Jump to content
PirateClub.hu

Magyar Labdarúgás


Pityuu
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Huu ez tényleg K.O..... Hát nem véletlenül mondták , hogy a Honváédnak mostanában mégegy ilyen ősze nem lesz ....

Ekkora visszaesésre nem is nagyon emlékszek ... Mármint így az élről ....

Tán az MTK dobott el ekkora előny még Bognár György irányítása alatt ,de dobogó megmaradt ....

Szal komoly gondook vannak a Honvédnál , nagyon komolyak ..... :blink::huh:

Link to comment
Share on other sites

Magyarország-Horvátország 1-1

Érthető üzenet a selejtezők előtt

 

20080531-hun_index.jpg

 

 

 

 

Ismét magyar-horvát meccset rendeztek. Akik kitalálták, hogy a két ország válogatottja újra megmérkőzzön egymással, úgy voltak vele, mindent elkövetnek majd azért, hogy a találkozó valóban barátságos jellegű legyen.

A horvát szurkolók azonban sokadszorra húzták keresztül a békés számításokat, mivel „jó magas ívből tettek arra”, hogy mit akart a többség. Szokásukhoz híven ismét elkezdtek keménykedni, ezúttal a Váci utcában. Közülük hatot előállítottak a rendőrök, de ameddig megtörtént a rendteremtés, addig azért alaposan állt a bál. Legyen elég annyi, voltak magyar drukkerek (egy szurkolótábor két csoportjáról van szó), akiket bántott, amit a horvátok ismét művelnek…

A kezdés előtti órában már a nyugalomé volt az úr a Szusza-stadion környékén. A rendőrség munkatársai ott voltak kiemelt létszámban minden bokor, fa, buszmegálló, kereszteződés, stoptábla, közlekedési lámpa vagy kuka mellett, így nem lett volna értelme a balhénak. A találkozóra végül hétszáz horvát érkezett, míg a magyar válogatottnak nyolcezren szurkoltak.

Bent a stadionban tényleg idillikus volt a hangulat. Családok jöttek szurkolni a válogatottnak, lelkesen mérték a sört, jó volt az idő, a pálya talaja, megfelelő volt a hangulat, így minden adott volt egy jó kis meccshez.

A horvátok a lehető legerősebb összeállításukban kezdték el a meccset, míg nálunk Erwin Koeman döntésének értelmében a görögverő csapatunkból hárman kimaradtak (Szélesi, Vanczák, Lőw - mindannyian a védelemből), helyükre Bodnár, Vaskó és Bodor érkeztek.

A kezdés után derekasan egymásnak estek a felek, a találkozó nagy részében egy futballanalfabéta nem tudta volna eldönteni, melyik csapat megy az Eb-re és melyiknek nem sikerült kiharcolnia a részvételt.

Erwin Koeman ugyanabban a felállásban küldte a pályára a fiat, mint a görögök ellen, Gera Zoltánék ugyanúgy a sok-, gyors- és rövidpasszos játékukat erőltették. Sajnos egy elkerülhető gólt megint összehozott a védelmünk, de szerencsére még a szünet előtt, egy nem mindennapi góllal sikerült az egyenlítés.

A második játékrészben még dinamikusabb lett a játék, a magyar válogatott továbbra is legalább egyenrangú ellenfele volt annak a csapatnak, akiknek köszönhetjük azt, hogy angolok nélküli Eb-t rendeznek.

A hajrában is adódtak gólszerzési lehetőségek a csapatok előtt, ám az eredmény már nem változott.

Nem állítjuk, hogy a magyar válogatott megnyeri majd a 2010-es világbajnokságot, ám a közelgő vb-selejtezőkre készülő csapatunk a görögök legyőzésével és a horvátok elleni döntetlennel üzent leendő ellenfeleinek: hazai pályán senkitől sem kell tartanunk. Sőt, ha hozzánk látogatnak, jó alaposan felköthetik a gatyájukat…

 

Erwin Koeman (Magyarország): - Szerettem volna, ha elkerüljük a hasonló hibákat, mint amilyeneket a görögök ellen vétettünk. A helyén kell kezelni ezt a barátságos mérkőzést. Kemény ellenféllel mérkőztünk meg, a hibákat ki kell javítanunk, a pozitívumokat pedig ki kell emelnünk.

Slaven Bilic (Horvátország): - Nagyon jó mérkőzést játszottunk a magyarokkal. Mindkét csapat nagyon agresszíven játszott, ezért azt gondolom, hogy ez a találkozó jól segítette az Európa-bajnokságra való felkészülésünket.

