Jump to content
PirateClub.hu

Új konfiguráció vásárlás,vélemények!


Recommended Posts

Persze, azt még nem tom hogy milyen lesz az a VGA amit majd beújítok, csak írtam hogy olyan 640 mb-os 8800GTS súlycsoport környékén. Vagy vmi olcsóbb, de ez most mind1 is. Szóval azt mondjátok hogy a Kingston 800Mhz-s 2x1GB kites és az ugyan ilyen hyperX semmivel sem érnek többet mint az ugyan ilyen adatokkal rendelkező Geil vagy Corsair? Érveket kérek!

Ja, és mit jelent az a CL4 mega CL5?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A "CL" számok az időzítésekre vonatkoznak. Manapság 800MHz-n a CL4-4-4-8 jónak mondható. 1066-on pedig a CL5-5-5-15.

Persze vannak olyan memóriák, amelyek 800-on tudják a CL3-at. De most ez nem érdekes.

A lényeg hogy minek vennél 10 ezerrel drágább memóriát? Alig éreznéd a hatását (ha éreznéd egyáltalán), de a jobb VGA-nak sokkal jobban.

(Én sem tudom miben különböznek a HyperX-től, mindkettő CL4-es, és 800-as :blink: )

Link to comment
Share on other sites

Értelek, és igazad van, és én ezt tudom is, mármint azt hogy egy VGA sokkal jelentősebb, de a kérdés az hogy így is megállja e majd a helyét a ram meg a proci, majd egy 8800GTS vagy egy HD2900XT kaliberű kari mellet ha késöbb beújítok. A másik pedig az hogy érdemes e 30k-ért venni egy VGA-t, ha jöbőre úgyis lecserélem. De kezdesz rábeszélni, és mondasz vmit, addig se szarakodjak egy rosszabb karival, ha 5-10k -val többért sokkal jobbat kapok. Na akkor most az lenne hogy ki kéne választani egy ram és egy VGA jelöltet, hogy beleférnek e a 200-as keretbe. (mert ugye jobb lenne a limitet tartani) Kinéztem egy 2x1GB-os Corsair kitet hüttőbordákkal. CL4-es, 800 Mhz-s. Azért ezt választottam, mert szeretném tartani azt a 800 Mhz-t, nem szeretnék alacsonyabbat.

Namost ez 30k. :S Corsairból ez az egyetlen az ipon.hu-n (mert innen szeretnék megvenni mindent) ami 800 Mhz-s, és nem több 30k-nál.

http://ipon.hu/?product_id=17939

Viszont itt van egy Geil kit is 25k-ért.

http://ipon.hu/?product_id=9631

Légyszi segíts, nem értem ezeket a számadatokat mint pl a Geil esetében azt hogy: CAS 4-4-4-8, 2.1V.

Nem igazán írnak róluk sok adatot, szóval kéne egy kis összehasonlítás hogy mi a különbség köztük.

 

Link to comment
Share on other sites

Ha a E4400-as processzor mellet döntöttél, akkor megteszi 2 db 1GB-os 1066MHz KINGMAX Mars modul (nem KIT-ben). Az E-4400-as processzor 800-as FSB-ről indul, de bőven benne van a 1066Mhz is.

Drágább modulokon előfordul hűtőborda is, erre akkor van szükség, ha gyárilag a szabvány értékek fölé viszik a feszültségeket. Persze ezek jobban tuningolhatóak, de felesleges egy gyárilag túlhajtott 800-ast venni, ha van már szimpla 1066 Mhz-es egység is.

 

A megjelölések:

CAS Latency (CL), Clock Cycle Time (tCK), Row Cycle Time (tRC), Refresh Row Cycle Time (tRFC), Row Active Time (tRAS).

A CAS Latency-nél megadott idő határozza meg a memóriában levő adat kikersését, azonosítását, adatbuszra juttatását. Minnél kissebbek ezek az értékek, annál gyorsabb a memória kezelés.

 

Nemrég volt a ph-n egy DDR2 vs. DDR3 teszt, érdemes elolvasni:

http://prohardver.hu/cikkek/2007-09-11/ddr2_vs_ddr3/

 

szerk.: nem láttam amit előttem írtál, de azt hiszem javarászt megválaszoltam kérdéseidet. A fent említett KINGMAX RAM-ok 11 forintba kerülülnek... vagyis spórolsz 10 forintot, és tovább is húzhatod a processzorod.

Link to comment
Share on other sites

Jó, tehát valószínű hogy ez az. Nem gonolod hogy ennek a kingmaxnak ennyivel rosszabb a minősége is mint amennyivel olcsób, és hamar tönkremehet?

Különben lehet hogy mégis csak az edigital.hu-ról rendelek, mert az már haver által ki van próbálva, maximálisan megbízható szerinte, az iponról pedig elég rosszakat mondanak. Eddig csak azért vettem volna az iponról, mert amiket kinéztem alkatrészeket azok csak az iponon voltak, az edigitalon nem, és az ipon olcsóbb is volt, ami már nem is annyira igaz, ezért ha minden alkatrész meglesz az edigitalon, és nem is lesz sokkal drágább, akkor onnan rendelek. Ezt most csak úgy leírtam.

Ha meggyőzöl a Kingston ramról, hát akkor az lesz. Különben még a video kari is kérdés.

