Jump to content
PirateClub.hu

Magyar Labdarúgás


Pityuu
 Share

Recommended Posts

Engem a Paks játéka lep meg mostanában folyamatosan. Szerintem tőlük is lehet még kiugró teljesítményt várni. Minden vonalban lehet kiemelni egy-egy játékost Csernyánszki a kapuban, a védelemben Éger, a közép pályán Lisztest pl, Tököli a csatársorban. Gellei sokra viheti a Pakssal szerintem, ha stabil és profi a háttér. Nem rossz a játékosállomány, s a mutatott játékuk sem.

 

Egy 3-6. helyre szerintem lazán befuthatnak.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A Pakstól (akiknek egyébként Gellei Imre a vezetőedzőjük, Véber György a Lombard Pápa mestere) szerintem túlzás ez a 3-6. hely, valóban egész jól össze vannak szedve, de ez azért sok. :huh: Én inkább a Nyíregyházában látok hasonlót, a Bogdanovics-Honma-Andorka hármas nagyon ott van, és azért Szentes Lázár vezetőedző sem akárki. A nyírségieken kívül a középcsapatok közül a Videoton jó szereplése szinte már garantált (csak nehogy úgy járjanak, mint két évvel ezelőtt a Honvéd, amikor az őszi idényben magabiztosan vezették a tabellát, aztán tavasszal szépen visszacsúsztak), az MTK is nagyon rendben van, szerintem ez a három csapat pályázik jelenleg a legnagyobb eséllyel az Európa-liga-indulást érő helyekre, rajtuk kívül szerintem még a Honvédnak és a Győrnek lehetnek ilyen céljaik, ha gyorsan összekapják magukat. A bajnoki címre azt hiszem a Debrecen és az Újpest a legesélyesebb, az pedig majd még eldől, hogy a Fradival mi a helyzet, de szerintem legalább az Európa-ligás helyekért harcban lesznek. A szezon kezdete előtt és az első fordulók alatt a Pápát biztos kiesőnek gondoltam, nem éreztem őket NB1-es szintű csapatnak, de azok után, hogy hétvégén 3-0-ra megverték az Újpestet, nekik is lehet keresnivalójuk a bennmaradó helyeken. Nagyon sajnálom, de azt hiszem, már most kijelenthető, hogy a Haladás idén a bentmaradásért fog harcolni, Vörös és főleg Sipos távozása miatt nagyon meggyengült a csapat, igazi nagy erősítés nem volt (Nagy Gábor nem tudja pótolni Sipost), és szerintem Kenesei visszatérése sem fog nagyot lendíteni rajtuk. :( A Paksban mindig van annyi, hogy bentmaradjon, a Kaposvár és a Kecskemét minimum középmezőnybeli helyezése garantálható, a ZTE sem fog kiesni ilyen kerettel és vezetőedzővel, a Diósgyőr azért veszélyeztetett, de Aczél Zoltánban bízhatnak, a Vasas idén igencsak gyengélkedik, szóval ők is közel kerülhetnek a kieséshez, de ezeket a csapatokat összehasonlítva a Haladással... :mellow: Rossz érzésem van... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Igaz vassadi... :D már megint félre beszélek, gyorsan szerkesztem is! :D P.... P... csapatok :) kicsit összefolyt.. :) Bár az edzőket összekevertem a játékosokat legalább nem :)

 

A lényegen szerintem nem változtat, a Paks szerintem meglepetést okozhat. Jó játékerőt képvisel, s van egy edző is, aki gatyába rázhatja őket. A fradi erősebb lehet mint vártam (sajnos :P:() és ellenük is azért már idegenben futottak egy szép meccset..

