Jump to content
PirateClub.hu

Magyar Labdarúgás


Pityuu
 Share

Recommended Posts

Nagy kapushiba segítette Szuperkupához a Lokit

 

A szerda kora este Debrecenben játszott Szuperkupa-mérkőzésen a magyar labdarúgó-bajnokság és a Magyar Kupa címvédője, a DVSC-TEVA 1?0-ra legyőzte a bajnoki ezüstérmes Videotont. Az esős időben megtartott idénynyitó mérkőzés egyetlen gólját Szakály Péter fejelte egy kapushibát kihasználva.

 

540_dvsc_vidi_akcio.jpg

A tavaszihoz hasonló hangulatra nem lehetett számítani: az esős időben kevés néző látogatott ki a Szuperkupára, a hazaiak egy kis tévéellenes "zöngeménnyel" nyitottak a lelátón (ultráik meg bojkottálták a meccset). Az első lövést a 4. percben Czvitkovics Péter eresztette meg, de a kaput nem veszélyeztette, mivel telibe találta Adamo Coulibalyt. Egy perccel később a fehérvári kapusnak, Mladen Bozsovicsnak már védenie kellett, de egy közeli, gyenge perdítés hárítása rutinmunka volt.

 

A 9. percben bal oldali Videoton-szöglet után az előző szezonban a Loki ellen kétszer is gólt szerző Lipták fejelt, a labda megpattant, és Mindaugas Malinauskas nagy megkönnyebbülésére elment a bal alsó sarok mellett. Két perc múlva Bódi Ádám mozgatta meg Bozsovicsot, a Partizan Beogradtól érkező Vidi-kapus a helyén volt.

 

A 21. percben Czvitkovics kísérletezhetett szabadrúgásból jó 30 méterről, a löket erejéről mindent elmond, hogy Lipták lazán lehajolt, és kifejelte... Fél perc múlva viszont a nagyon aktív Bódi már helyzetbe keveredett, lövése szögletre pattant, majd a korner után Szakály Péter fejelt rosszul, pedig egyedül ugorhatott fel.

 

A félidő közepén a Vidi is veszélyeztetett, Andjic lapos, nagy erejű távoli szabadrúgását kellett oldalra tolnia Malinauskasnak - nem épp a kapusok álma egy ilyen lövés. A 31. percben egy jobb oldali Szakály Dénes-beadás után Nemanja Nikolics került helyzetbe, és mivel Malinauskas "elszállt", az üres kapuba kellett volna továbbítania - nem sikerült, igaz, volt rajta védői nyomás. Aztán sikertelenül reklamált tizenegyest is...

 

A félidő hajrájára enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a vendégek, de az imént említett ziccert leszámítva nem tudtak rést találni a DVSC védelmén. A 43. percben Andjic adott remek labdát Szakály Dénesnek, a jobbról érkező visszagurítás sem volt rossz, Nikolics lövésébe viszont Kiss Zoltán bele tudott lépni. Az első félidő hosszabbítására még maradt egy Videoton-ziccer, Lipták fejelte le a labdát Horváth Gábor elé, de a válogatott védő nem találta el a kaput.

 

A Videoton kettőt is cserélt a szünetben, Lázár Pál helyére Hidvégi Sándor, Damir Milanovic helyére pedig Farkas Balázs érkezett a pályára. Ezenkívül még egy változás akadt: az addigi "csordogálás" helyett elkezdett zuhogni az eső.

 

A meccs első lapját Horváth Gábor érdemelte ki, egy, Szakály Pétert szép ívű röppályára küldő szerelési kísérlettel. Az 52. percben kezezést reklamáltak a debreceniek, majd kis híján gólt kaptak a kontrából, de Sándor György lövését Malinauskas bravúrral hárította.

 

Yannick 57 percet kapott (sokat nem csinált...), Herczeg András lehívta a pályáról, és beküldte a helyére az első debreceni tétmeccsén szerepet kapó Kabát Pétert. Cserélt a Videoton is, Elek Ákos és Bojan Djordjic lépett pályára Sándor és Polonkai helyett. A legjobban Djordjic mutatkozott be, aki keményen kapura küldött egy szabadrúgást - Malinauskas megint résen volt.

