Jump to content
PirateClub.hu

Harcművészetek --> Shotokan Karate


matee100
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

a kyokushin karate abban különbözik a sotokan karatétól hogy,a sotokan karatésok 1-2méterről rugdossák egymást, a kyokushin karatében meg fél méterről,már majdnem "összebújva" csépelik egymást az emberek. :happy:

én a kyokushin karatét képviselem,igaz még 0. kyu-s vagyok :)

Link to comment
Share on other sites

én shaolin kung fu-ztam 4 évig.

 

A karatéval sajnos nem vagyok kibékülve. Ha rákényszerítenének hogy karatézzak, akkor kempo-t tanulnék. A többi karate ágazat szerintem nem sokra jó. De ez az én véleményem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

 

Én a Krav Maga-t akarom kipróbálni. Eddig nem próbáltam semmilyen küzdősportot. Szerintem ez tetszeni fog nekem. :)

 

 

 

Itt egy kis infó róla:

A Krav Maga szó héber eredetű, jelentése pusztakezes önvédelem. Ezzel a névvel jelölik Izraelben az IDF (Izraeli Defense Forces) által kifejlesztett katonai önvédelmi rendszert, amely mai napig a hadseregbe bevonuló katonák kiképzési tananyaga. A rendszer létrehozásának oka egyszerű: Izrael Állam megalakulása után szükséges volt egy olyan önvédelmi oktatási rendszer létrehozása, amely rövid idő alatt könnyen elsajátítható olyan személyek számára is, akik előtte semmilyen önvédelmi ismerettel nem rendelkeztek. A Krav Maga szisztematikusan felkészíti őket arra, hogy háborús körülmények között képesek legyenek megvédeni az életüket, és stressz helyzetben határozottan, higgadtan tudjanak döntéseket hozni.

 

A kiképzési anyag technikái különböző küzdősportra (ökölvívás, birkózás, cselgáncs) és harcművészetre (karate, jiujitsu) épül, ezektől eltérően azonban figyelembe veszi az ember természetes testfelépítéséből adódó lehetőségeket és korlátokat, és úgy van kidolgozva, hogy az elsajátítandó technikák leginkább megfeleljenek az ember természetes mozgásának. Mivel egy átlagember csak nehezen képes hatékony támadásokat végrehajtani egy lehetséges támadón, a Krav Maga megtanítja a gyakorlóit arra, melyek azok a technikák és támadási pontok (torok, szem, stb.) amelyeket támadva eredményesen fel tudja venni a harcot egy nála erőseb ellenféllel, vagy ellenfelekkel szemben.

 

A Krav Maga szisztéma napjainkra túlnőtt a kezdeti kiképzési anyagon. Gyakorlói elsősorban katonák, rendőrök és biztonsági emberek, de a civil lakosság körében is széles körben elterjedt. A hivatásosok számára olyan helyzetgyakorlatokat tanít, amely alkalmazkodik a törvény adta lehetőségekhez, hiszen háborús körülmények között mindegy, hogy egy katona hogyan védi meg magát, a lényeg hogy életben maradjon. Rendfenntartó erőként azonban ez már sem rá, sem a rendőrökre, sem a biztonsági szférában dolgozókra nem alkalmazható, ezért a kiképzési anyagnak olyan szituációs gyakorlatok is részei, amelyek felkészítik a hivatásosokat is arra, hogyan reagáljanak megfelelően a legváratlanabb helyzetekben is.

 

A Krav Maga a civil lakosság körében is nagyon populárissá vált, hiszen könnyen elsajátítható, nincs szükség hosszú évekig tartó rendszeres gyakorlásra, és felkészít azokra a helyzetekre, amelyekkel egy hétköznapi ember találkozhat, ha este hazafelé megy, ha le akar parkolni az autójával, ha új munkát keresve egy ismeretlen helyre kell mennie, vagy egyszerűen csak ha az otthonába becsönget egy idegen.

 

A fentiekből adódóan a Magyar Krav Maga Szövetségnek az a feladata, hogy olyan tanfolyamokat szervezzen, amelyek megfelelnek a különböző, hivatásból, nemtől, vagy életkorból adódó különbözőségekből adódó igényeknek. Ezek alapján az alábbi tanfolyamokat szervezi:

 

 

-Kiképzés a fegyveres erők tagjainak

-Speciális kurzus tonfával (csak rendőröknek)

-Testőr kiképzés

-Speciális késharc (csak hivatásosoknak)

-Praktikus önvédelem civileknek

-Női önvédelem

-Önvédelem gyerekeknek

-Mindennapi eszközök használata önvédelemre

-Biztonság otthon és az autóban

-Krav Maga instructor képzés Assistant Instructortól Master Instructorig

 

A kurzusokról magyar és izraeli regisztrált diplomát ad a Magyar Krav Maga Szövetség, amely hazánkban az egyetlen hivatalosan bejegyzett, közvetlen izraeli oktatással rendelkező szervezet.

Link to comment
Share on other sites

Hy!

 

Én nemegész 6 évig a Seido Karate-t erősítettem :)

sajnos abba kellett hagynom , de szándékomban áll újra elkezdeni :)

 

tudni kell róla , hogy technikai szempontból a shhotokan és a kyokushinkai között helyezkedik el.

:)

 

Piros övig és nem tudom hány kyu ig jutottam :)

 

Volt olyan edzés ahol másfélórás kumite volt...huhh. :D végén már nem éreztem semmit :D

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...