Jump to content
PirateClub.hu

Nokia N95


NicK
 Share

Recommended Posts

Ha lötyög, gariban megcsinálják. Nekem a gps régenjó lassan áltt fel de az uj softal 1p (20.0.015). Amugy ez érdekes, mert frissítettem itthon, netről de akkor nem történ változás. Aztán nagyon rövid lett az üzemidő, bevittem a szervízbe hogy kéne egy új akksi, jó adtak is meg a softverét is frissítették, na azóta megy ilyen gyorsan a gps.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nekem N95 8GB-m van. Frissítettem 15ös szoftra, ennél 15ös a legújabb :) Most már be van építve a böngészőbe a flashlite 3 és így már tok videót nézni az oldalakon, pl youtube :)

Az új operában is lesz ilyen :)

 

A telóval teljesen megvagyok elégedve, alig teszem le, folyamatosan progikat meg játékokat rakok rá :D

5 master reseten esett át eddíg XD mert a sok sz@rral megöltem. Üzemidőt nem tudom, mert minden este rádobom töltőre a suli miatt, hogy ne merüljön le :)

Link to comment
Share on other sites

ez most valami poén akart lenni? :lol: mert ha az akkor tetszett :lol:

 

gondolom itt élsz ezen a földön Te is, észrevehetted, hogy a technikai iparban, mindennek az értéke egy szemhunyás alatt leesik. ember az n95 már egy éves mult :lol: most az n96 lesz a menő

Link to comment
Share on other sites

Jó de azért 2 hónap az mégiscsak 2 hónap nemde?

 

Normális szerinted hogy ennyi idő alatt ennyit esik le egy telefonnak az ára?

Persze mindegyiknek megy le az ára, de az N95 szerintem bekerül vele a rekordok könyvébe. Mindenki megveszi és el is adja mert rájön hogy mit vett ennyi pénzért :)

Nekem is volt 1 hétig ilyen telefonom, köszönöm szépen elég is volt! :D

Link to comment
Share on other sites

2 hónap az 2 hónap igaz,csak azt is nézzd meg,hogy mik jöttek ki,N82,N95 8Gb,jön az N96,szóval a fejlödés nem áll meg ;)

Amúgy ha normális 2 garival és minden tartozékkal akarsz venni,akkor is 110 000ft,65-ért ilyen sz.r használt semmi tartozékos N95 kapsz bolti garival,ami kell a t.k.ömnek,vagy külföldről behozott full dobozos,na az sem kell :lol::P

B)

Link to comment
Share on other sites

Hát gyárilag sem kapsz hozzá valami sok tartozékot...! <_<

 

Nekem most egy PDA-m van amiben van normális GPS, nem merül le egy nap alatt és egy csomó mindent adtak hozzá, ja és 1 év garancia! ;) 70-ért vettem, még az N95 előtt megvolt és most is 60-65-ért megy :) pedig kijött egy pár PDA azóta :)

 

Érdekes az ÉRTÉK megtartja az árát :) Ami sz*r az nem, attól mindenki meg akar szabadulni, szerinted miért látsz 600millió N95 hirdetést? Azért mert mindenki új telefont akar venni 1-2 hónap alatt? Én is azért cseréltem le, mert nem voltam vele megelégedve, ennyi pénzért egy kicsit többet vár az ember, legalábbis én!

Link to comment
Share on other sites

exactly. mobil iparban már csak az iphone, vagy prada telo miatt se mondanám, hogy az érték megtart bármilyen árat. nekem n95öm van, és egyszerűen annyira imádom, hogy állandóan a zsebemet fogom, hogy benne van-e még. ez lenne az első teló, amit nagyon sajnálnék ha elveszne. neked mik nem tetszettek benne?

Link to comment
Share on other sites

Nem adnak valami sok tartozékot hozzá? :blink:

Pda:

Nekem aztán főleg nem kéne,hiába adják olyan olcsón,Symbian powaaa!!!

Sok hirdetés csak azért van,mert valaki megvette és nem olvasott utánna a doloknak,és már sz.rért is odadja<- :lol:

Van aki utánna olvas a dolgoknak,de sajna nem bírja megszokni a lötyögést,vagy a szted lassú gps-t,meg a rövid készenléti akksit.

