Jump to content
PirateClub.hu

Milyen telefont vegyek?


Thomas
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

szerintem ha egy egyszerű kis telefon kell amit mp3 lejátszónak is akarsz használni akkor nem lehet olyan rossz. Most kb 25 körül van ami nem is annyira olcsó de nem is drága. Én alapból nem vennék SE-t mondjuk de sokan szeretik őket :)

Link to comment
Share on other sites

Üdvözletem!

Most a házigazda kérdez :D

Telefon vásárlás előtt állok ezért sok tesztet,leirást olvastam a napokban.Egy telefon nyerte el a tetszésemet amit megengedne a pénztárcám.

Ez a Nokia n81 8gb lenne!

 

Nokia-N81.jpg

 

A naokban viszont találkoztam egy telefonnal ami rögtön elnyerte a tetszésemet ez a Nokia 5800 XpressMusic lenne ami most jelent meg.

 

nokia5800xpressmusic_1.jpg

 

Tetszik az érintő képernyő de valamiért félek tőle.Amit tudni kell,hogy elég sok üzenetet irok,az igazság az,hogy még nem volt ilyen a kezemben!

Ha a tudást nézem szerintem jobban megérné az 5800-ás viszont még nem tudom mennyi lessz az ára,esetleg meghaladja e a keretet.(Külföldön 280 euró)

A kérdés,szerintetek várjak erre a csodára vagy vegyem meg a kiszemelt n81-es modellt?

Link to comment
Share on other sites

Én az utóbbit venném bár itthon nem lesz ilyen olcsó, a 279€ az a gyártói nettó ár aztán mire eljut (vámok, díjak, nagyker és kisker árrés stb.) arra elég szép lesz az ára. Az N81 kb. 60k bolti garival, 55-ért kapsz egy SE P1i-t.

Ezen is Symbian van UIQ3-as kezelőfelülettel.

Link to comment
Share on other sites

az n80 és 81-es szériák sosem nem lettek olyan sikeresek mint pl az n73,n82 ....De szerintem ettől még jó telefonok(mondjuk az n80 pont nem tettszik).Az 5800 kb úgy lesz olcsó mint az iphone....70 az alap és arra még adó meg 20-% nyereség meg egyéb...szerintem minimum 90 körül lesz de inkább 100.

Én is nézegettem ezt a telefont de a hátulja nem valami szép és a symbian nekem nem annyira fontos.Az érintőkijelzős élmény sem lesz olyan mint egy iphone-ban...A motorola zn5-öt megkapom 72ért ,abban is van wifi,sokkal jobb kamera ,csak nem érintős.Még várok tesztekre és hogy kijöjjön az 5800. Aki most akar felsőkategóriás telefont venni annak kell még várni 1-2 hónapot hogy az év végi újdonságok és nagyágyúk már tesztelve legyenek és az árak is tisztázódjanak.

Link to comment
Share on other sites

A motorola zn5-öt megkapom 72ért ,abban is van wifi,sokkal jobb kamera

 

csak Motorola...

 

De azért nem kéne ennyire szarrá dicsérni az iPhone-t de mindegy ez nem az a topic és az tény hogy a HTC Touch HD szarrá veri, az lesz a következő telefonom.

 

Én továbbra is a P1-et mondom, érintőképernyő, zenében is elég jó mert W960i-ből át lehet tenni a Walkman 3-at de mondjuk nem írtad le hogy neked mik a fontosak. P1-ben 3 féle képpen lehet írni, normálisan QWERTY billentyűzettel, kézírással vagy a kijelzőn jön ki a bill és nyomkodod, egy T9-el társítva elég gyorsan lehet írni.

Link to comment
Share on other sites

nekem volt már motorola telefonom ,nem volt vele gond és a zn5 már linuxos op.rendszert kapott.

