Jump to content
PirateClub.hu

Processzor Tuning


Recommended Posts

Sziasztok. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom felhúzni ennek a procinak a teljesítményét mondjuk 3 GHz körülire, mert Biosban nem engedi :blink: AMD Sempron 2800+Erősebb hűtés megoldható, mert azt tudok szerezni. A gépemben jelenleg 1 Gb RAM van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2400-ra van húzva ezekkel az értékekkel:

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=122674

 

Alaplapod leírásában megtalálhatod, hogy hol kell beállítani a tuninghoz a dolgokat.

 

Sosem volt AMD procim, így ennyit tudok érted tenni, remélem kezdésnek ez is megteszi...

Link to comment
Share on other sites

Kedves Bali

 

semptron procikat nem igen lehet húzni föleg 3 GHZ-ig de lehet hogy én értelek félre 2800+-ról szeretnéd 3000+-ra amúgy ezek a processzorok nem nagyon húzhatóak butitott magyarán olyan mint régen volt az intelnél a celeron meglehet probálni de tuti fagyás lesz 1 idö után. mielött megtámadnának az intelesek én nem a mostani prrocikrol beszélek hanem anno mikor kidobták a semptront is. szerintem gyüjtöges kis pénzt és vegyél 1 uj procit már tényleg olcsó AMD Athlon 64 X2 5000+ 13000Ft például.. ja és lehet neked akármilyen jó alaplapod ha a procid nem enged húzni.

post-79032-1225251348.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok !

 

Van nekem egy Presscott magos processzorom 2.8Ghz alapban felemeltem 3.36Ghzre alaphangon 43 fokos 100% terhelésen 55fokos. Nem fagy nem akad . Alapban 133mhz-en futna most 160ra emeltem vagyis 20%-os teljesitmény növelést hajtottam végre. Nem tudom hogy jó e igy . De az tuti hogy gyári hűtés van rajta (rézmagos).

 

Szerintetek meddig tudom húzni EVEREST szerint maximális órajel: 4000 MHz . Eddig feltudnám Húzni vagy ez már csak elméketi szint.?

 

Alaplap MSI 848p NEO-V

radeon 9250 es videókártya

1Gb ram

450wattos táp

Link to comment
Share on other sites

Srácok itt nagyon félre van értve sok dolog ha jó a hűtés ha jó a proci (húzható de azt is ki kell fogni) jó az alaplap akkor mindent lehet 7gb a csúcs lehet próbálkozni de mindenki saját felelősegére tegye de én még mindig azt mondom inkább veszek nagy processzort és nem kell bele turjak a biosba feszültséget állítani meg sorolhatnám a mostani árak mellet nem nehéz atom gépet csinálni de ti tudjátok hajrá... :lol:

 

Mi az hogy "semptron"? Ha már csatolsz képet, legalább lásd rajta, hogy Sempron-nak hívják. Amúgymeg csatlakozok, 3 Ghz-ig tuti nem fogsz egy ilyen processzort feltuningolni.

 

az most tök mind1 hogy írtam az a lényeg hogy a többi érti miről van szó ja és nem vagyok low -e téren nyugi amugy az nem sempron proci a képen

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

AMD Athlon X2 5200+ procit szeretnék felhúzni 3GHZ-ig. Alapórajel: 2,6ghz. Amit én kihoztam belőle: 2867MHZ (feszemelés nélkül, memória visszaosztás nélkül.) 2900-on (223fsb) már kifagy egy erősebb játék indításánál.

FSB: 220-221. Egyelőre gyári hűtőm van. ARTIC Cooling Freezer64Pro hűtőt veszek esetleg ha másképp nem lehet.

 

Alaplap: Gigabyte MA69G-S3H

Memória: 2X1GB Geil DDR2 800MHZ (Időzítés: 5-5-5-18)

Processzor: AMD Athlon X2 5200+ (Windsor magos) 90nm, L2 Cache: 2X1MB

 

Szóval mit próbáljak állítani még? Mennyi fesz? (memóra,procira,ht-re)

Feszültség emelés nélkül nem megoldható? Gondolom nem <_<

CMOS reset ne kelljen lehetőleg (azért sem próbálkoztam memó visszaosztással stb.)

