Jump to content
PirateClub.hu

Magyar Labdarúgás


Pityuu
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Az olasz lapok szerint a squadra azzurra beleveszett a Dunába


i00035EBE2392b3582b8d.jpg


A hagyományosan szókimondó, a futballal kritikus, ugyanakkor mostanában kevés kellemetlen bírálatra kényszerített olasz sajtó lesújtóan nyilatkozott a válogatott magyarországi vendégszerepléséről, és rámutatott: Donadoninak alig több, mint két hete van a Franciország elleni Európa-bajnoki selejtezőig.

„Érdemi tesztmérkőzés volt, hiszen a magyar válogatott hatékony és tetszetős futballjával megmutatta, hogy már felébredt évtizedes álmából” – hangoztatta a Gazzetta dello Sport, ami számunkra igen hízelgő.


„Zsinórban öt győzelem után megalázó vereséget szenvedett Olaszország, a meccs végén az eredményjelző a magyarok szempontjából tekintélyes 3-1-t mutatott.”

A hazaiak dicséretét azonban itt nem hagyta abba:

„A magyarok már az első félidőben felülmúlták a squadra azzurrát a párharcokban, hátul remekül zártak össze, elől pedig meglepően ügyes ellentámadásokra voltak képesek már az első játékrészben is (…) A magyar csapat a második félidőben végig jó ritmusban futballozott, a végén örömünnepbe torkollt a mérkőzés számukra.”

Majd rámutatott a mérkőzés kulcspontjára is: „A meccs fordulópontja Filkor és Leandro beállása volt, ezután kezdődött a (magyar) tánc.”

„A második gól után a magyarok vérszemet kaptak, s a teljesen indiszponált Cannavaro újabb nagy hibája után Feczesin mattolta a teljesen kiszolgáltatott Buffont.”

„Tizenhét napja van Roberto Donadoninak, hogy életet leheljen fiaiba” – összegzett a tekintélyes sportnapilap.

Azonban nem csak a Gazzetta, hanem más sajtóorgánumok is górcső alá vették a tegnap esti összecsapást.

„A Franciaország elleni Eb-selejtező előtt csúnya verést kapott Olaszország Budapesten. Elfogadható első félidő után, Di Natale gólja illuzióba kergette az olaszokat, akik ellen a sokkal frissebb, és lelkesebb magyarok fordítani tudtak. A meccs végére a játék minden elemében fölénőtt az azúrkékeknek a magyar csapat.” – állt a Corriere della Sera hasábjain.

A La Repubblica szerint „kínos zakó született a magyarok ellen, ami rányomja a bélyegét a franciák elleni felkészülésre. Diszkrét első félidő után, a folytatásban vakvágányra került az olasz válogatott, aminek sima vereség lett a vége.

Legtömörebben és leghatásosabban mégis a Datasport foglalta össze azt az érzést, ahogy a futballszerető olaszok érezték magukat tegnap este:

„Az olasz csapat beleveszett a Dunába.”

Amit már tegnap este is meg lehetett jósolni, az megvalósulni látszik, mégpedig az, hogy a tegnap esti Magyarország-Olaszország mérkőzés nagy port fog kavarni Európa- és a világ futballporondján.


forrás: nso.hu
Link to comment
Share on other sites

egyelőre csak egy összefoglalóval tudok szolgálni (szerintem nem is lesz több, mivel az egyébként nagyon lelkes olasz foci meccstöltögetők vszínűleg ezért a meccsért nem tolakodnak majd :D :D :D)

 

 

Magyarország-Olaszország összefogalaló

 

http://www.sendspace.com/file/8d11r5

Link to comment
Share on other sites

materazziért nem kár! pár éve megvertük a németeket idegenbe Torghelle 2 góljával, ő hol van most? eltűnt mint az önbizalom a magyarokból... örülök hogy megvertük őket, MAGYARokat így még nem láttam játszani,de a "kis" csapatokat is meg kellene verni így! ha Lippivel jöttek volna az olaszok most sajna nem lenne győzelem,de ez nem fontos fő a győzelem,elvégre a világbajnokokat vertük meg!

Link to comment
Share on other sites

Ez már gáz! Tartozás miatt áll az MLSZ honlapja!

 

 

Ez már nagyon gáz, egy héttel az olaszok- és másfél héttel az EB-selejtező mérkőzés előtt! Főleg azok után, hogy több tízmilliós bevételekről "hallani" az MLSZ-nél... A szövetség honlapját ugyanis a domain fenntartója, az EnterNet 2001 Kft. tartozás miatt felfüggesztette, így a honlap sem üzemel! A cég ügyfélszolgálatán a hölgytől ezt az információt kaptuk! Magyarország, magyar foci, 2007! Ez már elég égés, nem Kisteleki úr? Már erre sincs pénz, kifizetni a domain fenntartás árát??? Az átirányítási költségekkel ugyanis a szövetség hónapok óta folyamatosan tartozik... Még jó, hogy minden olyan szép és jó...mondják ŐK! De azért nézzék meg Önök is, hogy mit kapnak akkor, ha beírják azt, hogy http://www.mlsz.hu/! Ha nem hiszik, hívják fel az EnterNet ügyfélszolgálatát! Mi megtettük!