Amúgy én is nokia párti vagyok de mostanában nem alkottak nagy dolgokat...az n82 az elég jó telefon,sőt ár-érték arányban most a legjobb felső kategóriás nokia.SE-t sosem vennék ,a P1 az meg elég régi kiadás nem ?De amúgy ha a tudását és az árát nézzük akkor nem rossz. HTC meg 150 körül van és annyit nekem nem ér. Windows mobile nem kell,a kamera közepes,wifi van már ezer másik telefonba ,elég nagy...160ból veszek motorolát meg egy ipod toucht. És akkor lesz egy jó kamerás szép telefonom és egy kütyüm amin videót nézhetek,netezhetek otthon jobb képernyőn mint ha a telefonnál csinálnám és egyéb progikat rakhatnék fel rá.Vagy ha már nem motorola akkor az n82+touch duo is kijön 150-ből. Igazából mindenkinek mások az igényei. Ha sokat írsz akkor teljes billentyűzet nem árt,zene már elég sok telefonban jól meg van oldva és akár saját lejátszót is pakolhatsz egy komolyabb kütyüre.Gondolom ha wifi is fontos akkor netezni is szeretnél ,ahhoz meg minnél nagyobb képernyő kéne . Én továbbra is megvárom az év végét. Ha mégsem jön ki olyan telefon ami jó lenne vagy a tesztek alapján a várt készülékek nem lennének jók akkor még mindig ott vna a p1 vagy n82 és lehet még olcsóbb is lesz.

Link to comment
Share on other sites

De azért nem kéne ennyire szarrá dicsérni az iPhone-t de mindegy ez nem az a topic és az tény hogy a HTC Touch HD szarrá veri, az lesz a következő telefonom.

ez így, ebben a formában egyáltalán nem igaz :)

 

amúgy, ha az írás a legfontosabb, akkor mindenképpen fizikai billentyűzetben gondolkozz! :)

Link to comment
Share on other sites

De nem értem minek telefon mellé egy ipod? Ha már nem lehet vkinek ájfonja de megvan az apple hype akkor jó lesz az ipod is? Egyébként a P1 egy idős az N82-vel, kamerába rosszabb de 0.6 collal nagyobb a kijelző (netezésnél elég jól jön)+ sokkal jobban néz ki. És nem azt mondtam hogy most veszek HTC-t hanem 1 év mulva, közepes kamera? Ha neked az 5mp az... windows mobile? Ha nem próbáltad akkor ne szólj, nem lehet összehasonlítani a PC-s verzóval (ami sztem egyáltalán nem szar)

Link to comment
Share on other sites

1 év múlva hol lesz már a Touch? kijön 1001 telefon és akkor éppen majd arról magyarázzák be neked, hogy mennyire jó.. olvashattad már tőlem, hogy a kamera egyáltalán nem érdekel semmilyen telefonban, mert egyszerűen nem arra való.

wm-hez volt szerencsém és továbbra is tartom, hogy hatalmas szutyok :) senki nem fikázza az épp aktuális álomtelefonodat (vmelyik topicban épp az iPhone vágyadról olvastam 3-4 hónappal ezelőtt, mostakkormivan?), csak ne állíts már valótlant róla :)

 

ha te a windowsról azt mondod, hogy jó az egy hatalmas NC pecsét itt és most. mást még nem próbáltál ezek szerint.

Link to comment
Share on other sites

Nem azt mondom az iphone-ról hogy szar, kéne csak nem ennyiért és én azt mondtam hogy nem kéne ennyire isteníteni. Mintha az lenne a legjobb a világon. De próbáltam mást is de nekem a windowsal sincs semmi bajom, már 1 éve 1x nem fagyott, nem lassú stb.

Csak bánni kell vele. Ami most elég jó telefonnak számít az 1 év mulva is az lesz, amikor megvettem a P1-et akkor azt hittem hogy ez egy átlagos telefon lesz de csak néztem hogy mi van. De azért nézd meg hogy a Touchnak mennyivel nagyobb és szebb kijelzője van, ez csak egy példa és a PDA-k között a HTC a legjobb.

Link to comment
Share on other sites

Az első szempont az irás lenne mindezt gyorsan és kényelmesen.A második a zene majd a Wifi,a kamera minőség nem igazán fontos.

Játszani pedig soha nem fogok telefonon,viszont fontos a design!

