Jump to content
PirateClub.hu

Új konfiguráció vásárlás,vélemények!


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja, és légyszi aki rendelt már erről az ipon.hu-ról vagy tudja, az légyszi mondja meg hogy a kiszállítási költség ugye bruttó 2400 Ft. De ez akkor is csak 2400 ha mindent egyszerre rendelek? Tehát egy kiszállításnak mindennnel együtt 2400 az ára, vagy darabonként 2400? Légyszi, mert ezt nem írták oda... :)

Link to comment
Share on other sites

Szerk.: Azt meg el is felejtettem mondani, hogy ASUS alaplapban AMD procit nem nagyon fogsz tuningolni, főleg nem M2N-E-ben ;)

 

ASUS lapban tökéletesen megy a tuning..., nem tudom, de szerintem az nForce 570Ultra is jól birja :)

 

Nekem pont ilyen deszkám van és azért elég szépen bírta,inkább a proci hűtéssel voltak gondjaim,de holnapra megjön a CoolerMaster HyperTX és majd megpróbálok többet kihozni belőle.

Eddig a legtöbb amit sikerült kifacsarni belőle az 241MHz-s FSB volt(tudom hogy nem FSB-nek hívják az AMD-nél,de így mindenki tudja),ami 2651MHz órajelet jelent,csak itt már eléggé instabil volt.Stabilan 230 kötül ment,volt mikor 228-n megállt,volt mikor 232-en nyúztam másfél óráig és nem fagyott,de 230-on mindig szépen ment,persze plusz fesszel és fűtött mint atom.Amúgy egy 3500+ AM2-es Orleans magos.

 

Jah és hogy témánál maradjak,tényleg többet tudnak most az Intelek és jelenleg jobban megéri,mert gyorsabb és sokkal több tuning potenciál van bennük,de inkább az AMD felé hajlok és remélem a K10-es architektúrával vissza tudnak vágni.

Link to comment
Share on other sites

Ja, és légyszi aki rendelt már erről az ipon.hu-ról vagy tudja, az légyszi mondja meg hogy a kiszállítási költség ugye bruttó 2400 Ft. De ez akkor is csak 2400 ha mindent egyszerre rendelek? Tehát egy kiszállításnak mindennnel együtt 2400 az ára, vagy darabonként 2400? Légyszi, mert ezt nem írták oda... :)

 

Küldj rájuk 1 mail-t és majd megmondják pontosan,de általába egybe szokták.Meg a súlyát szokták még nézni,azért is többet kell csengetni,ha nemtom hány kilónál nehezebb,de mondom,vagyis írom :D ,hogy egy e-mail-ben megkérdezed tőlük.

Link to comment
Share on other sites

1.) Azt, hogy az AMD integrált memória vezérlője nem segíti a szintetikus teszteken kívül sehol sem komolyabban nem én találtam ki, hanem ez látod minden tesztben.

Az eggyetlen dolog amiből az AMD processzorok profitálnak mostanság, az a fejlett memóriavezérlő. Maradjunk az ominózus ph-s tesztél... majd minden alkalmazásnál ami több memóriát igényelt, gyorsabb volt az AMD mint a Intel. Iszonyatosan látszik ez a külömbség a renderelés teszteknél. Ezek a programok (3ds, lightwave, etc.) már akkor megkajáltak akár több gigabájt ram-ot is, mikor a standard PC-k be csak 128 MB csücsült.

 

2.)Mindig azt próbálod bizonygatni, hogy brisbane-ek lazán mennek 3G-t. Ez teljesen igaz, csak kb akkor sem elég a teljesítményük ahhoz, hogy befogjanak egy c2d-t. Talán befogják, ha a c2d alapórajelen megy, de ugye ez nem dícsőség. Felhozok egy olyan példát ami személyes tapasztalat.

Az egyik barátom 1hónapja vett gépet. Procit E6420-at, VGA 88GTS. A procija alapfeszen megy 3.4G-t, az alap 2.13-hoz képest lett némi teljesítmény különbség.

