Jump to content
PirateClub.hu

Rock(ó) progresszív(ó) :D


horty911
 Share


Recommended Posts

Sziasztok!

 

Én is ismerkedem ezzel a műfajjal,1-2 éve lelkes rajongója vagyok.A tapasztalatom az,hogy képtelenség mindent megismerni hiszen annyi sok jó zenekar létezik.Én még két zenekart említenék meg az alap zenekarokon (Yes,Genesis,Pink Floyd,King Crimson,Jethro Tull, Emerson Lake & Palmer) kívül,ez a Gentle Giant és a Van Der Graaf Generator.Bár inkább az alap zenekarokhoz sorolhatók,de kissé nehezen befogadható mindkét zenekar,főleg a Gentle Giant.Személyes kedvencem a Van Der Graaf Generator.

Link to comment
Share on other sites

Igazad van, számomra is kicsit más meglátását nyújtják a progresszív rock fogalmának, bár elég sok együttes még extrémebbé teszi a műfajt és mégis megkedvelem őket, ellenben a két említett zenekar vhogy nem. Ha jól emlékszek, akkor egyikben a fúvósokat előnyben részesítik? Én is szeretnék új dolgokat megtudni a műfajról, hiába is ismerek nagyon sok bandát, még az ismeretlenebbek közül is akad pár különböző nemzetiségből, amik igen jók. Azt is tudom, hogy az említett 2 banda a nagyok közé sorolandók a műfajukat tekintve és talán egyébként is, mert nem ma kezdték ők sem, csak én nem vagyok oda értük :D

Link to comment
Share on other sites

Hajajj, mit hallok..vagyis olvasok. 2 olyan banda akik tulajdonképpen olyan zenét nyomnak amit te szeretsz, és mégse vagy megbékélve velük? :) Hát a világ fog mindjárt összedőlni :) Ugye-ugye mégiscsak előjön az ízlés, amiről régebben beszéltem, mégiscsak előjön, h lehet 1 együttesnek bármilyen igényes a zenéje neked ez nem azt fogja jelenteni, h jók is és tetszik a zenéjük :).

Link to comment
Share on other sites

Olyan jól meg volt ez a topic mindenféle zavaró tényező nélkül... Azt azért hozzá kell tegyem a meglátásodhoz, hogy már megírtam vmelyik topic-ban, hogy akadnak ám olyan előadók, bandák, amikről tudom hogy jók, igényesek, de nem szeretem. Ez lehet azért, mert nem tetszik a hangzásviláguk, énekes esetleg olyan hangszeren játszanak benne, amit nem szeretek nagy mértékben vagy egyáltalán, bár ilyen kevés van, ettől még lehet igényes is, amiről te beszélsz z csak annyi, hogy akadnak előadók, amik számomra nem túl igényesek, ugyanis nem úgy alkotnak, állítanak elő zenét, ami nekem az igényes kategóriába sorolandó, attól még neked lehet igényes, ugyanis neked az elégíti ki a zene iránt felállított igényeidet.

PL: nem szeretem a Manchester United-et, de tudom, hogy nagyon jó csapat és jó játékosok alkotják, ez mondjuk más, mint az igényesség téma, de lényegébe az elismerésen van szó ;)

Ez így érhető? Tudom, hogy jól esett megemlíteni egyik korábbi hozzászólásodat, de sztem tök felesleges is vol ;)

Link to comment
Share on other sites

"amiről te beszélsz z csak annyi, hogy akadnak előadók, amik számomra nem túl igényesek, ugyanis nem úgy alkotnak, állítanak elő zenét, ami nekem az igényes kategóriába sorolandó"

Én a 2 említett bandáról beszéltem. Számodra ők nagyok, eddig amiket mondtál abból azt szűrtem le, h ők te szerinted is igényes zenét csinálnak, mégha nem szereted akkoris. Vagy rosszul gondolom?

 

Zavaró tényező? Elnézést, h írtam ide, de azt te se gondolhattad komolyan, hogy szó nélkül fogom hagyni azokat az irományaidat, amiket olyan topicban láthatunk, amikhez tulajdonképpen 0 tudásod van. Tudom ez megin meglesz magyarázva, de a végére csak elértünk oda, h te nem is a topic műfajához szóltál hozzá, mert keverted mással.

Link to comment
Share on other sites

Jól gondolod.

 

Rosszul tudod, nem lesz megmagyarázva, gondolj, amit csak szeretnél :D Amikhez hozzászóltam mindhez volt konkrét, tudatos véleményem és elmondtam, sztem miért így van vagy miért úgy van... Aztán vannak akik egyetértenek, vannak akik nem, ennyi, a fórumozás része...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Te Horty. Neked reklámozásért fizetnek, vagy csak véletlen, hogy a listán lévö elöadók zömének az InsideOut-tal van szerzödése? :blink: Illetve az összesnek az ún. régieken kívül (DT, Pink Floyd, Yes, ELP, Rush, LTE, Genesis, Glass Hammer, Jethro Tull , Opeth).

Link to comment
Share on other sites

Sztem csak annyi lehet a dolog mögött, hogy vszínű az InsideOut Records gyűjti össze a hasonló bandákat és mivel én pont azt a stílust szeretem a progresszív rock-on belül, amik az InsideOut Records-on belül működnek, így nem nehéz az ennél a kiadónál lévő bandákat említsek :D Van még pl a Quidam vagy az Andromeda, Pallas stb, akiket nem írtam, az InsideOut alá tartoznak és szeretem őket :D Most megnéztem a kiadó oldalát és tényleg nagyon sok banda ott van, még akadt pár meglepetés is, mint a Transatlantic, Derek Sherinian, Steve Howe, Indukti, meglepetés számomra, de örülök, hogy egy ilyen sikeres kiadó, sikeres együtteseit hallgatom :D Mondjuk azt tudom, hogyha meglátom a kiadó nevét egy számomra még ismeretlen lemez vagy együttes neve mellett, akkor tuti megnézem, mit is nem ismerek még ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Ajánlom figyelmetekbe a szintén régi kanadai zenekart, akik voltak magyarorzságon is, és pont amikor a csúcson voltak: a SAGA.

A Silent Knight c. 3. lemezük fenomenális. A lemezborítóik is. Nem rossz ám, amikor egyszerre 3 billentyűs játszik és mégse szintipop . :)

http://www.sagaontour.ca/

 

Másik ajánlat: német zenekar, az ELOY.

http://www.eloy-legacy.com/eloy.php?Lang=en&

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...