 

A 66. percben aztán megszerezte a vezetést a DVSC: egy jobb oldali kisszöglet után Kabát csavart középre, Bozsovics a labda helyett a levegőbe bokszolt, a védők nézelődtek, Szakály Péter viszont nem, s az üresen árválkodó kapuba fejelt 5 méterről (1-0).

 

A 74. percben nagyon szép debreceni akció akadt el egy fehérvári blokkban (legalább a közönség ollézhatott), majd Andjic zuhant hatalmasat, Mezey György pedig utolsó cserelehetőségét is kihasználta - Lencse László jött a támadószekció erősítésére. Az egyenlítéshez a 80. percben jutott közel a Videoton, Lencse dobta ki balra a labdát, Nikolics ziccerbe került, de a kapujából remek ütemben kirobbanó Malinauskas mentett. Két perccel később Coulibaly erőszakosan harcolt meg a labdáért, középre tette, Kabát lövésre készített elő, Kiss Zoltán bombája viszont elszállt, nem is kevéssel.

 

A Videoton ziccerrel kezdte meg a hajrát, Malinauskas azonban újfent megállította a Vidi-csatárokat, majd Lencse lövése vágódott szögletre. A hosszabbításban nagy volt a nyomás a Loki kapuján, de a nagyon jól védő Malinauskas kitolt még egy, a léc alá tartó beadást - a DVSC története során ötödször hódította el a Szuperkupát, amelyet a 2009-2010-es eredmények után játék nélkül is kiérdemelhetett volna.

 

Szurkolói bojkott

 

Nem véletlenül volt kevés néző a Szuperkupa-meccsen. A Szívtiprók Ultras Debrecen - magyarán a Loki B-közepe - már a meccs előtt bejelentette honlapján, bojkottálja az eseményt, mert "nem kívánnak fogyasztói lenni a televíziós csatornák diktálta termékeknek."

 

"A szervezett debreceni csoportok nem vesznek részt július 7-én, az úgynevezett Szuperkupa-döntőn. Nem tudunk egyetérteni azzal az elvvel és eljárással, amelyet a magyar labdarúgás vezetői követnek a mérkőzés lebonyolításával kapcsolatban. Csapatunk a szabályok szerint már megnyerte a Szuperkupát, így ezt a mérkőzést nem tekintjük másnak, mint egy átlagosnál magasabb rangú edzőmeccsnek" - áll a szurkolói csoport által kiadott közleményben.

Szuperkupa-mérkőzés

 

DVSC-TEVA 1-0 Videoton (Szakály P. 66.)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tegnap a Győr nem akármilyen csodát hajtott végre.... hihetetlen volt a tegnapi este, s az ahogy a Győr bő 80 percen keresztül méltó ellenfele volt 10 emberrel is a Montpellier-nek!!! Óriási dolog volt ez, s óriási küzdelem....

 

 

Montpellier-Győri ETO 0-1 (t.: 3-4)

Bravó ETO!

 

20100805-babic2.jpg

 

A győriek emberhátrányban játszva is - tizenegyesekkel - kiverték a franciákat!

 

Fegyelmezett és odaadó játékot várt a Győri ETO-tól a vezetőedző, Pintér Attila a Montpellier elleni Európa Liga 3. selejtezőkörének visszavágója előtt. Az 1-0-s hátrányból kezdő zöld-fehérek játékosai ezt szinte kivétel nélkül meg is tudták valósítani. A védelem közepén szereplő Lazar Stanisicnak az odaadó játék kicsit jobban sikerült, mint a fegyelmezett, és már a találkozó 5. percében beszedett egy - amúgy jogos - sárga lapot. Az ETO egyébként mezőnyben abszolút egyenrangú ellenfele volt a franciáknak, akik ugyan nem birtokolták többet a labdát, ám veszélyesebbek voltak a mieinknél. A győri hátsó alakzat azonban átvészelte a kritikusnak tartott első fél órát, és olykor sokat ígérő, ám keveset hozó kontrákat tudott vezetni. Az első játékrész utolsó negyedórája viszont már egyértelműen a győrieké volt, előbb Tokody hagyta ki a meccs addigi legnagyobb ziccerét, majd a 40. percben Babic találatával megszerezte a vezetést az ETO - nem érdemtelenül.