Az 5200+-t biztosan nem viszed 3G fölé, sokaknak a 3G sem megy csak kitesztelt példányokkal. A 6000+-ból sem hoztak ki 3.3-3.4G-nél többet, de ezek kivételes darabok és kaptak már feszt rendesen, fűtenek, mint atom és ezen órajelen nem is annyira stabilak. Ugye technológiai határ. Nem elvből beszélek az AMD ellen, én is szeretem, de miért vennénk AMD-t, ha az Intel most jobb? Az AMD azért ilyen, mert egy 3-4 éves architektúra toldozgatása, a Core2Duo pedig 1.5-2éves. Ha így nézzük szépen tartja magát az AMD. Én azt ajánlom, amit jobban megéri venni és 200k-ból nem x2-őt éri meg venni...kivéve, ha rövidesen cserélni akar valaki.

 

Igaz az 5600+ban van még szerencsés esetben 400Mhz+...egy c2d-ben elég sok :)

Ennek fejében érdemes elgondolkodni miben van több tartalék mind időtállóság ill. teljesítmény terén.

Az X2 5200+ EE egy újratervezett Windsor magos processzor (erre utal az EE jelzés), mely 1.25V feszültséget igényel, szemben a "normál" Windsor-ok 1.35V helyett. Így csökkent a TDP-je (65W) ezért jobban tuningolható "mezei" társainál. Megnövelt órajelen/alapfeszültségen sem több 85-90W-nál, Ez messze nem fűtés, ennyit egy tuningolt Conroe is kibocsát magából (65W-nál indulnak a c2d is).

Aki nem tudja kihozni a 5200+-ból a 3 Ghz-et a 4400-ból sem fogja kihozni a benne lévő teljesítmény többletet.

 

A 6400+-os Black Edition (??!) a maga 3.2 Ghz-es sebbeségével a végét jelenti az Athlon-oknak

De a 3G minden 2.2 Ghz feletti X2-esben benne van, különösebb skill sem kell az előcsalogatásához.

 

Ami itt számít (mint mindíg) az a pénz... mivel játékra kell a gép, érdmes inkább egy High-End videókártyára költeni a pénzt, mint egy drága alaplapra.

Mert bár mostanság már egész korrekt áron lehet Inteles lapokat vásárolni, de ha tuningolni akarsz akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni.

Ha pedig "időtállóságról" és "teljesítményről" beszélünk felejtsük már el a 8800GTS-t maga 320MB-os memóriájával.

Abba pedig ne menjünk bele (persze, ha muszály leírom azt is), h. miért gyorsabb a 2900XT mint a 8800GTX.

 

Szerk.: Azt meg el is felejtettem mondani, hogy ASUS alaplapban AMD procit nem nagyon fogsz tuningolni, főleg nem M2N-E-ben ;)

Jó, h. mondod nekem ASUS lapom van, 2.2GHz-es processzorom, és 3.18 Ghz-en hajtom... igaz ez csak egy 3600+-os San Diego magos processzor.

 

Azzal nem lehet vitatkozni, h. a c2d ájánlod, mert valóban jó processzor. Nincs apelláta az X2-es Athlon felett eljárt az idő... de egy ilyen állítás "AMD felejtős, egyáltalán nem jobb az Inteltől sem játékban sem pedig semmiben" sehol nem állja meg a helyét.

 

Bubberman, én innen rendeltem a monitorom és a tápom, korrekt bolt, gyors kiszállítással:

http://www.pcx.hu/

Link to comment
Share on other sites

Nekem az lenne az ideális ha 1 hét alatt szállítanák ki, nem részletezném hogy miért, ügyintézés, pénzkivétel...

Na nem igazán értelek, miért is felejtsem el a 320MB-os 8800GTS-t? Inkább vegyek egy olcsóbbat ami 512-es? De olyanból meg szerintem csak olyat kapok ami ddr2-es. Szal fejtsd ki ezt nekem légyszi!

Link to comment
Share on other sites

320MB kevés lesz a nagyobb kaliberű játékokhoz, főleg magasabb felbontásban (a textúrákat ugye itt tároljuk, ami kva sok kép és nagy is ha mondjuk 1600x1200-ba toljuk)..., ezt némileg ellenzi, hogy a kártya gyors..., amit érdemes az vagy a 640-es változat, vagy a HD2900, ami 512-es..., viszont ha kell az élsimítás, akkor lassab (egyébként meg nem)

Link to comment
Share on other sites

hhhm jókat íírtatok.... één is ennyi pnzből szeretném felújjítani a gépet ősszel szal sztem addigra csökkeenek az árak. de nekem nem kellene minden alkatrész csak a fontosabbak pl proci, alaplap, vga, memőria a többit ki lehet szeedni a mostani gpből na meg azok nem olyan fontosak jah méég kell bele egy nagyobb vinyó is.

