Jump to content
PirateClub.hu

Halalbuntetes; IGEN v NEM?


Jaffry
 Share

Halalbuntetes; IGEN v NEM?  

548 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Halalbuntetes; IGEN v NEM?

    • Igen
      404
    • Nem
      98
    • Passz
      46


Recommended Posts

  • Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

passz.. attol fugg ki az illeto es mit csinalt.. szerintem akasztas helyett bizonyos esetekben jobb lenne az eletfogyigtalan hogy az ember gondolkozzon el hogy mit is csinlat.. es am is ha olyasvalakit itelnek halalra aki embereket olt ugyanolyanok lesznek azok is mert ok is ugyanugy embert oltek. es azert is nem mert rengetegszer van olyan h az illeto nem csinalt semmit.. amikor meg mar meghalt es kiderul h nem is volt bunos akkor meg egy artatlan embert oltek meg.. es ilyenkor megis mitcsinalnak? ,,ja bocs mi tevedstunk,, es evvel el van intezve?

Link to comment
Share on other sites

Egyértelműen igen. FeERi, nem értek veled egyet, mert ha megnézed a legtöbb börtön tisztára mint egy kollégium. Gondolok itt olyanokra, hogy TV, video van, dolgozhatnak (biztos helyről tudom, mert a szomszédom nemrég szabadult, bár azóta újra bevarrták :P ). Sőt, hallottam már olyat is, hogy a hajléktalanok a kirakatüvegen bevágnak egy téglát, és mennek a börtönbe "melegedni". Mellesleg sok ezer dolgozó ember (köztük én is) az adójából tartja el a bűnözőket. Szerintem kipróbálás szinten mindenképp jó lenne a halálbüntetés.

AJAX_XXX

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Azzal a feltétellel hogy egyértelmű, kétséget kizáró bizonyítékok vannak a bűnös ellen egyértelműen támogatom, lehetőleg nyilvánosan. Nem vagyok szadista állat, de pl. sorozatgyilkosokkal nem lehet mást csinálni. Amíg jobban megéri bűnözni, mint tisztességesen élni addig lesz is bűnözés...

Link to comment
Share on other sites

Mindenkinek aki nemre szavazott:

 

Tegyük fel, hogy megölték egy rokonodat, vagy családtagodat, pl. a testvéredet. A börtönben ülő emberek eltartását mindenki fizeti, tehát mondjuk hogy belőled él a saládtagod gyilkosa.

 

100%-ra veszem, hogy kis monológom sok ember véleményét változtatta meg.

És igen, kell halálbüntetés

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sztem kellene például nem rég olvastam egy csávóról aki a fél családját megölte egy baltával...és megússza egy élet életfogytiggal. de csak indokolt esetben engedélyezném és csak akkor ha egyértelmű bizonyítékok lenének.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szerintem ismét be kellene vezetni . Hogy miért ? Erre a válasz nem egyszerű. Talán azért ,mert egyes bűnözők teljesen mind1 milyen bűncselekményt követnek el,egy jó ügyvéd és "némi" pénz megoldja ,hogy még ki is szabaduljon a "szegény ártatlan". Szóval a bűntetés nincs egyenes arányban az elkövetett bcs. súlyával.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Emberek.

Van aki azt írta rosszabb, a börtönben rohadni egy életen át. Hát nem. Ott bent már nem úgy van mint régen, jó koszt, Tv, szórakozási lehetőségek stb. Illetve ha életfogytot kapsz nincs veszteni valód ezért akár kiskirályként is élhetsz odabent. Viszont tényleges életfogyt sem nagyon van, kiengedik az embert idősödő korára.

De addig is te tartod el azt a ganéj gyilkost az adódból.

 

Másik, hogy komoly visszatartó ereje lenne. Így úgy van vele az ember, hogy "há elsodortá á kislányt á kocsivál, úgyhogy mágölöm, leülöm ázt á 20 évet" viszont akkor az lenne a szeme előtt, hogy kötél vár rá.

 

Van aki azt mondta nem mer akkor minden hülyeségért megölnének..................ezt nem is kommentálom mert természetesen csak a komoly, súlyos bűnökért járna.

 

Illetve én minden munkaképes börtönlakónak bevezetném a kényszermunkát. Tehát legalább dolgozzanak, ne mi tartsuk el őket. pl : Útfelujításokat csinálhatnák, mezőgazdaságban is ténykedhetnének STB

 

Tehát a halálbüntetés mellett vagyok.

Link to comment
Share on other sites

A kéjgyilkosokat, meg egyéb súlyos, többszörös bűnelkövetőket akik emellett még brutálisan degeneráltak és nyilvánvalóan lefelé húzzák a társadalom színvonalát, a börtön pedig nem megtöri, hanem megedzi a testét-lelkét. Ember élet, alapvető jog, ida vagy oda, ő értük nem lenne nagy kár, nem sokat vesztene az állam, sőt inkább nyerne. Csak az a baj az utóbbival, hogy nem lehet pontosan körbehatározni miszerint döntsük el valakiről, hogy megérdemli a halált, és ha ennek ellenére vezetnék be elkezdődene az önkényeskedés sztem. Kéjgyilkosok, akik élvezetből ölnek, szerencsére nem sűrűm lakják magyarországot, tehát....

Jobb ez így, hogy nincs halálbüntetés. A politikában meg igazságszolgáltatásban nagy viták vannak, sokaknak nem tetszik a magyar rendszer, mi lenne ha még ezt is bevezetnék?..

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon, de nagyon nehéz kérdés.

 

Gondoljunk csak bele például a Móri vérengzésre. Kaiseréket kivégezték volna, és utána derült volna ki, hogy kik tették!

 

A fenti csak egy gondolat, de miv an ha mégis tévesen ítélnének el embert?

 

Még egyszer nagyon nehéz kérdés!!!!! :( :( :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...