A szünetre mégis a hazaiak mehettek némi lélektani előnnyel, mert Stanisic begyűjtötte a második sárga lapját is, így ő a többiek előtt fél perccel mehetett az öltözőbe. Nem szabad azonban elmenni szó nélkül amellett, hogy a finn játékvezető a franciáknak legalább négy hasonló szintű szabálytalansága után elmulasztotta felmutatni a sárga lapot.

Ahogy az ilyen előzmények után várható volt, a hazaiak nagyon megnyomták az első perceket a második játékrészben, ám a Stevanovic irányította védelem magabiztosan állt a lábán. Az első negyedóra végén az ETO még szórványosan eljutott ugyan néha a franciák kapujáig, ám az utolsó félórára már minden erejét felemésztette a védekezés az emberhátrányban is becsülettel küzdő magyar csapatnak.

A hosszabbításig azonban így is eljutott a Győr, ám a játék képe a ráadásban már végképp nem változott: a mieink védekeztek, a franciák meg helyenként veszélyesen, de jobbára csak erőlködve támadtak. Gólt azonban sikerült elérniük, így következtek a tizenegyesek.

A büntetőknél előbb Spahic (1-0), és Babic (1-1) sem hibázott, de azt követően előbb Stevanovic védett, majd Aleksidze rontott, így maradt az 1-1. Aztán Stevanovi ismét védett, miközben Pilibaitis góljával már az ETO-nál volt az előny (1-2)! Giroud már nem hibázott (2-2), ahogy Fehér sem (2-3). Armand is belőtte (3-3), így Tokodyn volt a világ szeme: és belőtte!!!

Az ETO hatalmas bravúrt elérve, és minden tiszteletet kiérdemelve tizenegyesekkel kiverte a Montpelliert az Európa Ligából és továbbjutott a selejtező következő körébe!

Bravó, bravó, bravó!!!

 

Pintér Attila: Örülünk!

 

 

Montpellier, augusztus 5., 23.57 A tréner szerint hatalmas elismerést érdemelnek a játékosai.

 

Helyszínen tartózkodó kollégánk még a hivatalos sajtótájékoztató előtt megkérdezte Pintér Attilától a Montpellier kiverését követően, hogy mi jár most a fejében?

- Örülünk, örülünk... - csak ennyit tudott felelni kissé rekedtes hangon a tréner.

A mérkőzést közvetítő francia televíziótársaság kamerája egyébként a lefújást követően bejutott a győri öltözőbe, így a francia nézők beleleshettek az ETO ünneplésébe. Pintér Attila az öltözőbe érkező csapattagoknak és a stáb tagjainak egyesével gratulált, és mondott köszönetet, majd hatalmas ünneplésbe kezdett mindenki, a legnagyobb sláger a "Hajrá Győr!" rigmus volt.

A sajtótájékoztatón a következőket mondta Pintér Attila.

- Azt ígértem a mérkőzés előtt, hogy nem lesz kivégzés, nem is lett - így Pintér. - Le a kalappal a játékosaim teljesítménye előtt, akik nyolcvanöt percen keresztül emberhátrányban is hatalmasat küzdöttek. A francia kollegám szavaira reagálva, miszerint végigfetrengtük a mérkőzést... Az első mérkőzésen nekünk is járt volna egy tizenegyes, ha akkor mi szerezzük meg az előnyt, akkor lehet, hogy ez a visszavágó már nem is lett volna ilyen éles.

Még szép, hogy örültek!!!

 

 

Videó a cikkben Montpellier, augusztus 6., 2.54 Idézzük csak fel a tegnapi ETO-este legforróbb perceit!

 

20100806-eto.jpg

Együtt ünnepeltek

 

http://www.nb1.hu/media/14/parbaj.wmv

 

Két kivédett tizenegyes (Stevanovic), egy utolsó belőtt (Tokody), és máris együtt örülhetett az ETO és szurkolótábora...

 

Továbbjutás szülinapra!

 

 

Videó a cikkben Montpellier, augusztus 6., 6.55 Szép ajándékot kapott a csapattól az ETO "csékája".

 

http://www.nb1.hu/media/14/0652szasa.wmv

Persze azért Szasa Stevanovic is tett egyet s mást a továbbjutásért.