Mit szólsz a 7600GT-hez? (persze tudod, jövőre tervezem hogy beújítok egy jobbat)

Link to comment
Share on other sites

Egy memória nem megy tönkre, vannak persze hibás RAM-ok, de ez a beszerelés után rögtön vagy rövid idővel kiderül. Kevés cég gyárt valójában memóriát, ilyen cég a Hynix, Samsung, A-Data, Kingston, a többi cég tőlük várárol valogatott és noname modulokat (vagy ők maguk hozzák ezeket forgalomba, persze más név alatt).

Egy ilyen noname, vagy kevésbé mártkás RAM kevésbé bírja a tuningot, de persze találkoztam már noname tuning-rammal is (különösen a Hynix híres erről).

Ha viszont hibás, akkor a gép látszólag indokolatlanul újraindul/lefagy... ilyenkor egy memtest-et kell lefuttatni, pár óra és kiderül a turpisság, és mehet is vissza a forgalmazónak cserére.

De ha jól mőködik, nem meg tönkre nincs benne mehanikus alkatrész, és nem is melegszik... bátran ad a legtöbb gyártó élettartam garaciát.

 

A "KIT"-eknek gyárilag tuningolt moduloknál van értelme (különösen akkor ha a vásárló nem tud, vagy nem akar tuningal foglakozni). Ilyenkor a gyár garantálja az alacson időzítést magas órajel melett. De 800Mhz-es modult most már a legmárkásabb fajtából sem érdemes venni (különösen, h. ilyen olcsón lehet 1066MHz-es ramokat vásárolni).

 

szerk.: VGA ügyben, nemrég használtam egy GF 7300 GT-t, megelpően jól bírta a játékokat. pl a FlatOut2-t vitte rendesen. Én feleslegesnek gondolok több tízezer forintot kiadni, egy haramtos teljesítménnyel bíró 7600 vagy 8600-ért. 31 000 forintért már X1950 Pro-t lehet kapni, ami minimum 2x gyorsabb az iménti két kártyánál.

Link to comment
Share on other sites

Pósta költség hogyan van náluk? Mennyi? Vagy bizonyos összeg felett ingyenes? Mert nem találtam erről infot eddig.

- Kis méretű csomag: 1 583,- + ÁFA = Bruttó 1 900 Ft (10 kg-ig egységesen)

- Nagy méretű, több darabos csomag: 2 417,- + ÁFA = Bruttó 2 900 Ft (10 kg-20 kg össztömegig).

- Minden a továbbiakban megkezdett 5 kg: + 500 Ft

Link to comment
Share on other sites

Okés, tehát ram az kingmax lesz, ez is el van döntve, már csak a video kari a kérdés, meg hogy hol vásárolnék.

A VGA-ra 20-22k-t szánnék, bár így is tullépem a 200-at, mert ugye azt szerettem volna hogy ennyi legyen monitorral együtt, de nem baj. Ja, és ugye nekem az a fontos hogy mindent egy helyről egyszerre rendeljek, a gépházat, és a monitort is.

Link to comment
Share on other sites

Nekem a munkahelyemen két db 21"-os Samsung CRT-m van (1100MB), extrémen gagyi monitorok (a fő probléma, h. nem lehet egymáshoz közel tenni a kettőt, mert bezavarják egymást :unsure: ). A képminőség sem a legjobb, szóval van némi rossz tapasztalatom a Samsung-al...

Éppen ezért mikor itthonra akartam TFT-t venni, az első kijelntésem az volt, h. bármit de Samsung-ot azt nem.

Elmentem egy MediaMarkt-ba, megnéztem a kínálatott, és messze a "samu"-knak volt a legszebb és kontrasztosabb képe (a nekem megfelelő árkategóriában persze).

Így rendeltem végül is egy 206BW-t, és abszolút nem bántam meg.

De mást neked sem lehet tanácsolni, irány egy nagyobb elektronikai üzletlánc, és nézegesd meg a monitorokat. Mindenki másképp lát, mások az igényei, ebben igazán nem lehet tanácsot adni.

Link to comment
Share on other sites

vettem fujitsu-siemens L17-2 típusú 17" LCD monitor... pixelgarancia nincs... ellenben a 5. napon 1 pixel minusz... mondom ha ez így folytatódik mi lesz... eltelt azóta fél év és nincs újabb kiégett pixel... izé.. most nemtom ezzel mit akartam mondani... de a legjobb garja az ASUS-nak van ZBD... ami egy év és már egy pixelhiba után csere!

Link to comment
Share on other sites

Hogy én is belemekegjek: Nem feltétlen kell nagy nevű monitorgyártók (LG, Samsung) termékeit venni! Nekem pl. Advent típusú 17' LCD monitorom van és bizony már 3 éve húzza pixelhiba nélkül. És erre is megadták a 3 évet, mint a pinty! Mondjuk van 1-2 borzalom is a piacon, főleg a Tesco gazdaságos monitorokra gondolok itt, 17' LCD monitor 20k-ért és társai...

Link to comment
Share on other sites

Ok ez is egy álláspont. Nekem meg ez lesz az első LCD monitorom, úgyhogy hozzá se tudok szagolni a témához. És így hát nehéz a döntés. De igazad van Psion, megyek is vmikor az Electronics-ba, megnézegetem őket, de az biztos hogy majd ha az iponról megrendelem, 3 napig folyamatosan fog menni a monitor. :D Aztán had jöjjenek azok a pixelhibák :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...