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: nmike

Link to comment
Share on other sites

Szia nmike !

 

A következőket kell tenned a BIOS-ban:

 

Advanced BIOS Features alatt:

AMD K8 Cool & Quiet control > Disabled

 

PC Health Status alatt:

CPU Smart FAN Control > Disabled

 

MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) alatt:

PCIE Clock (MHz) > 100MHz

DDR2 Voltage Controll > +0,20V

 

ha ezek után se megy feljebb a proci freki, akkor:

lépcsőként emelni:

NB/SB Voltage és

CPU Voltage Control

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Szia Dadus!

Köszi az infót, majd próbálkozom vele. A memória +0,20V az nem túl sok? A biosban pirossal van írva (figyelmeztet).

Csak azért kérdem h nem lesz baja a memóknak?

Ha már feljebb tudom majd húzni a procit, akkor én úgy is használnám mindig. (nem csak teszt erejéig)

Az élettartamát mennyiben csökkentheti,ha mondjuk 2. lépcsőn van a CPU feszültség?

Ha a CPU hőmérséklet 60-61 foknál nem több,akkor maradhat a gyári hűtő?

Üdv.: nmike

 

Link to comment
Share on other sites

Szia nmike !

 

A memóriánál +0,2V hűtőborda nélkül még megengedett, de ha túlzásnak tartod, akkor először csak 0,1V-ot adjál. 63 Celsius fok alatt maradhat a gyári hűtő, és az élettartamot nem befolyásolja jelentősen, ui. mire behalna, adddigra úgy is fejlesztenél.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.Nekem 1 msi 945gcm478-as alaplapom van 3ghz-es proci+2db 2gigás 667mhz geil black d. ram és sehogy nem tudom húzni se a ramot se a procit.Biosból és DualCoreCenterel is próbáltam.A ram meg 533mhz-en megy bár mit is csinálok.Pedig támogatja az alaplap a 667 ramot.Tudna nekem segíteni valaki

Link to comment
Share on other sites

Hy mindenki! A gépem: Inno3d nVidia GeForce 7600 GT , 2,2 Gb RAM , AMD Athlon 64 3500+ , alaplap: ASRock eSata2 series MB. Csak a processzort szeretném húzni, de nem igazán merek hozzáfogni, és nem tudom, hogy kell. Hallottam haveromtól régebben egy Rivatuner nevű programról, talán azzal is lehet ilyeneket. Nemtom, hogy meddig lehet biztonságosan húzni, a jelenlegi 2,21 Ghz-es, és sztem ha pl 2,4-re húznám, az elég lenne. Remélem tud vki minél hamarabb segíteni. Kösz előre is.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy pontosan valaki nem tudná nekem elmagyarázni hogy a procimat

http://kepfeltoltes.hu/081119/cpu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

meddig lenne érdemes felhuzni , hol lehet azt megcsinálni pontosan a bioson belül , és hogy miért jobb így, mi következményei lehetnek ha túlságosan meg van növelve, miben veszem észre ha jobban felvan huzva a cpu? mondjuk erre gondolom az a válasz hogy csökken a proci élettartama ugye ? de hogy hol miért és mennyire lehetne az enyém arról fogalmam sincs :( raktam nektek egy képet is hátha segít :)

 

csináltam még egy képet itt a biosban néztem meg és itt sem tudom hogy mit kellene csinálni ahogy hogy egy picit jobban fel tudjam húzni a cpu-t , AZT tudom hogy azt a 'VID CMOS SETTING:62' azt már nem tudom tovább növelni, mert akkor ha növelném elkezdi 1-ről :( ez amúgy micsoda ??? légyszi help :D

 

http://kepfeltoltes.hu/081119/cpu2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szia ==>Scooter<== !