"Ez normális az MLSZ-nél!" - tudtuk meg a Derball Kft. ügyvezetőjétől... Ja... és a cége felé is többhónapnyi fenntartási- és üzemeltetési díjjal tartozik a jelenlegi vezetés. Pontosan több 16.139.424 millió forint értékben! Ez ügyből is Bírósági ügy lesz!

 

(foci24.com)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne is haragudjanak a Ferencváros szimpatizánsai, de ez a szabály egy vicc.... Ilyen sehol máshol nincsen.... A Fradi tény, hogy másod osztályú, de a játékosállománya nem az... Szerintem ez a szabály nekik lett hozva és nem másnak, csak h ne zúgjanak ki az első adandó alkalommal.

Link to comment
Share on other sites

A Hamburg felrázta az álmodozó Honvédot

[origo]MTI

 

A Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd a Szusza Ferenc-stadionban elért 0-0-s hazai döntetlen után Hamburgban 4-0-a kikapott a HSV-től az UEFA-kupa-selejtező második fordulójában. Supka Attila együttese így kiesett, míg Huub Stevens gárdája főtáblára jutott a második számú európai kupasorozatban.

Forrás: MTI

 

 

A magyar csapat szerdai érkezésekor Hamburgban 15 fokos hőmérséklet és borús idő fogadta a Honvéd küldöttségét. A repülőből kiszállva Pascal Borel, a kispestiek "idevalósi" kapusa mosolyogva jegyezte meg: igazi német időjárás.

 

A visszavágó előtt így nyilatkoztak a honvédosok:

 

 

Túlzás lenne azt állítani, hogy a kamerák kereszttüzében lépett ki a reptér várójából a társaság, mindössze egy fotós kattintgatta a gépét - tudósított a helyszínről a honvedfc.hu. Ha az újságírók figyelmét nem is keltették fel a honvédosok, azért a Hamburg-szurkolók érdeklődésére számíthattak Bárányosék, hiszen elővételben 40 ezer jegy fogyott el. A nagy távolság ellenére mintegy 500 magyar szurkoló is elkísérte Európa második legnagyobb kikötővárosába a piros-feketéket.

 

A HSV helyi riválisának, a St. Pauli drukkereinek a szimpátiájára is számíthattak a vendégek, a fekete halálfejes gárda hívei nem igazán csípik a Hamburg Bundesliga-csapatát.

 

Budapesten a lelátóról figyelte társait a HSV holland sztárja, a Valenciába görcsösen vágyódó Rafael van der Vaart, most viszont ő dirigálhatta a német csapatot, lemondván a spanyol BL-szereplés lehetőségéről. Nem léphetett pályára viszont a másik holland, Nigel de Jong, aki Genitóhoz hasonlóan az első mérkőzésen begyűjtötte a második sárga lapját

 

Szerdához képest csütörtökön még rosszabb volt az időjárás, reggeltől esett az eső Hamburgban, s bár néha elállt, a meccs kezdésekor ismét nagy volt az "égi áldás" a Nordbank Arenában.

 

UEFA-kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Budapest Honvéd - Hamburger SV (német) 4-0 (2-0)

Hamburg, HSH Nordbank Arena, 45 ezer néző

v.: J. R. Santiago (spanyol)

Hamburg: Rost - Demel, Mathijsen, Reinhardt, Atouba - Kompany, Jarolim - Castelen, Van der Vaart (Ben-Hatira, 76.), Olic (Trochowski, 66.) - Guerrero (Choupo-Moting, 60.).

Honvéd: Tóth I. - Mogyorósi, Benjamin, Smiljanic, Vincze Z. - Magasföldi (Ivancsics, 49.), Vincze G. (Abass, 68.), Bárányos, Diego - Hercegfalvi, Abraham (Tóth M., 79.).

gól: Guerrero (8., 39.), Smiljanic (50., öngól), Choupo-Moting (91.)

sárga lap: Vincze G. (28.), Vincze Z. (48.)

továbbjutott: a Hamburg, 4-0-s összesítéssel

 

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a Sevilla kedden elhunyt válogatott labdarúgója, Antonio Puerta emlékére.

 

A Hamburg azonnal letámadta a Honvédot, a 3. percben egy pontrúgást követően került Kompanyhoz a labda, aki félfordulatból épphogy Tóth Iván kapuja mellé lőtt.