 

 

Szeretném ha ti is szétnéznétek nekem iss mert amiketmééég régen írtatok azok sztem már változtak árban és sztem újabb cuccok is jööttek ki szal ha nekem is mondanátok néhány hasznos dolgot azt naon szivesen venném :D és ne felejtsétek ősszel lenne a felújjítás szal ha most kicsit több akkoraa az valszeg csökkenni fog :)

 

néztem én a többi ilyen fórumot de mindeggyikbe belebonyolódtam nem vopk vmi nagy ász de szeretnék egy király gépet összehozni szal lécci ide is írkáljatok

Link to comment
Share on other sites

HAli!

Én erre a gépkonfigurációra gondoltam, nem is lenne drága, de nem is a legjobb, de nekem épp megfelelne.

Várok tanácsokat, hogy illenek-e a cuccok, vagy , hogy be fogom tudni-e kapcsolni :D

Pl az alaplap nem illik a procihoz, vagy, hogy jó-e a videókártya, és fognakk -e futni jobb játékok rajta

Válaszokat előre is köszönöm

 

processzor: CPU AMD 2800 SEMPRON OEM 64bit S-AM2                        
ram : DDR 2  512mb 1066KINGMAX      X2                                             
videókártya: VGA ATi Radeon 9250 256MB 128 bit EXCALIBUR
ház: MERCURY 03-2228 350W                        
háztáp: ATX 350W LC POWER                       
ALAPLAP: ASUS K8V-VM S754

Link to comment
Share on other sites

Mire használnád?

Az 1gb ram az elég még a Vista is gyorsan megy alatta ha nem nagyon játszol.Egy baj van csak,hogy felesleges 1066Mhz-et és DDR2-es ramot venned mert az alaplap nem kezeli le :(

2 x DIMM, max. 2GB, DDR400/ 333/ 266, ECC, non-ECC, un-buffered memory

Alaplaphoz még annyi,hogy van rajta alaplapi integrált vga is.

A tápot gyorsan felejtsd el nagyon rosz márka helyette ezek jöhetnének szóba suerintem: Chieftec,Enermax,FSP,Cooler Master,

Vga: Ha játszani akarsz akkor felejtsd el ha nem játszol csak net meg irodai munka akkor jó.

Link to comment
Share on other sites

Nálam valami ilyesmi config van itthon:

Proci: AMD Athlon 64 3500+ AM2 foglalat, 512Kb gyorsítótár, dobozos kivitel 9.359 Ft (7.799+Áfa)

Alaplap: ASUS M2NPV-MX 15.702 Ft (13.085+Áfa)

Memória: Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2 800 MHz, PC2-6400 10.800 Ft (9.000+Áfa)

/az árakat a depo.hu-n néztem./

 

Az alaplapon van egy integrált Geforce 6150-es "videókártya", ezzel elég sok minden elfut.

/Bár nem vagyok egy nagy gamer, úgyhogy csak kevés játékot próbáltam ki a vason de nfs most wanted, cod2, quake 4 simán. pcsx2 emu is elég jó sebességgel...megy rajta./ De ha nem elég az integrált vga, akkor van az alaplapon egy 16x pci-express foglalat. Jah, és a Vistával sem volt gond, felismert mindent, futott rendesen, addig amíg meg nem untam... :angry:

 

Mennyit akarsz rászánni a gépre és mire szeretnéd használni?

Link to comment
Share on other sites

Ha 1280x1024-nél nagyobb felbontásban szeretnél játszani akkor kevés lehet a 320-as ebben van igazság. Viszont még mielőtt temetnétek a GTS-t elárulom, hogy a Bioshock (dx10, Vista) fullon 50FPS alá nem ment vele ;) Ha ez valakinek nem elég akkor magára vessen.

Azt meg mindenki tudja, hogy "mivan" egy 2900XT-ben, de ugye azt is hogy a pénz sokat számít és ezért van szinte minden játékban NV logó...és ameddig így lesz a 2900XT nem lesz kiemelkedően jó ill. nem profitál a technikai előnyeiből.