 

Nagyon szurkolni kell ma a sorsoláson!!!!!

 

El: a Győr a Villarrealt és a Man. Cityt is kaphatja, jobb helyzetben a DVSC

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette az Európa-liga mai sorolásának kapalapjait.

 

Ebből kiderül, hogy a Győr ellenfele a spanyol Villarreal, a török Fenerbahce, az angol Manchester City, az orosz Lokomtoiv Moszkva, a dán Odense és a horvát Dinamo Zagreb hatosból kerül majd ki.

Hirdetés

 

A DVSC a portugál Portót, a török Galatasaryt, az olasz Palermót, a Séáfár Szabolcsot is foglalkoztató osztrák Austria Wient és a bolgár Liteksz Lovecset kaphatja ellenfélül.

 

A sorsolást 13.30 órától tartják a svájci Nyonban.

 

 

Az nb1.hu fórumán többek megerősítése (kint lévőktől kapott telefon alapján) néhányan kórházba kerültek mivel a meccs után megtámadták őket... 4 kórházban lévőről számol be minden 'forrás', s egy belső vérzéses esetről :(

Link to comment
Share on other sites

Győri hősök: az ETO kiverte a Montpellier-t!

 

Óriási bravúrt hajtott végre a Győri ETO labdarúgócsapata, miután Babic góljával 1–0-ra győzött Montpellier-ben, és tizenegyesekkel kivívta a továbbjutást az Európa-liga playoffkörébe. Az ETO tettének értékét növeli, hogy Pintér Attila csapata emberhátrányban játszott a 45. perctől. Magyar csapat 1984-ben búcsúztatott ezelőtt utoljára francia klubot európai kupában!

 

540Montpellier_ETO_NF.jpg

 

A franciák nem vesztegettek sok időt az ismerkedésre, és már a második percben tűz alá vették Szasa Sztevanovics kapuját, de Ait Fana célt tévesztett. A következő veszélyes támadást a bal oldalon vezették a franciák, de a beadással nem mentek semmire – mindenesetre az első öt perc a kék-narancssárgáké volt.

 

 

A hatodikban Sztanisics szedett be egy sárga lapot, miután szabálytalankodott a meginduló Ait Fanával szemben, Estrada jó szögből elvégzett szabadrúgása viszont elakadt a sorfalban. A Győr válaszát Ceolin postázhatta volna, de labdaátvétele nem volt pontos, így Collin menteni tudott előle. A hazaiak fölényben játszottak, de ez nem volt nyomasztó – elsősorban Ait Fana volt veszélyes.

 

Az első igazi felhördülést a lelátón Collin remek távoli lövése váltotta ki, Sztavanovics viszont szép vetődéssel ki tudta tolni a labdát. Az ezt követő szöglet után Giroud került helyzetbe, de fellélegezhettek a győriek – nem tudott élni a lehetőséggel. Az első győri szögletet Pilibaitis ívelhette be, a hosszún Rati Alekszidze emelkedett, de nem volt jó neki a labda, így csak a léc fölé tudott fejelni.

 

A félidő közepén megállapíthattuk: a Montpellier nem akar nagyon rohamozni, a győriek ellentámadásainál viszont rendszeresen kevés ember ért fel, így pedig nehéz volt veszélyes akciókat vezetni. Mindenesetre – mint arra az első meccs is volt példa – a semmiből is lehet gólt szerezni... A 28. percben Sztevanovics szorult ápolásra egy szöglet után, de folytatni tudta a játékot.

 

A 34. percben hatalmas helyzetet hagyott ki a Győr! Egy bal oldali beadásra Jourdren pocsékul mozdult ki, és a levegőbe bokszolt, a labda Tokody Tibor elé került, a magyar középpályás viszont nem találta el az üresen tátongó kaput... Két perccel később Alekszidze lefordult emberéről a tizenhatos előtt, ballábas lövése viszont veszélytelen volt.

 

A 40. percben megszerezte a vezetést az ETO, miután Jourdren másodszor is „eltévedt" egy beívelésnél. A jobbról keresztbe ívelt Szabó Ottó-szabadrúgást követően Pilibaitis középre fejelte a labdát a Montpellier-kapus hatalmas hibája nyomán, érkezett Babic, s centiméterekről a gólvonal mögé juttatta a labdát. 0–1, és meccsnull!