Az utolsó szempont pedig az,hogy sajnos Nokiás vagyok :blush:

ha írni akarsz, akkor tényleg ne az 5800-t vedd meg...íeás, wifi, zene, erre az N81 tökéletes, ebben az árkategóriában esetleg egy E65 felelne még meg neked, csak ugye az annyira nem zenefon, és a kijelzője is kisebb asszem :)

 

160ból veszek motorolát meg egy ipod toucht. És akkor lesz egy jó kamerás szép telefonom és egy kütyüm amin videót nézhetek,netezhetek otthon jobb képernyőn mint ha a telefonnál csinálnám és egyéb progikat rakhatnék fel rá.

szerintem akinek 160ezre van, az úgyse vesz külön Ipod-ot a mobilja mellé, hanem vesz egy felsőkategóriás telefont, ami ugyanennyi pénzért ezeket mind tudja, és kap még hozzá wifi-t és gps-t is...nekem az utóbbi jobban megérné, plusz egy kütyüvel kevesebb :)

 

nekem volt már motorola telefonom ,nem volt vele gond és a zn5 már linuxos op.rendszert kapott.

a Motorola elég régóta használ Linux-ot a mobiljaiban ;) de miért akarsz te ennyire Motorolát? én előbb vennék LG-t, azoknak sokkal korrektebb a kinézetük és a tudásuk is ;)

Link to comment
Share on other sites

1:vágom hogy régóta használ de a montaVista linuxot nem nagyon és kevés telefonban...én szeretem a motorolát kb úgy mint más az SE-t :) és ami nekem kell az benne van a zn5-ben akkor miért vennék mást?

2:75körül már lehet olyan okostelefont kapni amiben van wifi,bővíthető memória és symbian és jó kamera.

3:Ismerem a windos mobilet és nem is mondtam hogy pocsék(ha rám gondoltak)csak én nem használnám ki...

4:Azért a a HTC 5megapixele nem hinném hogy olyan mint az n82-é vagy akár a motoroláé...

5:nálam nincs apple hype,De ha tellik rá miért ne vegyek egy jó kamerás telefont ami erre van kihegyezve és szerintem jól néz ki és egy olyan kütyüt ami nagyon bejön és jól lehet rajta netezni,rakhatok rá progikat meg ilyenek...

 

megint csak az derül ki amit mindenki tud hogy mindenkinek más az ízlése,kedvence és igénye.

Link to comment
Share on other sites

Előre szólok, tényleg nem kötözködni akarok, ha mégis úgy tünne, hát bocsánat :)

 

Érdekes, hogy te pont egy kamerás mobilt és egy zenélős-netezős kütyüt akarsz venni, amikor pont fordítva lenne érdemes. Külön zenére és netezésre szerintem nem éri meg egy külön cuccot venni, amikor egy korrekt telefon ugyanúgy képes rá.

Fotózás esetén viszont érdemes átgondolni egy külön gépet, mert 5 megapixel ide vagy oda, egy mezei 20-30 ezres fényképezőgép feltehetőleg lepipálja a 70-80ezres fotós mobilodat. Ennyi pénzért vehetsz egy olyan telefont, ami tudásban nyújt annyit mint az Ipod és a Motorola együtt. És ha kamerában nem is olyan jó, akkor is megvehetsz mellé egy olcsó fényképezőgépet, mert összben olcsóbban jössz ki, és két korrektebb készüléked lesz.

http://mobilarena.hu/teszt/mire_jo_egy_telefon_kameraja/eloszo.html

Ha olvastad, előre is bocs :)

 

Na itt a vége :)

Link to comment
Share on other sites

olvastam amúgy és semmi gond. ;) Én nem akarok venni mindenféle cuccot csak arra írtam aki 160-at akar költeni egy telefonra.Én sem akarok művészi képeket készíteni a telóval :D Nekem egy olyan telefon kell amiben jónak mondható kamera van ,zenelejátszónak is jó ,és wifi. Na pl ezek mind benne vannak a motorolában és a külseje is megfogott(ez is ízlés kérdése).De ha pl apuci ma azt mondaná hogy fiam ittvan 160 ezer de csak telefonra és egyéb ilyen dologra költhetem akkor venném a telefon+ipod párost.És valószínű hogy az ipodot nem is hordanám magammal mindig mert felesleges lenne. De ha hazaérek akkor leülök és ebéd mellett vagy ha kell valami hírtelen akkor nem a a telefonon szenvedek vele vagy a gépet kapcsolom be hanem ott az ipod az asztalon ,felveszem és gyorsan megnézem a neten wififvel.Valóban a sok telóban benne van ami az ipodban is....pl motorola is jó netezni,zenéthallgatni meg ilyenek.Nekem pl a nokia e71 is bejön meg n82 ...de ugyan annyit tud mint a zn5(elviekben persze többet tudnak de én mást nem használnék ki) és mivel most az tettszik ezért sanszos hogy az lesz.Az 5800át ettől függetlenül megvárom és még biztos sok jó telefon fog kijönni év végéig .Csak mondjuk az 5800-án is a wifit,zenét meg talán kamerát(ritkán) használnám...

