Jump to content
PirateClub.hu

Monitor problémák,ajánlások!


 Share

Recommended Posts

Üdv!

 

Egy nagyon kedves barátomnak problémája támadt a számítógépével. Amióta formázott, azóta szaggat neki a kép, de nem mindig, pl ha a myvipet nyitja meg az nem szaggat, a többi oldal igen, egyes filmek nem szaggatnak, mások igen. Nem nagyon ért a számítógépekhez, és mivel messze lakik én is csak msnen próbáltam segíteni neki. Arra jutottam, hogy valószínűleg integrált videókártyája lehet, gondolom azt nem ártana telepíteni, de nincsen az alaplapjához telepítő cd-je. Valaki nem tudná megmondani hogy hol tudnám megnézni, hogy milyen márkájú az a videókártya? Vagy ha az eszközkezelőben nem ír semmit akkor nincs integrált hangkártyája sem? Vagy esetleg más lenne a probléma? (kodeket küldtem). Azt mondta régen is volt ilyen problémája, de akkor magától helyrejött :blink:

 

Segítségetek köszöni, és köszönöm

 

Ui.: lehet hogy nem jó helyre írtam, de nem akartam ennek külön topicot nyitni :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hi !

 

Fel kellene telepítenie az Everest nevű progit / lehetőleg azt a verzót, amely magyar nyelvet is tudja /, az megmutatja szükséges infókat. Ettől függetlenül meg kellene néznie az alaplap típusát, és az interneten a gyártó oldaláról letölteni a hozzávaló driver-eket, majd telepíteni. Az Eszközkezelő pedig megmutatja mely HW elemek illesztő progijával vannak gondok.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Helló! Monitor vásárlás előtt álok és kérném a véleményeket ezzel a típussal kapcsolatban:

 

 

LG L222WS-BN

 

 

TFT monitor

22" (55cm) képátló

felbontás: 1680x1050

fényerő: 300cd/m2, kontraszt: 1000:1, válaszidő 5ms

3 év garancia

 

Akciós ár: 64.990Ft

 

Szerintetek? Megéri vagy keressek másikat?

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szia toobe !

 

Benéztem egy elég jó áron forgalmazó számtech bolt árlistájába, ahol a legolcsób 22"-os monitor 75900Ft volt. Ezt figyelembevéve, továbbá, hogy LG-ről van szó, szerintem igen jó vétel. Ne keress másikat !

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Én úgytudom, hogy az LG és a Samsungnál már 1 pixelhiba esetén is cserélnek. Ahol én vettem a Samsung monitoromat, ott legalábbis ezt igérték. A Samsung-ra szavazok, ha választani kell. Az enyém hibamentes volt, és most is az.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Üdv! Valaki magyarázza már el légyszi hogy mit jelent a "dynamic contrast" és mire jó... plz

 

Üdv!

 

Nagyon egyszerű a történet. Igazából egy marketingduma az egész, csak hogy minél nagyobb számokat írhassanak a dobozokra. :)

 

De hogy egy kicsit a szakmai részt is érintsük. Egy monitornak számos tulajdonsága van. Kontrasztarány, válaszidő, betekintési szög, fényerő, hogy csak a legfontosabbakat említsem. A kontrasztarány meghatározása igazából nagyon egyszerű: vegyük a panel maximális fényerejét (amit egy fehér ponton mérünk), ezt osszuk el egy fekete ponton mért fényerővel (ez mint olyan minimális kontraszt játszik) és megkapjuk a kontrasztarányt. Ez mondjuk egy általános TN/FILM paneles monitor esetében olyan 700-800 cd/m2. Ezt próbálják a gyártók minduntalan növelni ennek egyik módszere az ha növelik a panel fényerejét (a háttérvilágítás erejét). Másik megoldás ha javítanak a panel minőségén, és így csökken a fekete fényereje, nem is kell mondanom hogy ez a ritkább eset. :) Van még egy harmadik módszer és ez a Dinamikus Kontraszt (a gyártók sokféle nevet adnak neki, az LG például Digital Fine Contrastnak, azaz DFC-nek nevezi). Lényegében arról szól a történet hogy a képernyőn megjelenő szinektől függően változtatgatja a háttévilágítás erejét (a fényerőt). Ha például sok a sötét szín a kijelzőn akkor csökkenti a fényerőt és a kontrasztarány máris javul (kisseb az a szám amivel elosztjuk a fehér ponton mért fényerőt, így az eredmény nagyobb lesz). Ha a világos szinekből van több akkor növeli a fényerőt (így a fehér ponton mért fényerő nagyobb lesz, így az osztás végeredménye megintcsak nagyobb lesz). Probléma lehet ha gyorsan váltakoznak a világosabb és sötétebb jelenetek, ilyenkor villódzás is előfordulhat a monitoron.