 

A procidat /3GHz-en futó, Prescott Celeron/ nem érdemes tuningolni, ui. ha fentebb is tudnád venni az órajelet, nem igen vennéd észre a javulást. Ahhoz hogy észrevegyél gyorsulást, 4GHz fölé kellene tornázni, de ezt házi körülmények kozött nem tudnád produkálni. Másrészt lehet, hogy a BIOS-od, valamint az alaplapod /HW/ sem alkalmas a tuningra. A tuninggal kapcsolatosan csak a géped pontos HW konfigjának ismeretében lehet nyilatkozni.

 

VID CMOS SETTING

 

Tudomásom szerint azt, hogy mekkora feszültséget / Vcore / kapjon a CPU, az határozza meg, hogy a CPU milyen kódot ad az alaplapnak. Vélhetőleg a VID = Volt Identification, azaz a feszültség azonosító. Ha minden igaz, akkor van 5 bites és 6 bites azonosító is /VRM/ . Jelen esetben a 62-es érték a bináris azonosító decimális megfelelője, azaz a 111110 kód tartozik a 62-höz, ami meghatároz egy Vcore értéket. Amennyiben érdekel a pontos érték, akkor menj az Intel honlapjára, és keress rá.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, mert a GTA4 tiszteletére felhúznám kicsit a gyári procimat. :)

Intel Core2 Duo E4400-ról lenne szó, gyárilag 2.0Ghz-en működik. Hallottam, hogy ezek tuning bajnokok, és azt szeretném tudni, hogy meddig mehetek el gyári hűtővel biztonságosan.(vagyis inkább, hogy meddig lenne ésszerű elmenni ezzel a konfiggal) Nameg, hogy hogyan is kell pontosan csinálni, mert annyit tudok csak, hogy valamit a Bios-ban kell babrálni.

Egyébként a proci mellett ASUS P5KC alaplap van, Chieftec 550W-os táp, 8600GT DDR3 256MB, 2x1GB 1066Mhz ram.

 

Köszi a segítséget!

 

Bubu

Link to comment
Share on other sites

Helló mindenkinek!

Egy számomra kicsit érthetetlen dolog. Adott 1 Gigabyte P35-DS4 Rev.:2.0 alaplap, q6600 G0 proci 2,4Ghz-en, Zalman 9700LED hűtővel, Kingson 2*1Gb/1066 ram. Azzal ba***gatnak, hogy húzzam már fel nekik 3Ghz-ig. Véleményem szerint röhögve tudná. De kérdem én minek? Mi lesz jobb tőle? Mi értelme lenne?

 

Véleményt és válaszokat előre köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Van egy Dual Core AMD Athlon 64 X2, 2400mHz ( 12x200) 4600+ procim. És érdekelne meddig tudom felhúzni gyári hűtéssel. Így alapjáraton, 0-terheléssel: 2mag: 41° 1mag: 33°-os.

//550w-os táp// 2x 512 +1 x1GB RAM// Asus M2R32-MVP-s alaplap.

 

k_per3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Válaszokat előre is köszönöm. ;) ( Nem vagyok nagy tuning májer, ezért majd utána leszz 1-2 kérdésem :D )

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szia Bubberman !

 

Amennyiben HW ügyileg minden rendben van a gépeddel / megfelelően szellőző ház, proci hűtőborda jól fekszik, nem fogtál ki egy gyengusz procit, stb. / , akkor 3-3.2GHz-re is fel tudod húzni a gyári hűtővel.

 

Tevékenység a BIOS-ban:

 

Advanced menu-ben

 

Jumperfree Configuration alatt

 

AI Overclocking > MANUAL

N.O.S. Mode > Standard

CPU Ratio Control > Manual

FSB Frequency > alaphelyzetben ez nálad 200. Ezt az értéket kell növelned, hogy magasabb legyen a proci frekvenciája. Célszerű 5-ösével növelni, majd tesztelni erős játékkal, illetve ellenőrizni a proci, memóriák, chip hőmérsékleteket. Ha minden OK, akkor mehet 5-el feljebb.