 

 

 

A Csend visszhangja

 

 

Vizsgálat indul a debreceni szurkolók demonstrációja miatt.

 

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban megrendezett szombati DVSC-TEVA - Újpest FC futballmérkőzés első 15 percében megtartott „Csend” demonstráció miatt a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője.

Az ORFK honlapján közzétett közleményben az olvasható, hogy a tiltakozó szurkolók szerint a szerdai Budapest Honvéd - DVSC-TEVA labdarúgó-mérkőzésről hazautazó szurkolók egyike a vonaton „rendőri túlkapás” áldozata lett. A közlemény kitér arra is, hogy a vizsgálat lezárása után dönt a rendőrkapitány a további szükséges intézkedések megtételéről.

A debreceni B-közép szurkolói negyedórás "sztrájkot" tartottak a mérkőzés elején. A csendben maradó szurkolók az első negyedórában nem nézték a meccset, hanem hátat fordítottak a pályának, kezüket a tarkójukon összefonva. Egy óriási molinóra pedig azt festették fel, hogy "15 perc csend a rendőri brutalitás ellen".

A rendőrség a meccs előtt egy másik ügyben is eljárást indított, péntek éjjel és szombat délelőtt ugyanis a debreceni stadion keleti szektorának székeit, valamint az illemhelyiség külső oldalait összefirkálták festékszóróval.

A rendőrség ugyancsak interneten közzétett közleménye szerint obszcén feliratot írtak a keleti szektor székeire. A széksorok között fehér festékszóró flakonokra illeszkedő kupakokat találtak, ezekről ujjnyomokat rögzítettek. A szektor alatti füves területen pedig a két flakont is megtalálták.

A szektor alatt lévő illemhely falaira fekete festékkel "a rendőrséget negatívan illető feliratokat írtak, melyeket A.C.A.B. aláírással láttak el" fújtak - közölte a rendőrség.

A szervezőbizottság a mérkőzés kezdetére a székekre írt feliratot eltávolította, az illemhely falán éktelenkedő felirat azonban csak átfestéssel távolítható el. A rongálók 35 ezer forint kárt okoztak.

 

Debrecen-Újpest 3-1

Bogdanovic ellenállhatatlan volt

 

A liláknak szemernyi esélyük sem volt a győzelemre, így lecsúsztak a dobogóról.

 

A hétközi kupasiker meghozta a szurkolók kedvét a meccshez, közel nyolcezren foglaltak helyet a debreceni stadionban. A Honvéd elleni hétgólos siker hatalmas önbizalmat adott a bajnoki címről lemaradó DVSC játékosainak, akik az első perctől kezdve kezükben tartották az összecsapást. Az első gólig csak hét percet kellett várni - Bogdanovic góllal segített a dobogóért a lilákkal harcoló győrieknek, akik ősszel munkát adtak neki. A Loki-támadások futószalagon érkeztek, a vendégek csak kapkodták a fejüket. A szünet előtt végképp eldőlt, hogy az Újpest lemarad a bronzról (azaz legfeljebb az Intertotó-kupában indulhat el): Kerekes szép egyéni akció végén talált a hálóba.

A folytatásban már visszahúzódott a kétgólos előnyben lévő háromszoros bajnok, de így sem tudott kibontakozni a vendégcsapat. A hajrában aztán történt még egy gólváltás, először Regedei lőtt szépségdíjas gólt, majd Bogdanovic tette fel mai teljesítményére a koronát.

A bronzcsata tehát a Győr javára dőlt el, az Újpest - amely vélhetően jelentős nyári változások előtt áll - pocsékul hajrázott, ennek köszönheti, hogy végül még a dobogóról is leszorult.

 

Herczeg András (DVSC): - A játékosok megérdemlik az elismerést. A bajnokság elvesztését ugyan sajnálom, de a kupagyőzelem és az NB III-as csapat sikere nagy örömmel tölt el. Szerdán még van hátra egy meccsünk, azt követően értékelünk, és utána előkészítjük a következő szezont.

 

Szentes Lázár (Újpest): - Ez a meccs a korábbiak vetülete volt. Egy edző nem kerülhet ilyen helyzetbe: nincs elegendő mozgástere, vagyis nincsenek megfelelő játékosok az eredményes játékhoz. A jövőben működőképes csapatot kell összehoznunk.