 

Viszont idén szerintem esélyesebbnek tűnik, h. a Videoton-nal vagy az MTK-val fogunk versengeni az első helyért. Meg is lehet, h. második helyre futunk csak be, az őszi szezonunk szerintem némiképp rosszul sikerülhet, hiszen a nemzetközi meccsek prioritása előrébbvaló (ez szerintem érthető is, s ez az egész nemzet labdarúgásának fontos, h. ott jól szerepeljünk - az anyagi javak is inkább az után jönnek/jöhetnek az idei bajnokságban)

Link to comment
Share on other sites

Alapvetően azt mondanám, azt MTK-nak nagyobb az esélye a végsőkig való versenyben maradásra, mint a Videotonnak, de ha azt vesszük, a fővárosiaknál Kanta József gyakorlatilag megint nem állhat a csapat rendelkezésére az egész szezon folyamán, a 2008-as bajnokcsapat legnagyobb húzóemberei azóta vagy távoztak, vagy már korántsem teljesítenek olyan jól, a fehérváriaknál viszont minden a legnagyobb rendben, eddig százszázalékos a csapat (bár ez az MTK-ra is igaz), szóval kitarthat a lendületük a bajnokság végéig. Szerintem az Újpest ha a tőlük megszokott eléggé hullámzó teljesítménnyel is, de ott lesz az élbolyban, és hát ahogy mondtam, a Fradit majd még meglátjuk.

 

Bár ha már itt tartunk, a Fradi az én várakozásaimat inkább alulmúlta, én azt gondoltam, végig viszonylag egyenletes teljesítményt nyújtanak és ott lesznek majd a legjobbak között; a nagy visszatérés meg is volt a ZTE elleni 4-1-el, aztán rögtön utána jött is az első kudarc Nyíregyházán, majd a Pakssal játszottak döntetlent. Három meccs alatt szerzett 4 pont, ennél azért szerintem többet vártak. :huh:

 

Azzal egyetértek, hogy a Debrecen a nemzetközi szereplés miatt lehet, hogy az ősszel nem fog az élen állni (ha bejut a BL csoportkörébe, akkor mondhatni garantált is), de a szezon vége felé ott lesz a bajnoki címért hajtó csapatok között, csak addig is, a BL-szereplés ellenére is meg kell nyerniük az olyan meccseket, mint amilyet az első fordulóban például elbuktak. ;)

 

Aczél Zoli jól végzi a munkáját Diósgyőrben, még ha ez nem is látszik meg az eredményeken.

Én is éppen ezért mondtam, most még hiába nem jönnek az eredmények (bár azért a Debrecen feletti győzelem a nyitófordulóban nem kis dolog), Aczél Zoltánban lehet bízni, hogy benntartja a csapatot. ;)

 

Szerk.: Az eddig százszázalékos Videoton kerete tovább erősödött:

Farkas II Balázs a fehérváriak játékosa lett

 

A Videoton FC ma délelőtt hivatalos honlapján bejelentette, hogy egy évre kölcsönbe szerződtette Farkas II Balázst a Dinamo Kijevtől.

 

540farkas0818.jpg

Farkas Balázs (középen) a Videotonnál folytatja

"Megérkezett Kijevből a Dinamo jóváhagyó faxa, így klubunk bejelentheti: Farkas Balázs egy évre, kölcsön, klubunk játékosa lett. Az ügylet végleges befejezéséhez az kell még, hogy a támadó középpályás nemzetközi játékengedélye is megérkezzen" – olvasható a Videoton hivatalos honlapján. A 21 éves, háromszoros válogatott játékos Nyíregyházán született, 2004 és 2006 között 15 NB I-es meccsen lépett pályára a nyírségi csapat színeiben.

 

Az A-válogatottban eddig három mérkőzésen lépett pályára, 2006. novemberében, Székesfehérváron, Kanada ellen, majd a következő év tavaszán Lettország és Montenegró ellen.

 

Farkas Balázs korábban a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, állandó játéklehetőségre vágyik szívesen szerződik Mezey György csapatához.

 

Miután a Videoton FC keretében szerepel már egy Farkas Balázs, így a Kijevből hazatérő támadó Farkas II Balázs néven szerepel majd.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ha már Újpest: az újpestet az Egó és a Nagy arc mindig elviszi... S bár a nagy arcból kicsi visszaesett - mivel h. Tiszát leigazolták a belga másodosztályba (más kérdés, h. ez mennyire előrelépés)-, de ezzel szerintem még kevesebb lett az esélyük...

