Jump to content
PirateClub.hu

Nokia N95


NicK
 Share

Recommended Posts

Most nemazért, de volt már egy pár kamerás telefonom és egyiknek sem volt kameralencse védője és érdekes módon egyik sem karcolódott <_<

Na vajon hogy lehet ez hogy nem dobtam ki egy év után? :D

 

Aki vigyáz rá és nem teszi be 2kulcs közé annak nem lesz semmi baja a kamerával :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

persze mindenki vigyáz a saját cuccára, de azért ez nem így meg. na én most vigyázok rá, tehát egy karcolás nem keletkezhet rajta. nem kell kulcsok közé berakni, egy durvább anyagú ruha és megkarcolja. meg ugy minden során. persze ilyen puding képeknél mint amit a mai kamerá telók csinálnak, és fognak is vagy még 2 évig, nem számít. ellenben megnyugtató :D

 

ja és ha kijön a maps 2.0 többet senkise fikázhatja a nokiát. már magyarország is házszám szintü, a leg apróbb falvakig, szóval mostmár az is tökéletes a célra.

Link to comment
Share on other sites

Ja csak kb 3 óra kel amíg műholdat talál, szívja az aksit, nagyon hamar lemerül navigálás során és még mindíg pontatlan <_<

 

De azt hozzá kell tenni hogy nálunk az egyetlen beépített navis telefon szinte :D Tehát ahhoz képest nem rossz ;)

De ez igen kevés szerintem, de a 8GB-osba már tényleg nem lehet panasz mert az hamar talál műholdat, komolyabb aksi van benne és pontosabb is valamivel, de még mindíg nem egy SirfStar III :D

Link to comment
Share on other sites

Látom beindult a téma megint :lol:

 

A 8Gb-s N95 jó persze,csak,azért ne szálljon el tőle senki,mert úgy videofelvételnél akadnak vele problémák(szaggatva vesz fel),többen írták másik fórumon,szóval,az se olyan jó.

Amúgy már az N95 slide-ja se lötyög annyira,hála az új profi csúszka alakatrésznek. :D

Kameravédő:

nekem 2-3 évig volt 6600-m,azon se volt kamera védő,és még sem volt karcos a kamera védő lencséjel,pedig zsebben hordtam,meg sokat raktam le asztalra,szóval nekem nem lett volna hátrány,ha az N95-n nem lett volna kamera védő ;)

Navi:

Legjobb a Route66,az nekem 5 másodperc alatt talált műholdat N95-ön és pontos is volt,csak ratyi a M.O.-i lefedettésge <_<

B)

Link to comment
Share on other sites

az a másik :DDDDD nem biztos, hogy a teló ratyi, inkább mi vagyunk kis "célpont" :DDDD bár nem tudom, hogy vannak elszorva a műholdak. de amúgyis abból kell kiindulni, hogy ez nem egy utasszálítóba épített GPS. csak alkalmi. és ahoz már az n95 vevője is bőven jó, 20-as fw-vel

Link to comment
Share on other sites

20 műhold kering a föld körül és legalább 3 kell ahhoz hogy poziciót adjon. Na most ehhez képest N95-ön 2 műholdból is lő neked valamit, na most ez technikailag lehetetlen :) De persze ha betalál legalább 3-4 műholdat akkor minden rendben van vele.

Igen az a rossz hogy nincs lefedettsége itt M.o.-n, tehát messze navigálni itthon nem nagyon lehet vele, nem megbízható! <_<

 

N95 8GB-osról meg annyit hogy én próbáltam vele mindent, első a kamera és a videó volt és egyáltalán nem akadt, nem is hallottam még arról hogy valakinek akadt volna... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Az akadás valóban furcsa... a műholdak számáról meg úgy tudom, hogy a Föld körül 48 kering, pozíciójukat tekintve pedig minden négyzetméterről látszania kell 3-nak, ami a 2D pozicionálásnak felel meg, mert még kell egy negyedik a magasság megállapításához (3D). Legalábbis a Garmin ezt írta a GPSemhez. És még annyit, hogy a rendszer totál passzív, a fél méter átmérőjű 150 kilós műholdak semmi mást nem küldenek, csak a "pontos időt", persze atomórával, és ezt kell az algoritmusnak összehasonlítania. Effektív melyik "pontos idő" mikor ért oda, és az eltolódásból az algoritmus megmondja milyen távolról jött a másikhoz képest. Valami ilyet olvastam.

Link to comment
Share on other sites

A GPS rendszer alapvető jellemzői

 

A NAVSTAR GPS (NAVigation Satellite Timing And Ranging Global Positioning System- globális helymeghatározó rendszer navigációs műholdakkal idő- és távolságmeghatározás útján) elvét az Egyesült Államokban dolgozták ki katonai navigációs célokra, 1973-ban. Az első műhold fellövésére 1978-ban került sor, a rendszer szolgáltatásai hivatalosan 1995-ben indultak meg. A GPS rendszer a felhasználó helyzetét távolságmérés alapján határozza meg. A működés alapfeltétele az idő igen pontos mérése és a Föld körüli pályán keringő műholdak helyzetének pontos ismerete. A technikai és technológia fejlődése éppen a múlt század 80-as, 90-es éveiben tette lehetővé, hogy e két feltételt egyszerre teljesíteni lehessen .