Más: Nem rég még X2-őt akartál, mert olcsó és jó. Akkor most, hogy jön ide a 2900XT a maga közel 100k-s árával? Szerintem a 8800GTS korrekt teljesítménye elég lesz egy darabig, ez most a Bioshock-nál bebizonyosodott. Örökre meg úgysem lehet semmit venni. Mivel legkésőbb 1,5-2év múlva úgy is komprumisszumokat kell kötni grafika terén, hogy jól menjenek az új játékok.

Link to comment
Share on other sites

Nekem az lenne az ideális ha 1 hét alatt szállítanák ki, nem részletezném hogy miért, ügyintézés, pénzkivétel...

Na nem igazán értelek, miért is felejtsem el a 320MB-os 8800GTS-t? Inkább vegyek egy olcsóbbat ami 512-es? De olyanból meg szerintem csak olyat kapok ami ddr2-es. Szal fejtsd ki ezt nekem légyszi!

 

Vegyél HD2900XT-t 1GB GDDR4-el.Az már minden igényedet kielégítené :D

Link to comment
Share on other sites

A gépre a lehetőleg a minimumot,kb 80.000-ig, ha elmennék,de 60 ezerig biztos.

 

Suse megoldása tetszik. hmmm És beleillene az Ati videókártya amit írtam?És az integrált az hány megás?

 

Őszintén szólva neteznék vele, meg játszanék egy-két játékkal. Nincsenek nagy igényeim, ha a Quake 4, meg az NFS Underground simán fut, annyi bőven elég.

 

MIvel a mostani konfigurációm:

videókártya: 3DFX Voodoo 4 32Mb -már nem is gyártják :D

Proci: 667Mhz Intel celeron

memória: 128Mb

 

Szóval mindenképp szeretnék beruházni egy újra.

Link to comment
Share on other sites

Bubberman két nap alatt kihozta a futár. Annyit kell tenni, h. rendelést után egy órával felhívod őket (munkaidőben). Így spórolsz kb. egy napot, nagyjából ennyi időt vesz igénybe míg ők küldenek egy visszaigazilást e-mail-ben és felhívnak.

 

88 000 ft egy 2900XT nagyjából ennyibe kerülnek a 640-es GTS-ek is. A 320 MB-es GTS és a 2900XT közti árkülönbséget az alaplap és processzor árával kompenzáltam.

NV logó ide vagy oda, van egy DX 10-es API aminek meg kell felelni teljes mértékben, amit a GF 8xxx széria nem teljesít. Tudja ezt az NVIDA nagyon jól, és csak következő generáció lesz DX10 kompatibilis (az viszont nagyon is, brutális lesz a G92-es GPU).

A dolog nagyban hasonlít az ATI X800-as sorozatának kálváriájára. Nagyon jó kártya, bivaj gyors, de "elfeljtették" a SM 3.0 support-ot. Ami ha akkor még nem is, később komoly keresztje lett az R4**-es szériának.

Link to comment
Share on other sites

én ajánlatom:

 

Alap: ASUS M2N8-VMX (12 546)

CPU: AMD Sempron 3200+ BOX (6 996)

RAM: 2x512MB CORSAIR XMS2 Twin2X 667MHz (12 240)

HDD: 160GB Samsung SP1603C (11 404)

ODD: PiONEER DVR-111D (6 480)

Táp: FSP 350PNR 350W (7 200)

Ház: Coolermaster Elite RC 331 KKN1 GP (8 424)

Egér: Microsoft Wheel Mouse Optical (2 390)

Bill: Logitech Deluxe 250 (1 736)

Monitor: ha nem muszály nem vennék, a 80k-s keretbe nem fér bele

VGA: integrálva, PCI-e-ssel később bővithető

Szum: 69 416

 

szükség esetén: FDD: Teac/Samsung (2 000)

CPU: AMD Sempron 3400+ BOX (8 397) / AMD Sempron 3500+ BOX (9 963) / AMD Athlon 64 X2 3600+ (13 374)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nézz körül a használt piacon, a béka se**e alatt vannak a komplett PC-k árai.