Link to comment
Share on other sites

Köteles László a Genknél folytatja

 

Megegyezett egymással a Diósgyőr labdarúgócsapata és a belga Genk Köteles László átigazolásáról – adta hírül a DVTK hivatalos honlapja.

 

540koteles0818.jpg

Köteles László a belga élvonalba került

A válogatott kerettag kapus már hosszabb ideje külföldre szeretett volna szerződni, ám ennek most jött el az ideje: a belga Racing Genk ajánlott neki szerződést.

 

Nagy Béla, a Diósgyőr ügyvezetője elmondta, a két klub álláspontja olyan közel került egymáshoz, hogy megállapodtak a hálóőr klubcseréjéről.

 

Köteles szerdán utazik Belgiumba, azt, hogy Diósgyőrben ki helyettesíti őt, szintén aznap közlik a diósgyőriek. Információnk szerint egy 197 centiméter magas, Grúziából érkező kapusról van szó. Az viszont már biztos, hogy Milan Jovanovics szerződést kap a klubtól, mert a próbajátékon meggyőzte a vezetőket.

 

A Genk együttesének egyébként több magyar játékosa is volt az elmúlt két évtizedben, elég, ha Brockhauser István, Gyimesi László, Horváth Ferenc vagy Márton Gábor nevét említjük. A klubnak jelenleg is van két magyar futballistája Tóth Balázs és Tőzsér Dániel személyében.

Köteles szerintem jól döntött, amikor a Genkhez szerződött (nem úgy mint Tisza, aki a belga másodosztályt választotta), elismert csapat és ráadásul két magyar csapattársa is lesz. Azt nem tudom, hogy hányadik számú kapusnak szánják a belga csapat vezetői és hogy milyen szerep hárulhat rá, de kívánom neki a legjobbakat. ;)

 

Ezzel együtt a Diósgyőr az egyik (ha nem a) legjobb játékosát veszítette el, meglátjuk, ez mennyire fog megmutatkozni a csapat eredményein.

Link to comment
Share on other sites

A Fradi megint "megette", félidőben 1-0-ra vezet a Vasas. :P A bajnoki eredmények alapján (mert a Ligakupában azért jól szerepelnek) egyre inkább az az érzésem, hogy túlzás volt tőlük azt várni, hogy harcban lesznek a bajnoki címért, a végén még az is meglehet, hogy az Európa-liga helyekre sem pályázhatnak komoly eséllyel és marad nekik a középmezőny. :huh:

 

A 49. percben már 2-0-ra vezet a Vasas! :D

 

A vége 3-2 lett, a Fradi megint botlott.

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

U21-es EB-selejtező: Magyarország 2-0 Olaszország (Németh K. 15., Koman 87.)

 

Megint nagy eredményt értünk el korosztályos válogatottal, a nemrégiben lezajlott U20-as világbajnokság negyeddöntője után most az U21-esek is megverték az olasz csapatot, ezúttal EB-selejtezőn. :happy: Az olaszok most már nagyobb nevekkel is kiegészültek, mi viszont a korai vezető gól után végig szervezetten védekeztünk, olykor akadtak nagy helyzeteink is, a végén pedig a meccs legjobbja, Koman révén még egy 'kegyelemdöfésre' is futotta. A magyar csapat így három győzelemmel és egy vereséggel jelenleg a csoport második helyén áll, 4 ponttal lemaradva az egy meccsel többet játszó, éllovas walesi válogatottól. Nagy rá az esély, hogy a jövőben újra rangos korosztályos tornán szoríthatunk a magyar válogatottért. ;)Hajrá Magyarok!