 

Diósgyőr-Győr 1-3

Bronzérmes lett az ETO

 

 

Vitelki Zoltántól vastapssal is búcsúztak a diósgyőri drukkerek.

 

20080531-dvtk_index.jpg

 

Mindkét szurkolótábor számára fontos volt a meccs. A hazai ultrák legnagyobb kedvencük, Vitelki Zoltán visszavonulása miatt készültek a mérkőzésre, de nem mellékesen a házi gólkirály, Simon Attila is most búcsúzott, mert Újpesten folytatja a pályafutását. A vendégdrukkerek arra készültek, a lefújás után hatalmas buliba kezdenek, mert kedvenceik teljesítik álmukat, 22 év után újra dobogósak (bronzérmesek) lesznek, így jutva ki a nemzetközi porondra.

A kezdés előtt a szokásos futballhangulat uralkodott a diósgyőri utcákon. Az apraja és a nagyja piros-fehér szerelést öltött és célba vette a stadiont, amely előtt egy hatalmas sörsátor várta az érdeklődőket.

A győriek több mint százan kísérték el a kedvenceiket Diósgyőrbe, végig hangosan szurkoltak, így járulva hozzá az amúgy is mindig emelkedett hangulatú miskolci futballesemény még élvezhetőbbé tételéhez.

Diósgyőri oldalon egyébként mindenki egy olyan emlékpólóban „parolázott”, amellyel a klub vezetői Vitelki Zoltán pályafutásának kívántak emléket állítani.

Magát a meccset a hazaiak kezdték aktívabban, gólhelyzetek is adódtak Simonék előtt, de vagy nem tudtak túljárni Sztevanovics eszén, vagy ha igen, akkor Stark mentett a gólvonalról.

Közel félóra játék után vették át a játék irányítását véglegesen a győriek, ráadásul Böőr remek egyéni akciójának köszönhetően előnnyel is vonulhattak a pihenőre.

A szünetben a legnagyobb üdvrivalgást azt váltotta ki a diósgyőri és a győri drukkerek köreiben, hogy a hangosbemondó közölte, a Loki vezet kettővel a szünetben az Újpest ellen.

A mérkőzés második félidejének a kezdőrúgását Vitelki gyermekei végezték el, a hazai ultrák transzparensekkel fejezték ki örökké tartó hálájukat „Vityának”.

A szünet után tovább pörgették a játékot a győriek, a győzelmükhöz semmi kétség nem férhetett. A vége előtt nyolc perccel azért ünnepeltek - pontosabban, búcsúzkodtak - a hazai fanatikusok is, méghozzá Vitelkit, akit lecserélt Vágó Attila vezetőedző. A Diósgyőr ikonja fülsüketítő vastapsot kapott, nagyobb volt ekkor az üdvrivalgás, mint a későbbi szépítő gólnál.

A Győr nemcsak ezt a meccset nyerte meg teljesen megérdemelten, hanem a bronzérmet is, hiszen beért az a szisztematikus munka, amely Tarsoly Csaba színrelépése óta jellemzi a győrieket, csapatuk megérett a nemzetközi porondra.

(s.z.)

 

Vágó Attila (Diósgyőr): - Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy végig kellett volna. A győriek rutinos játékosai kihasználták a hibáinkat, onnantól kezdve pedig már görcsössé váltunk.

 

Egervári Sándor (Győr): - Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani: a vezetőknek, a játékosoknak és a szurkolóknak, akik segítettek nekünk álmaink megvalósításában, azaz a bronzérem megszerzésében. Ez különösen nagy öröm, hiszen ezzel a helyezéssel kvalifikáltuk magunkat a nemzetközi kupába.

 

Szépen búcsúztunk a bajnokságtól

 

Megnyerte utolsó bajnoki mérkőzését a Loki: hazai pályán 3-1-re vertük az Újpestet, amely így lecsúszott a dobogóról.

 

 

Utolsó fordulójához érkezett a 2007/2008-as bajnokság. Már hétfőn (amikor az MTK legyőzte a REAC-ot) eldőlt, hogy a DVSC-TEVA a második helyen végez idén, tehát elvileg a mai meccsnek számunkra nem volt tétje. Nem úgy az Újpestnek. A lila-fehérek az UEFA-kupa indulást jelentő harmadik helyért küzdöttek, ehhez azonban nyerniük kellet, és ezt szerették volna a mieink megakadályozni. Igaz, ha a szintén bronzért küzdő Győr kikap Diósgyőrben, akkor Kovácsénak mindegy, Debrecenben mit játszanak, ám a játékosaink fogadkoztak, győzelemmel búcsúznak a szurkolóktól. Az ultrák egyébként 15 perces csenddel demonstráltak, mivel szerdán, a kupadöntőről hazafelé jövet, a vonaton megverték egyik társukat a rendőrök. A brutalitás ellen tiltakoztak, a meccs közben egy időre tarkóra tett kézzel hátát is fordítottak a pályának.