 

Például egy egész korrekt:

ABIT AG-8 3rd Eye

Intel P4 3.06 Ghz 533Mhz FSB 1Mb L1 cache

ATI Radeon X1650 XT 512 Mb

2x512 Mb Samsung DDR1 400 Mhz

Samsung SATA 160 Gb 7200 rpm

Philips 16x CD-író

Sound Blaster Audigy

Eurocase 500W táp

Aerocool AeroEngine fekete ház

ár: 73 000 Ft

 

Módosította Dadus
Link to comment
Share on other sites

Alaplap: Asus M2N (15k)

Processzor: AMD A64 3500+ AM2 BOX (12k)

Memória: 1GB DDR2 800MHz Kingmax (12k)

VGA: Galaxy GeForce 7600GS - 256MB DDR3 PCI-E (22k)

Ház: ami tetszik és jól szellőzik (10k)

Táp: FSP 350W (7k)

 

Ez így kb 78 ezer. Persze lejjebb lehet faragni.

Vinyó véletlenül nem kell?

Link to comment
Share on other sites

Én el tudok egy konfigot adni neked:

 

AMD Sempron 2600+

Asrock k8nf4g-sata 2

512 DDR RAM Hynix

Integrált viedókari Geforce 6100(egész korrekt kis viedókari)hogyha jáccani akarsz 7600GT-t is eladom(256MB ddr3)

 

A többit ujjonan megveszem. Összedobom neked mindennel együtt amit akarsz bele. :)

 

ha érdekel árat dumálunk ;)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk lehet még abban valami hogy a későbbi DX10-es játékokban valamivel jobban mennek majd a HD2900-esek mint a 8800-asok. (de nem duplatripla, csak max ilyen 10, netán 20%-al) Hisz mégiscsak az első DX10-es széria, egy év fejlesztés nem csak a GPU nyers erejét növelheti meg hanem finomdhat is, vagyis lehet hogy DX9-ben kétszer, DX10-ben meg 3x is gyorsabb lesz a G92, de majd meglátjuk.

Bár nekem az is sántít hogy sokat késett az R600 és így elvileg egyedül a G80 volt a referencia GPU a DX10 API végső fejlesztése és minősítése során.

Vagyis ha valamelyik kevésbe DX10.0-ás az az R600. Itt már az lett a DX10.0 amit az nvidia akart, az MS majd sunnyoghat DX10.1-el de addigra lesz olcsó gef9-es.

Link to comment
Share on other sites

A probléma a DX10 újradefiniált shader feldolgozásból fakad... minden feldolgozó egységnek képesnek kell lennie feldolgozni bármilyen Shader kódot.

a 8800-ban a shader feldolgozó egységben két darab stream processzorvan:

8800.jpg

 

Míg az 2900XT-ben egy Shader processzor áll négy darab Stream processzorból és 1 darab SF/Stream-ből (alsó kép):

2900_xt_arch.jpg

 

 

Ha a G80 egy bonyolut szekvenciális float4-es kódot kap, egyszerűen "hanyatvágja" magát. Így aztán százalékosan nem kifejezhető mennyivel gyorsabb 2900XT. Mert míg az előbbi egy hibrid DX9/10-es kártya addig utóbbi teljesen megfelel a DirectX10 elvárásainak.

Egy még meg nem jelent videókártyáról ne nyissunk vitát, majd november végén visszatérhetünk a dologra.

 

Bár nekem az is sántít hogy sokat késett az R600 és így elvileg egyedül a G80 volt a referencia GPU a DX10 API végső fejlesztése és minősítése során.

Vagyis ha valamelyik kevésbe DX10.0-ás az az R600. Itt már az lett a DX10.0 amit az nvidia akart, az MS majd sunnyoghat DX10.1-el de addigra lesz olcsó gef9-es.

Estelg egy fanatikus álmaiban történhet meg, h. az NVIDIA diktál az Microsoft-nak (vagy bárki más).

Az ATI és Microsoft között viszont sok helyen észrevehető az eggyütműködés. Az első és talán legarcpirítóbb dolog, h. az ATI majd egy generáció kivár, míg kiadja az első hivatalos Linux drivert.

Köztudott, h. az MS-nek van egy XBOX 360 nevű "csodája"... amiben lehet tippelni, h. milyen tipusú videókártya lapul. Vagy a már AMD és a Microsoft kérésére készült Global Illumination nevű program. Ez egy DX10-es demó mely a 2900XT képességeit hivatott bemutatni.

 

ps.: remélem a továbbiakban tartókodsz a trágár illetve gyermeteg megnyilvánulásoktól, és értelmesen próbálsz reagálni.