 

A 44. percben nagyon kevésen múlott a kétgólos győri vezetés, és megint egy beívelés hozott helyzetet. Pilibaitis csúsztatott, Jourdren belekapott a labdába, Djordjevics viszont sehogy sem tudta a kipattanót a hálóba terelni. Egy perccel később megfogyatkozott a Győr, Lazar Sztanisics egy visszarántásért megkapta a második sárga lapját – ellenfele jókorát dobott magán, de megadható sárga volt (kérdés, mikor billennek így egy magyar csapat felé az ítéletek). Ráadásul a Montpellier 17 méterről lőhetett szabadrúgást... Szerencsére ez nem volt veszélyes, a Győr pedig 1–0-s vezetéssel (de tíz emberrel) térhetett pihenőre.

 

A második félidőre cserélni kényszerült Pintér Attila, Nicorec helyére Fehér Zoltánt hozta be. A Montpellier megint erősen kezdett, de Marveaux emelése inkább szép volt, mint veszélyes, Sztevanovics simán lehúzta a labdát. A győriek gyorsan feleltek, egy visszagurított labdát az igen jó teljesítményt nyújtó Pilibaitis lőtt mellé.

 

Az emberelőnyben játszó Montpellier a papírformának megfelelően kapuja elé szorította a magyar csapatot, de a szervezett győri védelmet nem tudta áttörni, és összességében kevés volt az ötlet a játékában. Az 55. percben aztán majdnem összehozott egy gólt az ETO védelme. Szabó Ottó az ötösön rosszul vette le a labdát (ahelyett, hogy elrúgta volna egyből), amely a közbeugró Yanga-Mbiwáról kis híján a kapuba pattant...

 

Az 59. percben Koltai Tamás ugrott meg, de lövését szögletre mentették a védők. Az ezt követő bal oldali szögelt után váratlan esemény történt: Jourdren magához ölelte a labdát. A 62. percben Estrada gyilkos erejű (és váratlanul eleresztett) lövését kitolta Sztevanovics, a Montpellier pedig kettőt cserélt: Camara és Belhamda lépett pályára.

 

A kettős csere sem változtatott sokat a játék képén, a házigazdák pontatlanul és ötlettelenül játszottak, a Győr pedig stabilan védekezett. No meg persze próbálkozott is, ha volt rá esély: Alekszidze a 69. percben egy átlövéssel adott munkát a hazai kapusnak.

 

Tizennégy perccel a rendes játékidő vége előtt centiken múlott az egyenlítő gól, egy kényszerítő után Camara lőtt, szerencsére kevéssel a jobb alsó mellé. A 86. percben újabb átlövést védett Sztevanovics, a hazaiak támadtak, de láthatóan nem akartak túl sokat kockáztatni. Így is volt meleg helyzet a győri kapu előtt bőven, de Camara ismét rosszul találta el a labdát helyzetben, így Pintér Attila (kicsit) fellélegezhetett a kispadon. Estrada lapos, kellemetlen lövését Sztevanovics védte három perccel a vége előtt – nehéz dolga volt az ETO-nak a hajrában.

 

A 91. percben Giroud fordult kapura, de nem gazdagodott sikerélménnyel, majd Camara botlott el a lábában beadás helyett, ezt egyáltalán nem bántuk. A Montpellier nem tudta benyomni az egyenlítő gólt – következett a hosszabbítás!

 

HOSSZABBÍTÁS

 

Ha elkezdődik egy játékrész, jön a Montpellier-helyzet: ezúttal Giroud mozgatta át Sztevanovicsot. A következő bátor próbálkozó a bosnyák Spahic volt, de a csapatkapitány bombája elszállt a léc fölött. A 100. percben a rendkívül magabiztos, kitűnően védő Sztevanovics újabb lövést fogott, a nyomás állandósult, de az ideges Montpellier nem jutott ziccerig.

 

Tokodyt egy ideig partvonalon kívül „jegelték", így egy-két percre kilenc emberre fogyatkozott az ETO. Egy szögletet még meg kellett úszni, és véget ért a ráadás első félideje is – még mindig magyar vezetéssel.

