Jump to content
PirateClub.hu

MBR EOS: Ferrari-verö Angliából


tibiole
 Share

Recommended Posts

MBR EOS: Ferrari-verő Angliából

 

Bemutatták a villámgyors sportautó első életnagyságú példányát Monacóban. A tavaly év végén bemutatott maketthez képest sokat változott az autó, amely formavilágát tekintve leginkább a Ferrari Enzóhoz hasonlítható.

 

gp_f.jpg

 

Az orr-rész F1-es versenyautókat idéző betétje, és az abból lefelé kiinduló bajszok egyértelműen a maranellói csúcsmodellt juttatják az ember eszébe, ahogy a két pár kerek hátsó lámpa is, a formaterv többi részlete azonban elég egyéni. A fülke hátsó részéből kiálló vicces szárnyacskákhoz hasonlót utcai autón még nem láttunk, de ez nem is csoda: az EOS hamisítatlan versenytechnika utcára szelídítve. Az ülések mögött az autóversenyzés világából jól ismert Heini Mader Racing nevű svájci motorspecialista által tervezett 500 lóerős V8-as dübörög majd, és nem is lesz nagyon nehéz dolga, hiszen az autó jóval könnyebb legtöbb vetélytársánál: a tömege mindössze 1000 kilogramm. A pontos menetteljesítményeket egyelőre nem ismerjük, de a 0,5 lóerő/kg arány sokat sejtet: ugyanez az érték a Ferrari Enzónál 0,48, a Porsche Carrera GT-nél 0,44, a Ford GT-nél és a Lamborghini Murcielagónál pedig 0,35, így az EOS ígéretes próbálkozásnak tűnik.

 

gp_m.jpg

 

A Monacóban kiállított példány persze még messze van a szériagyártástól: ez az első életnagyságú bemutatóautó még nincs teljesen készen, az első működő próbapéldányokat 2006 közepére ígérik. A szériagyártás elvileg akár már a jövő év végén megindulhat, és utána már csak az ügyes marketingen múlik, hogy az MBR utcai versenygépe sikeres presztízssportkocsivá válik-e, vagy csak egy lesz a sok sikertelen próbálkozás közül.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...