nem sikerült bizonyítani a G folt létezését.

 

Tehát a női orgazmus másik fő típusa a hüvelyingerléses orgazmus, pl. csak közösülés közben, a csikló ingerlését abbahagyva az előjáték során.

 

A nők kb. 20-30%-a azonban mindkét fajta orgazmusra képes, sőt ezek egy része nem tudja megkülönböztetni, hogy csikló vagy hüvelyi ingerlés következtében következett-e be az orgazmusa. (Itt a %-okban átfedés van, azért nem jön ki a 100%)

 

A legszomorúbb az, hogy a nők 11-13 % -a, azaz, több mint minden 10. nő, sehogyan sem képes felnőttkorára orgazmusig eljutni! Ha belegondolunk, ez nagyon elszomorító arány.

 

(A férfiaknál, ez is egyszerűbb, mert a serdüléssel, az első spontán, vagy maszturbációs ejakulációval eljutnak az orgazmushoz.)

 

 

belsonemiszervek_1.jpg

belső női nemi szervek

 

Azonban ezeknek a nőknek is azt mondhatom, hogy a női orgazmus megtanulható, megfelelő ingerek, érzelmi partner segítségével!

 

A csikló orgazmust és a hüvelyi orgazmust is átélő nők a következő képpen írják le a kettő közötti különbséget:

 

A csikló orgazmus erőteljesebb, élesebb, rövidebb ideig tart, de intenzívebb kielégülést okoz.

 

A hüvelyi orgazmus, mélyebb, szétáradóbb, könnyebben ismételhető.

 

Úgy gondolom, hogy bármely eredetű női kielégülés egyenértékű, normális. Sőt, a szexuális kultúra része, hogy a férfi partner több helyzetben, többféle ingerléssel, ki tudja elégíteni partnerét. Ezek fejleszthetőek szakember segítségével, szexuálterápiában, párterápiában.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

sziasztok! na, látom, akadnak itt vállalkozó személyek! nekem a rövid véleményem az, hogy igen, sajna a mi orgazmusunk állandóan a partnerünktől függ, mert sajna a fiúk vagy nem értenek a női testhez, vagy abba a hibába esnek, hogy ami az egyik nőnél bevált, arra azt hiszik, hogy a másiknak is örömet okoz! nagyon sietnek a fiúkák, nem figyelnek a partnerre, korán elmennek, utána pedig nem törődnek azzal ha a mellettük lévő nő nem megy el. nem figyelnek a nő rezdüléseire, vagy türelmetlenek, és olyan mozdulatokat csinálnak, amitől egy nő nem izgul fel, nemhogy még orgazmus. ez egy nagy feladat mindkét fél számára! nagyon fontos az érzelmi harmónia, az, hogy egymásra legyenek hangolva, az, hogy ismerjék a másik testét, az, hogy ne az aktus véghezvitele legyen a fontos, hanem, hogy mindent megadjanak a szeretett partnernek!!! az orgazmus emiatt nem minden partnernél jön létre, mert ugye nem működik közre a fiú, és nem figyel oda a nőnek a vágyaira! ezért jó, ha szex előtt sokszor, sok időpontban pettingeznek a fiatalaok, mert akkor nagyon sokat lehet tapasztalni, sokat lehet közben dumizni, és rávezetni a másikat arra, hogy nekünk csajszikáknak hogyan is jó! én személy szerint, ha azt tapasztalom, hogy a fiú bénácska, vagy rosszak a mozdulatai, akkor rávezetem, megmondom neki, vagy estleg megmutatom neki, hogy merre is az arra!! én nem vagyok szívbajos, nekem fontos, hogy élvezzek, fontos, hogy orgazmusom legyen, és utálom az önző pasikat, akiknek nagy a szájuk, nem tudják használni csak nagyotmondásra!! és ők azok, akik 0-ák az ágyban, mert hamar elmennek, és nem bírnak ki egy hosszú menetet, nem tudnak több pózban szexelni, mert azt se tudják mi az, vagy nem áll addig a szerszámuk!!! na, most jelenleg csak ennyi jutott az eszembe! :lol::rolleyes:B) szipi

Link to comment
Share on other sites

tök igazad van szipi! sajnos a manapság szinte csak tényleg arról hallani, hogy nem figyelnek eléggé a fiatal srácok a partnerükre, hamar elsülnek, a pornófilmeket veszik alapul, stb...

és igenis a lányoknak kell megmutatni nekik, hogy mit is kell csinálniuk pontosan. ha erre nem vevők...hát... lesz majd másik jelentkező is... B)

Link to comment
Share on other sites

szia kedves phulay! akkor nagyon kedves barinőd van, és oltárian nagyot hazudott neked, hogy a kedvedben járjon. az orgazmus az pár pillanat, elárulom neked! az utóhatása, ami nagyon kellemes, mert kielégül olyankor az ember, az eltarthat sokáig, de az orgazmus nem! :lol::lol::lol::lol: szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Hát nem tudom,

 

több órán át érezte a hatását

 

Ez szerintem nem éppen azt jelenti, hogy az orgazmusa tartott addig, hanem ugyebár a hatását érezte.