 

A 110.percben Sztevanovics tán először hibázott a meccsen, rosszul lépett ki, de Camara kapu fölé csúsztatott. A percek lassan vánszorogtak, a 115. percben aztán akadt egy kisebbfajta győri lehetőség is – sajnos Szabó Ottó szabadrúgásból beívelt labdája ezúttal nem hozta a frászt a hazaiakra. A franciák közül Spahic, Giroud és Szaihi is sárga lapot kapott, és már csak három percet kellett kibírni a tizenegyesekig.

 

Az ETO-kapu előtt kaotikus jelenetek játszódtak le, de őrizte az előnyt Pintér Attila együttese. A 121. percben egy kontrával elment a Győr, Alekszidze gyenge lövését viszont védte a kapus. Fél perccel később Sztevanovicshoz ismét ragadt a labda, Estrada újabb kísérletét védte a kisalföldiek szerb kapusa. Djordjevicset is ápolni kellett, a Montpellier már nem ment semmire – 1–0-ra nyert a Győr, jöhettek a tizenegyesek!

 

TIZENEGYESEK

 

A Montpellier cserejátékosát, Pitau-t a játékvezető elküldte piros lappal a kispadról – alighanem járt a szája a rutinos labdarúgónak.

 

A közjáték utána a Montpellier kezdett, Spahic állt a labda mögé. A franciák csapatkapitánya a jobb alsóba lőtt, bár Sztevanovics érezte az irányt. A gólszerző Valentin Babicé volt az ETO első kísérlete: magabiztosan a jobb alsóba lőtt, 1–1!

 

A második sorozatban a meccset kvázi végigbénázó Souleymane Camara lőtt, Sztevanovics jobbra vetődött, és kivédte a tizenegyest! Alekszidze előnyt szerezhetett volna, de Jourdren könnyedén hárította a gyenge kísérletet. Maradt az 1–1.

A vb-t megjáró chilei Marco Estrada volt a harmadik a hazaiaknál, Sztevanovicsról kapufára pattant a labda! A remeklő Pilibaitis simán a bal fölsőbe lőtt, 1–2!

 

Giroud bebombázta a maga tizenegyesét. Hogy előnyben maradjon a magyar csapat, ahhoz Fehér Zoltánnak kellett betalálnia. A győri hatos gyönyörűen kilőtte a jobb alsót, 2–3.

 

Az utolsó sorozatban nem hibáztak a franciák (ha Armand megtette volna, vége...), így Tokody Tiborra hárult a feladat, hogy továbbjuttassa a Győrt. Tokody BELŐTTE A TIZENEGYEST, 1–1-ES ÖSSZESÍTÉSSEL, TIZENEGYESEK nyomán 4–3-mal továbbjutott a Győr a Montpellier ellen.

 

Idegenben, a 45. perctől kezdve tíz emberrel játszott az ETO, és hősies játékkal, hatalmas küzdelemben bravúrgyőzelmet aratott, már a harmadik párharcát megnyerve a kupasorozatban.

 

26 év után vert ki magyar csapat ismét francia együttest az európai kupaporondon!

 

1984 ÓTA ELSŐKÉNT

Magyar csapat 1984, a Videoton PSG elleni, kettős győzelemmel kivívott diadala óta először búcsúztatott franciát európai kupában. Azóta győzni is csak egyszer sikerült (a Debrecennek a Bordeaux ellen), ennek a fényében is hatalmas bravúr a Győr remek sikere!

 

MAGYAR–FRANCIA PÁRHARCOK AZ EURÓPAI KUPÁKBAN Idény Párharc Eredmény Sorozat Továbbjutó