 

Öt perccel később már 1-0-t mutatott az eredményjelző - magyar labdavesztés után a középpályáról Atouba szöktette pazarul Van der Vaartot, aki bal oldalról, a beragadt Honvéd-védelmet lefutva középre passzolta a labdát, az érkező Guerrero pedig közelről nem hibázott (1-0).

 

A HSV-t a gól nem nyugtatta meg (nem véletlenül, hiszen egy esetleges 1-1 a magyar csapatnak kedvezett volna), Van der Vaart távoli lökete azonban nem jelentett nagy veszélyt, de Diego viszontválasza sem volt túl sikeres.

 

Tucatnyi minutum elteltével a mintegy félezer Honvéd-drukker is tapsolhatott a helyszínen: Vincze Zoltán indította a jobb oldalon Magasföldit, aki középre adott, a Mathijsenen veszélyesen megpattanó "öngólgyanús" labdát Rost kapus végül biztosan fogta.

 

A 17. percben Jarolim is távolról próbálkozott, 23 méteres lökete azonban másfél méterrel a magyar kapu mellé szállt. A következő időszak - sajnos - Guerreróról szólt: a 16-osról - a 34. percben - előbb még nem ért célba csavart lövése, ám a 39. minutumban már nem hibázott; Kompany jobb oldali beadását - Mogyorósit megelőzve - fejelte a magyar hálóba (2-0).

 

Forrás: MTI

 

Hercegfalvit egyszer sem engedték meglódulni a HSV-játékosok

 

A szünet után sem tudott méltó ellenfél lenni a Honvéd, a hamburgiak már az 5. percben 3-0-ra módosították az állást: egy bal oldali beadást követően Tóth kimozdult kapujából, Smiljanic az ötösnél próbálta megelőzni Guerrerót - a labda a vendégvédő lábáról pattant a magyar kapuba (3-0).

 

Az 57. percben Smiljanic kishíján majdnem újabb öngólt lőtt, ám szerencsétlen pörgetését Tóth hárította. Pár másodperccel később a mesterhármasra hajtó Guerrero centikkel fejelt a Honvéd-kapu mellé.

 

A 79. percben a frissen beállt Tóth Mihály egy jobb oldali szabadrúgást - a hazai védőket megelőzve - épphogy Rost kapuja mellé pörgette.

 

A 86. percben Trochowski távolija megpattant Smiljanicon, de elmaradt a Honvéd-bekk "duplázása". Pár pillanattal később Ben-Hatira emelt Tóth kapujára, s a labda épphogy a kapufa fölött esett felülről a hálóra.

 

A 92. percben megkapta a Honvéd a kegyelemdöfést: Kompany balról érkező hajszálpontos labdáját az ötös sarkáról Choupo-Moting könnyedén helyezte a megdermedt magyar játékosok mellett a magyar kapuba (4-0).

 

Az esélyesebb Hamburger SV az első perctől kezdve kapujához szegezte a Budapest Honvédot, amely képtelen volt megtartani a labdát, s ezáltal egyetlen akciót sem tudott vezetni. A német rivális első adódó lehetőségét kihasználta, ettől kezdve a magyar kupagyőztesnek kellett volna futnia az eredmény után, de továbbra is a hazaiak irányították a játékot, s a félidő vége előtt újabb gólt szereztek, ezzel tulajdonképpen eldöntve a párharcot.

 

A folytatás egy újabb hamburgi gólt hozott, s ettől kezdve mindkét csapat a mérkőzés végét jelző sípszót várta: a német együttes már nem támadott a korábbi vehemenciával, míg a kispestiek továbbra sem tudtak helyzetet kialakítani. Az első magyar lehetőségre 79 percet kellett várni, de szépítés helyett egy újabb hamburgi találat következett. A német együttes ilyen arányban is megérdemelten nyert és jutott tovább. Ezzel az utolsó magyar csapat is elbúcsúzott a nemzetközi kupaporondtól.

 

A HSV teljesítette a kötelező feladatot, és megkezdheti a felkészülést a hét végi, Bayern München elleni csúcsmeccsre.

 

Link to comment
Share on other sites

Jaja, én kinn is voltam. Szomorú voltam, hogy nem nyertünk. Helyzetünk bőven akadt, de nem tudtunk 1et sem berúgni. :( Sajnos nincsen egy normális támadónk...Lázok 14 méterről olyat lőtt felé, hogy kiszállt a stadionból. De a végén a Diósgyőrben már több fekete volt, mint fehér... Magyarországon.... Ahelyett, h a fiatalokat játszatnák...

Nah mind1, legyen bármi is, Csak a Vasas mindörökké!

 

off: Tudom, hogy a piros a moderátorok színe, de ez így néz ki jól, meg ezek a klub színe, és nem teljesen piros :) Pls hagyjátok meg :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...