Jump to content
PirateClub.hu

Magyar Labdarúgás


Pityuu
 Share

Recommended Posts

Sajnos én nem láttam a meccset :( de lehet, hogy jobb is mert biztos ennél is jobban mérgelődtem volna... nagyon sajnálom a Magyarokat... pedig nagyon biztam bennük, de egy rossz ítélet eldöntötte a játék sorsát... :(

 

 

Üzenjen a török-magyar skót bírójának! :angry:

 

Indulatokat váltott ki Stuart Dugal játékvezető minden magyarból a törökök elleni Eb-selejtezőn bemutatott hatalmas hibájával. Ne tartsa magában véleményét!

A skót szövetség honlapján keresztül üzenhet a játékvezetőknek is, így kiírhatja magából mindenki a dühét annak az embernek, aki elrontotta az estéjét. Ha magában tartja feszültségét, az rengeteg betegség okozója lehet. Az e-mail cím: info@scottishfa.co.uk :P

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A 63.ik percig nagyon jól játszottunk, méltó ellenfelei voltunk a Török válogatottnak! Minden megmozdulásukra tudtunk reagálni és szerintem több helyzetünk is volt. A 63.ik percig végülis csak egy valamire való helyzetük volt a Törököknek. Sajnos a játékvezető nem merte befújni a 11-est (Gondoljatok csak bele... Addig is nagy füttykoncert volt, mi lett volna ha befújja... Aki ismeri a Törököket az tudja hogy akkor elszabadult volna a pokol.) Sajna miittuk meg a levét. A csapatnak pedig óriási gratuláció!!! Jahh és nézzétek meg UEFA.com-on: Man Of The Match - Gera Zoltán!!! Erről ennyit...

Link to comment
Share on other sites

Millye, örülj hogy nem láttad. Egyszerűen sírni tudtam volna, hogy vannak ilyen hülye emberek mint ez a skót ÁLLAT... Pedig nagyon jól nyomták a fiúk. Amikor megláttam hogy pirosat ad kb kiakadt volna a vérnyomás mérő. Nem vagyok nagy focis de ez azért... Na. Ha velem találkozott volna a bíró meccs után, tuti megvertem volna viperaval...

 

Ezt találtam egy weboldalon. A magyar meccs még nincs kint. tessék megnézni hogy 2007/2008 alatt mennyi lapot osztott:

Games refereed by Stuart Dougal in 2007/2008 Yellows Reds

Scottish Premier Hearts 0 - 1 Hibernian 06-08-2007 5 0

Scottish Premier Motherwell 1 - 2 Kilmarnock 18-08-2007 4 0

Scottish Division 1 Dunfermline 0 - 0 St Johnstone 02-09-2007 0 0

Games: 3 Yellow Cards: 9 Red Cards: 0

 

Itt pedig a weboldal:

http://www.soccerbase.com/refs2.sd?refid=235

 

Megint szerk.: menjetek fel a

nemzetisport.hu

-ra

Ott is szentségelik a bírót :D meg irogatnak angolul is :)

Link to comment
Share on other sites

Bíró-bakik: Latisev, Garrido, Poll és társaik

 

Szerda este Magyarország egy súlyos bírói hiba miatt emberhátrányba került a törökök elleni Eb-selejtezőn. Nem ez volt az első alkalom, amikor megkérdőjelezhető volt egy bennünket sújtó döntés.

 

A labdarúgás a világ legszubjektívebb sportágja, a műkorcsolya után. Minden helyzet, minden ítélet hosszas elemzést vonhat maga után – s az események, döntések olykor egy nemzet önértékelését is érinthetik. Amit az egyik oldalon jogszerűnek könyvelnek el, a másik részen akár maga lehet az igazságtalanság.

 

1954: csoda volt-e Bernben?

