Jump to content
PirateClub.hu

Új konfiguráció vásárlás,vélemények!


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

fejleszteni akarom a gépemet:

ati hd 3870 512mb

Asus P5K3 Deluxe/WIFI-AP P35 LGA775 alaplap

Intel Core 2 Duo 2,67GHz E6700 s775 BOX kétmagos processzor

Kingston 2GB 1333MHz Non-ECC CL8 (2x1GB Kit) DDR3 memória

 

Mert most ez kb. 200000 FT

 

 

 

ja és még egy kérdés 2gb ram meddig lesz jó kb. játékokra mert láttam a youtube-on a crysis-t hd 3870-n és 2gb rammal elég gyönyörűen ment

Link to comment
Share on other sites

Először azt hittem ezt akarod fejleszteni :)

De ezen sokat kell finomítani, pl. nem kell DDR3-as RAM, 1333MHz-en lassabb mint a DDR2-esek, mivel ez CL8-as, ráadásul nagyon drágák még. Az E6700 helyett E6750-et vegyél olcsóbb és gyorsabb. Alaplpból jó a sima P5K amibe DDR2-es RAM-ok mennek így sokkal olcsóbban kijössz és a maradék pénzből inkább vegyél egy 8800GT-t vagy új GTS-t, az erősebb mint az AMD HD3870-es kártya. 2GB RAM szerintem jó ideig elég lesz 3GB-ot nem érdemes venni, mert nem lehet dual channelben használni, 4GB-meg már 32 bites oprendszereknek sok, annyit nem is tud megcímezni, a 64-bites rendszereknek még mindign nem igazán jött el az ideje.

Link to comment
Share on other sites

"4GB-meg már 32 bites oprendszereknek sok, annyit nem is tud megcímezni, a 64-bites rendszereknek még mindign nem igazán jött el az ideje."

 

Ezen épp a múltkor ment a vita, hogy 4 GB az elméleti maximum amit megcímez egy 32 bites rendszer, ebből amit ténylegesen ki tud használni, az 3,5 GB körül van. Amúgy viccesnek tartom, hogy a 64 bites processzorok mióta elérhetőek már asztali PC-khez is, oszt az őket támogató oprendszerekre meg alig van program....

Link to comment
Share on other sites

Igaz max. 4GB-ot tud címezni, de ebbe már minden benne van a VGA-n lévő RAM-ok is, ami mostanában már elég sok tud lenni. 512MB-os VGA-val 3,5GB-ot címez meg a rendszer memóriából 1GB-os VGA mellett meg már csak 3GB-nyit. Szerintem még bőven elég 2 GB max. 1-1,5 év múlva ha tényleg szükség van rá akkor lehet bele venni még 2 GB-ot. Ezért nem is gondoltam olyan lehetőségra, h 2*1GB +2*512MB Akkor később ha szeretnénk még venni RAM-okat akkor a 2*512MB-al már nem tudunk mit kezdeni. Max eladni :)

Mostanában elég alacsonyak még a memóriaárak, bár már elkezdtek emlekedni, de még megéri 4GB-ot venni, igaz ezt még jó ideig nem nagyon lehet kihasználni. Ha meg végre lesznek 64bites programok szép számmal akkor át lehet térni 64bites Vistára, vagy Windows 7-re és azon már mind a 4 GB-ot látni fogja a rendszer :)

Link to comment
Share on other sites

Hello!

 

Két dologban szeretném a segítségeteket kérni.

Az egyik, hogy a gépem egy ideje magától újraindulgat. Néha akár 20 perc alatt 3x, néha meg "csak" pár óránként. Van valami ötletetek, hogy mi lehet ennek az oka és hogy lehetne kiküszöbölni a problémát? Mert ez így eléggé bosszantó. Hallottam olyat, hogy a utorrent okozhatja esetleg, mert az xp nem bírja a túl sok le és feltöltést egyidőben. Megpróbáltam visszavenni és most 3 le/feltöltés megy max, meg a le/feltöltési szálak számát is csökkentettem. De így is újraindul, akkor is, ha nem is megy a utorrent.

 

A másik pedig az lenne, hogy jövő hónapban szeretnék új gépet venni. Ennek az összeállításában kérnék tanácsot.

Amit szeretnék:

Egy viszonylag erős gép 80 ropiból alaplap, memória, proci, hangkártya, táp, ház, ha nincs gyári vagy kell pluszba akkor ventillátor. A videókártya pedig opcionális lenne. Vagy integrált, ha úgy gondoljátok hogy megéri, ha meg nem, akkor a 80-ba lenne jó ezt is besűríteni. Ha integrált, akkor később még akár hajlanék egy normális kártya vételére, ha szerintetek szükséges.