 

 

 

Meccs előtt nem sokkal derült ki, hogy az MLSZ Arany Tamást nevezte a mérkőzés játékvezetőjének. Megszokhattuk, hogy a bírók személye legalább egy héttel korábban ismerté válik, de ezen és a debreceni találkozóval egy időben zajló DVTK-Győr bajnokin nagy tétért, a bronzért játszottak a csapatok, így a két gárda csak a helyszínen ismerhette meg a sípmesterek nevét.

 

 

 

Az óriási hőséggel alaposan meg kellett küzdeni a játékosoknak. A mieink azonban ezzel mit sem törődve lerohanták az Újpestet, és a 7. percben Bogdanovics révén megszerezték a vezetést. Nagy lelkesedéssel játszottunk, a vendégek védelme teljesen összezavarodott, kétségbeesetten próbálták kirugdosni a labdát kapujuk előtt. Balajczának sok dolga akadt, és úgy tűnt, itt akár nagyarányú Loki-győzelem is születhet, de azért a nagy meleg egy idő után éreztette hatását. Visszavettünk egy kicsit, ezt a vendégek próbálták kihasználni, de amikor éppen azon munkálkodtak, hogy egy helyzetet kialakítsanak a kapunk előtt, labdát szereztünk, majd kontrából növeltük az előnyt: Bogdanovics-Kerekes összjáték után utóbbi öt méterről gyönyörű gólt lőtt. Igor korábban nyilatkozta, hogy leginkább Kerekes Zsomborral szeret a csatársorban játszani, mert nagyon jól megértik egymást a pályán. Ez most bebizonyosodott, hiszen az első találatot is ők ketten hozták össze.

 

 

 

Eldőlni látszott a meccs, amikor az 56. percben megfogyatkozott az Újpest: Habi utolsó emberként buktatta Bogdanovicsot, Arany azonnal felmutatta a piros lapot. Még nagyobb önbizalommal (bár ezzel előtte sem volt gond) küzdöttünk, állandó veszélyt jelentettünk. Nagy helyzeteket hagytunk ki, azonban meg kell említeni, hogy a lilák sem adták fel. Becsületükre legyen mondva, tíz emberrel is harcoltak, de ez csak arra volt elég, hogy szépítsenek, és egy percre visszakapják a halvány reményt. Merthogy Bogdanovics gyorsan válaszolt.

 

 

 

A DVSC-TEVA 3-1-ra győzött, és így szépen búcsúzott a bajnokságtól. Csapatunk játékosai és szakvezetői pedig megkapták az ezüstérmeket. Az is eldőlt, hogy a harmadik helyen a Győr végzett, miután 3-1-re győzött a DVTK otthonában.

 

 

Módosította Nietzsche
Link to comment
Share on other sites

sokszoros öröm :)

 

 

Pontokra bontva:

A válogattat tekintve bizakodó vagyok, szép-reményű fiatal társaság, bár kissé hiányolom a csapatból a klasszikus befejező csatárt.

 

A Loki szenzációsan zsebelte/zsebeli be a kupát, valamint remek játékkal búcsúzik a bajnokságtól is.....

Az újpesttől szépen elvette a lehetőséget a bronzra, s külön öröm az is, hogy 3 volt Loki játékos góljaival nyert a Győr, így kiérdemelve a bronzot :D (Brnovics, Böőr, Bajzát)

Link to comment
Share on other sites

Urbányi István búcsúösszejövetelt szervezett volt újpesti játékosaival a csapat Debrecen elleni mérkőzése előtt. Mint ismeretes, a lila-fehérek vereséget szenvedtek, így lecsúsztak a dobogóról. A klub ügyvezetője, Joe Böröcz elmondta, lesznek következményei a példátlan esetnek. Az ügyvezető megerősítette, hogy hét futballista távozik a csapattól. Urbányi szerint nem történt semmi rossz amiatt, hogy találkozott volt játékosaival.

 

Az Újpest számára nem sikerült túl jól a búcsú a 2007-08-as idénytől. A lila-fehérek szombaton vereséget szenvedtek a Debrecen elleni mérkőzésen, és így lecsúsztak a dobogóról, mivel a Győr megnyerte utolsó bajnokiját.