NSZK-Magyarország 3:2

Vb-döntő. Wankdorf-stadion, Bern

Az eset. Egy perc volt hátra az 1954-es világbajnoki döntőből. A favorit Magyarország azok után, hogy 2:0-ra vezetett, a hajrában az egyenlítésért harcolt, hisz az NSZK megfordította az eredményt. A 87. percben a magyar válogatott jobboldalon vezetett támadást, Tóth Mihály a német védők mögé továbbította a labdát és az érkező Puskás Ferenc a megdermedt Toni Turek mellett a kapuba lőtt. 3:3?! A mérkőzést vezető William „Bill” Ling szerint igen. A 47 éves angol játékvezető középre mutatott, az Aranycsapat tagjai borultak volna egymás nyakába, s indultak volna a középkezdéshez. Ekkor azonban Ling walesi segédjének Melvyn Griffiths-nek intésére előbb konzultált a vonalnál, majd érvénytelenítette a találatot. Les. Puskás lövése, és a gól érvénytelenítése között csaknem egy perc telt el.

A következmény. A gólt nem adták meg, s a csoportmérkőzések során még 8:3-ra elgázolt NSZK történelme első világbajnoki címét ünnepelhette. A Budapesten általános elégedetlenségi megmozdulásokhoz is vezető mérkőzés talán legfontosabb momentumáról a karrierje során az angolok szerint is meglehetősen vitatható döntéseket hozó Griffths úgy vélte „én már korábban jeleztem a lest és a gól érvénytelen volt”, míg Ling beismerte, hogy „először úgy gondoltam, szabályos Puskás gólja. Aztán láttam, hogy a partjelzőm jelez: szerinte les volt. Nem mondhatok mást: elfogadtam a jobb szögben álló, tapasztalt kollegám jelzését, majd kifelé ítéltem szabadrúgást”.

Németországban azóta is a „berni csodaként” aposztrofálják a döntőt, melyet – a közelmúltban készült filmben is – mint a világháborús komplexusoktól szabadulni igyekvő, kishitűségét legyőző németség első nagy tetteként mutattak be. Bár csodás elemek tényleg segítették a kétségkívül remek csapatot alkotó germánokat – a találkozó során Hidegkúti Nándor a felső lécet, Kocsis Sándor a kapufát találta telibe, Turek pedig hatalmas védésekkel tartotta a lelket a társakban – győzelmükben szerepet vállalt a szigetországi játékvezetés is. Több millión voltak így ezzel, köztük a sajnálatos módon nemrég elhunyt főhős is. „Nem akartam hinni a szememnek, amikor lest jelzett. Csaknem egy perccel a gól után intett! Egész pályafutásom legfájdalmasabb pillanata volt. Elveszíteni a világbajnokságot egy ilyen döntés miatt… Nem igazságos.”

Ami máshol csoda, itt lehet fájdalom.

 

1962: Latisev elvtárs

Csehszlovákia-Magyarország 1-0

Vb-negyeddöntő. Braden Cooper-stadion, Rancagua.

Az eset. 1962-őt követően Magyarországon nem foglalták imába a szovjet Nyikolaj Latisev nevét. A derék orosz finoman fogalmazva egyéni módon dirigált a chilei világbajnokság negyeddöntőjében. A remek erőket felvonultató magyar, és a később döntőig menetelő csehszlovák együttes találkozóján mindössze egy gól döntött: nem a javunkra. Kezdés után negyed órával a mintegy másfél méteres lesen álló Adolf Scherer (a partjelző beintette a lest!) kapura lőtt, Grosics Gyula a füttyszót várta, a labda pedig a hálóban kötött ki. Latisev tevékenysége azonban távolról sem merült még ki – tizennégy perccel később Tichy Lajos lövése Vilem Schroif kapuson túljutva a felső kapufáról jóval a gólvonalon túl ért földet. A partjelző azonnal középre mutatott, Latisev pedig intett, hogy mehet tovább a játék.

Fogalmazhatnánk úgy is: Magyarország–Latisev 0-1.

