Jump to content
PirateClub.hu

Processzor Tuning


Recommended Posts

Szia Schofield !

 

Nekem gyanús, hogy a CMOS törléskor valamit kimozdíthattál a helyéről. Szerintem nézd meg tüzetesebben, hogy a VGA kártyád kiegészítő tápcsatija rendesen be van-e dugva a kártyába, mégha szemre jó is, akkor is húzd ki és dugd vissza megint.

 

 

Szia Panki !

 

Nincs mit, szívesen bármikor.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

most azért írok hogy sikerült egy E8500-at vennem,mert volt előtte egy 8400-as és azt nem lehetett jól húzni,nekem elsősorban egy olyan proci kellett ami jól tuningolható,és most úgy néz ki hogy összejött,és sikerült vennem egy jó páldányt.1.30v-al viszi a a 4300mhz-t,de nem merem ennyivel hajtani mert a gyári hűtő van hozzá,ugyhogy aki vesz procit annak egy ilyet ajánlok és ha szerencséje van akkor kifog egy hasonlót mint az enyém vagy még jobbat is.én kicsit furának találom az ilyen prociknál a hőmérséklet 48 fok 3.16ghz-n a core temp írja,de megfogom a hűtőbordát és még szerintem 30 fok sincs,vagy ez valami hőfok mérő gond lehet?de másnak is ahogy olvasgattam a topikokat hasonló a gondjuk,sőt még komolyabb hűtéssel se sokkal alacsonyabb.annyi biztos hogy ez a proci marad 1-1.5 évig.

Link to comment
Share on other sites

Hello!

Remélem most jó helyre írok!:) Szóval tegnap vettem egy ASUS P5KC alaplapot és hozzá egy E8400as procit!

Összeraktam minden cool bekapcsoltam windows újra és azt vettem észre h igencsak lassan rakta fel!:S

Mind1, felraktam egyből cpu-z és Everest és azt mind1ik azt mutatta hogy 2000 Mhz-en megy a proci! De annak 3000ren kéne mennie! Nézegettem a BIOS-t és minden Auto-n volt! De van egy olyan beállítás a CPU-nál h AI overclock és azon belül egy N.O.S. funkció! Azt írja h ezzel a beállítással az optimális frekit állítja be! (a könyvbe más van írva :S )

Na ezt bekapcsoltam és igy 3017 Mhz lett a proci! Ez cool csak ez most tuningnak számít vagy nem? Mert a tuningal még várni szeretnék 1 kicsit a gari miatt! Meg szerintetek ez mitől volt h csak 2000 Mhz-en indult a proci???

Válaszotokat előre is köszönöm!:D

Link to comment
Share on other sites

Köszi, igazad van!:D

Benyomtam a TDU-t és máris 3000-re felvitte az órajelet!:D Kipróbálom majd még a 3Dmark 06-ba is!:D

De amúgy az a N.O.S funkció nem nagyon okoz neki gondot ugye? Szóval ha alapból is 3000 Mhz az órajele az h mindig 3017-en megy az miatt nem csökken nagyon az élettartalma nem?

Ja és egy 430-as táppal meddig tudom majd kb húzni? (úgy h még biztonságosan fusson minden rajt)

Link to comment
Share on other sites

balintka89

 

az a 17 mhz-s tuning az nagyon elhanyagolható akár az 1000mhz-s mellett,egyszóval semmi baja nem lesz neki,de még ha feljebb viszed az órajelet szerintem akkor se,kivéve ha nem nyomod meg a cpu feszültségét.430-as táppal ameddig csak engedi a proci vagy az alaplap esetleg a memória.ha nem jártál úgy mint én akkor akár 4 giga fölé is mehetsz,persze ahoz hűtés is kell.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

15043477265.jpg

A képen látható paraméterekkel rendelkező gép processzorát szeretném kicsit megtuningolni. A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen módszer a proci tuningra abban az esetben ha a BIOS beállitásoknál ez tiltva van? Illetve mire figyeljek elsődlegesen? A táp 450W-os...

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Du. jön meg a haverom gépe, egy C2D E7200 (gyári hűtővel) és valószínűleg nekem kell összerakni, és tuningolni.