 

Szentes Lázár, a csapat mestere a találkozó után kikelt magából, és élesen bírálta az együttest. A klub ügyvezetője, Joe Böröcz a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy miért fakadt ki így a vezetőedző.

 

„A múlt héten megdöbbentő esemény történt. Kedden Urbányi István, a csapat volt edzője vacsorázni hívta a keret tizenhárom játékosát, s ezt etikátlannak érezzük. Az rendben van, hogy a szakember el akart köszönni volt futballistáitól, de az időpont kiválasztása szerencsétlen volt, hiszen a bajnokság egyik legfontosabb mérkőzése előtt invitálta labdarúgóinkat” – mondta Böröcz.

 

A vezető hozzátette, a találkozóról senki sem tudott a klubnál, Szentes Lázár is csak pénteken értesült az eseményről.

 

„Nem tartom helyesnek, ha egy volt edző nem tud elszakadni egykori csapatától. Lesz következménye ennek a találkozónak, az első nyári edzés előtt biztosan téma lesz még az öltözőben az eset” – helyezett kilátásba szankciókat az ügyvezető.

 

Urbányi István a Nemzeti Sportnak elmondta, a játékosok miatt tartották meg kedden a „búcsúpartit”, mivel többen azonnal elutaztak a záróforduló után.

 

„Nem küldtem névre szóló meghívókat, a játékosok szerveztek mindent, szerintem nincs ebben semmi rossz. Hogy mit gondolok a kilátásba helyezett következményekről? Ez egy szomorú szezon szomorú lezárása” – mondta a korábbi edző.

 

Joe Böröcz egyébként megerősítette, hogy hét játékos elhagyja a csapatot. A távozók névsora Denis Dourandi, Sadjo Haman, Györök Tamás, Juhár Tamás, Regedei Csaba, Sasa Radulovic és Szalma Pál nevét tartalmazza. Az érkezőkről nem beszélt a vezető.

Link to comment
Share on other sites

Hátrányból fordítva a második meccset is behúzta, és kupagyőztes a Loki!

 

Olyan volt a Debrecen–Honvéd találkozó, mint a karácsony, amelyiken a gyermek előre tudja ajándékát. Az első mérkőzés 7–0-s hajdúsági sikere után a mérkőzés csupán körítésnek tűnt a kupa átadása előtt. Ráadásul – szezon vége lévén – már a mérkőzés előtt is az ünneplésre helyeződött a hangsúly, és a mérkőzés is a debreceni közönség szája íze szerint alakult. A Debrecen 9–1-es összesítéssel hódította el a 2007–08-s Magyar Kupát.

 

Már a kupadöntő visszavágója előtt is az ünneplésé volt a főszerep a debreceni Oláh Gábor utcai sporttelepen. A szervezők köszöntötték a hazaiak NB III-as csapatát, a DVSC-DEAC-ot, amelyik megnyerte bajnokságát, így jövőre a másodosztályban indulhat.

 

Ott volt a mérkőzésen Dzsudzsák Balázs is, aki az idény felénél igazolt Hollandiába – a Loki szurkolói hatalmas tapssal köszöntötték egykori kedvencüket. Kerekes Zsombornak is kijárt a tenyércsapkodás: a csatár lett az év debreceni labdarúgója, amiért hatalmas kupát vehetett át a csapat vezetőitől.

 

Az első mérkőzés 7–0-s eredménye az izgalomnak nem tett túl jót, ám a színvonalra pozitívan hatott. Jó iramú, lendületes focit láthatott a közönség. A Debrecen többet birtokolta a labdát, helyzeteket is dolgozott ki, ám a fővárosiak nem játszottak alárendelt szerepet. A Borgulya István irányította piros-feketék elsősorban a kontrajátékra építettek, ami a gyors támadók csapatba állításával jó taktikának bizonyult.

 

Igaz, a vezetést egy pontrúgás után szerezte meg a vendégcsapat: Filó közeli találata amolyan „becsületgól” ízű volt a múlt szerdai hetes után.

 

A második félidő elején a Debrecennek volt lehetősége egyenlíteni, ám Herczeg András játékosai a legnagyobb helyzeteket is kihagyták. Kerekes rosszul vette át a labdát, Bogdanovics a kapussal szemben állva hibázott.