A következmény. A magyar válogatott keserű szájízzel búcsúzott. A szereplést azóta sem sikerült felülmúlni – négy évvel később Szovjetunió ellen (1:2) is a legjobb nyolc között vérzett el az akkor a címvédő brazilokat is megleckéztető (3:1) magyar csapat.

 

1966: Sztálingrád

Anglia-NSZK 4:2

Vb-döntő. Wembley, London.

Az eset. Az 1966-os világbajnokság döntőjének ráadásában Nobby Stiles átadásával Alan Ball lódult meg a jobb oldalon, s miután lerázta magáról Karl-Heinz Schnellingert, a középen érkező Geoff Hurst elé játszott. A Willi Schulz szorításából jobbra mozgó támadó hat méterről fordulásból lőtt, s a labda a felső lécről levágódott. Gól volt?! A maga részéről az akciót követő Roger Hunt meglehetősen csalódottan tárta szét a kezét, míg a rendes játékidőben a hosszabbítást kiharcoló Wolfgang Weber biztos, ami biztos alapon szögletre „takarított”. Gottfried Dienst játékvezető azonban nem tudta egyedül értékelni a szituációt, s így kikérte asszisztense véleményét. A szájhagyomány alapján „orosz partjelzőnek” nevezett azerbajdzsáni Tofik Bahramov rezzenéstelen arccal a kezdőkörre mutatott: gól.

A következmény. A mindezidáig egyetlenként világbajnoki döntőben mesterhármast szerző Geoff Hurst végül még egyszer bevette Hans Tilkowski hálóját, azonban a 120. percben esett találat már nem osztott vagy szorzott. Ellenben az ominózus gól mindmáig megosztja a közvéleményt. A legutóbbi, izraeli rakéta-technológusok (!) által készített, s a korabeli fotókon alapuló kimutatások szerint a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon. Az esetet közelebbről látók közül Hunt például utólag bevallotta, azért emelte kezeit az égnek „mert tudtam hogy nem érhetem el a kipattanót.”. A halálos ágyán is az 1966-os gól miatt zaklatott Bahramov – a 2004-ben Bakuban szobrot kapó, s a nevét a legnagyobb azerbajdzsáni stadionnak kölcsönző asszisztens 1996-ban hunyt el – pedig a maga részéről rövidre zárta a témát. Az anekdota szerint arra a kérdésre, hogy miképpen lehetett olyan biztos a dolgában, a jeles sportember egyetlen szóval válaszolt:

„Sztálingrád”.

 

1978: portugál nyelvlecke

Argentína-Magyarország 3-1

Vb-csoportmérkőzés. River Plate-stadion, Buenos Aires.

Az eset. Az 1978-as argentínai világbajnokságon a házigazdák ellen bemutatkozó magyar válogatott merész játékkal kezdett és Csapó Károly már a 10. percben megszerezte a vezetést. Bár a dél-amerikaiak részéről Luque nem sokkal később egyenlített, Baróti Lajos együttese jól tartotta magát, s a türelmetlen argentinoknak a portugál játékvezető, Antonio Jose Garrido jóindulatára is szükségük volt, hogy ne fogyatkozzanak meg. A 83. percben azonban Bertoni kibrusztolta a győzelmet – a magyar veszteséget azonban nem a vereség jelentette. Garrido a 87. percben Törőcsíket, a 90. percben pedig Nyilasi Tibort is kiállította, így Magyarország az olaszok elleni csata előtt két kulcsjátékosát is elveszítette.

A következmény. A folytatás szomorúra sikerült. Olaszország (3-1) és Franciaország (3-1) is legyőzte a magyar csapatot, amely ennél azért lényegesen többre volt hivatott. „Ha arra a meccsre gondolok, mindig érzem a tehetetlenséget… Nem nyerhettünk…” – elmélkedett Nyilasi. „A kezdés előtt megtudtuk, hogy tüntetnek a rendszer ellen, a feszültség az úr az egész országban. Képzelhető, mi lett volna, ha még a csapat is kikap.”