 

az utóhatása, ami nagyon kellemes, mert kielégül olyankor az ember, az eltarthat sokáig,

 

Szerintem mindketten ugyanarról beszéltek. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sytem szipinek nincs am igaza most mert en hallottam olyan szexkulturakrol ahol az orgazmus akar 10percig is tarthat de voltak olyan szamok is amiket nem igazan hittem el pl fel ora meg allitolag vmi tantra mesternek egy hetig volt.Jo vicc de mondjukl egy 5perces hullamos orgazmust el lehet kepzelni konnyeden.Amugy en elhiszem h manapsag a fiuk nem elegitik ki elegge a noi partneruket de sztem a legtobbszor ez bizalom hiany es mindket fel reszerol.En mar szexeltem szerelem nelkul vegulis jo voltde igen nehezen mentem el es a partner is bar megjegyezte h naon jo volt mert sokaig tartott.Aztan megbeszeltuk h ez igazabol csak egy dugas volt es mindketonk velemenye szerint ahhoz kepest semmi mint amikor szerelem is van.Szal en csak annyit mondok a noi orgazmushoz h a fiuk sztem konnyen tanulnanak de keves csaj akarja megtanitani a baratjat akarmire is inkabb lecsereli es ennyi.Pedig sokszor a csaj hibaja mert ugy gondolja neki nem is oncentralni v lazulni hanem csak szetdobja a labat es varja a nagy orgazmust.Hat varjatok csak de sztem ez ennel picit nehezebb.Es valoszinu h igazam van mert mostanaban minden csaj hasonlo forukon sir h nincs kielegitve.Ezek kozul a legtobben sajat maguk sem tudjak h mi a jo nekik akkor mit varnak a pratnertol.Es a vicces h kb 70%-k alkalmi kapcsolatokban gondolkodik ami ha nem is szornyu de sztem nem osszehasonlithato egy kapcsolatban v esetleg hazassagban elo parral.Na ennyi erre varom a reakciokat!

Link to comment
Share on other sites

Nekem meg az a véleményem erről az női orgazmus dologról, ha egy hölgy nem tud eljutni a párjával a csúcsra egyszersem, vagy csak évente egyszer, na hát attól tartok hogy ez már inkább női probléma lehet. Miért kéne állandóan a fiukra, férfiakra fogni a dolgokat!!! Szerintem a nők is tanuljanak meg minden fortélyt ami a jó szexhez kell!!!! Nektek nöknek igazán könnyű dolgotok van hiszen elég ha kicsit lengén öltöztök fel, vagy úgy néztek ránk férfiakra, már megáll az ember esze, de ezt nem hivnám nagymértékű szexuális tudásnak. Nekünk férfiaknak jó a vizuális képzelő erönk, ezért tesszük könnyebbé a dolgotokat, de egy férfi is igényel odafigyelést a jó szexben. Nem pedig csak azt hogy a nő fekszik, és imitálja a hatalmas élvazést közben meg teljessen máshól jár az agya. Szal a jó szexhez fiu lány egyaránt kell, ha nem egymás kedvében jártok szex közben önzetlenül, hanem azon jár a nő, vagy a férfi agya, hogy miért nem kényezteti a partnere pedig ő megérdemelné, na ezt egoizmusnak hivják. Sok nő szenved ebben sajnos, persze férfi is. Tisztelet a kivételnek. Figyeljen mindenki oda a párjára , beszéljenek a szexről nyiltan, és ne azért álljon neki szexelni valaki, hogy sajátmagának kuva jó legyen, hanem hogy mindketten jól érezzék magukat ezalatt az időalatt.De hozzáteszem aki sürűn változtatja a partnerét az nemfogja megismerni ezt az érzést soha!! Hát ennyi ami most hirtelen eszembe jutott ezzel a témával kapcsolatban.Nem akartam +bántani senkitsem, dekijött belőlem hogy ne a másikba keressük a hibát mindig, hanem elötte nézzünk magunkba.CSok csajok, patse skacok

Kösz hogy elolvastál

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
tök igazad van szipi! sajnos a manapság szinte csak tényleg arról hallani, hogy nem figyelnek eléggé a fiatal srácok a partnerükre, hamar elsülnek, a pornófilmeket veszik alapul, stb...

és igenis a lányoknak kell megmutatni nekik, hogy mit is kell csinálniuk pontosan. ha erre nem vevők...hát... lesz majd másik jelentkező is... B)

 

Hamar elsűlnek lol.. Az a gyakorlatlanokkal fordul elő, és a megoldás az, hogy többet kell csinálnia, aztán tovább fogja bírni. De arról a legtöbben nem tehetnek, hogy ha gyorsan elmennek :D Persze a csajoknál olyan egyszerű a dolog: hanyat dobják magukat, szét teszik a lábukat, és élvezik a dolgot... míg a fiunak arra kell figyelnie, hogy a csajnak is jó legyen, és hogy megfelelő ideig csinálja, különben a csaj hasonló fórumokra hasonló hsz-eket fog írkálni. :)

 

Nekem a barátnőm mesélte h ha orgazmusa volt akkor több órán át érezte a hatását... Nagyon bele tudta magát élni :)

Hát ilyenek ezek a guminők...

Link to comment
Share on other sites

Persze a csajoknál olyan egyszerű a dolog: hanyat dobják magukat, szét teszik a lábukat, és élvezik a dolgot... míg a fiunak arra kell figyelnie, hogy a csajnak is jó legyen

szia akta! sajnálom, hogy csak ilyen csajokkal akadtál össze, mert akkor még nem találkoztál szenvedélyes csajjal, aki őszintén beleveti magát a szerelmeskedésbe, vagy nem szerelemből adták neked oda magukat. :( szerintem az orgazmus eléréséhez mindkét félnek aktívan részt kell venni, mert egy hanyattfekvéstől, kitárulkozástól nem lesz semmi. én ezt nem tudnám élvezni......... nem vok fadarab....... és nem szeretem ha átmennek rajtam mint egy úthenger. :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...