 

Aztán a 74. percben megtört a jég: Czvitkovics már nem hibázott. És ahogy az ilyenkor szokott lenni, nem sokat késett a második találat sem. Leandro lövése után már vezetett a hazai csapat, és nyert is 2–1-re.

 

A Debrecen nyolcgólos különbséggel, a két meccsen 9–1-re nyerve szerezte meg a Magyar Kupát, és emlékezetes kupagyőzelemmel vágott vissza a 2007-es vereségért..

 

A Loki a Ligakupa és a bajnokság elvesztése után szerezte meg az első számú magyar kupatrófeát. A hajdúsági együttes 2001 (Videoton, 5–2) és 1999 (Tatabánya, 2–1) után harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nagyszerűen kezdte a magyar U19-es labdarúgó-válogatott a csehországi Európa-bajnokságot,

a mieink Németh Krisztián korai góljával 1–0-ra legyőzték Bulgáriát.

Hozták a "kötelezőt". Minden további esetleges jó eredmény és játék már csak ajándék nekünk, nézőknek. :happy:

Csak tudnám melyik meccset nézzem csütörtökön... Őket, vagy az ETOt?! :huh:

Vagy nem is egy időpontban lesznek?

Link to comment
Share on other sites

U19-es válogatottunk legyőzte az Eb-címvédőt

 

A bolgárok elleni győzelem után csütörtök este a címvédő, ám a tornát vereséggel kezdő Spanyolország ellen lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott az U19-es Európa-bajnokságon. Sisa Tibor tanítványai taktikus, okos játékkal, illetve egy szerencsés góllal ezúttal is 1-0-ra diadalmaskodtak, s kivívták az U20-as világbajnoki szereplés jogát.

 

Eredmény, U19-es Eb, nyolcas döntő, A csoport, 2. forduló:

Spanyolország - Magyarország 0-1 (0-0)

Pribram, 1500 néző

v.: Aleksandar Stavrev (macedón)

Spanyolország: De Gea - Azpilicueta, Castellano, Álvaro, María Antón (Luque, 72.) - Camacho, Parejo, N'Sue- Mérida (Aquíno, 65.), Níguez - Bolado (Alba, 46.)

Magyarország: Gulácsi - Nagy O., Korcsmár, Debreceni, Présinger - Iszlai, Busai, Gosztonyi (Simon, 88.), Koman, Nikházi (Szabó L., 57.) - Németh K. (Bajner, 89.)

sárga lap: Castellano (28.), Parejo (51.), illetve Németh K. (47.), Korcsmár (74.)

gól: Nagy O. (70.)

 

A bolgárok elleni győzelmet követően alaposan felértékelődött a magyar U19-es labdarúgó-válogatott a csehországi Európa-bajnokságon. Az UEFA hivatalos honlapja a gólszerző Németh Krisztiánnal készített interjút, aki elmondta, a siker komoly önbizalmat adott a csapatnak, s biztos benne, lehet ennél még sokkal jobban is játszani.

 

Kellett is a biztatás, hiszen a magyarok még a címvédő Spanyolország, illetve az ibériaiakat legyőző Németország ellen is készülhettek. "Az első győzelem után akár az is lehetséges, hogy az elődöntőt elérjük" - álmodott hangosan a Liverpoolban edződő csatár, aki természetesen ezúttal is helyet kapott a kezdőcsapatban.

 

A lelátón rengeteg magyar szurkoló foglalt helyet, a kezdőben annyit változtatott Sisa Tibor szövetségi edző, hogy Gál, illetve Szabó kimaradt, helyükre Iszlai és Nikházi került.

 

Lendületesen kezdte csapatunk a találkozót, a 6. percben Koman eresztette meg az első lövést, amely jócskán elkerülte a kaput, majd Présinger szabadrúgását fogta De Gea kapus. A 13. percben Azpilicueta jobb oldali beadását húzta le magabiztosan Gulácsi.

 

A 18. percben csomót kötöttek lábunkra a spanyolok. Előbb Emilio N'Sue előtt adódott nagy lehetőség, ám a kapu előtt jobbról, éles szögből keresztbe lőtt, a balról visszajövő labdát pedig Parejo lőtte az égbe. A 20. percben Koman újabb kísérletére már kellett kapaszkodnia De Geának, aki hárított a bal saroknál.

 

Átvette az íránxítást a spanyol válogatott, Németh Krisztián se hosszú indításokkal, se gyors kontrákkal nem lehetett megjátszani - főleg azért, mert a labda elvétve volt nálunk.

