Jump to content
PirateClub.hu

GeForce 7600!


homa
 Share

Recommended Posts

Hát... akkor sajnos szerintem túlléptem a határt :huh:

Nem baj, lejebb vettem az órajeleket, már nem szemetel, legalábbis fél óra cod4 sem produkálta a tüneteket... szerencsére nem igazán számottevő itt a plussz tuning, meg sajnos a Sempron 2600+om miatt csak néhány helyen van VGAlimit... De hát, egyszer be kell ruházni egy ujj gépre... szerintem eljött az idő :)

 

Köszönöm a választ, üdv, Poofy

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nekem is hasonló kártyám van, de még nem húztam, minden játék rendesen megy, inkább a 3000Mhz-s Pentium Procim bizonyul kevésnek, de ha lehet egy kérdésem, akkor egy Galaxy 7600GT-nél mi még az egészséges határ és milyen élsimításokat és szűréseket alkalmazzak?Előre is THX!

Link to comment
Share on other sites

álltalában a 10% húzás a legmegfelelőbb.e fölé nem szabad nagyon menni.a gyárilag tuningoltak is 10%-ra vannak meghúzva.ezeknél viszont nem tudom hogy még +10 húzás nem lehet-e gond.egyébként is középkategóriás kártyáknál nem lehet észrevenni a tuningot.az élsimítás és a szűrés is játékfüggő.egy crysis nembiztos hogy szeretné a kártyád akár még 2x-simítással sem.na de egy far cry-t lehet hogy elvisz simán 8x-an is meg kell próbálni abszolút játékfüggő dolog.

Link to comment
Share on other sites

Próbáltam már sok gémet, de van ami összezuhan tőle, a Postal meg ronda lesz, meg akad is, de a Quake IV lazán fut 4* 4es beállítással, szóval elég fura dolog ez, húzni meg még nem húztam, nem látta értelmét...de kösz a választ!

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok !

 

Gyári tuningos kártyáknál általában gyorsabb memóriákat használnak, amit többnyire nem hajtanak ki az elméleti határig, és még kérdés azok túlhúzhatása is. A hűtésük pedig kicsit jobb, mint az átlag típusoké. Egyébként tényleg nem érdemes kockáztatni alsó- és középkategóriás kártyáknál.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Hi Flori Bá !

 

Konkrét tanácsot nem tudok neked adni, de az biztos, hogy furcsa dolgokat tudnak produkálni a játékok. Amennyiben pontos akarnék lenni, akkor azt mondhatnám, hogy egy VGA default beállítása általában mindenre úgyahogy megfelelő, de egyébként szinte minden játékhoz utána kellene állítani a VGA kártya lehetőségeit /OpenGL, Direct3D/ . A Forma1-hez hasonlíthatnám dolgot, kiszámolnak tervezgetnek, azután pedig a gyakorlat majd megmondja, hogy mi is a jó megoldás, bár ez elég munkás feladat.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Hy!

Bocs, ha már valaki, feltette volna a kérdést, v. ha nagyon láma lennék.

Újra lett telepítve az XP-m(32bit), azóta viszont sehogyan sem tom beállítani, hogy a tv-n is látni tudjam a lejátszott filmeket. Klón- és dualview módban is csak az asztal fekete-fehér képét bámulhatom. Ha a monitoron megy a film akkor is.

A kártya Asus NVidia Geforce 7600 GS.A tv semmi extra(filipsz).

Leszedtem a legújabb nvídia drivereket, és az Asus honlapjáról amit lehetett. De egyikkel sem mentem semmire.

Légyszi, ha Valaki tud vmi megoldást írjon, mert azóta szünetel a mozizás.Köszi.

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Ezek szerint az újratelepítés előtt minden rendben működött, gondolom.

A TV-én milyen bemenetet használsz, AV, SCART vagy S-Video ?

A VGA kártyán kis farok kábeled van ?

A Klón beállítást használd, majd hangold be a másodlagos megjelenítő /TV/ tulajdonságait, kapcsold ki a gépet, majd kösd össze a TV-vel, kapcsold be a TV-t és a PC-t.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

nekem évek óta van 7600 osom !! már első nap nem akart futni !! kiírta hogy nem elég a löket a tápról! kaptam egy reg file-t üzletben ami eltünteti a riasztási ablakot! hozzátezsem erre a file-ra egy találat van google-ba egy rohadt ruszki honlap! aztán 1 hónapra rá a kép elment ! semmi !! totál csíkok mint mikor túl van hajtva a kari! visszaviszem elkedzi eladó fiam miért tuningoltad ! amúgy sosem tuningoltam a karit ! a srác berakja neki is csíkos ! elkezd órajelekkel babrálni modnom neki ezt ne m vered rám remélem!! erre elkezdi nem hanem érdekes hogy a karin az órajelek a gyári alatt vannak és hogy normálra nem is huzni őket mert a vga kiakad !! mondom faja !! kaptam másikat ! 3 napja füstölt el a tápcsatija !! de kitérdekel :D 1 napig használtam ugy !!! aztán homeguber és műkszik! igaz picit barna de megy :D és fpsem is megvan! szal egy strapabíró kari ! de nekem ne jön be XD

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem GS helyett a GT kártyát vedd meg a 7600-osból.

