Jump to content
PirateClub.hu

SonyEricsson P990i


NicK
 Share

Recommended Posts

SonyEricsson_P990i.jpg

 

Teszt:

 

Megjelenés

 

Annyi Symbianos Nokia után egy kis változatosság, egy Symbianos Sony-Ericsson. Követve a P800-P900 vonalat, a P990i sem egy kis készülék. Azonban a telefonra érvényes a "nagy készülék, nagy tudás" jelző. Kibontva a készüléket a dobozából és kézbe véve első dolog ami feltünt, hogy kissé lötyög az akkumulátor fedlapja. A hatalmas kijelző közel egy harmadát a lehajtható normál billentyűzet takarja. Amennyiben idegesít minket, leszerelhetjük, melyhez segítséget nyújt a dobozban található felszerelés. A flip alatt található a QWERTY billentyűzet is. Használata kissé komplikáltabb, mint a Nokia E61-é. Főleg ha ékezetes betűket szeretnénk használni. De végülis megszokás kérdése. Becsukott flippel a képernyő nem használható érintő képernyőként. Az Ikonok és funkciók is csökkennek ebben az állapotban. Megfordítva a készüléket végre találhatunk a készülék tudásához méltó kamerát is - 2 Megapixel, autofocus! és persze az elmaradhatatlan segédfény is van benne. A fényképezőgép zárható fedéllel rendelkezik, mely megóvja a szennyeződésektől.

Egy aprócska hiba azért van a telefonban; elég nehéz fókuszálás után benyomni a fényképező gombot és kissé idegesítő a lehajtható flip is. Megmaradt a jog-dial, bár most már csak tekergetni és benyomni tudjuk. Amennyiben kevés a belső memória, bővíthetjük MS Duo kártyával is.

 

Kijelző

 

A kijelző 320*240 pixel 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. A kijelző tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és napfényben is megfelelően látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Flip nyitott állapotában az érintő képernyő üzemmód is működik.

 

Akkumulátor

 

Az akkumulátor Li-ion. A gyártó szerint ez kb. 9 óra beszélgetésre, és 400 óra készenléti időre elég. Szomorúan tapasztaltam, hogy közepes használat mellett egy nap alatt lemerült. Viszont repülő üzemmódban elég sokáig bírja.

 

Csengőhang

 

40 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de kezeli az MP3-t is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Végre az SMS-ek hangját is megváltoztathatjuk. A hangszóró minősége egész jó. Dobozában találhatunk hozzá sztereo headset-et is, sőt, ha kissé vastagabb a pénztárcánk vehetünk hozzá sztereo bluetooth headset-et is.

 

Telefonkönyv

 

A telefonkönyve maximum a memória beteltéig képes eltárolni adatainkat. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Bejegyzésekhez bármennyi adatot tárolhatunk.

 

Üzenetek

 

SMS, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A tesztkészülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Íráshoz több lehetőségünk is van: becsukott állapotban úgy használhatjuk, mint egy normál telefont, kinyitva a flippet, a qwerty billentyűzetet használhatjuk. Ékezet írásához többször megnyomva a gombot tudunk eljutni, természetesen ebben a módban is van prediktív. Harmadik módszer, ha csak firkálgatunk a kijelzőre betűket. A negyedik pedig a virtuális billentyűzet.

 

Testreszabhatóság

 

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk is a kijelzőn, de egy picit akadoznak.

 

Extrák

 

File manager: itt nézegethetjük, rendezgethetjük a fájlainkat a telefon memóriájában és a kártyán is egyaránt.

E-mail kilens.

Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, mivel ebbe van beleépítve, egy aprócska kijelző mögött.

Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat, állíthatjuk a hangszínt. Szépen kijönnek a mély hangok és van extra basszus is. Háttérbe téve más funkcióját is használhatjuk a telefonnak,

3G telefonálás: a kijelző felett látható apró kamera segítségével indíthatunk videó hívást is. Erre egy külön gomb van. Miközben a hívott fél képét látjuk, alul a mienk is megjelenik, sőt akár kétszeres nagyításra is van lehetőségünk.

 

Kommunikáció

 

Van infraportja, bluetooth és GPRS, de nem támogatja az EDGE hálózatot, viszont az UMTS hálózatot igen. UMTS hálózaton már elég kellemes az internet böngészése is. Megfelelő környezetben használhatjuk a wi-fi-t is. A készülék a 11 Mbit/s-es kapcsolatot támogatja.

 

Fényképező

 

Maximálisan 1600 × 1200 -es képet képes készíteni . A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor fülülre kerül az elsütő gomb, ami tényleg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn, benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva elsüti a képet. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. A képek mobilhoz képest kitűnő minőségüek köszönhetően az auto-fókusznak is. Flip nyitott üzemmódban a főbb kezelő szerveket a képernyőt nyomogatva tudjuk elérni (pl. a zoom).