PCIE Frequency > 100

DRAM Frequency > DDR2-667MHz

DRAM Timing Control > Auto

CPU Spread Spectrum > Disabled

CPU Voltage > 1,3250V amennyiben nem stabil a rendszer, ezt növeld egy lépcsőnként, max. 1,4000V-ra.

DRAM Voltage > 2.00V

 

Power menu-ben

 

Hardware Monitor alatt

 

CPU Q-Fan Control > Disabled

 

Csak óvatosan, ne kapkodjál a tuning során.

 

Sok sikert hozzá.

 

Üdv.: Dadus

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szia 007 Silence !

 

Azt, hogy meddig tudod felhúzni a processzorodat, inkább nem jósolnám meg, ui. ez sok minden függvénye. Na most ha azt mondanám, hogy 2,7GHz-ig, és nem menne csak 2,5GHz-el, akkor nagyon el lennél kenődve.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Szia 007 Silence !

 

Azt, hogy meddig tudod felhúzni a processzorodat, inkább nem jósolnám meg, ui. ez sok minden függvénye. Na most ha azt mondanám, hogy 2,7GHz-ig, és nem menne csak 2,5GHz-el, akkor nagyon el lennél kenődve.

 

Üdv.: Dadus

 

Szia! az nekem nem gond, meg kell néznem hogy meddig bírom. Még arra kérnélek hogy írd le nekem hogy miket kell állítanom BIOSZ-ba. :) Kérlek.

Link to comment
Share on other sites

hi all!

 

segítséget szeretnék kérni, mert belépek a bios-ba és a prociról csak annyit tok megnézni h:

 

amd sempron 2600+ (1,6 órajele)

meg be lehet állítani h mennyire melegedhet max fel/le stb.

 

ilyent h FSB-t meg ezeket nem is tom állítani

 

alaplapom: asus k8n

proci: amd sempron 2600+

videokari: geforce 7600gs (512mb)

 

előre is köszi a segítséget

 

üdv rw

Link to comment
Share on other sites

Szia 007 Silence !

 

BIOS beállítások:

 

Advanced menu-ben

 

Jumperfree Configuration alatt

 

AI Overclocking > Manual

FSB Frequency > alaphelyzetben 200. Ezt kell növelned a tuning során. Emeld 4-esével, majd tesztelj egy erős játékkal, ill. ellenőrizd a proci, memória modulok, chipset hőmérsékleteket. Amennyiben minden OK, akkor folytathatod az emelést.

PCIE Frequency > 100

Processor Voltage > alaphelyzetben Auto. Nézd meg Everest-el, hogy alaphelyzetben mennyi, majd ehhez képest emelj egy lépcsővel, ha nem stabil a rendszer.

CPU:ATI-NB HT Link Speed > X4 800MHz

DDR Voltage > Először ezt emeld, ha nem stabil a rendszer, és nem melegszenek túl a memória modulok, max. 2,00V-ig a legkisebb ugrásokkal /gondolom nem tuning moduljaid vannak/. Ha nem jön be a dolog, akkor vedd vissza 1,80V-ra.

VCORE Over-voltage > Enable

 

CPU Configuration alatt

 

Cool'n'Quiet > Disabled

 

Memory Controller alatt

 

Memory Configuration-ban

 

Memclock Frequency > Amennyiben a proci és memória feszültség emelés sem jött be, akkor ha DDR800-as moduljaid vannak, állíts be 333MHz-et, természetesen ekkor a DDR Voltage értékét is vedd vissza 1,80V-ra.

 

Power menu-ben

 

Hardware Monitor alatt

 

Smart Q-FAN Function > Disabled

 

 

Sok sikert hozzá.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm szépen :D (Látom te nagyon érted ezt :) )

 

Szívesen segítettem.

 

Üdv.: Dadus

 

Szia .LACKA0670. !

 

Amíg a BIOS-ban az "Advanced menu"-ben a "Jumperfree Configuration" alatt az "AI Overclock Tuner"-t nem állítod "Manual"-ra, addíg nem jelenik meg az FSB állítási lehetőség.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...