Meg ha olyan az alaplapod akkor inkább a PCI-osat vedd meg és ne az AGP-s verziót

igen én is a gt-t ajánlom de inkább a geforce 7600GTX és abból a vizhűtésest nekem olyan van

nagyon jó az ára nem túl nagy, de én nagykerben veszek mindent

www.ramiris.hu

de ott csak cégek vehetnek

 

itt egy kép a videó kártyámról(GeForce7600gtx vizh.)

 

 

 

post-1153886-1213186647_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Én ati Radeon 9600 PRO helyére szeretnék egy Geforce 7600GS-t AGP-st ez jó nem?

 

 

szerintem nyugodtan vegyél én is ugyanígy váltottam (ugyannarol a kártyáról 7600 GS-re és nagyon megérte, nekem az új játékokat is viszi mediumon...crysis kivétel:D

Link to comment
Share on other sites

galaxy 7600 GS GDDR3 256 asa zalmann hűtéssel mindent visz.. gyári tuningos ( nekem ez dübörög ) marha jó

 

itt 1 cikk prohardver ről:

 

 

Galaxy: tuningos kis GeForce-ok

 

Barátkozásunk a Galaxy alsó és középkategóriás videokártyáival sok érdekességre világított rá. Egyfelől rohan az idő, már a Far Cry is régi játéknak mondható. Másfelől rettenetes sebességgel fejlődnek a videokártyák. A legfrissebb Doom 3 motoros játék, a Prey, röhögve szalad az alsó-középkategória hardverein is. A csúcsmodelleknél megfigyelhettük már, hogy szinte minden évben 20%-os gyorsulás van, amit pár évente radikális architektúraváltás és teljesítménylöket élénkít fel. A újítások fokozatosan lejutnak az alsóbb osztályokba is. Ha utánaszámolunk, egy GeForce 6800 Ultra a maga 16 pixelfutószalagjával és 400 MHz-es GPU-órajelével nagyjából azt tudja, amit a 30–40 000 forintos GeForce 7600 GS-ek 12 futószalaggal, 500–600 MHz környékén. A középkategória slágere először a GeForce 4 Ti 4200 volt, majd jött a GeForce 6600 GT és a 7600 GT, most pedig már a GDDR3 memóriás 7600 GS is a GT nyakára lép, előtte pedig feltűnt a 7900 GS, a Radeonokról meg ne is beszéljünk.

 

Jelenleg éppen a 200 wattos VGA-óriások, a DX10-es ugrás és az év végi játékáradat előtt állunk, szóval nehéz megmondani, mire lehet számítani a jövőben, de az biztos, hogy ma a játékok döntő többségéhez nincs szükség a méregdrága csúcskategóriás videokártyákra, de kétségtelen, hogy vannak már (és egyre többen lesznek) olyan játékok, melyek még a nagyokat is megizzasztják. Felmerül a régi nagy dilemma is: vegyek most egy csúcskategóriás VGA-t, hogy majd később is elég legyen, vagy vegyek olyat, ami ma elegendő és holnap újabb VGA-ba ruházzak be? Két évvel ezelőtt nagyjából 100 000 forintba került az a GeForce 6800 GT, amit teljesítménye alapján ma a 30–40 000 forintos, középkategóriás kártyák közé lehet besorakoztatni. Az év elején még 55–60 000 forintba került az a GeForce 6800 GS, mely tudásban szintén a 7600 GS és GT környékén van. Tavaly 8 futószalagos, 500/500 MHz-es GeForce 6600 GT-t lehetett venni 35–40 000 forint környékén, most már 12 futószalagos, 500/700 MHz-es GeForce 7600 GS kapható ennyiért.

 

Sajnos hosszabb időszakra egyértelmű tanáccsal most sem szolgálhatunk, de azokat útba tudjuk igazítani, akik legfeljebb 40–50 000 forintot vagy még kevesebbet szánnak videokártyára. Gyártótól és márkától függetlenül elmondható, hogy ma már az élsimítás és az anizotropikus szűrés az alvégen sem elképzelhetetlen. Megvalósításukhoz viszont gyors memóriára, tehát GDDR3-ra van szükség, szóval a DDR2 memóriás kártyákat – még ha áruk kecsegtető is – érdemes kerülni. A 128 és 256 MB-os GeForce 7300 GT összevetéséből látható, hogy a többletmemória nem jelent pluszt. Az alsóbb kategóriákban még akkor sem érdemes elcsábulni a 256 vagy 512 MB memóriától, ha alig kell érte többet fizetni; fölösleges, még azt a pár ezrest sem éri meg.

