Jump to content
PirateClub.hu

Újabb GM-Toyota együttmöködés várható


tibiole
 Share

Recommended Posts

Újabb GM-Toyota együttműködés várható

 

A nemzetközi sajtó a két autógyártó óriás közös fejlesztéseiről szóló hírektől hangos, de még semmi nem biztos. Az elmúlt héten két, a GM-et a Toyotával hírbehozó, egyenként jelentéktelen hírecske is megjelent: az egyik szerint hibrid hajtásláncokat, a másik szerint üzemanyagcellás autókat fejlesztene együtt a japán és az amerikai óriáscég. A gyártók egyiket sem erősítették meg, de valami lehet a háttérben.

 

gp_hywire.jpg

 

A GM és a Toyota hosszú ideje üzemeltet egy közös gyárat Észak-Amerikában, és vannak együttes erővel kifejlesztett típusaik is - jelenleg a Toyota Matrix-Pontiac Vibe párost készíti a két cég vegyes vállalata - de más típusú együttműködés eddig nemigen volt a két gyártó között. A GM ráadásul nemrég a DaimlerChryslerrel kötött megállapodást, amelynek célja egy hibrid hajtáslánc kifejlesztése, egy nehezen képzelhető el, hogy a hibridhajtású autók terén piacvezető Toyotát bevonnák a fejlesztésbe. Az üzemanyagcellás hajtások területén ugyanakkor a GM önálló kutatásai igen jól haladnak, akárcsak a Toyota fejlesztései. Ennek ellenére ez utóbbi területen elképzelhető valamiféle együttes munka annak érdekében, hogy a fejlődés felgyorsuljon, hiszen az üzemanyagcellás hajtás még mindig gyerekcipőben jár: egy üzemanyagcellás autó még most is vagy tízszer annyiba kerül, mint egy hagyományos belsőégésű motorral felszerelt jármű, emellett kicsi a hatótávolsága, nem megfelelő az élettartama, hidegben nem működik megfelelően és a menetteljesítményei sem érik el a kívánatos szintet.

 

A pletykák szerint a tárgyalások még a kezdeti szakaszban vannak, így a megegyezésre még biztosan várnunk kell néhány hónapot.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...