 

Remélem valamennyire érthető volt, igyekeztem az lenni. :)

 

Egyébként a Samsungnál az egy pixelhiba nem pixelhiba. Három egészpixel vagy 9 subpixel után cserél a Samsung. LG, Acer még ennél is rosszabb.

A Viewsonic az egyetlen olyan gyártó amely 1 pixelhiba után cserél. Nekem is Viewsonic van igaz csak 19 colos de teljesen rendben van. (olyan 65.000Ft körül volt)

 

Itt egy kép:

 

viewSonic.jpg

 

Egy pár gyártó tanulhatna tőlük pl a design tekintetében. :)

 

 

M.N.C

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

a kérdés adott:

van két monitor, csak azt nem tudom, hogy melyiket vegyem

a két monitor:

samsung 2232bw,

lg 226wtq

 

mindkét monitor 22" -os és árban is azonosak

a samsung monitorhoz egy leírás:

http://www.samsung.com/us/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=monitors&subtype=lcd&model_cd=LS22PEBSFV/XAA&fullspec=F

és az lg -hez is

http://hu.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040106&categoryId=040106&parentId=04&modelCodeDisplay=L226WTQ&unit=NOTHING&model=Select+a+model#

szerintetek?

Link to comment
Share on other sites

Én nemrég vettem egy Samsung SyncMaster 932BF-et. Nagyon jó monitor, ez előtt is Samsungom volt és meg vagyok vele elégedve. LG-t is használtam már azzal sincs semmi gond, szerintem a Samsung jobb márka, nagyon jó TFT paneleket gyártanak. Az sem mellékes, hogy szerintem ez az új Samsung design nagyon jól néz ki :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lenne egy problémám a monitiromon össze húzódott a kép és nem tudom miért.Már gondoltam a videó kártyára is de lehet hogy a monitor fog kipurcanni.De még mindíg húzódik össze egy picit.A képen látszik a jelenlegi állapota.

 

Szerintetek mit tegyek vegyek inkább egy új monitort?

post-7726-1211393848_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én is monitorvásárlás előtt állok. Elég sokat utánajártam, de nem tudok dönteni. 19"-4:3-as vagy 20"-16:10-es legyen? Főleg játszanék rajta. (C2D E8300, 4 GB RAM@800MHz, 8800 GT 512MB) Na most a CRT-kel ellentétben, itt ha lejjebb veszed a natívról akkor torzul a kép. Tehát 1680x1050-ben kéne játszani. Pár éves játékoknál pl. Doom3, Quake4 még nem is lenne probléma, de pl. Crysis very high-on? Néztem youtube-os videókat ilyen felbontáson, de vagy nem volt minden fullon, vagy 20 fps-e volt. Gondolván a jövőre: FarCry 2, GTA4 remélhetőleg stb. Szóval jó lenne 1680x1050-ben ezzel a konfiggal játszani még egy darabig. Milyen wide-on játszani hagyományos után? Meg lehet szokni vagy idegesíteni fog?