 

A rendszer legfontosabb jellemzőit az alábbiakban foglalhatjuk össze:

 

- A GPS rendszerben ismert helyzetű Föld körüli pályákon keringő műholdak jeleket sugároznak a Föld felszíne felé. A földi vevőkészülék ezeknek a jeleknek a mérési adataiból, illetve az általuk szállított információk feldolgozásából meghatározza a saját helyzetét. A rendszer tehát aktív műholdakkal és passzív földi vevőkészülékkel működik.

 

- A GPS rendszer működéséhez feltétlenül szükséges az, hogy a vevőkészülék antennája és a műholdak között ne legyen akadály, ez azt jelenti, hogy beltéri helymeghatározásra a GPS rendszer nem alkalmas.

 

- A GPS rendszer működésének alapfeltétele az időmérés pontossága. Minden műholdon igen pontos cézium és rubídium atomórák találhatók, melyek abszolút pontossága eléri a 10-13-10-14 értéket. Ez azt jelenti, hogy egy ilyen pontosságú óra kb. 300.000 ? 3.000.000 év alatt késik vagy siet egyetlen másodpercet.

 

A GPS műholdak jele adatokat tartalmaz, melyek a vevőkészüléket tájékoztatják a műhold aktuális helyzetéről és a műholdon mérhető pontos időről. A rendszer minden műholdja szinkronizáltan működik, azaz óráik pontosan össze vannak hangolva, és jeleiket is pontosan azonos időben küldik a vevő felé. A távolságot a vevő igen egyszerűen határozza meg. Méri a jel érkezési idejét, és ? ismerve a jel startjának időpontját ? a jelterjedési idő kiszámítása után a fénysebesség ismeretében meghatározza a műhold és a vevőkészülék távolságát.

 

A GPS rendszer három alapvető alrendszerből épül fel:

 

- az űrszegmensből (műholdak),

 

- a felhasználói rendszerből (vevőkészülékek és szolgáltatások) és

 

- a vezérlőrendszerből (földi vezérlő- és monitorállomások).

 

Az űrszegmens teljes kiépítésben 24 műholdat tartalmaz. A 18 működő műhold hat azonos alakú pályán kering: a szomszédos pályasíkok metszésvonalai az egyenlítő síkjával azonos (60°-os) szögeket zárnak be, az azonos pályán haladó 3 műhold egymástól 120°-os szögtávolságban kering, a 2 szomszédos pályán a megfelelő műholdak 40°-ot ,,sietnek? illetve ,,késnek?. A szimmetrikus elrendezés révén biztosított, hogy a földfelszín bármely pontján bármely időpontban legalább négy műhold van észlelésre alkalmas helyzetben, azaz legalább 15°-kal a horizont felett. A műholdak keringési ideje 12 óra, a közepes pályasugár ebből adódóan kb. 20000 km.

 

A műholdak felszerelése: adó-vevő rádiócsatorna, fedélzeti számítógép jelentős háttértároló kapacitással, két független frekvenciaetalon (atomóra), oszcillátor és frekvenciasokszorozó a vivőjelek előállításához. Egy-egy műhold tömege megközelítőleg 850 kg, energiaforrása napelem. Az üzenet finomabb részletei (amelyek a pontos navigációhoz szükségesek) gyakorlatilag megfejthetetlen módon kódoltak. Ez a kód (P= precise= szabatos) titkos.

image002.jpg

GPS műholdak elhelyezkedése

 

A műholdak számát és elrendezését úgy választották meg, hogy minél nagyobb legyen annak az esélye, hogy a Föld felszínén egy adott helyen legalább négy műholdat lehessen "látni" a vevőkészülék antennájával.

 

Annak az esélye, hogy egy felhasználó négynél kevesebb műholdat lát egy adott helyen egy adott időben kb. 0,01%, azaz ilyen eset minden 10.000-dik felhasználóval fordul csak elő, de néhány perces várakozás után ezek a felhasználók is képesek legalább négy műholdjelet venni.

 

A GPS rendszer működését a földi vezérlőrendszer irányítja. A vezérlőrendszer három alapelemből áll: egy központi vezérlő állomásból, monitorállomásokból, földi antennákból.

 

A földi vezérlőegység a következő feladatokat látja el:

 

* a műholdak működésének folyamatos figyelése, az egyes egységek állapotának ellenőrzése;

 

* a műholdak pályaadatainak folyamatos mérése, a műholdon tárolt adatok frissítése;

 

* a műhold fedélzeti óráinak szinkronizálása, a pontos idő beállítása;

 

* a műholdon tárolt navigációs üzenettár frissítése, a helymeghatározáshoz szükséges korrekciós adatok (időjárási adatok, a légkör és az ionoszféra állapotjellemzői) gyűjtése és továbbítása a műholdak felé.