Meg voltak olyanok az elején,hogy megvették,villogtak vele,megunták és eladták :rolleyes:

Különben azért megnézzném,hogy a te pda-d volt-e az,amelyikbe gps-t raktak először és tökéletesen müködött,mert nem hiszem.

Szal sokan azt hiszik,hogy ha már van benne gps,akkor olyan lesz,mint pl egy gps vevő,itt a lényeg azon volt,hogy mennyi technikai újitást tudnak rakni egy telefonba,meg ha pl minden funkció olyan lenne,mint ha a sok funciót külön eszközön próbálnád,akkor szted mennyi lett volna az ára.

Na mindegy mindenki maga tudja mit vesz ;)

Lehet összevissza sz.rozzni a telot,de aki hosszú ideje használja az miért van?,gondolom nem véletlenül :P

B)

Link to comment
Share on other sites

Egy PDA-ban hol van az 5MPX? és a VGA videó 30FPS-el? Vagy a giroszkóp? Vagy a zenegombok? ésatöbbi ésatöbbi...

 

Szerintem mindenki maga döntse el, hogy mi kell neki.... Én N95-öt használok! Nagyon meg vagyok vele elégedve! Telljesen egyetértek az előttem szólóval!

Link to comment
Share on other sites

Van benne igazás hogy sokan azért veszik hogy villogjanak, és valószínűleg Ti is azért vettétek valamilyen szinten, de nincs is ezzel semmi gond, szerintem ez természetes! :)

 

Én azért vettem PDA-t mert ahol most dolgozok munkaeszközként tudom használni különböző mérésekben beállításokban, tehát nem azért vettem hogy villogjak vele. De mivel inkább csak munkába használom vettem mellé egy Nokia N70-est, mivel a Symbian mindíg is közel állt hozzám. És ezt ezt a kettőt 100ezer alatt hoztam ki, tehát az N95-ösömből még maradt idézőjelesen annyi pénz hogy vegyek egy 7megapixeles digitális fényképezőgépet, amit azért össze sem lehet hasonlítani egy N95-ös el mind képminőségileg, mint tudásilag.

 

 

Nem bántani és fikázni akarom a telefont, erről szó ne essék, mivel elvégre nekem is ilyen telefonom volt, csak én nem voltam megelégedve az ár / érték és a minőség arányával.

 

GPS-ről meg annyit, hogy igaz hogy nem első GPS-es PDA-m van, de többre megyek vele mint az N95-ös idézőjeles GPS-ével. Persze első Nokia ami fel van szerelve GPS-el, de szerintem azért nem kellett volna egekbe emelni az árát egy gagyi GPS-modulnak ami a telefonba van. Ha egy Sirf III Star lenne benne GPS vevőként akkor azt mondom oké érthető, mivel ez egy komoly GPS vevő, de így hogy valami nevenincs akármit tettek bele így nem sokra megy vele az ember.

Jó el lehet vele bohóckodni hogy megnézed merre megy a villamos, meg hogy hova jársz suliba, de komoly utcai háztól házig navigálásra nem sokra megy vele az ember, de ahogy a Nokia is nyilatkozta nem is erre szánta ezt a készüléket. Tehát csak örülni lehet hogy "extra"ként bele lett építve egy GPS vevő a telefonba! :)

A giroszkóp is ilyen mint a GPS lehet vele bohóckodni, de komoly hasznát nem veszi az ember.

 

...Nem adnak valami sok tartozékot hozzá? :blink: ...

 

Most csak így összehasonlítás képpen mondom, az N95 130 volt még három hónapja, én a PDA-mat 65-ért vettem újonnan, 2 év teljeskörű gyári garanciával. Az N95 2éves Nokia garanciával asszem 160-170 ezer volt.

 

Na most a PDA-mhoz a dobozban ezeket adták:

- készülék

- 2db 1320mAh-s akkumlátor

- 2db ceruza az érintőképernyőhöz

- 3db kijelzővédő fólia

- 1db hálózati töltő, amihez kaptam 5féle átalakítő fejet, hogy akár egyiptonban is fel tudjam tölteni, mivel ott nem ilyen konektor van mint nállunk

- 1db autós, szivargyújtó töltő

- 1db USB adatkábelt, amiről szintén lehet tölteni a telefont!