Link to comment
Share on other sites

Ma pedig 20:45-ös kezdéssel a nagyválogatott lép pályára barátságos meccsen Belgiumban. Különösebb tétje nincs a találkozónak, legfeljebb a presztízs és hogy milyen eredménnyel zárjuk ezt a naptári évet. A belga csapatnak nevesebb játékosai is vannak, de ettől függetlenül szerintem egy esetleges győzelem kiharcolása sem lehetetlen, sőt, a hazai pálya előnyét nem számítva talán még esélyesebbek is vagyunk (pl. a selejtezősorozatban Belgium hozzánk hasonlóan a negyedik helyen végzett a maga csoportjában, ők viszont rosszabb mérleggel, kettővel több vereséggel zártak, mint mi - igaz nekünk nem is volt olyan riválisunk, mint például Spanyolország, de a csoportellenfelek összehasonlítgatásába már nem érdemes belemenni). Koeman most már az itthon játszók közül is többeket behívott, gondolom lesz néhány, alapesetben nem stabil kezdő (ill. kerettag) játékos, akik megkapják az esélyt a bizonyításra, kíváncsi leszek, hogy például a "közfelháborodásra" a kapitány által sokáig mellőzött Kabát mit tud majd, feltéve ha pályára léphet. A Dánia ellen idegenben aratott sikerrel számomra megvolt a jó zárás a válogatottól, de természetesen örülnék neki, ha Belgiumból is győztesen térnének haza a fiúk. ;) Hajrá Magyarok!

Link to comment
Share on other sites

Belgium 3-0 Magyarország (Fellaini 38., Vermaelen 55., Mirallas 61.-tizenegyesből)

 

A legnagyobb probléma megint az volt, hogy a csapat nem merte bevállalni a támadójátékot, még egy barátságos meccsen se, ami elsősorban a felkészülést, jelen esetben így az év vége felé inkább már csak a különféle variációk, stb. kipróbálását szolgálja. Az ellenfél kapuját szinte egyáltalán nem veszélyeztették, támadásban egyszerűen nullák voltak, így pedig megérdemelt belga siker lett a vége. :mellow: Az a tizenegyes tényleg nevetséges volt, érthetetlen, hogy a játékvezető miért fújt le egy ilyen esetet, de tulajdonképpen nem befolyásolt semmit, egyenlíteni már sehogy se tudtunk volna, örülhetünk, hogy megúsztuk ennyivel (bár azért annyira a belgák se voltak jók, hogy nagyon kinézett volna egy nagyobb arányú vereség). Nem nevezhető éppen szép évzárónak, de majd jövőre talán jobban összejönnek a dolgok. ;)

Link to comment
Share on other sites

Vicc emberek játszanak. Mi alapján válogat be ilyen soha el nem ismert zseniket Koeman? A végén tényleg Koman elmegy.... akkor szerintem a fél ország a fejét követeli a szövetségnek.

Link to comment
Share on other sites

A végén tényleg Koman elmegy.... akkor szerintem a fél ország a fejét követeli a szövetségnek.

Ez meg a másik. A fiatalokra most nem számíthatott a szövetségi kapitány, mivel ők egy nappal korábban tétmeccsen léptek pályára (és ha már itt tartunk, hadd jegyezzem meg megint, hogy ha már a nagyválogatott produkcióját látva nem is, de az ő szereplésükben továbbra is csak örömre és elégedettségre lelhetünk, lenne mit tanulnia tőlük az 'első csapatnak'), de szerintem jövőre sürgősen el kell kezdeni a korosztályos csapat(ok)ban szereplők beépítését, vagy legalábbis kipróbálását, néhányan már most egyértelműen beférnek minimum barátságos meccseken (ilyen például a már említett Koman), másoknak pedig meg kell adni a lehetőséget a bizonyításra, hogy lássuk, lehet-e velük számolni a felnőttkeretnél (többek között Németh Krisztián, Simon András, vagy éppen Gulácsi Péter - ha Királyt újra játszatta Koeman, akkor az ő válogatottbeli debütálásának sem lehet akadálya). A Várhidi-érában már elkezdődött egy ilyen folyamat, ideje újra a fiatalokhoz (is) nyúlni.

