Jump to content
PirateClub.hu

Magyar Labdarúgás


Pityuu
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 

A magyar bajnoknak esélye sem volt az osztrák bronzérmes ellen

Első ausztriai tesztmérkőzésén az osztrák élvonalban bronzérmes – Csizmadia Csabát foglalkoztató és Kovrig Ákost tesztelő – Mattersburg ellen 3-0-ra kikapott a bajnoki címvédő Debreceni VSC labdarúgócsapata Stubenben. A ”sógoroknál” mindkét magyar futballista a kezdőcsapatban kapott helyet, a hazaiak találatait Thomas Wagner (2) és Cem Atan szerezték – olvasható a DVSC hivatalos internetes oldalán.

 

Nincs uj a nap alatt <_<

Link to comment
Share on other sites

A januári tisztújítást, s a májusi kongresszust követően újjáalakultak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) különböző bizottságai; hétfőn megérkezett a magyar szövetségbe (MLSZ) a hivatalos értesítés arról, hogy Kisteleki István alelnökként, Füzesi Zsolt és Ragadics Ferenc pedig tagként tevékenykedik majd egy-egy testületben.

 

Az MLSZ közlése szerint Kisteleki, a hazai szervezet elnöke annak a 14 tagú futballfejlesztési bizottságnak lett a második alelnöke, amelyet az UEFA végrehajtó bizottságának norvég tagja, Per Ravn Omdal irányít, és amelynek elnökhelyettese Franz Beckenbauer.

Füzesi Zsoltot, a magyar szövetség főtitkárát a játékosok státuszával, igazolásaival, valamint a játékosügynökökkel és a mérkőzésszervezőkkel foglalkozó bizottságba választották be, itt a máltai vb-tag, Joseph Mifsud az elnök.

Ragadics Ferenc, a hazai futsalélet elsőszámú irányítója a futsal és strandlabdarúgás bizottságában kapott helyet, az ő és 11 társa tevékenységét a végrehajtó bizottság ukrán tagja, Hrihorij Szurkisz vezeti.

A kötött, 2006-tól 2011-ig érvényes mandátummal rendelkező fegyelmi bizottságnak változatlanul tagja Berzi Sándor és - derült ki David Taylor főtitkár leveléből - továbbra is tiszteletbeli tagjának tekinti az UEFA Barcs Sándort.

A Nyonból érkezett hivatalos értesítés megerősítette, hogy hamarosan sor kerül az úgynevezett szakértői panelek "összeállítására" is, s az MLSZ-ből származó információ szerint várható: ezekben hat-nyolc magyar szakember kap majd helyet.

hát bazze... :huh: biztos sok a lenyúlni való pénze az UEFA-nak <_<

Link to comment
Share on other sites

A kisteleki 1 f...! Miatta lett másodosztályú a Fradi! Ő csak tönkreakkarta tenni a fradit,s sajna sikerült neki.Az ilyen embereket kéne jol megverni a szurkoloknak!

Most öszintén Fradista társaim! Mit tett ő a Fradiért,vagy a magyar futball fejlödésért?

A Fradi már tett le 1 nagy bravurt anno 12 éve ,amikor a BL-ben indult...

Link to comment
Share on other sites

Kistulki tényleg egy nagy fütykös :D De:

1. a Fradi nem miatta lett másodosztályú, a vezetők tették tönkre hosszú évek alatt, ő csak a végső lökést adta meg

2. nem az ő dolga megmenti a club-ot, viszont a magyar fociért sem tett semmit

3. a múltból sajnos nem lehet megélni, ezt nagyon gyorsan elkéne felejtenie mindnekinek, mert különben soha nem lépünk előre

4. Kistulki egy jó nagy fütykös, és ..... :D

5. a csapat tavasszal sikeresen bizonyította, hogy nem érdemel elsőosztályt

+1 Kistuloki monnyon le!!

 

és igen szikla, igazad van ;) (csak néhány javítást eszközöltem)

Link to comment
Share on other sites

Akkor még 1 kérdés:

 

Mi alapján választották az UEFA alelnökéve Kistelekit?

