Jump to content
PirateClub.hu

Ínyenc kaják


THX
 Share

Recommended Posts

Fésűskagyló fekete tésztával

 

A fekete tészta nem más, mint a tintahal festékanyagával gyúrt tészta. Hasonlóan készül, mint a paradicsomos, spenótos, céklás vagy sárgarépás színes tészta. Természetesen ezt az ételt nemcsak fekete tésztából lehet elkészíteni.

 

Hozzávalók: friss fésűskagyló, 1 csomag kapor, bors, só, 25 dkg fekete tészta, 3 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, 1 dl száraz fehérbor, csípős paprika szósz, 1 evőkanál étkezési keményítő

 

A fésűskagyló húsát fűszerezzük durvára darált borssal, sóval és kaporral. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, majd erős lángon a kagylóhús mindkét oldalát egy-egy percig süssük elő. Vegyük le a lángról, és szedjük ki a serpenyőből a kagylót.

 

 

20050207fesuskagy.jpg

 

 

A serpenyőben maradt sütőzsiradékhoz adjunk egy-két gerezd összezúzott fokhagymát, pár szál karikára vágott újhagymát, kicsit fonnyasszuk meg , majd öntsük fel a fehérborral. Ízesítsük csípős paprikaszósszal, őrölt borssal és sóval. Hideg vízzel elkevert keményítővel kissé sűrítsük be. Tegyük vissza a mártásba a kagylóhúst, forraljuk pár percig.

A fekete tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük készre, majd szűrjük le.

 

Tálaláskor egy húsvillára tekerjünk a kifőtt tésztából, majd húzzuk rá egy nagy tányérra, tetejére tegyünk pár darab kagylót, majd a mártással csorgassuk meg bőven.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ínyenc előételtorony

 

user posted image

 

Hozzávalók:

• 1 csomag leveles tészta

• 2 fej radicchio saláta

• 3,5 dl besamelmártás

• 10 dkg füstölt sajt

• 10 dkg vaj

• kevés só, bors, balzsamecet

 

Elkészítés:

A tésztalapból kivágok három 20 centi átmérőjű kört. Sütőpapírral bélelt tepsire borítom, villával alaposan megszurkálom, és 10 percig sütöm őket 200 fokon. A besamelt felmelegítem, beleszórom a lereszelt füstölt sajtot, sóval, borssal ízesítem. Megmosom a radicchiót, leveleit csíkokra vágom, majd egy serpenyőben 10 dkg forró vajon pár percig fonnyasztom kevés balzsamecet kíséretében. Egy kész tésztalapot tányérra fektetek, ráhalmozom a fél adag sajtkrémet és a fél adag radicchiót, aztán jöhet egy másik lap megkenve a töltelékekkel, végül az egészet lezárom a harmadik lappal. Aztán a tornyocskát 20 percre 100 fokos sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...