- 1db HeadSett + fülhallgató

- 1db bőr tok

- 1db autós GPS tartó / telefontartó

- 1db CD-t tele programokkal

- 1db 1GB-os SD kártya

És végül de nem utolsó sorban egy klubbkártyát, amivel országszerte egy csomó helyen 10-15-20 %-os kedvezménnyel vásárolhatok!

 

 

Na most írd le hogy mit kaptál a Nokia barátodéktól 2 szer ennyiért! :D Szerintem még 1 sorba se tudod leírni! :lol:

És ezek a dobozban szépen igényesen be voltak csomagolva, minden egy külön kis tasakba volt szépen elrendezve a dobozba, nem csak beledobva hogy nesze itt egy telefon oszt használd finn módra! :D

 

Ennyit az ár / érték arányról

Ja és természetesen a PDA-m olyan anyagokból van összerakba hogy ha a kezedbeveszed érzed hogy ez egy komoly kis készülék, ami meg van csinálva, nem le van gyártva kilószámra <_<

Elegáns, sítlusos és nem sokkal nagyobb az N95-nél. 2megapixeles kamera van benne ami -wmv-ben veszi fel a videókat. Tudásilag ott van mint más PDA-k ellenmtétben az 520Mhz-s Intel procijával, ami elég komoly egy PDA-ban.

Az olyan mint ha lenne most egy 6Ghz-s gépem otthon. Tehát még kihasználni sem tudom ezt az irdatlan nagy sebességet, mivel a programok legtöbbje maximum 300Mhz-t használ ki a processzorból. És természetesen az órajelet manuálisan szabályozni is lehet, így ha visszahúzom, akkor lényegesebben többet bír mint egyébként. Akár 3-4 napot is!

 

Na mind1 nem fényesítem tovább, mivel ez az N95 topic, csak összevetésül írtam Nektek ezt, hogy gondolkozzatok el a Nokia ár / érték arányokon... Tehát ha ez a készülék nem "Nokia" lenne akkor szerintem 70-80 ért sem lehetne eladni újonnan! <_< De mivel Nokia, így a márkát kell megfizetni és nem feltétlen a minőséget!

Link to comment
Share on other sites

TrueMaster:

Van benne igazás hogy sokan azért veszik hogy villogjanak, és valószínűleg Ti is azért vettétek valamilyen szinten, de nincs is ezzel semmi gond, szerintem ez természetes! :)

 

Én spec a tudása miatt vettem a telt,nem villógásból(meg is látszik,hogy csak néhány ember tudja,hogy nekem N95-öm van,pedig már meg van jó pár hónapja/),

Én az N95 hosszú távra vettem,lehet nem fogja addig bírni,majd kiderül :)

Én amúgy jobban szeretem azt a megoldást,ha csomófunkció egyben van,de ennek a hátrány is meg van.

Na most írd le hogy mit kaptál a Nokia barátodéktól 2 szer ennyiért! biggrin.gif Szerintem még 1 sorba se tudod leírni! laugh.gif

Majd akkor nagyobb betű méretet használok :lol:

Akkor beszélgessünk tovább :)

Én elhiszem neked,hogy nagyon sok cuccot kaptál a pda-dhoz,meg amúgy a pdakhoz sok cucc szokott járni én úgy tudom ;)

De sztem ezt a pda piac meg is kivánja főleg a gps-es pdaknal.

Amúgy én azt gondolom azért volt ilyen drága az N95,amikor kijött,mert úgy nem volt a konkurenciának olyan teloja,ami megfoghatta volna,viszont én csomó gps pdaról olvastam már,ezért jó azoknak az ár/érték arányuk,majd ha több gpses telo lesz,akkor ár/érték/tudás arány jó írányba fog eltolodni.

N95 naviról:

én se védeni akarom,de a Garmin progival egész jól müködik a Naigáció,ha talál műholdat,akkor már nincs gond :)

Meg nekem elég is ennyi,mert én ritkán használom a gps-t.