Link to comment
Share on other sites

Teljes mértékben egyetértek veled vassadi! Úgy 2 éve tényleg elkezdett valamit Várhidi, még az olasz csapat ellen értek el jó eredményt. Egyszerűen nem tudom felfogni hogy minek kellett újra beválogatni pl. Torghellét... a vb selejtezőn sem tudott csatárként legalább 2-3 gólt lőni. Nem értem miért bíznek benne ennyire. Az U-21-es csapatra lehet építeni, azt imádom bennük hogy állandó támadásban gondolkodnak és lőnek akár 20-25 méterről is. Ezt a felnőtt válogatottat el kell felejteni és figyelni a srácokat :D

Link to comment
Share on other sites

Tudom, hogy most nem volt rá lehetőség, de a hollóképű mester nem is nyilatkozik olyat, hogy Koman, Németh vagy valamelyik fiatal lehetőséget kaphat. Ennek a válogatottnak pont az a baja, hogy lassú, körülményes, béna. Ha valaki (Dzsudzsák, Huszti) megindul, akkor is csak egyedül mennek neki az ellenfélnek, mert mindenki csak drukkol nekik, elfelejtik, hogy ők éppen a pályán vannak. A szomszéd országok véletlenül sem azért jobbak, mert nagyobb egyéniségeik vannak. Egyszerűen végig robotolnak. A korosztályos csapatban ez meg van, remélem jövőre már a felnőttben is meglesz.

Link to comment
Share on other sites

Teljes mértékben egyetértek veled vassadi! Úgy 2 éve tényleg elkezdett valamit Várhidi, még az olasz csapat ellen értek el jó eredményt. Egyszerűen nem tudom felfogni hogy minek kellett újra beválogatni pl. Torghellét... a vb selejtezőn sem tudott csatárként legalább 2-3 gólt lőni. Nem értem miért bíznek benne ennyire.

Torghelle pontosan három gólt szerzett a selejtezők során. :) Részben viszont igazad van, jelzésértékű, hogy Albánia ellen talált be oda-vissza, illetve a Málta elleni idegenbeli meccsen szerzett győztes gólt, szóval neki is csak a kicsik ellen ment "igazán". Azt még megértem, hogy Koeman ezeken a találkozókon szerepeltette, de ez csak időszakos "villogás" volt nála, a későbbi mérkőzéseken semmit sem tudott mutatni. A másik gond az, hogy ráadásul egyedüli támadóként játszott, ezzel pedig elérkeztünk egy újabb nagy problémához, ami a válogatottat jellemzi: Koeman rendre egy csatárral küldte pályára a csapatot, ami a gyenge támadójáték egyik fő okozója volt <_< , illetve még mindig az, ahogy azt a tegnapi, belgák elleni meccsen is láthattuk. De ha most elkezdenénk sorolni a nagyválogatott gyengeségeit... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Alapesetben elégnek kellene lennie, mivel Hajnal, Dzsudzsák és Huszti is gólerős támadó-középpályás, de már leírtam, hogy nincs mozgás. Ilyen statikus játékkal nem csoda, hogy semmi esélyünk. Pedig több mozgással simán lenne esélyünk a pótselejtezőre. Torghelle is elég lenne, mivel ő aztán tényleg felszántja a pályát. Ez a kevés mozgás viszont az edző hibája. Csak ezt a felívelgetős kakát kéri tőlük, amikor az említett támadóhármas egy jó közepes már európai szinten is.

 

Remélem büszkén mondhatom külföldieknek, hogy magyar vagyok. Jelenleg hangosan röhögnek, amikor válaszolok nekik.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Fordulónként négy meccset manipulálhattak

 

Legalább hat-hét éve kiépült rendszerben folyhatnak Magyarországon a fogadási csalások, és ugyan a nemzetközi vizsgálatok egyelőre csak tizenhat magyar érdekeltségű meccset érintenek, ennek a sokszorosát manipulálhatták az elmúlt időben. Az ötlet, a módszer a szerbektől, horvátoktól érkezett, de mostanra átvették az irányítást a hazai játékosok.