 

1986: futball-lesen

Belgium-Szovjetunió 4-3

Vb-nyolcaddöntő. Nou Camp, Leon.

Az eset. A mexikói világbajnokságot elképesztő iramban kezdték a szovjetek. A franciákat, a magyarokat és a kanadaiakat megelőzve csoportelső Igor Belanovékat még az esélyesek is gyanakodva lesték – vajon meddig jut el a csapategységben igencsak acélos szovjet gárda? Nem jutott messzire. Bár a belgák ellen az év végén aranylabdával jutalmazott Belanov talán élete legjobbját nyújtva ért el mesterhármast, a svéd Erik Fredriksson, és az általa támogatott Belgium kettőse túl erősnek bizonyult. A hosszabbításba torkolló hektikus mérkőzésen Jan Ceulemans a 77. percben- és Demol a 102. percben szerzett gólt ordító lesállásból – a vonalbírók, az amerikai David Socha, és a spanyol Victorian Sanchez mindkétszer jeleztek.

A következmény. Belgium az elődöntőig jutott – a lelkes „vörös ördögök” végül nem tudták útját állni Maradona rohamainak. Fredrikkson 1990-ben ott folytatta, ahol korábban abbahagyta: a szovjeteket sújtó ítélettel. Az Argentína elleni csoportmérkőzésen egy szögletet követő szovjet fejesnél a vonalon álldogáló Maradona ismét istenit villantott – kézzel! A méterekre álldogáló svéd nem látott okot a beavatkozásra.

 

Link to comment
Share on other sites

Most olvasom nemzetisport.hu-n hogy Kisteleki István levelet írt az európai szövetség elnökének. A levél lényege:

„Meggyőződésem, hogy tétlenül nem mehetünk el a történtek mellett, még ha tisztában is vagyok azzal, hogy Platini aligha fog a látottak ismeretében postafordultával sajnálkozó választ küldeni nekem. De ha nem teszünk semmit, akkor legközelebb ugyanez megismétlődhet velünk. Én magam természetesen nem javasolhatom és nem is kérem a bíró eltiltását, az azonban biztos, hogy egy ilyen jelzés számára nem lehet kedvező” – tette hozzá az MLSZ elnöke.

 

 

„Az egy-nullát a 64. percben megérdemelték volna, mert azért tisztességgel megküzdöttek játékosaink. Most, ebben a kritikus helyzetben érzem csak igazán, hogy labdarúgásunknak milyen nagyszerű közönsége van, mert a vereség ellenére is millió jelét tapasztaljuk, hogy a szurkolók maximálisan mögöttünk állnak. A null-három után a válogatott nem tehet mást, mint októberben Málta, majd novemberben Moldova és Görögország ellen bizonyítja, hogy méltó erre” - fejezte be Kisteleki István.

Link to comment
Share on other sites

Bocsánatot kért a játékvezető.

 

A skót játékvezető csütörtökön felhívta egy Magyarországon élő barátját és neki mondta el, hogy teljesen összetört lelkileg a hibája miatt - írja a Nemzeti Sport. A játékvezető állítólag azt mondta: sajnálom, tévedtem, elnézést kérek. Mint ismert a skót játékvezető az isztambuli meccs második félidejében nem adott meg egy 11-est a magyaroknak, hanem helyette műesés miatt kiállította a válogatott addigi egyik legjobbját Gera Zoltánt.

 

Erre mondják: eső után köpönyeg...

Link to comment
Share on other sites

Michel Platini elnök felszólította az UEFA fegyelmi bizottságát, hogy ne tiltsák el a kiállított Gera Zoltánt. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Törökország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn jogtalanul kapott piros lapot a játékvezetőtől.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke csütörtökön levélben fordult Michel Platini UEFA-elnökhöz. A magyar szövetség vezetője avval tisztában volt, hogy a Törökország-Magyarország (3-0) mérkőzés eredményét már nem lehet megváltoztatni, ellenben Gera Zoltán piros lapját szerette volna eltöröltetni.