Most már értem,hogy miért vagy pda parti,a munkához tényleg pda kell ;)

A girószkóp nem felesleg,pl a kameránál hasznos,de ezt strust tudnál jobban elmondani :)

Amúgy én elgondolkozztam,hogy miért nem vártam a telo vétellel :angry:

De most az N95 eladni nem fogom,mert csomót buknék rajat,meg pénzem sincs pl egy N82-re,pda-t meg nem tudnám kihasználni tudásilag(vagy mégis :D )

Én annyit tudok,hogy következő telo vásárlásnál jobban mérlegelek,és tuti több csúszkás telo nem lesz,az N95 az első és utolsó ;)

Meg én értem,hogy mivel akarsz minket meggyőzzni,és igazad is van!

 

TrueMaster:

Jó volt veled beszélgetni,tanulságos volt,meg ha többen olvassák segíteni fog nekik a döntésben :)

B)

Link to comment
Share on other sites

én spec n80-am miatt vettem/kaptam n95öt. pannon volt olyan kedves, hogy vissza vegye, és 7500ért megkapjam. a gpsről annyit, hogy a 20-as fwvel gyorsan megtalálja. ügyesen megprogizták de a 21-es lesz a nyerő. ilyen gps amugyis arra való, hogy ha elmész külföldre, nagyobb városba nézelődni, tudjad, hogy milyem muzeum hol van, vagy, hogy tudjad hol hagytad a kocsid. esetleg kajálni ha akarsz. vagy részegen reggel felébredsz a padon és még a zsebedben van a telefon, tudjad merre indulj :D egyértelmű, hogy kamion sofőr nem fog ilyet venni. kamera is, inkább hobby fényképezésre. ha tényleg akarok fényképezni, akkor biztos nem ilyen zseb gépet fogok venni, mert az ugyan ugy parasztvakítás

Link to comment
Share on other sites

Teljesen eggyetértek veled Tommy! :)

És végülis igazad van, mert itt nállunk legalábbis ez volt a legjobb telefon és talán még most is az, szóval nincs konkurencia ami miatt nem lehetne eladni ennyiért. De tényleg elég szomorú hogy ennyire zuhan le az ára, főleg annak, aki megvette még jó pénzért és most gondolkozik egy másik telefonon.... én biztos nem adnám el ha még meg lenne ennyi pénzért amilyen áron most megy, akkor inkább megtartanám ameddig bírja! :D

 

Jó kis telefon volt aláírom, én csak az árával nem voltam / vagyok kibékülve.

Amerikába ilyet oszanak a happymeal mellé a mekiben :D ott tényleg fillérekért lehet megvenni, mondjuk ott tény ami tény kicsit komolyabb telefonok vannak az N95-nél így nem is tudják / tudnák eladni annyiért mint itt M.o.-on.

Link to comment
Share on other sites

Truemaster:

Azért is esik a telo ára,mert úgye már lassan 1 éve van a picon,meg kijött úgye az N95 8Gb és az N82,ez a két telo igen nyomja a sima N95 árát,tény jobban megérte volna várni,nem egyből elcsábulni,hogy milyen telok jönnek ki,ahogy írtam már én nem akarom eladni,ameddig bírja addig lesz meg ;)

B)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Az előlap cseréje valóban nem nagy dolog. Gyorsfordításban: Fon kikapcs, 4 csavar Torx 5 ös(nem az általános 6 os!)

méretű csavarhúzóval eltávolít, kis hangszóró óvatosan kiszed, és azonos irányban letesz, mert ha nem úgy rakod vissza, nem fog működni. Új előlap kicsomagol, kicsi hangszóró beletesz a fent leírtak alapján. Telefonra rátesz, visszacsavaroz, bekapcsol, és élvezi az új kinézetet.

 

Itt a jutúb videjó:

http://www.youtube.com/watch?v=60gSWlclbEg&feature=related

 

Jótanács!

 

Mielőtt elkezded, moss jól kezet, hogy ne legyen rajta természetes zsírosság, vagy vegyél fel pamutkesztyűt!

Pakolj el minden sz*rt az asztalról, legyen előtted rend.

Az asztalt, amin dolgozni fogsz, jól töröld le, hogy ne szálljon fel por róla.

Mindent úgy tegyél le, hogy ismerd a pozícióját, kis dolgok szerelésénél ez fontos.

Előtte intézd el a dolgaidat, hogy legyen annyi időd, amennyit szerelned kell, ne kelljen felállni mellőle,

mert elfelejted mit csináltál!