Tovább itt:

http://sportgeza.hu/futball/2009/12/08/fordulonkent_negy_meccset_manipulalhattak_a_fogadasi_csalok/

index.hu

 

Kezdem sajnálni a fanatikus magyar szurkolókat, akik annak ellenére, hogy évtizedek óta milyen a hazai labdarúgás még mindig kimennek a stadionokba és bíznak kedvenceikben, akik gyakorlatilag jól átb....k őket :angry: , természetesen tisztelet a kivételnek…

Magyar bajnokit már évek óta csak elvétve nézek, akkor is, csak ha régi kedvenc csapatom játszik, így utólag nem is csoda, hogy átpártoltam az amerikai focihoz ;)

Link to comment
Share on other sites

magyar bajnokit én se nézek tv-ben. meccsekre is csak a hangulat miatt járok, ha nem tudok elmenni én akkor se nézem meg tvben mert annyira elszomorító amit látni lehet. (ez alól kivétel a pool-dvsc bl meccs amit tvben néztem mert sajnos nem tudtam elutazni, mondjuk az jó kis meccs volt)

 

azt meg már várom mi lesz ennek a bunda históriának a vége, remélem a loki nem fog rosszul járni...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Magyarország 1-1 Oroszország (Vanczák 39., illetve Biljaletgyinov 59.)

 

A válogatott idei első meccsén a csapat támadójátékával továbbra sem lehettünk megelégedve, de úgy gondolom, ettől függetlenül az oroszok ellen a döntetlen is jó eredménynek számít (igaz kicsit jobb helyzetkihasználással akár nyerhettünk is volna). A találkozó iramán erősen érződött, hogy barátságos meccsről van szó, nem mondhatni, hogy túlhajtották volna magukat, az orosz válogatott sem volt igazi. Felkészülési mérkőzésen még elment ez a játék (főként ha azt vesszük, hogy milyen végeredménnyel társult), remélem az Eb-selejtezőkön már jobban teljesítenek a fiúk, de addig még sok van hátra. Hajrá Magyarok! ;)

 

A felnőttcsapat meccsével nagyjából egy időben az U21-es válogatott Eb-selejtezőn lépett pályára Olaszországban. Egervári Sándor legénysége sima, 2-0-s vereséget szenvedett (az olaszok góljait Okaka Chuka és Luca Marrone szerezték), és így visszacsúszott a csoport harmadik helyére, négy ponttal lemaradva az éllovas walesi válogatottól és egy ponttal a jelenlegi második olaszok mögött (igaz mindkét vetélytárs eggyel több meccset játszott). Még három fellépés vár a fiúkra, a bosnyákok ellen oda-vissza, illetve Wales ellen hazai pályán, bízzunk a sikeres szereplésben. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Elhunyt Varga Zoltán

 

 

Elhunyt Varga Zoltán, a Ferencváros legendás játékosa. Az egykori kiváló futballistát a pályán érte a halál. 65 éves volt.

 

 

A tragikus hírről a Varga Zoltánnal jó kapcsolatot ápoló Bánki József számolt be a FTC.hu-n.

- 10 percet játszott egy öregfiúk meccsen, sajnos a Danubia-pályán megrendezett meccs volt az utolsó, amin pályára lépett.

 

 

Varga Zoltán 1945. január 1-én született, Válon. Játékos pályafutását a Ferencvárosban kezdte, 1961-től hét éven át volt a klub játékosa. Magyarországon csak a Ferencvárosban játszott, amellyel négyszer nyert bajnokságot, 1964-ben pedig Vásárvárosok Kupáját nyert. A zöld-fehérek színeiben 135 bajnokin 53 gólt szerzett. 1970 és 1977 között négy ország öt klubjában szerepelt. A Hertha BSC-ben 1970-72 között, a skót Aberdeen-ben 1972-73-ig, a holland Ajaxban az 1973/74-es idényben, majd 1974 és 1977 között a Borussia Dortmundban profiskodott. Utolsó klubja pedig a belga AA Gent volt, 1977-ben.