 

Videó

 

A telefonnal készíthetünk max. 320*240-es felbontású 3GP vagy MPEG4 videó fájlokat hanggal együtt. Ebben a felbontásban max 15 fps a felvételi sebesség, kisebb felbontásnál lehet 30 is.

 

Memória

 

A telefonban 128 Mb ROM és 64 Mb RAM található. Ebből kb 80 mega szabadon felhasználható. Ha nem lenne elég memória kártyával bővíthetjük.

 

WAP

 

Böngészője a 2.0-as WAP-ot, az xHtml-t és a html-t is támogatja. Az Opera egy integrált változata is megtalálható a készülékben. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betüstílusokat is. Elég gyors a böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak.

 

Amit érdekesnek találtunk:

 

* Kissé nagy és ropog néha

* Kevés ideig bírja az akksi

* Sztereo bluetooth headset támogatása

* Menüben a navigálás néha lassú volt

 

Amit érdemes lenne változtatni:

 

* Néha kissé bonyolult menü szerkezet

* EDGE támogatás

* Egyszerűbb billentyűzet használat

* Kisebb méret

 

Ami nagyon tetszett:

 

* Jó minőségű kijelző

* Széles körű kapcsolodás

* Remek minőségű kamera

* Nagy tudás

 

Összegzés

 

Újabb SonyEricsson okos telefon. Híven nevéhez, nagy tudással rendelkezik, széleskörű a kapcsolódása a külvilággal, jó a felszereltséges és könnyen bővíthető. Várhatóan a közeljövőben több program jelenik majd meg rá.

 

Forrás:

http://telefonguru.hu/keszulekek/teszt_SonyEricsson_P990i.asp

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

hááát inkább a p990 mint az n93...

miért? érint?képerny?. amúgy nem épp egy kategória a két teló. meg ez a lenne mit fejl?dnie szöveg nagyon felel?tlen kijelntés...

asszem azért nem lennék szomorú hogy megdobnának egy n93-al, bár jobban fájna mint a p990 :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Én régebben nokia párti voltam, mindíg is nokia telefonom volt, de a mai modellek semmit sem érnek, teljesen megbízhatatlanok. Most egy p990i-m van szerintem nagyon jó, könnyü használni az érintőképernyőnek hála! Megérte megvenni!!!! Egy gondom van sehol sem találom a "!" jelet!

Link to comment
Share on other sites

Én régebben nokia párti voltam, mindíg is nokia telefonom volt, de a mai modellek semmit sem érnek, teljesen megbízhatatlanok. Most egy p990i-m van szerintem nagyon jó, könnyü használni az érintőképernyőnek hála! Megérte megvenni!!!! Egy gondom van sehol sem találom a "!" jelet!

Hát sztem meg ez nem igaz :lol: ,nekem csak Nokia teloim voltak,sztem nem véletlenül,ha nem letttek volna megbizhatók,akkor senki se vette volna meg őket,most amúgy milyen Nokia-kra gondolsz,a Symbianosokra,vagy úgy álltalában???

A következő telom is Nokia lesz ha veszek,én sztem megbizzhatók,most is 2 Nokia telom van egy N70 & N-Gage,mindegyik bírja a kiképzést :lol:

Amúgy sztem más telo gyártóknál is vannak rossz telok,mindegyik gyártónál lehet gyári hibás telefon,az mondjuk tény,hogy sztem a legmegbizhatóbb Nokia tlefon a 6310(i) ;)

Röviden ennyit szerettem volna hozzáfüzni a dologhoz,ez nem bántásból mondtam :rolleyes:

 

Én igaz nem birom a Sony Ericcson telokat,de ez a P990i jó lett ;)

Meg a többi telo is jó,mindig olyat vesz amilyet akar :P

B)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Köszi ANALOG, most már meg van! :)

 

A Nokiákra visszatérve DJ Tommy, volt egy 6170-em amit garanciaidőben 4× vittem a szervízbe különböző hibákkal, mikor lejárt a garanciaidő feladtam, mivel akkor is elromlott! Beszéltem több ismerősemmel, nekik sincs jó véleményük a Nokiákról, beleértve egy t-mobilos szervízest is!

 

Egyébként igazad van abban, hogy mindenki olyat vesz amilyet akar!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Temo:

Neked úgye S40-es telod volt,az is érdekes különben,hogy az S40-es Nokiak hallnak meg a legtöbbször :rolleyes: ,a Symbinos Nokia-k bírják a kiképzést :lol: ,

na jó tovább nem Off-olom a témát <_<

B)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...