Módosította Dadus
Link to comment
Share on other sites

Igazából én már lezártam a témát ill. a vitát magamban. Az vicces, hogy úgy állítod be az egészet, mintha te lennél a bölcs "nagy" ember én pedig a 10 éves Pistike, aki nem tud észérveket felhozni csak káromkodni és szidni az anyukád. Akárhogy is nézem csak egyszer fordult elő, hogy "trágár" szót használtam, de te felfújod az egészet :D Ahogy játszod itt az erkölcscsőszt az megmosolyogtat. Tudom ez is azért van, mert én csak ilyen gyerekesen tudok viselkedni és fel sem fogom a nagy horderejű szavaid. Abba viszont nem árt belegondolnod ki kezdett el egy "GTX" szó hallatán támadni egy olyan embert akiről semmit sem tudott. Ki is a gyerekes?

Hogy a témához is hozzászóljak, azt is elmondtam már tudok a 2900XT "elméleti" technikai fölényéről, de ahogy most sem profitál belőle úgy valószínűleg később sem fog nagyon. Ez azért van, mert a fejlesztőknek nem az számít, hogy mi a jobb, hanem ki ad több pénzt stb. A NV pedig elég jól pénzeli a fejlesztőket így lesz minden játék NV-re optimalizálva. Ezt az AMD (ATi) anyagi helyzete miatt sem teheti meg, mert örül, hogy "él". A valóságban az a jobb ami a gyakorlatban is meglátszik nem csak az elméleti síkon jobb. Ha valaki megnéz egy tesztet, abból nem az jön le neki, hogy 2900XT mennyire jó és ez a lényeg. Azt, hogy majd 1-2év múlva mi lesz a jobb az meg nem érdekel, mert addigra már megintcsak más lesz a helyzet. Remélem sikerült egy olyan hozzászólást írnom ami a Te magas és roppant intelligens elvárásaidnak is megfelel. Fikázás óvodás színvonalon. De nem baj, legyél boldog , hogy mekkora bölcsesség birtokában vagy.

Link to comment
Share on other sites

/Off

A01635l.jpg

Elég elszomorító, h. te csak mosolyogsz azon, h. „k. anyázol” stb... bocs ezeken én nem vidultam olyan nagyot, sőt!

Teszed mindezt moderátor létedre. Ha másért nem, ezért illene tűrtőztetned magad...

 

Valószínüleg nem láttál a lila ködtől, de nem én „támadtam” az „embert”, ő reagált nem éppen megfelelő módon a hozzászólásomra.

Nyugalom senki nem "támad" senkit, pusztán próbálunk vitatkozni több-kevesebb sikerrel.

A vita pedig nem veszekedés, h. egy "klasszikust" idézzek: „A vita észérvek logikus sorozatainak ütköztetése, amelyet konklúzió követ.

 

Az vicces, hogy úgy állítod be az egészet, mintha te lennél a bölcs "nagy" ember én pedig a 10 éves Pistike, aki nem tud észérveket felhozni csak káromkodni és szidni az anyukád.

A helyzet az, h. önmagad kvalifikáltad ebbe a 10 éves Pxeike szerepbe, ezzel a viselkedéssel.

A probléma valószínűleg abban keresendő, h. a személyed elleni „támadásnak” veszed, ha valaki nem ért egyet veled. Ezért elkezdesz hőzöngeni.

Ahelyett, h. megpróbálnád értelmesen (személyeskedés nélkül) számokkal, adatokkal, tényekkel alátámasztani a mondanivalódat.

 

A viselkedéseddel nem fogok többet foglakozni. Nem nekem kell elmodani, mit lehet leírni, s mit nem. Ha eddig nem tanította meg senki, idővel majd megtanulod magadtól.

/On

 

Igen sok felhasználó beleesik abba a hibába, h. megnéz egy DX9-es játékokkal lefuttatott tesztet, majd rohan a boltba vásárolni. Teszi mindezt minden háttérinformáció nélkül.

Ha viszont megnézne, egy DX10-es jáékakkal lefutattot tesztet más eredményeket látna.

http://xbitlabs.com/articles/video/display/directx10-games.html

Pedig ezek még csak nem is teljesmértékben DX10-es játékok, részben tartalmaznak csak az új API-hoz tartozó kódot.