Mondjuk a Fradi a tavaszi meccsei alapján tényleg nem érdemelte volna meg az NB I -t,de volt 2 játékos aki a csapat motorja volt.Lipcsei Péter-re,s Tököli Attilá-ra gondolok.

Tény,h a multbol nem lehet megélni,de annyi ismert ember van,aki szereti a Fradit (Pl: Koós János,Dr.Torgyán József) ők miért nem támogatják anyagilag a klubbot?

Aki jó volt MLSZ elnöknek az a Kovács Attila volt (asszem 1999 körül volt elnök) s akkor még volt 1 kis lepkefingnyi esélyünk,most meg...

 

Link to comment
Share on other sites

Na látod, ezt én sem tudom...

Ha a fiatalok is úgy akarták volna a feljutást, ahogy ők, akkor nem lett volna gond.

Vannak ebben az orszáégban sokkal gazdagabb emberek is, akik szeretik a Fradit, mégsem támogatják, de, hogy miért...fogalmam nincs

Link to comment
Share on other sites

egy újabb pofon kistelekinek:

 

Mint ismert, 2006. december 7-én jogerős ítélet született a Fővárosi Ítélőtábla előtt a 2006/07-es évi bajnoksággal kapcsolatos licenc-ügyben hozott határozatok megtámadása tárgyában.

A Bíróság akkor jogerősen megállapította, hogy jogellenesek voltak azok a döntések, amelyek az FTC-nek licencet megadó korábbi határozatot hatályon kívül helyezték, és új eljárást rendeltek el az ügyben. Az ítélet ellen az MLSZ nyújtott be felülvizsgálati kérelmet, amelyet a Legfelsőbb Bíróság bírált el.

- Az FTC vezetése a keddi napon vette kézhez a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, amelyben a Fővárosi Ítélőtábla korábbi határozatát hatályában fenntartotta. Ezen ítélet ellen további felülvizsgálatnak helye nincs, így elmondható, hogy a tavaly szeptemberben kezdődött eljárás véglegesen az FTC győzelmével bejeződött - mondta dr. Petró László, az FTC jogi képviselője a 100%Fradinak.

(ftc.hu)

Link to comment
Share on other sites

Jó hírek: ( már akinek :D )

Megjegyzem, Kisteleki Istvánt éppen hétfőn nevezték ki az UEFA futballfejlesztési bizottsága alelnökének. Most nem kezdenék ironizálni azon, hogy jelen helyzetet látva vajon miféle futballfejlesztést lehet az elnökre bízni, egyszerűen csak aggódom a napidíjáért.

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=145968

http://www.foci24.com/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=16881&nyelv=0

 

ja, és Csank lett a Fradi edzője

Link to comment
Share on other sites

Az MLSZ hadat üzent a NEmzeti Sportnak!

Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtök délután az alábbi közleményt adta ki a

sportnapilappal kapcsolatban meghozott döntéséről.

 

"A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése úgy döntött, hogy tekintettel az elmúlt napokban történtekre, felfüggeszti minden kapcsolatát, kommunikációs együttműködését a Nemzeti Sport című napilappal.

 

Az MLSZ azért kényszerül erre a szokatlan lépésre, mert megbízható forrásból tudomására jutott, hogy a lap a Kentaro-ügyben publikált írásaiban tudatosan ferdítette el a tényeket (elsősorban a FIFA-UEFA-zárolás összegszerűségét illetően, amely nem - mint az újság többször is állította - 1.089 milliárd, hanem 310 millió forintot érint), önmagának is ellentmondva, a több forrásból közölt tények dacára megkérdőjelezte a Sport5-val kötött, az MLSZ-re nézve megnyugtató garanciát jelentő szerződés létezését, ráadásul emellett a publicisztikájában minden alapot nélkülöző, személyeskedő kitételeket is megjelentetett.

 

A Nemzeti Sport című napilap 2007. július 3-4-5-i számaiban olvasható, félinformációktól, rémhírektől, csúsztatásoktól, s tendenciózusan rosszindulatú, szubjektív állításoktól hemzsegő írások oly mértékben léptek túl minden etikai - s nem csak sajtóetikai - normát, s olyan súlyosan ártottak az MLSZ folyamatban lévő programjainak megvalósításához elengedhetetlenül szükséges üzleti tárgyalásoknak, az aláírás előtt álló szponzori szerződéseknek, hogy a sportág irányítása kénytelen volt a bevezetőben jelzett drasztikus lépést megtenni.