Link to comment
Share on other sites

max. 60-at szánnék rá. A 4:3-as arányú felbontás erőltetésén gondolkoztam, hogy biztos jó gáz lesz a 16:10-es panelen. De aztán rájöttem, hogy a 16:9-es TV-ken is megoldották anno ezt a problémát, és nem volt torzulás meg tojásfej meg stb. A 20" vs. 22" porondon meg a 22"-s ellen szól, hogy ugyanazt a felbontást tudják, tehát a pixelek nagyobbak nála, legalábbis ezt olvastam mindenhol. A Samsung 2032BW-n meg a 206BW-n gondolkoztam. Esetleg Viewsonic, mert ők fele annyi pixelhibára cserélnek. Ja meg pixelhiba. Úgy hallottam, hogy az első bekapcsolásnál kell jól átnézni, mert később nem jellemző, hogy kialakulna. Ez így van amúgy szerintetek?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

nekem most öt perce meglet a problémám megoldása van egy kb 13 éves monitorom (ami egy hete van meg :) )

17"-os és max 1280*1024-es felbontást bír (A WIN 60Hz-nál nem ad neki nagyobbat :-S)

1024 -es ben használom de nem ismeri fel a win xp talán az a kor amit megélt sok a windows-nak ;)

találtam régi fórumon egy másik ilyen monitor gazdát akinek úgyan ez volt a baja hogy a win 60hz-nál nem ad neki nagyobbat de neki segitet a PowerStrip nekem nem csinál semit de a vga driverem felvete a fenne gondolta volna :-D

valami ati center vagy mi nagyon jó akinek ati karija van az tegye fel

le lehet szedni az ati oldaláról ingyen és megéri rengeteg beálitást tud sok probléma megoldása lehet

nem mindig a monitor a gond ;)

de sajna van ami tényleg a monitor

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heló, remélem jó helyre írok... :D

Szóval monitor vásárlása előtt állok, maximum 53ezret szánok rá. Csak nem tudom eldönteni hogy wide legyen, vagy sima.

Pár kérdés:

-Ha nem szélesvásznú videót, filmet akármit nézek, akkor a monitor nagyon széthúzza a képet? vagy valamilyen technológiával meg tudták már oldani ezt a kérdést?

-a weboldalak támogatják a szélesvásznú monitorokat ?

- Szélesvásznúból érdemes 19" osat venni vagy minimum 22" legyen?

-A játékok milyen évjárattól tudnak szélesvásznú monitort kezelni?

- Játékoknál is széthúzás történik ha olyan monitorom van, vagy olyanra csinálja a képet mintha egy ember szemével néznénk, széles spektrumban...

 

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, remélem érthető voltam, és bocsi ha kicsit sok lett...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sziasztok.

 

Nemsokára monitor vásárlása elött álok,és a segítségetek-et szeretném kérni,a kijelölt típusok között.

 

Legfőképp PC-re és Xbox360-ra haszmálnám játékra.

 

(Amúgy mindegyik monitor TFT és 22"-os.)

 

LG 22" W2234S-BN 5ms Wide Fekete LCD monitor

http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=15963

 

AOC 22" 2216Sa Wide LCD monitor

 

Viewsonic VA2216W TFT monitor

 

Acer 22" V223WB Wide LCD monitor fekete

http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=16136

 

Válaszotokat előre is köszönöm.

 

Ja igen,és azt még hozzá tenném,hogy úgy szeretném a monitort használni,hogy a PC,és az Xbox360 is rá van kötve,mert nem szeretnék pluszba venni az xbox360-hoz még egy monitort...

Módosította Dadus
Halott linkek miatt szerkesztve
Link to comment
Share on other sites

Sziasztok lenne egy olyan problémám,hogy Vistát raktam fel és vettem egy új videokártyát ATI RADEON HD 3850-ast,és egy LG Flatron W1952S lapmonitort,és amint a TV.-re kötöm és klónozom a monitort csak 1024X768-as felbontásra tudom állítani többet nem enged.

 

Mit csináljak?

 

A Vista a baj vagy a catalyst?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...