A gépen nem szoktam játszani, csak néha csúszik be egy kis WarHammer. Annak viszont nincs nagy igénye. Arra kellene a jó gép, hogy tudjak bizonyos programokat normálisan használni, pl zeneszerkesztőt. Meg hogy ne legyen ez az idegölő lassúság, mint ami most van. Tehát ha dvd-t írok és zenéthallgatok netezés meg letöltés közben, akkor azért ne haldokoljon a rendszer. Szeretném azt is, ha nem lenne az az érzésem, hogy egy helikopter mellett ülök. Tehát a zajszint is számít.

 

Amit mindenképp szükségesnek érzek, az 2 giga ram.

Pécsen venném meg vagy egy helyen vagy akár több helyen az alkatrészeket. Ezt sem tudom, hogy lenne célszerűbb. A két bolt árlistája amit kinéztem eddig. A compwell talán olcsóbb lenne.

http://www.tpcomp.hu

http://www.compwell.hu

 

Magamtól eddig erre jutottam (a compwell lista alapján):

Asus P5B-VM alaplap (s775) Bruttó: 24 024 Ft

Intel 965G, Intel Core2 Duo/PentiumD/Pentium4/Celeron4 533/800/1066 MHz FSB (LGA775), EATX, UDMA 33/66/100, S-ATA II, 1PCIExpress(x16), 1PCIExpress(x1), 2PCI, Dual Channel DDR2, PCI GIGA LAN, PCI audio 8CH, USB 2.0, mATX

Ebből az alaplapból van sima P5B és P5B-V, amik gondolom kevesebb mindent tudnak, csak nem tudom, hogy nekem van-e értelme a VM-et venni.

 

2GB DDR2 RAM 800MHz Kingmax Bruttó: 7 656 Ft

 

Intel Core 2 Duo E4500 BOX Bruttó: 26 386 Ft

(2,2GHz/2x1MB/800MHz) BOX Kétmagos, 64 bites, Socket-775 LGA foglalatban, 2x1MB belső L2 cache-sel, 800 MHz-es rendszerbusz sebességgel, 65nm, gyári hűtővel

 

A hangkártyánál is valami jót szeretnék, mert nagyon sokat hallgatok zenét és ezért kellene a nagyon jó minőség. 5.1-es a minimum. Ugyan még csak sztereo hangfalam van, de később beruháznék egy 5.1-es hangfalszettbe.

Nem nagyon vágom a témát és lehet hogy ennyi pénzért túl sokat akarok, majd Ti remélem megmondjátok hogy mennyire rugaszkodtam el a realitás talajától.

 

A segítségeteket előre is köszönöm!

Módosította Dadus
Link to comment
Share on other sites

Az újraindulást sok minden okozhatja. Meg kellene nézni, hogy a Sajtágép-> Tulajdonságok, Speciális, Indítás és helyreállítás panelen van-e pipa az automatikus újraindítás előtt. Ha van vedd ki és akkor amikor legközelebb újraindulna valószínüleg kasz egy szép kékhalált. Ott lesz pár hasznos info arról mitől lehet a gond. Okozhatja memóriahiba, táp, alaplap gond. Le kellene futtatni a Memtest-et, megnézni hátha a RAM-okkal van valami gond.

 

Új gépnél sajnos ezeken a listákon nincs túl sok minden. Alaplapnak jobb lenne egy P35-ös Bearlake pl. Gigabyte, azoknak egész jó integrált 7.1-es hangkártyájuk van 106 dB jel/zaj aránnyal. Csak eddig nem láttam Bearlake alaplapot integrált vga-val. :(

 

Gigabyte GA-P35-DS3L 21 800Ft

2GB DDR2 RAM 800MHz Kingmax Bruttó: 7 656 Ft

Intel Core 2 Duo E4500 BOX Bruttó: 26 386 Ft

Chieftec 400W 10800 Ft

Ház: 7-10 ezer

VGA: Sapphire HD 2400XT 256MB DDR3 15 900 Ft

 

Összesen: 90 542 Ft

Ez így kicsit több, de olcsóbban nem igazán lehet kihozni, az integrált vga-t nem igazán ajánlanám.

Ez így viszonylag erős, és a régebbi játékokkal játszani is fogsz tudni.

Ha nem Pécsen vennéd akkor ki lehetne hozni 80 ezerből is ugyan ezt.

Link to comment
Share on other sites

Ez az alaplap befér egy normál házba? Mert az új gépházba bekerülne a mostani cd íróm, a dvd íróm és még vennék egy rack-et is. A mostani házamon van 3 slot, de csak 2-őt tudok normálisan használni, mert az alaplap miatt nem fér be rendesen a 3. helyre semmi.

 

Ha hazaérek akkor bepipálom amit kell, tutira kék halál lesz. Mert azt egyszer már beállítottam csak utána nem sokkal később újratelepítettem a gépet és elfelejtettem újra beállítani. De most meglesz, csak győzzem leírni a hibákat. Amúgy a windows előfordult, hogy küldött olyan hibaüzenetet, hogy valami rossz memóriacímre hivatkozott, szóval gyanítom a memória nem 100-as. De szerintem nem csak ez lehet a gond, mert tegnap is bekapcsoltam a gépet és még be sem töltött, már akkor újraindult.