1955–1956 Vörös Lobogó–Stade Reims 2:4, 4:4 BEK Reims

1961–1962 MTK–Strasbourg 3:1, 10:2 VVK MTK

1982–1983 Tatabánya–St.-Étienne 1–4, 0–0 UEFA-kupa St.-Étienne

1984–1985 Videoton–PSG 4–2, 1–0 UEFA-kupa Videoton

1988–1989 Újpest–Bordeaux 0–1, 0–1 UEFA-kupa Bordeaux

1993–1994 Vác–PSG 0–3, 1–2 BL-selejtező PSG

1995–1996 Újpest–Strasbourg 0–3, 0–2 UEFA-kupa Strasbourg

1996–1997 Kispest-Honvéd–Nimes 1–3, 1–2 KEK Nimes

2000–2001 MTK–Nantes 1–2, 0–1 UEFA-kupa Nantes

2001–2002 DVSC–Bordeaux 1–5, 3–1 UEFA-kupa Bordeaux

2002–2003 Újpest–PSG 0–3, 0–1 UEFA-kupa PSG

2009–2010 DVSC–Lyon 0–4, 0–4 BL-csoportfázis –

2010–2011 Győri ETO–Montpellier 0–1, 1–0* Európa-liga-selejtező Győri ETO

*tizenegyesekkel 4–3

 

Összmérleg

 

 

6 magyar gy., 2 d.,

 

18 francia gy.

 

 

PINTÉR ATTILA: BÁRMELYIK CSAPAT ELLEN LEHET ESÉLYÜNK

 

„Nem tudtuk azt a játékot mutatni, amire képes a csapat, és amit szerettünk volna, de játékosaim küzdeni tudása így is elismerésre méltó – nyilatkozta a győriek szakvezetője, Pintér Attila a találkozót követően a mérkőzést közvetítő Digi Tv-nek. – A kiállítás után a szünetben kért taktikai kéréseimet játékosaim maximálisan megoldották, akkor már csak a kontrákban bízhattunk, és adódott is két-három ígéretes lehetőségünk."

A tréner a folytatást illetően annyit jegyzett meg: tulajdonképpen mindegy, kit kapnak ellenfélnek – a párharc már a csoportkörbe jutásért megy majd –, bármelyik ellenféllel szemben lehet esélyük.

„Mindegy, hogy kit kapunk ellenfélnek, ha jól felkészülünk, bárki ellen lehet esélyünk. Persze, a nagyokat azért jó lenne elkerülnünk, ha már idáig eljutottunk, lehetne egy kis szerencsénk a sorsolásnál."

 

Pintér: Keblemre ölelném az egész csapatot

 

 

Videó a cikkben Montpellier, augusztus 6., 9.00 Kalapot emelt a játékosok teljesítménye előtt a szigorú edző...

 

http://www.nb1.hu/media/107/0900pinter.wmv

 

Minden oka megvolt a mosolygásra Pintér Attilának, az ETO vezetőedzőjének tegnap este Montpellier-ben...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Magyarország 2-0 Litvánia (Priskin 61., Dzsudzsák 80.)

 

Végtelenül sima győzelem, mondhatni iskolajáték az év utolsó válogatott meccsén, a litvánok szó szerint labdába se tudtak rúgni ellenünk. Ha nem hibázunk kihagyhatatlan helyzetekben, akár egy hasonló gólarányú siker is lehetett volna belőle, mint amivel San Marinót hazaküldtük, de összességében így is elégedettek lehetünk. Hasonlóan jó teljesítményt tavasszal, a hollandok elleni selejtező-meccseken is! ;)Hajrá Magyarok!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

A hét elején indult el egy új magyar focival foglalkozó oldal, ahol az eddigieknél sokkal részletesebb információt olvashatunk bármiről a magyar focival kapcsolatban. Nézzétek meg:

http://www.mla.hu

(Magyar Labdarúgó Archívum)

Akár egy 1902-es válogatott mérkőzés felállását is megtekinthetjük 3D-ben, de nagyon sokminden van rajta.

 

Persze folyamatos feltöltés alatt áll, de sok sok év munkájának anyaga van már most is rajta.

Linkek milliós hálózata az oldal, mindenhonnan el lehet jutni mindenhova.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Miért is nem járnak az emberek magyar meccsekre?

 

Az MLSZ azt állítja nézők többsége azért nem jár mérkőzésekre mert nincs rend a stadionokban és ezért a szurkolói csoportok a felelősek. Mi kíváncsiak vagyunk rá vajon valóban mi miattunk nem jönnek ki az emberek, vagy ennek teljesen más oka, okai vannak? Kérjük szánjon 5 percet erre a kérdőívre és töltse ki.

https://docs.google.com/forms/d/1KFVFhWa0XbG3gcBmkrZKB0Nks7pxtE481ERgEG7F_n8/viewform?pli=1

http://szud94.hu/?action=hir&id=176

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...