NE NYÚLJ KÉZZEL A KÉPERNYŐHÖZ, HA LESZEDTED AZ ELŐLAPOT, ÉS NE IS FÚJKÁLD A SZÁDDAL, NEM POROS!

UGYANÍGY NE NYÚLJ AZ ÚJ ELŐLAP ABLAKÁNAK BELSEJÉHEZ SEM, MERT MEG FOG LÁTSZANI!

 

Nem az okoskodó beszél belőlem, hanem a sok telefont szétszerelő, illetve (a jól) össze is rakó, illetve modellépítő.

 

Link to comment
Share on other sites

Húú srácok ma volt a kezembe egy Nokia N95 8GB, egyik ismerősöm vett eggyet... nagyon brutális!

Olyan szinten odaveri a sima N95-öt hogy az már botrány! :lol:

 

Nagyobb kijelző, nagyobb aksi, pontosabb GPS vevő, szebb képek.... és még sorolhatnám. De ami a legjobban megfogott az a kidolgozottsága, ez már nem egy olyan ki*ott telefon! :) Aztán meglássuk meddig bírja a strapát :D

 

1269094551_0d230446c7_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Azért a kettő összehasonlíthatatlan, de ez nem kérdés, és nem is vita tárgya: Ez már ki lett tárgyalva nem egyszer és nem kétszer ezen a fórumon, és más, honi és nemzetközi fórumon is. Gyakorlatilag úgy hasonlítasz össze hasonló telefonokat, mintha én azt mondanám, hogy a Meizu jobb mint az IPhone... mert mindkettő hasonló, kvázi úgy néz ki egyik, mint a másik, ha nem értesz hozzá, át lehet vele vágni, de a Meizu gyakorlatilag is többet tud. (Ha erről többet akarsz tudni, nézz utána.) Mégsem jobb, mégsem szebb, és teljesen más. (ÉS másolat, ami most mellékes, és nem kapcsolódik.)

Vagy hasonlíts össze egy Nokia 3110i-t egy 3110 Classic-kal. Nevetséges. A kettő nem is ugyanaz a telcsi, csak ugyanaz a nevük, és kívülről hasonlóak...

Link to comment
Share on other sites

Hát igen és a legdurvább hogy olyan áron, amin ők vették 3-4 hónappal ezelőtt <_<

 

De hát a telefonipar már csak ilyen, nem lehet így hozzáállni, mert akkor sose szabad telefontvenni, mindíg meg kell várni hogy kijöjjön egy újabb, javított verzió vagy egy utód ami sokkal jobb mint az előző....

Link to comment
Share on other sites

hát ez ígyis van. és ez általánosan mindenhol elmondható a technikai világban. lejátszóknál, telefonoknál, hardwareknél, de még a villany borotvánál is :D szóval aki képes ilyenért emészteni magát, és nem örülni annak, hogy ő megtehette, hogy vesz egy ilyet, az meg is érdemli, hogy idegesítse magát rajta. mellesleg sztem az n95 8 gb egy csöppet vissza fejlődés is, a lencse védő miatt.

Link to comment
Share on other sites

Hogy visszafejlődés? Kifejezetten frusztráló és zavaró a tudat, hogy veszek valamit egy valag pénzért (ez azért egy külföldinek sem olcsó, bécsben 750 euróért is láttam) amiben van egy már valamire tartható kamera, és akkor nincs védelem. Megveszem, de már nézem a világban, csak még nem találtam rá bizonyítékot, hogy lehetséges valami modding hátlapot rátenni, ami vagy az "alap" N95 hátlapja, vagy valami Made In Singapore... mert ez így nagyon nem gyere be.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem meg ez az IGAZI mesterséges avultatás... kitenni valami sérülékeny drágát a külső hatásoknak... egy év, és lecseréled, mert karcos. ...

...vízióm van...

Egy olyan alkatrészellátó, aki kifejezetten az ilyen nevetséges alkatrészeket cseréli. Plexi a kijelző előtt, meg az üveg a fotooptika előtt, ezenkívül csúszka, meg mittudomén...hangszóró, és csináldmagad. Egyszer elpattant a kijelzője a w810 nek, ami a birtokomban van, hát utánanéztem, vettem egyet, majd valami repair oldalon megvolt a howto. Kicseréltem, és még mindig erről netezek... az N95 8 GB ig.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...