 

A 27. percben azért csak eljutott a csapat a kapuig, ám Németh Krisztiánnak nem jött ütemre a labda, így lövés helyett passzolt, Gosztonyi lövését viszont a jobb saroknál hárította a spanyol kapus.

 

A 31. percben Nagy Olivér bedobását Gosztonyi csúsztatta meg, Németh Krisztián azonban miliméterekkel lemaradt a labdáról - nagy helyzet volt! Válaszul a spanyolok is bebizonyították, képesek kihagyni a ziccert, Emilio N'Sue egyedül kilépve a bal felső sarok fölé bombázott.

 

A 41. percben Busai középre tartó lövését védte De Gea. Az első játékrészben nem született gól.

 

A szünetben a spanyolok cseréltek, Bolado helyére Alba érkezett, ő szerezte a németek ellen a spanyolok egyetlen gólját. A mérkőzés elejéhez hasonlóan ismét a magyar válogatott játszott agilisabban, az 55. percben Gosztonyi forgatta be védőjét, az ötös jobb sarkáról lőtt, a labda a kapusról kipattant, az érkező Németh elől viszont felszabadítottak a spanyolok.

 

Első magyar csereként Nikházit Szabó László váltotta az 57. percben. A 68. percben Németh Krisztián 25 méterről csavart a bal sarok felé, de Castellano beleért, így a labda szögletre pattant. A sarokrúgást követően De Gea határozottan mozdult ki kapujából, de Korcsmár mellkasára ejtette a labdát, a védő ugyan megpróbált a kapuba pöckölni, de a spanyolok útját állták a kísérletnek.

 

A 70. percben Magyarország megszerezte a vezetést. Szabó balról lőtt középre, De Gea kivetődött, ám nem tanult az előző esetből, ismét kipoittyantotta a labdát, Nagy Olivér ott ólálkodott, s ezúttal a hálóba passzolt (0-1).

 

A 75. percben Parejo szabadrúgását Gulácsi könnyedén fogta. Nyolc perccel később a liverpooli kapus bemutatta, miért véd komoly ligában: Dani Aquino lépett ki a tétova védők közül, s kézilabdás módra a kapus feje fölé akart lőni, Gulácsi azonban óriási reflexszel menteni tudott, a lecsorgó labdát pedig Alba a bal kapufa mellé bikázta.

 

A 85. percben Níguez legalább hat magyart cselezett ki, a 16-os jobb oldaláról élesen középre adott, N'Sue a hosszú saroknál 3 méterről az üres kapuba akart továbbítani, Gulácsi azonban visszavetődve elcsípte a lassan guruló labdát.

 

A 87. percben N'Sue léphetett ki abszolút ziccerben, 16 méteres lövését Gulácsi bravúrral, lábbal védte. Az utolsó percekre még Simon és Bajner is pályára léphetett, az eredmény már nem változott. Magyarország 1-0-ra nyert, ezzel továbbra is százszázalékos az U19-es Európa-bajnokságon - ráadásul kivívta az U20-as világbajnokságon való részvétel jogát.

 

További eredmények, B csoport:

Csehország - Görögország 0-0

 

A magyarok további programja: vasárnap:

Magyarország - Németország (Pribram, Marila Stadion 20.00)

 

szép volt fiúk :)

Link to comment
Share on other sites

gratuláljunk nekik mer ez nagydolog. Nekem ők szimpatikusabbak mint a felnőtt válogatott bennük még megvan a tűz és azért játszanak mer szeretnek focizni és nem a pénzért, de a az igazság az hogy ők tudnak is focizni:P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lehet, hogy a végén a Vasassal és a Kaposvárral kell harcolnia a Lokinak a bajnoki címért? :D

 

Vasas-Újpest 75. perc 4-1

 

Lehet kemény bajnokság lesz ez az idén :) Bár ahhoz, h. sikerüljön min. egy remekül teljesítő csatár még kellene....

 

Kérdés, h. tudjuk-e pótolni a Kouemaha távozásával keletkező űrt...

 

Horvát támadót igazolt a Loki

 

2008.07.29. 10:40

 

eterovic.jpg

 

Klubunk megegyezett Mate Eteroviccsal, aki négy évre kötelezte el magát a DVSC-hez.

 

Oláh Lóránt után újabb támadóval erősített meg keretét a Loki: Mate Eterovic Debrecenben folytatja pályafutását.