 

 

 

A magyar válogatottban 1964 és 1968 között 12 alkalommal szerepelt, és két gólt szerzett. Az 1964-es spanyolországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerző csapat tagjaként debütált a válogatottban, 1966-ban részt vett az angliai világbajnokságon, de sérülése miatt nem léphetett pályára. 1964-ben a tokiói olimpián aranyérmet szerzett csapat tagja volt, négyszeres olimpiai válogatott. Szintén tagja volt az 1968-as mexikóvárosi olimpiára utazó keretnek is, de a torna megkezdése előtt elhagyta az olimpiai tábort, és nem tért vissza Magyarországra.

 

 

 

Edzői pályafutását játékos-edzőként Dortmundban kezdte, 1977-ben, majd az 1996/97-es idényben a Ferencváros vezetőedzője lett. A folytatásban volt a Kispest-Honvéd, a Dunaferr, a Diósgyőr, és a Győri ETO szakvezetője is, 2003-ban pedig ő lett az ETO szakmai igazgatója. Az utóbbi időkben szakkommentátorként dolgozott.

 

 

 

A FourFourTwo magazin által, a közelmúltban a valaha volt legjobb 50 magyar labdarúgó közé beválasztott, és a rangsorban 26. helyen záró Varga Zoltán 65 éves volt.

 

 

 

Nyugodjon békében!

 

 

(FTC.hu)

:(

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A 2009-2010-es szezon magyar bajnoka a Debreceni VSC!

 

A Loki kikapott Kecskeméten, de a Videoton is vereséget szenvedett Győrben, így megmaradt a két csapat közti egypontos különbség. Győzelmével az ETO végzett a biztos Európa-liga indulást jelentő harmadik helyen.

Link to comment
Share on other sites

Augusztusban az angolok ellen játszik a Koeman-csapat

 

A magyar labdarúgó-válogatott Angliával mérkőzik meg augusztus 11-én a Wembley Stadionban – jelentette be az angol Labdarúgó-szövetség (FA) a hivatalos oldalán.

 

540huneng0527.jpg

Dárdai Pál (jobbra) 2006-ban nagy gólt lőtt az angol válogatottnak

Ez lesz a két ország közötti 22. válogatott mérkőzés. A két együttes legutóbb 2006-ban az Old Traffordon csapott össze, Anglia 3–1-re nyert, miután Steven Gerrard, John Terry és Peter Crouch találataira csak Dárdai Pál válaszolt. Eredetileg egyébként ez a 2006-os meccs is az új Wembley-ben lett volna, csak akkorra még nem készült el Anglia teljesen felújított, átépített nemzeti stadionja.

 

A (régi) Wembleyben legutóbb 1996-ban csapott össze a két válogatott, az angliai Európa-bajnokság előtt, akkor Csank János együttesét simán legyőzték a háromoroszlánosok (3–0). A találkozó mindkét csapat felkészülésében kulcsfontosságú lesz a 2012-es Eb selejtezői előtt: Anglia Bulgáriával játszik a Wembleyben szeptember 3-án, míg a mieink Svédország ellen, idegenben kezdik meg a kvalifikációs sorozatot. A magyar válogatott újabb élcsapat ellen készülhet: a nyári vb előtt Németországgal és Hollandiával mérkőzik meg Erwin Koeman együttese.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Magyarország 0-3 Németország (Podolski 4.-tizenegyesből, Gomez 69., Cacau 73.)

 

Sima vereséget szenvedtünk, a már korábban is sokat kritizált támadójátékunk ezúttal is gyakorlatilag egyenlő volt a nullával. Rögtön a meccs elején hátrányba kerültünk egy ostoba tizenegyest követően, és az első félidőben csak Király bravúrjai mentették meg a csapatot a további bekapott góloktól. Reméltem, hogy a fordulás után, a sok cserélgetés közepette talán sikerül egyenlíteni, a második játékrész elején némileg jobban is ment a játék (ez részben annak is volt köszönhető, hogy Koeman visszaállt a megszokott hadrendre, és nem játszatta pl. Juhászt védekező középpályásként), de a kapushiba után született második német gól végleg megpecsételte a sorsunkat. Csak Dzsudzsák és az első félidőben Király voltak azok, akik valamelyest értékelhető teljesítményt tudtak nyújtani, a többiek teljesen indiszponáltan lődörögtek a pályán. Azon túl, hogy két fiatal, Koman Vladimir és Németh Krisztián végre bemutatkozhatott a felnőttcsapatban (rajtuk kívül is voltak még debütálók), nem sok pozitívummal szolgált ez a felkészülési mérkőzés, talán tényleg szüksége lenne a válogatottnak Gerára. A hollandok elleni idegenbeli, jövő szombaton esedékes meccs várhatóan még ennél is nehezebb lesz; csak remélni tudjuk, hogy mint annak idején Matthäusszal sikerült megverni a németeket, most Koemannal legyőzzük a hollandokat (vagy legalábbis valami tűrhető eredményt és játékot tudunk produkálni ellenük).