 

A magyar együttes csapatkapitányát a szerdai selejtezőn állította ki tévesen Stuart Dougal skót játékvezető.

 

Kisteleki István levelére Peter Limacher, az UEFA fegyelmi ügyekkel foglalkozó osztályvezetője válaszolt. A sportdiplomata leszögezte, hogy Michel Platini, a szervezet elnöke felszólította a fegyelmi bizottságot, hogy Gera Zoltán ügyét kiemelten kezelje, és ne tiltsa el a magyar játékost.

 

[Nemzeti Sport Online]

Link to comment
Share on other sites

Hát igen,ez a skót bíró a bírói testület szégyene!! :angry: atomot neki! :angry:

Egy csodálatos eredménytöl fosztottak meg minket,mert szerintem,megcsaptuk volna a törököket is! 100%!

Csak a kiállitás után kezdtek el focizni,mert addig sehol sem voltak <_<

Link to comment
Share on other sites

 

Senkinek nem kell a Ferencváros

 

Nem érkezett a hétfői határidőig érvényes pályázat az Ferencvárosi Torna Club ingatlan-együttesének értékesítésére kiírt tenderre. Maradnak a klubvezetők üres ígéretei, a milliárdos adósság és az NB II.-ben szánalmasan vergődő futballcsapat.

 

A hétfői határidőig nem érkezett érvényes ajánlat az FTC ingatlanjaira és a labdarúgó-csapatot működtető társaság többségi tulajdonrészére kiírt pályázatra - közölte a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) az OTS-Hírvonalon. Ez azt jelenti, az Üllői úti 6+2 hektáros ingatlan a harmadik tenderen annak ellenére nem kelt el, hogy most már tulajdonjogot vehetett volna a nyertes.

 

Az állami vagyont kezelő Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) június végén írta ki az Üllői úti 6+2 hektáros ingatlanegyüttesre a mostani nyilvános értékesítési pályázatot. Ezúttal a klubházat, a futballstadiont, a birkózócsarnokot, többedzőpályát, salakos pályát és kiegészítő létesítményeket magába foglaló nyolc hektárnyi területnek a tulajdonjogát hirdette meg eladásra, míg korábban két alkalommal a vagyonkezelési jog értékesítésével próbálkoztak, de sikertelenül (előbb egy magyar, utóbb egy spanyol érdekeltségű cég jelentkezését minősítették érvénytelennek).

 

Az ingatlantender áfával együtt 600 ezer forintba kerülő dokumentációját péntekig ketten vásárolták meg, ez azonban nem jelentett kötelezettséget a pályázaton való részvételre. A pályázatra jelentkezőnek 400 millió forintos úgynevezett ajánlati biztosítékot kellett átutalnia hétfőig egy kincstári számlaszámra, ezt az összeget a győztesnél beszámítják a vételárba.

 

Az érdeklődőknek áfával együtt legalább 4 164 720 00 forintot kellett felajánlaniuk a tulajdon megszerzéséért a pályázati kiírás szerint. Ezenkívül minimum bruttó 1,8 milliárd forintot kellett fizetni az FTC-nek a létesítményhasználati jog megváltása fejében. További legalább 800 millió forintba került az FTC Labdarúgó Zrt. 80 százalékos, ám csupán 20 millió forint névértékű részvénycsomagja (a klub ebből a két tételből törleszthetné fennálló, nagyjából 2 milliárd forintos adósságát, köztartozásait). A befektetőnek emellett vállalnia kellett, hogy az adásvételi szerződés megkötésétől számított két éven belül legalább bruttó 1,44 milliárd forintot költ a stadion felújítására.