Egy Gigabyte EP35-DS3L alaplap lesz alatta, meg 2*1Gb CSX 800Mhz CEC FAN KIT. Egy Sapphire HD3870 512GDD3-ast kellene kihajtani, ezért olyan 3 Ghz körülire gondoltam a tuningot, meg ha lehet, akkor a memóriát is húznám 1066ra!

A kérdésem az lenne, hogy egyszerűen csak állítsak a proci FSB-én, vagy kell más apróbb beállítás is, hogy stabíl legyen??

(Dadus, te nagyon jól le szoktad írni lépésről lépésre)!

Régen húztam procit, még 1,4-es Duront 2Ghzre, de hát az nem ma volt, azóta fajlődött a technika, meg rámfér a segítség!

 

Várom az infókat!

Link to comment
Share on other sites

Szia Jeje !

 

Kétféleképpen tuningolhatsz:

 

1, Rábízod a BIOS-ra, ekkor a Cell Menu-ben :

 

D.O.T. Control > Enabled

 

2, Manuálisan te állítgatod a BIOS-ban a szükséges dolgokat, ekkor a Cell Menu-ben :

 

Spread Spectrum > Disabled

Adjust PCI Frequency (MHz) > 100

D.O.T. Control > Disabled

Adjust CPU FSB Frequency (MHz) > ezt az értéket kell 266-ról növelned mondjuk 5-ösével. Minden emelés után tesztelj egy erős játékkal, ill. ellenőrizd a CPU, NB, SB, RAM hőmérsékletét. Amennyiben valamelyik hőmérséklet túl magas lenne, akkor lépj vissza az előző frekire, és ennyi a tuning. Ha a játék kilép, akkor a következő a teendő:

 

vagy:

FSB/DRAM Ratio > átállítod úgy, hogy kisebb legyen a memória sebessége

 

vagy:

az Advance DRAM Configuration alatt:

Configuration DRAM Timing by SPD > Manual

ill. az időzítéseket magasabbra veszed 1clk-val /a modulok SPD értékeit meg tudod nézni MEMORY-Z alatt/ , legalább az első négyet.

 

Üdv.: Dadus

 

Link to comment
Share on other sites

Dadus, te értesz hozzá, BIOS-ba ezt a FSB/DRAM Ratio-t hol lehet állítani? EP35-DS3 lapom van. Mert én a memóriába összvissz az SPD értékeket tudom variálni (NEM a timing-ot, hanem a szorzót, vagy nemtom mi az...)

 

1300-ig... Igen, kb két és fél volton. Annyin meg nem fogom járatni, hogy fél év múlva tönkremenjen...

Link to comment
Share on other sites

Szia Pistika.1 !

 

Olyan nevű alaplapot nem találtam a Foxconn honlapján, mint amit az Everest kijelzett, de olyan chipset-űt igen. Ezek közül kiválasztottam egyet, és megnéztem a leírását.

 

Ha minden igaz, akkor a BIOS-ban a FOX Central Centrol Unit alatt :

 

Smooth Over Clock > Enabled-re állítva lhetőséged lesz a tuningra.

 

Tuning esetén a CPU, a North Bridge és a memória modulok hőmérsékletére, illetve a rendszer stabilitására ügyelj.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Szia Panki51 !

 

Az FSB/DRAM Ratio értéket gyakorlatilag a BIOS-ban a MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) alatt a System Memory Multiplier (SPD)-nél állíthatod a szorzó értékekek variálásával. Itt pl. lehet Auto /ekkor a memória modul chip-jéből olvassa ki az alaplap a szükséges szorzót/ , vagy esetleg 3-as, ilyenkor a CPU Host Frequency értéke van szorozva 3-al, 1066-os FSB-jű procinál 3x266=798MHz a RAM frekvenciája, ill. 266x4=1064MHz az FSB frekvenciája, valamint 266xCPU szorzó a CPU frekvenciája. Everestben pedig azt látod, hogy az FSB/DRAM Ratio értéke 8:6, azaz 8x133/6x133.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...