 

Az MLSZ elnöke döntéséről azonnal hatállyal tájékoztatta valamennyi munkatársát (köztük természetesen a válogatott csapatok vezetőit, akik ugyanezt megteszik majd adott esetben az érintett játékosokkal is), utasítva őket a korábban magától értetődően természetes információszolgáltatás megtagadására az NS felé. (Mivel az MLSZ elnökségének tagjai áldozatkész tevékenységüket társadalmi munkában végző szuverén személyiségek, ugyanez rájuk nem vonatkozhat, nekik józan belátásukra van bízva, hogy miként reagálnak az esetleges megkeresésekre.)"

Link to comment
Share on other sites

Én már azt se értettem h miért a keleti csoportba zárták őket! biztos ki akartak szúrni a SZPARIval, a Túzsérral és a Baktával! A válogatottról meg annyit h Kistukiék állítják össze! azt mondták fiatal "csikócsapatot" építenek- ez volt a jelmondat - Ne várjuk az eredményeket csak 5-10 év múlva-mondották a "szakértők. meghívtak pár fiatalt, játszottak 1-2 meccset majd a selejtezők előtt kihagyták őket. hol itt a fiatalítás? az átlagéletkor 27 év... na a lenyég MONNYON LE MINDENKI az MLSZből!!!!!!!!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Bosszantó közjáték zavarta meg Csank János szerdai napját: amíg az FTC nemrég kinevezett vezetőedzője a klubházban tartózkodott, addig egy elvetemült alak betörte az épület előtt parkoló gépkocsijának ablakát - világos nappal, a székház előtt! A támadást a kocsi baloldali ablaküvegje bánta.

- Biztos nem diósgyőri volt az illető, aki csak azért ideutazott volna, hogy bosszúságot okozzon nekem - mondta megkeresésünkre Csank -, de azt sem tartom valószínűnek, hogy fradista volt az elkövető. Nem nagy ügy, már túl vagyok a bosszúságon. Az üveg pótlása már megtörtént, csak az utánajárás az, ami fölösleges időveszteséget okozott.

 

Hihetetlen, hogy mindig akad valami seggfej aki rongál... most ennek mi értelme volt? :angry:

Link to comment
Share on other sites

Mészöly rasszista értelmű megjegyzése:

 

A Magyar labdarúgó-szövetségben (MLSZ) a szövetségi kapitány szaktanácsadói testületének tagjaként dolgozó Mészöly Kálmán a George F. Hemingway által alapított Magyar Futballakadémiáról készült bejátszást követően úgy vélekedett:

 

Nagyon sok légiós nem emeli a magyar labdarúgás színvonalát, és bár vannak olyanok – itt név szerint megemlítette Ibrahima Sidibét –, akik ennek az ellenkezőjét bizonyítják, a legtöbben – idézzük – „épphogy lejöttek a fáról Afrikában, és már hozzák is őket”.

 

Kicsit szókimondó :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ő ezzel csak azt akarta kifejezni, hogy nem a "tehetséges" fiatalokat játtszatjuk, hanem hozunk helyette olcsóbb fizetésű játékost....

De ha belegondoltok, akkor ha tényleg sokat idehozunk, akik kevesebbet tudnak a magyar fiataloknál , nem lesz jövője a magyar focinak (még annyi se, mint amennyi most van)

Link to comment
Share on other sites

A magyar focit úgy lehetne feltámasztani, hogy minden kis faluba eljönne 1-2 megfigyelő, mivel a falukban a fiatalok állandóan fociznak. Így fel lehetne fedezni jó pár fiatal játékost. És lenne utánpótlás. Csak még ehhez is hülye a magyar "foci elit".

