Jump to content
PirateClub.hu

Hét ok a szexre!


tibiole
 Share

Recommended Posts

Hét ok a szexre

 

Amikor a kapcsolat elején mindent felperzsel a szenvedély, általában a szexszel sincs probléma. Idővel azonban szinte törvényszerűen hagy alább a szenvedély

 

1. Fékezi az öregedést

 

Bevetette a legdrágább krémeket is, de még mindig tart a kellemetlen szarkalábaktól? Nos, a kutatások azt mutatják, hogy az ágytorna igencsak hatékonyan őrzi a fiatalságot. Egy Angliában elvégzett vizsgálat szerint azok az emberek, akik gyakran hódoltak a testi örömöknek, észrevehetően fiatalabbnak néztek ki a valós koruknál. A rendszeres orgazmus az egyik legjobb fiatalító kúra. Ugyanis testünkben termelődni kezd az örömhormonnak is nevezett endorfin és a növekedési hormon, ezek pedig jelentősen képesek lassítani az öregedést. Az endorfin enyhíti a feszültséget, így harmonikusabban működik tőle a szervezet, a növekedési hormon pedig a zsírégetéshez és az izomépítéshez járul hozzá. Kell ennél több?

 

2. Jót tesz az önbizalomnak

 

Önmagában is felér egy önbizalomerősítővel, ha kívánatosnak és szeretnivalónak érezhetjük magunkat, s ha a kedvesünk ölelése a biztonság és a boldogság vagy éppen az eget-földet megmozgató szenvedély érzetével tölt el. Ha ez az élmény rendszeres az életünkben, a jó érzés felerősödik, és a mindennapokban is elkísér bennünket.

 

3. Edzésnek sem utolsó!

 

Ha nincs kedve hetente háromszor elzarándokolni az edzőterembe, eddzen a lepedőn! A szenvedélyes szex ugyanis a zsírpárnáktól is megszabadít, méghozzá élvezetes módon!

 

4. Csillapítja a fájdalmat

 

Ma ne, drágám, fáj a fejem! - felejtse el az olcsó kifogást! Ha valóban hasogat a koponyája, a szex kiváló orvosság lehet rá. A fájdalmakat ugyanis gyakran a fej, a váll, a nyak vagy a hát feszültsége, merevsége okozza, ezt viszont a szeretkezés közben felszabaduló endorfin enyhe fájdalomcsillapító hatásával remekül enyhíti. Az enyhébb hátfájást is megszünteti egy kis lepedőakrobatika: ilyenkor ugyanis ellazulnak a gerinc körül található izmok. Higgye el, sokkal jobban jár, mintha bevenne egy aszpirint!

 

5. Oldja a stresszt

 

Hosszúra nyúlt az értekezlet? Holtfáradtan ténfereg haza az irodából, és elege van mindenből? Ilyenkor valószínűleg a szex az utolsó dolog, amire gondol... Mégis érdemes elcsábítania a kedvesét, hiszen a szeretkezés kiváló gyógyír a stressz ellen. Szex közben megemelkedik a szervezetben a tesztoszteron hormon szintje, és ez a szerelmeskedéshez kapcsolódó érzelmekkel együtt hatékonyan enyhíti a feszültséget.

 

6. Erősíti az immunrendszert

 

A szex a betegségektől is megvédhet, hiszen erősíti a szervezet védekezőképességét. Minden olyasmi, amit élvezettel csinálunk, legyen az akár zenehallgatás vagy szeretkezés, segíti a védő antitestek termelődését a száj, a hüvely, a tüdő és az emésztőrendszer nyálkahártyájában, így ezek a védőgátak ellenállnak a baktériumok és vírusok támadásának, megakadályozzák, hogy azok a véráramba jussanak. Szex közben megsokszorozódik a szervezetben a védő hatású immunglobulin mennyisége, amely a különféle fertőzésektől, például akár a náthától és az influenzától is megóvhat bennünket.

 

7. Javítja a kapcsolatot

 

Amikor a kapcsolat elején mindent felperzsel a szenvedély, általában a szexszel sincs probléma. Idővel azonban szinte törvényszerűen hagy alább a szenvedély: a közkeletű kifogások szerint a munka, a háztartás, a gyerek és a mindennapi teendők vonják el az energiát a szerelemtől. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk ahelyett, hogy a boldog párok láttán elöntene bennünket a sárga irigység , hogy felpezsdítjük a szexuális életünket. A San Franciscó-i egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy minél gyakrabban szeretkezik egy pár, annál jobban működik a kapcsolatuk. Ennek az az oka, hogy az orgazmus hatására a szervezetben oxitocin hormon szabadul fel, amely a szeretetteljes érzések és a gondoskodó ösztön "felelőse". (Sh)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...

sziasztok! hááááááááááát a felsorolt dolgok nagyon jók, de nem hiszem, hogy ezeknek kell maghatározni, hogy miért is szexeljünk. akkor, és azzal, és annyiszor tegyük, ahányszor csak akarjuk, és magunk miatt tegyük!! fontos, hogy jól érezzük magunkat. szipi :D:P:lol::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

:lolhit: nem kell erre ok MEGY NÉLKÜLE IS akinek meg nem az ba**hatja!!

tökéletesen egyetértek veled! számból vetted ki a szót! :lol::rolleyes:B) szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...