 

 

 

Véleményünk szerint a ma játékhoz feltétlenül szükséges minimumot VGA-ban úgy hívják, hogy Galaxy GeForce 7300 GT 128 MB GDDR3. Már alap 500/700 MHz-es órajeleivel is elegendő a legtöbb játékhoz, sőt egy kis élsimítást és anizotropikus szűrést is bekapcsolhatunk. A korábbi és a mostani hét G73-as GPU tuningolási tapasztalatai alapján reális az esély arra, hogy a GPU-ra és a memóriára is rá tudunk dobni majd még egy százast, ami 15–20%-os többletet jelent. A 22 000 forintos árcédula mellé szinte kötelező a különösen ajánlott címke is – bravo Galaxy!

 

Nagyon szerencsétlen helyzetben van a 256 MB GDDR3 memóriás Galaxy 7300 GT, mert semmivel sem gyorsabb ugyan a feleekkora memóriájú társánál, de 35%-kal többet, vagyis 30 000 forintot kell érte fizetni. Sajnos, ezt a tényt az sem nagyon enyhíti, hogy a hasonló árfolyamú, DDR2 memóriás GeForce 7600 GS-ekkel alap órajelen és tuningolva is felveszi a versenyt, a normál, általában DDR2 memóriás, 7300 GT-ket pedig állva hagyja.

 

A másik videokártya, mely miatt meg kell veregeti a Galaxy csapatának vállát, a GeForce 7600 GS GDDR3 memóriás változata. Picivel 40 000 forint alatti árával szinte pontosan félúton van a sima, DDR2 memóriás 7600 GS és a gyorsabb 7600 GT között, de teljesítményben majdnem kiegyenlítődik az utóbbival, tehát ár/érték mutatója nagyszerű. Ahogyan tesztünk is mutatja, tuningban az 1,2 ns-os GDDR3 memória még a GT-knek is kellemetlen pillanatokat okozhat, szóval megérdemelt a különösen ajánlott minősítés.

 

 

 

A Galaxy 7600 GT-i is nagyon jó kártyák, de a fránya GDDR3-as 7600 GS árnyékot vet teljesítményükre. Kár, és egyben a tuning rizikóját is mutatja, hogy a Zalman hűtős 7600 GT memóriáját nem sikerül olyan magasságokig emelni, mint a sima hűtős modellét, nekünk mindenesetre tetszett a gyárilag is igényes hűtéssel szerelt kártya. Dupla BIOS-ával – ami mindhárom általunk tesztelt GDDR3 memóriás Galaxy GeForce 7600 sajátja – és a jó kis hűtés minimális extra árával elsősorban azoknak ajánlott, akik az átlagnál kicsivel többet szeretnének.

 

 

http://prohardver.hu/teszt/galaxy_tuningos_kis_geforce-ok/ertekeles.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

nekem a problémám az lenne

hogy van egy geforce 7600gt videókártyám , és igy ha max vagy jól felhuzzot grafikán játszok akkor be csikozodik a kép és be fagy a gép

nah ez miért van? de régi játékoknál is ezt csinálja pl:metal gear solid 2-nél

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Nézd meg milyen melegek a memória chip-ek a kártyán, amennyiben túlzottan melegek játék után vizsgálva, akkor vegyél rá hűtőbordákat, vagy vedd visszább a sebességét. Az is lehet, hogy memória hibás a kártyád.

Gondolom a kiegészítő táp rá van dugva.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Egy gyors, de fontos kérdés:

A 185.85-ös verziójú hivatalos driver-t fel lehet rakni az AGP-s kártyákhoz?

 

Azért kérdem, mert a 7-es szériát ugyan támogatja, de a 182.50-es driver egyszerűen nem működött, nem lehetett telepíteni illetve nem töltődött be, miközben az is támogatja a 7-es szériát.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is ilyen problémám volt. az NVidia hibásan adta ki a drivert, mert nekem 2 kártyával is ezt csinálta (6600GT, 7600GS). Annyit tudok mondani, h várd meg a következő frissítést vagy szedj le 1 olyan drivert, ami nem is túl régi, de támogatja a 7es szériát (Forceware 178 és 180 között gondolkodj).

Link to comment
Share on other sites

Nekem nagyon jól szuperál ez a videokari, csak néha rájön az 5perc és akkor elsötétül a monitor és úgy jelez mintha nem lenne bekapcsolva a gép.pedig persze be van kapcsolva.Ez ált csak jópár restart után javul meg(ha ujrainditom először megy, majd a windows betöltőképernyőjénél ismét beáll a probléma).

Nem tudjátok ezt mivel lehetne kiküszöbölni?Nem a winnel van a gond már több reinstall is volt.Amúgy nem nagyon gyakori csak játék közben ezek a ritka pillanatok is idegesítőek :D

Link to comment
Share on other sites

Próbáltál másik driver-t? Nem forrósodik nagyon a kártya, vagyis jó a hűtése? Tuningoltad?

Lehetséges, hogy nem kap elég kakaót, vagyis gyenge a táp (feltéve ha egy gagyi, noname táp). Ellenőrizd, hogy a tápcsati rendesen bele van-e dugva a kártyába (AGP esetén).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...