 

_____________________________________________________________________________

Remélem most a GPS fogalom és működési elv mindenkiben tisztázódott! Jegyezzétek meg ;)

Link to comment
Share on other sites

TrueMaster:

N95 8GB-osról meg annyit hogy én próbáltam vele mindent, első a kamera és a videó volt és egyáltalán nem akadt, nem is hallottam még arról hogy valakinek akadt volna...

Itt a link:

http://www.n95users.com/forum/camera/8523-nokia-n95-8gb-video-recording-stutters-slow-photos.html

Lássátok,hogy Tommy nem kamuzik :lol:

B)

Link to comment
Share on other sites

Tommy:

 

It's a bug in the V15 firmware.

 

I have heard a solution is to format the mass storage, hard reset your phone, and then re-install the firmware. Beware all data will be lost doing it this way, so remember to transfer any data onto your pc, and sync your contacts & calender apps using Nokia PC Suite first.

 

Ez egy bug a v15 ös firmware ben.

 

Azt hallottam, hogy a megoldás a teljes format, hard reset, aztán újrahúzni az egész telefont. Figyelj oda, mert minden adat el fog tünni a telefonról, szóval vidd át az összes adatot a pcre, szinkronizáld a kontaktlistát és a naptárad a Nokia PC Suite-tal.

 

aztán:

 

Only occurs on some installs of V15 apparently. There was a thread about it on Nokia forums, but it has mysteriously vanished.......

 

Csak pár v15 intallációban tűnt fel. Volt megoldás a Nokia fórumban, de aztán rejtélyesen eltűnt.

 

Szóval azért nem eszik olyan forrón a kását, főleg ha benne van a kanál. A bug az bug, kijavítják oszt' hali.

Link to comment
Share on other sites

Nos olvasgatva itt a témát, igaza van annak aki azt mondja nem ér fel egy n95 egy fényképezővel és egy navigácioval sem.... Mert ha navigálni akarok használom az én szeretett mio navigációm, vagy pl.: Üdülni megyek viszem a fényképezőm és azzal fényképezek. Ha nezetni akarok akkor netezek az én szeretett nokia internet tabletemmel. Nos de ha nem a saját kocsimmal megyek és nem pakolom át a navigációt, jól jön a Garmin MobileXT. Ha netán valamit le kell fotoznom és el kell küldenem mondjuk mms-ben vagy e-mailben, akkor az n95-mel teszem meg. Meg én netezni is szeretek rajta. Amúgy én imádom ezt a telefont.

Link to comment
Share on other sites

Változások:

-Gyorsabban kapcsol be a telo.

-Gyorsabb java alkalmazás inditás(12-es fw-nél a gmalil klines majdnem 30 másodperig tartott miíg elindult,itt 5 másodperc).+valamivel gyorsabbak a Symbi alkalmazások is.

-Flashlite 3.0 alapból,tudsz már a youtubon videót nézzni.

-gyorsabb,majdnem,hogy azonnali kijelző foritás,ha eltolod a csúszkát,hogy előbukkanjanak a multimédia gombok.

-Videoszerkeztőben megjelent az mms formátum.

-böngészőnél widget(web runtime).

-Gyorsabb kamera(20-asba is jó volt,de én 12 vállottam)

-2 mb több ram,mint a 20-as ben volt.

-hosszabb készenléti idő

-javítottak a Bt füles kezelésen/stabilitáson.

.meg még van 1-2 dolog amit javítottak :)

B)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Valaki probálkozott már a vonalkód olvasóval:D? MErt én igen, de nekem nem olvasott be semmit:D

az a gáz, hogy nem a klasszikus barcode olvasásra van, hanem olyanra mint az ami az akun van pl. vagy itt az oldalamé:

154zpkx.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vagy már el is vitték....

Találtam egy másikat, akkor felteszem másképp, így meg tudjátok nézni később is ha törlik akkor is...

Mondjuk ez egy másik "klón", de amit linkeltem az is hasonló képpen nézett ki:

 

1211397631671.jpg

 

1211397634968.jpg

 

 

Paraméterek:

- GSM 900/1800

- Mindkét kártya egyszerre működik

- TFT, 260K, 3.0" LCD

- GPRS, SMS

- microSD kártya, max. 2 GB

- Bluetooth (dual), USB, GPRS, WAP

- 4 hangszóró (3D)

- Hangfelvevő és lejátszó

- FM Radio

- 3.0 MP dual kamera

- Videofelvevő és lejátszó

- JPG, GIF, stb.

- 2 db 2800 mAh Li-Ion

- Dual SIM

 

A másik egy az egybe olyan volt mint az N95 ennek meg nincsen kihúzható billentyűzete.... mit szóltok ezekhez a koppintásokhoz?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...