 

A horvát csatár 1984-ben született, 183 centiméter magas. Az előző két idényt a szlovén Lendva csapatában töltötte - többek között Sebők József és Kocsárdi Gergely volt a csapattársa -, 8 találatot szerzett, amellyel házi gólkirály lett. Az ezt megelőző évben szintén 8-szor volt eredményes.

 

Eterovic a Hajduk Split csapatába kezdte pályafutását, majd a Dinamo Zagreb gárdájába igazolt. Később az NK Solin és a szlovén NK Maribor együttesét erősítette, innen igazolt a Lendvához.

 

Klubunk négyéves szerződést kötött a horvát játékossal, aki egyébként egykori kapusunk, Sandro Tomic közbenjárására került Debrecenbe.

 

forrás: dvsc.hu

Link to comment
Share on other sites

Szentest kirabolták

 

 

Budapest, augusztus 2., 6.41 Felbecsülhetetlen értékű iratok is eltűntek az Újpest vezetőedzőjének kocsijából.

 

 

Kedden, a Honvéd-Vasas bajnoki meccset a helyszínen tekintette meg Szentes Lázár, az Újpest vezetőedzője is, akinek a meccs után kellemetlen élményben volt része.

- Az autómmal az egyik pálya melletti kis utcában parkoltam le - mondta a szakember. - Amikor a lefújás után odaértem az autómhoz, észrevettem, hogy feltörték azt. Eltűntek a személyes irataim, bizonyítványaim, okmányaim, valamint számos olyan feljegyzés, dokumentum, amelyek elengedhetetlenek a munkám elvégzéséhez. Kérném a becsületes megtalálót, hogy jelentkezzen Újpesten, mert a feljegyzéseim nélkül nehezebben tudom elvégezni a munkámat.

(s.z.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

MAGYARORSZÁG - ALBÁNIA 2-0

 

A magyar válogatott nyögvenyelős első félidő után a második játékrészben feljavult és két góllal verte meg az albánokat. A csapat ezzel három forduló után négy pontot gyűjtött a világbajnoki selejtezőkben.

 

Az első félidőben nem láthatott túl sok eseményt a mintegy tizenötezer néző, Erwin Koeman tizenegye meddő mezőnyfölényben játszott, de a kapura az albánok voltak veszélyesebbek. A második negyvenöt percre egy szemmel láthatóan motiváltabb magyar válogatott futott ki a pályára és Torghelle Sándor góljával meg is szerezte a vezetést. A magyar csapat a góltól kezdve végig irányítása alatt tartotta a mérkőzést, a győzelmet egy fejesgóllal Juhász Roland biztosította be a 82. percben.

 

A magyar csapat összetétele: Fülöp - Szélesi, Vanczák, Juhász, Bodnár - Dárdai, Hajnal (61. Buzsáky), Halmosi, Dzsudzsák, Huszti (87. Vadócz) - Torghelle (91. Rudolf)

Gólok: Torghelle a 49., Juhász a 82. percben

Sárga lap: Juhász, Bodnár

 

Így tovább !

Link to comment
Share on other sites

Nem úgy lesz a további meccs-sorrend, ahogy gondolod.

Ugyanis ezt egy előzetes egyeztetés, egyezkedés keretében döntötték el "nagyjaink",

ill. az ellenfelek erre illetékes emberei, még valamikor tavasszal.

A hátralévő találkozók csoportunkban:

 

2008.10.15. Málta-Magyarország

2008.10.15. Portugália-Albánia

2009.02.11. Málta-Albánia

2009.03.28. Málta-Dánia

2009.03.28. Albánia-Magyarország

2009.03.28. Portugália-Svédország

2009.04.01. Magyarország-Málta

2009.04.01. Dánia-Albánia

2009.06.06. Albánia-Portugália

2009.06.06. Svédország-Dánia

2009.06.10. Svédország-Málta

2009.09.05. Dánia-Portugália

2009.09.05. Magyarország-Svédország

2009.09.09. Magyarország-Portugália

2009.09.09. Málta-Svédország

2009.09.09. Albánia-Dánia

2009.10.10. Portugália-Magyarország

2009.10.10. Dánia-Svédország

2009.10.14. Dánia-Magyarország

2009.10.14. Portugália-Málta

2009.10.14. Svédország-Albánia

Link to comment
Share on other sites

Ha Máltát 2x elverjük és Albániát is akkor az +9 pont, egy X Dániával idegenben és otthon egy X Svédországgal +2 pont. Most van 4...... 15 pont lehetséges. Annyival viszont nem igen jon ossze a 2. hely.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...