És még annyit, hogy sztem a nagybaracskai serdülőcsapat is jobban játszik mint az NB 1 csapatai :D

Link to comment
Share on other sites

Kár a kimaradt büntetőért, sovány előny a jereváni visszavágó előtt

 

Egygólos győzelemmel mutatkozott be az MTK az UEFA-kupa 2007/2008-as kiírásában, miután a selejtező 1. fordulójában a Szusza Ferenc-stadionban 2-1-re legyőzte az örmény MIKA Jerevánt. A végjátékban könnyen megduplázhatta volna előnyét a Garami-csapat, de a Horváth Levente buktatásáért megítélt büntetőt Lambulics elhibázta.

Az egygólos előny cseppet sem megnyugtató a jereváni visszavágó előtt

Az egygólos előny cseppet sem megnyugtató a jereváni visszavágó előtt

 

UEFA-KUPA, SELEJTEZŐ

MTK-MIKA JEREVÁN 2-1

MTK - MIKA (örmény) online közvetítés 2-1

Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Nézőszám: 1000

Játékvezető: Hinkriksson (izlandi)

Asszisztensek: Sigurdsson, Eiriksson (izlandiak)

 

MTK MIKA (ÖRMÉNY)

Végh Hakobjah

Horváth L. Alex

Lambulic Fursin

Pintér Petikjah

Pollák Souza

Bori Antonjan

Zsidai Nascimento

Pátkai Rodrigues

Pál Sahgeldjah

Kanta Riztic

Urbán Mikaeljan

Szakmai igazgató: Vezetőedző:

Garami József Arkagyij Andriaszjan

 

Gólszerzők: Pintér (20.), Urbán (57.) ill. Kleber Luis (45.)

Cserék: Bori h Hrepka (55.), Pál h Ladóczki (78.), Kanta h. Szabó Á. (85.) ill. De Souza h. Davtyan (69.), Tales h Cleber (81.)

 

A nap képei (2007. július 19.)

A nap képei (2007. július 19.)

fotó: Reuters

Veszélyes kontrákkal nyitott a rivális, így már az első percek igazolták az elmúlt évek tapasztalatait, egy magyar élcsapat senki ellen sem mehet biztosra a nemzetközi porondon.

 

A kék-fehérek fiataljai aztán az első negyedóra végén magukra találtak, a 20. percben pedig Kanta József kiváló helyzetfelismerése után a vezetést is megszerezték. Kanta a kaputól 23 méterre letett labdát nem lőtte kapura, hanem a sorfal mögé ívelte, az előrehúzódó Pintér Ádám pedig a kapu jobb oldalába fejelt.

 

A 20 óra 30 perces kezdés ellenére nagy melegben léptek pályára a csapatok, a hűvösebb vidéken nevelkedett izlandi sípmester a 22. percben meg is elégelte a hőséget és ivószünetet rendelt el.

 

Miután mindenki felfrissült a vizes kulacsok visszakerültek a partvonalon túlra, Garami József együttese pedig tovább támadott, a félidő derekán kapujához szegezte örmény ellenfelét.

 

A fölény helyzetekben is megmutatkozott, az újabb gól azonban nem érkezett. A játékrész hajrájában kijött a nyomás alól a MIKA. Első valamire való helyzetét nem hagyta kihasználatlanul a vendégcsapat, Kleber Luis egyenlítőgólja hidegzuhanyként érte a vendéglátót.

------------------------------------------------------------

JUVE FANPORTAL: http://juventushungary.atw.hu/

------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

A hajrában eldönthette volna a találkozót Supka Attila csapata

 

Döntetlennel kezdte meg szereplését az UEFA-kupában a Honvéd, miután Supka Attila együttese 1-1-es döntetlent játszott a moldáv Nistru Otaci otthonában. Negyvenöt percnyi játék után hátrányból várta a folytatást a vendégcsapat, Hercegfalvi a szünet után azonban egyenlített. A végjáték a Honvédé volt, a győzelmet mégsem sikerült megszerezni. A 87. percben Bárányos Zsolt nyolc méterről a kapufát találta telibe.

Abraham szerezte az egyenlítő gólt Kisinyovban

Abraham szerezte az egyenlítő gólt Kisinyovban

 

UEFA-KUPA SELEJTEZŐ

NISTRU OTACI-HONVÉD 1-1

FC Nistru Otaci (moldovai) - Bp. Honvéd online közvetítés 1-1

Helyszín: Chisinau, Zimbru-stadion

Nézőszám: 2000

Játékvezető: Bülent Demirlek (török)

Asszisztensek: Alper Ülusoy, Serkan Gencerler (törökök)

 

FC NISTRU OTACI (MOLDOVAI) BP. HONVÉD

Ersov Tóth I.