 

A pályázat győztese tehát 6,8 milliárd forintnyi azonnali, és további 1,44 milliárd két éven belül jelentkező, vagyis összesen 8,2 milliárdnyi költséggel kalkulálhatott. Az ingatlanokat egyébként egy 1991-ben kötött szerződés értelmében az FTC 2016. szeptember 5-ig, tehát még csaknem kilenc évig használhatja. Sőt, ennél tovább is: a pályázónak ugyanis vállalnia kellett azt is, hogy további 25 évre biztosítja az FTC-nek a stadion használatát ? a nettó jegyárbevétel 25 százalékáért cserében ?, és legalább 30 embernek bocsát rendelkezésre irodát.

 

A KVI augusztusban a klub vezetőinek kérésére tolta ki a pályázat határidejét egy hónappal. Rieb György klubelnök akkor azt állította, több lehetséges befektetővel tárgyalnak, aki jelentkezni szeretnének, viszont úgy látták, annyi idő nem lett volna elegendő értékelhető anyag elkészítésére.

 

Már az is intő jel volt, hogy augusztus közepéig mindössze két jelentkező vásárolta meg a bruttó hatszázezer forintos pályázati csomagot. Ez a szám később sem változott és Rieb György még a múlt héten is bizakodott: ő az utolsó pillanatra várta a jelentkezőket.

 

Hiába. A FTC tartozása most már több mint egymilliárd forint, a futballisták az NB II. hetedik helyén állnak és senki nem lát üzleti fantáziát a cégben.

Link to comment
Share on other sites

Fogjátok már fel, hogy a Fradi a múlt. Lássátok meg: 5 éven bvelül teljesen összeomlik az egész klub.

 

Inkább támogatni kéne magát a sportot, nem sajnélkozni a fradiért...

Link to comment
Share on other sites

Fogjátok már fel, hogy a Fradi a múlt. Lássátok meg: 5 éven bvelül teljesen összeomlik az egész klub.

 

Inkább támogatni kéne magát a sportot, nem sajnélkozni a fradiért...

 

"Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz!"

 

ha csődbe is mennek, újraindulnak mégha a legalacsonyabb osztályban is, de fradi mindig lesz, és idővel az első osztályba is visszatérnek.. az egyik legnagyobb, legeredményesebb sportklub ilyen helyzetéért pedig minden jóérzésű sportkedvelő ember sajnálkozik..

Link to comment
Share on other sites

Gera Zoltánt nem tiltja el az Európai Labdarúgó-szövetség

 

A Törökország ellen kapott piros lap ellenére nem tiltja el Gera Zoltánt az UEFA, mely döntéssel a szervezet némileg kárpótolja a magyar nemzeti csapatot azért, hogy a múlt héten szerdán Stuart Dougal játékvezető a mérkőzés eredményét befolyásoló hibás döntést hozott. Így a huszonnyolc éves játékos szerepelhet a Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőn, október 13-án.

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

 

 

Link to comment
Share on other sites

Semmit nem érünk ezzel. El vagyunk nyomva mindenhol, és ezt csak páran nem látják. A 2008as EBn nem leszünk ott, akkor kit érdekel már a többi meccs? Én szívem szerint, most fognám, és beszüntetném az összes olyan dolgot itthon ami itthoni focival foglalkozik (klubok, válogatott meg minden)

Mert ezeken a szemtségeken csak kesergünk... Így semmi értelme az egésznek.

 

Hozzátszem még a kommenthez, hogy valóban én is sajnálom a Fradit vmilyen szinten, de 4 v 5 éve a Vasast ki a büdös lófax sajnálta? A drukkerei más nem... És ott azért h kiessenek elkövettek jópár mocskosságot (pl: a játékos ott ált az oldalvonalon, várva hogy becseréljék, mielőtt beálhatott volna, a bíró odament hozzá, és felmutatta a piros lapot.... szánalmas...) [van is erről egy könyvem vhol, ha vkinek kell majd talán besccannelem ha lesz időm]...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...