Itt nem elméleti előnyről van szó, az idő előrehaladtával egyre kevesebb lesz a 8800 kapacitása. Nem hiszem, h. bárkinek megéri tízezreket adni egy videókártyáért, ami kevés lesz egy éven belül.

 

Egy kiadó sem engedheti meg magának, h. csak egy elhatárolja magát egy videókártyától, ha megis megteszi (lsd.: Lost Planet) komoly piacot veszít. S ez meglátszik a játék eladásain is.

Link to comment
Share on other sites

Kedves __Psion__!

 

Az még hagyján, hogy a nevem sem tudod rendesen leírni, de valószínűleg a vitában (vagy hívd aminek akarod) sem fogunk dűlőre jutni, mert én nem érek fel a Te szintedhez sohasem. Azért örülök, hogy megosztottad a tudásod és betekintést nyerhettem a hardware-ek Mátrixa után a valóvilágba és megtudtam az igazságot mindenről. Többször leakartam írni, hogy nincs veled bajom, mert nem ismerlek személyesen tehát nem ítélhetlek meg neten keresztül. Ennek ellenére te folyamatosan olyan szavakkal dobáloztál, amik nem voltak igazak. A folyamatos lenézésed és az, hogy egy hozzászólásomon "lovagolsz" amiben voltak trágár szavak, amik persze nem ellened irányultak téged minősít... de ezt értelmes emberek látják is ha elolvassák a postom, én felvállalom amit írtam szóval ezzel nem tudom kinek akartál keresztbe tenni vagy mit akartál vele bizonyítani. Veled kapcsolatban ez volt az utolsó hozzászólásom, többet tényleg nem reagálok arra amit írsz. Még mindig nincs bajom veled csak azzal, ahogyan kiforgatod a szavaim.

Én azért ajánlom a 8800-akat, mert most(!) (nem egy év múlva meg ilyen jóslások) jobbak, mint az AMD 2900XT-je, de ha nem is jobb, akkor az ára tuti sokkal kedvezőbb...8800GTS 320 55k vs HD2900XT 80k nem ugyanaz a kategória, hogy csak egy összehasonlíthatatlan példát hozzak... Teljesítményük pedig egyenlőre nem eredményezhet árban ilyen különbséget. Másrészt amit linkeltél: ezek nem dx10-es játékok, hanem dx9-esek dx10-es átiratai...

8800GTS 320, Bioshock 1280x1024 full graf 50FPS alá nem megy Vista alatt, MoH:Airborne dettó. Szerintem ennyiért best buy a GTS. MOST! Nincs bajom, azzal ha valaki 2900XT-t vesz. Én nem ítélek el ezért sem senkit. Te azért megemlítetted többször is, hogy minek c2d jó az X2 is...minek GTX?

Akkor most miért nem jössz azzal, hogy elég a teljesítménye egy GTS-nek is. Nem értem én ezt. Igaz a nyolcáltalánosommal nem is érthetem.

Link to comment
Share on other sites

Kösz mindenkinek, hogy segített!

Én ezt a konfigurációt választottam, mert árban is jó, meg úgy gépben is megfelel.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen gémek indulnának rajta. :)

PL: Quake 4, C&C Renegade, GTA3, Medal Of Honor, NFS: Underground

 

Proci: AMD Athlon 64 3500+ AM2 foglalat, 512Kb gyorsítótár, dobozos kivitel 9.359 Ft (7.799+Áfa)   
Alaplap: ASUS M2NPV-MX 15.702 Ft (13.085+Áfa)
Memória: Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2 800 MHz, PC2-6400 10.800 Ft (9.000+Áfa)
integrált Geforce 6150-es "videókártya", de lehet bele rakni másikat

33.244
+
háztáp: FSP ATX-350PNF    
ház

 

Ha akarjátok, véleményezzétek. Vagy írjatok még játékokat, hogy mit lenne érdemes megpróbálni?

kösz

Link to comment
Share on other sites

a 6100-as tényleg elég korrekt, nekem egy Sempron 3400+-al és 512MB DDR2 667-el sikerült a Tomb Raider Anniversary-t 1280x800-ban LOW-on szaggatás nélkül futtatni.. :) , nem vagyok egy nagy játékos, és inkább a régebbi játékokat kedvelem... (RtCW minden maxon jól futott rajta)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...