Mekang Mogyorósi

Sangare Pomper

Tcaciuc Szmiljanics

Taranu Tóth B.

Malitsry Dobos

Dolgov Benjamin

Savchur Bárányos

Grosev Ivancsics

Butelschi Hercegfalvi

Matiura Abraham

Vezetőedző: Vezetőedző:

Valerij Zazdranykh Supka Attila

 

Gólszerző: Malitsry (29.), ill. Abraham (52.)

Cserék: Savchur h Muknovykov (46.), Malitsry h. Ngama (75.), Taranu h. Studzinsriy (78.) ill. Benjamin h Genito (46.), Mogyorósi h. Schindler (62.), Ivancsics h. Koós (71.)

Sárga lap: Taranu (72.), ill. Tóth B. (16.), Pomper (75.)

 

A nap képei (2007. július 19.)

A nap képei (2007. július 19.)

fotó: Reuters

Nemcsak Magyarországban, hanem Moldáviában is a 40 Celsius-fokot ostromolta a hőmérő higanyszála. A rekkenő hőség pedig rányomta a bélyegét a játék képére, alacsony iramban, körülményesen kezdett mind a hazai környezetben szereplő Nistru Otaci, mind pedig a Honvéd együttese. A kisinyovi Zimbru-stadionba mintegy kétezer drukker látogatott ki. A szélsőséges időjárási körülmények és a nagy távolság ellenére hatvan mindenre elszánt piros-fekete szimpatizáns kísérte el kedvenceit.

 

Az első negyedóra helyzetek nélkül, viszonylag eseménytelenül telt. Abrahamot többször is ígéretes helyzetben szerelték, a gólszerzési lehetőség nüanszokon úszott el. A 15. percben merészkedett először előre a Nistru, Taranu lövésénél azonban Tóth Ivánnak nem kellett játékba avatkoznia, a labda fülé szállt.

 

Helyzetek itt, helyzetek ott, de az első igazán komoly lehetőségre a 27. percig kellett várni. Könnyedén vezetést szerezhetett volna Supka Attila csapata, Abraham bal oldali beadása után azonban Ivancsics fejesét Ersov bravúrral hárította. Az ifjú középpályás 8 méterről bólinthatott, a moldáv hálóőr azonban óriási bravúrral, a léc alól szedte ki a labdát.

 

A kihagyott helyzet megbosszulta magát, alig egy perccel később már hazai előnyről árulkodott az eredményjelző. A leshatáron kilépő Malitsry egyedül vezethette a labdát a Honvéd kapujára, 8 méterről a teljesen kiszolgáltatott Tóth Iván mellett laposan a kapu jobb oldalába helyezett.

 

A félidő hátralévő részében kétszer is kapuralövéssel veszélyeztetett a Honvéd, ám a várva várt egyenlítés nem született meg. A Nistru szászszázalékos helyzetkihasználással, egyetlen valamire való lehetőségét gólra váltva kedvező helyzetből várhatta a második játékrészt.

 

A szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Honvéd, ez pedig nem maradt eredmény nélkül. Az 52. percben Hercegfalvi a felezővonalról ugratta ki Abrahamot, aki lefutotta őrzőjét, betört a tizenhatoson belülre, majd 15 méterről a kapu jobb oldalába helyezett 1-1.

 

A Honvéd egyenlítő találata után magához tért a Nistru, sorra alakította ki helyzeteit a házigazda. A moldávoknál a gólszerző Malitsry volt a legagilisabb, rendre őt keresték a társak, a legtöbbször ő veszélyeztetett.

 

A mérkőzés hajrájában a Honvéd dominált, a győzelemhez szükséges találatra azonban hiába várt a Honvéd-tábor. A 87. percben Bárányos Zsolt lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe

 

------------------------------------------------------------

JUVE FANPORTAL: http://juventushungary.atw.hu/

------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...