Link to comment
Share on other sites

itt jön be az hogy mindenkinek más tettszik :D meg legalább nem lesz sok embernek olyan. Amúgy meg ma olvastam hogy az 5800 hivatalosan idén csak kb 8 országban jelenik meg szóval megint az lesz mint az n82-nél volt hogy az elején borsos áron fogják adni a gsm boltok a kintről behozott vagy egyéb úton megszerzett készülékeket .... :(

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Én nemsokára készülök venni egy LG Viewty-t, csak szeretném tudni hogy van-e bármilyen bosszantó hibája, vagy valami. (N73-at fogok lecserélni)

http://mobilarena.hu/teszt/lg_ku990_viewty-beauty/adatatvitel.html

usb-t szidja rendesen az írója, emellett zenelejátszóban nincs equalizer, rádiót nem lehet kihangosítani, a kamera pedig elég zajos képeket csinál, durván ennyi...

Link to comment
Share on other sites

szia, mindenképpen az 5800at ajánlam ha van annyi léd, sztem az a jelenlegi piacon a csúcsmobil!

(iphonet tényleg ne)

mivel "cerkát" is hazsnálhatsz az 5800ra az smst is gyorsabban írhatsz (utazás közben mondjuk nehezebb), szóval azzal sem lesz gond szerintem

mindenjót

Link to comment
Share on other sites

szerintem üzenetíráshoz jobb egy nyomkodható billentyűzet... az 5800 egyébként sem kapható még tudtommal, és hát csúcsmobilnak sem merném kikiáltani úgy, hogy még egy nyamvadt teszt sincs róla ;) igen, a tudása korrektnek tűnik a leírás alapján, de majd meglátjuk, hogy ez gyakorlatban hogy érvényesül :)

Link to comment
Share on other sites

ha valaki symbian rendszerre vágyik és sokat akar írni akkor talán az e71 a legjobb választás :) csak az eléggé drága...érintőkijelző az nem arra való hogy kétpercenként sms-t írogassunk rajta,kb annyira kényelmes mintha sima telefonon írnánk.

Link to comment
Share on other sites

elvileg már európa egyes országaiban kapható..

ez nem igaz, bocsánat, rosszul tudtam

 

polip14:ez ELLEn van ugye a már említett "cerka"

 

am az N82 szerintem nagyon jó választás, ha úgy állnék anyagilag én is azt venném:] vagy egy divatos v9et:D

 

nem tudjátok, ha egy olyan mp4 lejátszott (samsung yp-p2) párosítunk bluetoothal egy mobilhoz, ami tud hívásokat fogadni-indítani, a BT típusa pedig A2DP, akkor csak olyan mobilokhoz párosíthatjuk ami szintén A2DP, vagy esetleg menne egy 'v2 típusún' is?

Link to comment
Share on other sites

ez egy jó kérdés..amúgy 5800-át már oroszországból be lehet szerezni :D én meg tudjátok mit láttam ma egy gsm weboldalán? a motorola z12-őt kirakták 124 ezerért ... még meg sem jelent vagyis én nem hallottam róla ezek meg kirakták hogy lehet venni ? ez most akkor kamu vagy mi ? :D mert bár elég drága de jó kis telefonnak tűnik...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hát igen Walkman telefon elérhető áron... Az egyik áruházlánc oldalán [35900FT] (2008.Okt 17)

Ez a telefon az írások szerint kielégíti annak használóját...

Olvashattok róla bövebben itt:

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/w580i?cc=hu&lc=hu

Ilyen telefont vennék lehetőleg ha lehetne kérnék kommenteket hogy milyen ez a telefon a ti szemszögötökből!

Köszike!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...