Link to comment
Share on other sites

Hollandia 6-1 Magyarország (Van Persie 21., Sneijder 56., Robben 64., Van Bommel 71., Elia 74., Robben 79., illetve Dzsudzsák 6.)

 

No komment.

Link to comment
Share on other sites

Tükrözi a meccs eredménye a válogatott képességeivel elérhető eredményt... Sajnos.

De annak örültem, független, hogy ki volt az ellenfél, hogy a gólok felét Bayern játékos lőtte. Ha már úgy is kilátástalan volt a csapatunknak a meccs, akkor legalább ennyi pozitívum volt benne számomra és persze Dzsudzsák gólja, mert mást nem igazán lehet kiemelni a "játékunkból".

Remélem, hogy Robben elutazik és ha csereként is, de tudja vállalni a meccseket!

 

Hajrá Robben és Németország! ;):D

Link to comment
Share on other sites

Kabát Péter a DVSC első nyári igazolása

 

A dvsc.hu tájékoztatása szerint a debreceni labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a legutóbbi szezonban az Újpestet erősítő Kabát Péter.

 

540kabat.gif

Kabát ma írta alá a szerződését

Kabát Péter Újpestről Debrecenbe igazolt. A bajnokcsapat mindenben megegyezett a támadóval, akivel kétéves szerződést kötött.

 

A tizenhatszoros válogatott, egyszeres magyar gólkirály csatár a DVSC-TEVA első erősítése az új szezonra. "Nagyon örülök, hogy sikerült a bajnokcsapathoz igazolnom. Az a célom, hogy minél eredményesebben futballozhassak. Amikor lehetőséget kapok a bajnokságban és esetleg a Bajnokok Ligájában, akkor minden erőmmel azon leszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. Tisztában vagyok vele, hogy a Loki-szurkolók részéről lesznek negatív hangok, hiszen Újpestről érkeztem, de felkészültem rá. Remélem, jó játékkal és sok góllal tudom segíteni a csapatot, és akkor a debreceni nézők is jobban elfogadnak" - mondta Kabát Péter a szerződés aláírása után.

 

A támadó a Kispestben kezdte a pályafutását, az élvonalban 1995-ben mutatkozott be. 1999-ben a Vasashoz igazolt, ahol 29 mérkőzésen lépett pályára, 13 gólt szerzett, míg a következő évadban 32 mérkőzésen 24-szer talált be, és elnyerte a gólkirályi címet.

 

A támadó 2001-ben a török Göztepe Izmirhez szerződött. Onnan a Levszki Szófiához ment, ahol bolgár bajnok és bolgár kupagyőztes lett. Fél év után visszatért Törökországba a Denizlisporhoz, majd egy idény után Ausztriába tette át a székhelyét. Az FC Kärnten, az SV Pasching, illetve annak jogutódja, az Austria Kärnten játékosa is volt.

 

Kabát 2008. június 5-én tért haza, és Újpestre igazolt, ahol már az első szezonjában remekül teljesített. Az MLSZ őt választotta a legjobban játszó élvonalbeli futballistának, az Újpest pedig a DVSC-TEVA mögött a második helyen végzett a bajnokságban. Kabát 16 góljával holtversenyben második lett a góllövőlistán, míg a legutóbbi szezonban 14 találatot jegyzett.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...