 

A tápért kicsit sokallom a 10800-at, de mivel nem értek hozzá, meg kell kérdeznem, ez a csend és a megbízhatóság ára?

 

Megnéztem az alaplapot és ott az FSB 1333, a procinál viszont csak 800. Ez hogy működik, ha az alaplapon 1333, akkor támogatja azt ami annál kevesebb?

Link to comment
Share on other sites

ha a normál ház alatt ATX szabványt érted akkor igen belefér. A Chieftec tápok jó minőségűek, rosszabbat nem szadab venni. A másik típus ami még jó lenne egy 400W-os FSP, az 8500 Ft körül van de egyik listán sincs rajta amit írtál. Az alaplap 1333MHz-ig támogatja a procikat de a 800-as és az 1066-osak is jól bele. Nekem is majdnem ilyen gigabyte-om van és jelenleg 1832MHz-es QPB vel megy, tehát csak hivatalosan támogatja a procikat 1333MHz-ig a nemsokára megjelenő 1600MHz-es 45nm-es Penryn-eket is befogadja. Tehát ha később akarsz jobb procit venni, vagy tunigolni akkor ezzel az alaplappal nyugodtan megteheted. Ha Pesten vennéd meg (pl.

http://ipon.hu/

) az alkatrészek spórolhatnál 6-8 ezer Ft-ot. Ebből még a házhozszállítás is kijönne, ha nem utaznál fel.

Módosította Dadus
Link to comment
Share on other sites

Köszönöm az eddigi segítséget! Most egyszer elméletben szeretném összerakni a gépet, hogy lássam kb a végeredményt. Aztán következő hónapban pedig még egyszer szeretném majd átvenni, hátha addig változnak annyit a dolgok, hogy lenne értelme variálni.

Addig is szeretnék még egy s mást megtudni. Megnéztem a GA-P35-DS3L alaplapot, jónak tűnik. De van amit nem tudom hogy fogok ezzel megoldani. Most IDE kábellel van minden összekötve nálam. Ezen az alaplapon csak 2 IDE csatlakozó van. Hogy fogom rákötni a két optikai meghajtóm, az IDE-s vinyóm és majd később a rack-et? Van valamilyen átalakító, amivel a 4 db SATA II-re rá tudom kötni az eszközöket?

A videokártyákat nézegetem és felmerült a kérdés, hogy a HD2400PRO 256MB TD Lite PCIE miért kerül kb 4-5 ropival többe, mint amit ajánlottál, a HD2400XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE? Összehasonlítottam a kettőt és ha jól láttam, csak a chipset különböző, ez jelen esetben ennyire számít? Megéri a drágábbat megvenni? Nem akarok a jó gép rovására spórolni, csak felesleges ezreket sem szeretnék fizetni, ezért is kérdezek ennyit. Szeretnék minél több információ birtokában jó döntést hozni.

 

Bár nem tartozik szorosan a témához, de azt meg tudja valaki mondani, hogy a légnetem miért szakadozik gyakran? A szolgáltató ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy van egy vírus ami ilyet csinál és már többen panaszkodtak ugyanilyen problémára. Szerintük nem az ő hibájuk és ha újrarakja az ember a rendszert, akkor megszűnik a probléma. Eléggé furának hangzik ez számomra. Lehetséges ilyen vírus? Mert én nem találtam semmit egyik keresővel sem. A rendszert újratenni meg már nagyon nincs kedvem az új hardverek beszerzése előtt.

Link to comment
Share on other sites

A P35-ös alaplapokon már csak 2 IDE-s eszköznek van hely, lassan teljesen eltűnnek az IDE-s eszközök, ez a 2 is csak az optikai meghajtók miatt van, bár én már abból is satásat vettem. Azt nem tudom, hogy van-e Sata IDE átalakító de nem hinném, hogy lenne, igaz visszafelé már láttam IDE SATA átalakítót. De sajnos már az összes P35-ös alaplapon 2-nek van hely márkától függetlenül. A VGA-nál a HD2400XT erősebb mint a PRO Pesten az iPON-ban a SAPPHIRE HD2400XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE 13800 Ft. A 2 vga-n nem a chipset különbözik, hanem a RAM-ok (GDDR2, GDDR3) és az órajelek.

Ha leellenőrizted a géped vírusra és kémprogramokra akkor nem hinném, hogy az lenne a gond. (pl. NOD, Ad-Aware, Spybot). Nem ismerem a szolgáltatód de sztem lehet, hogy csak el akarják hárítani a felelősséget :)

Link to comment
Share on other sites

Ez az IDE-s dolog egyáltalán nem dobott fel. Ha valaki tud erről pontosabbat, akkor kérem ne tartsa magában. Ha van ilyen átalakító, akkor arról jó volna tudnom, mert a dvd író és a vinyó ami számít, a cd írót kevésbé használom, de ha már van, akkor szeretném használni is. Vagy alternatív megoldásnak nekem az is jó lenne, ha a vinyó rackből menne, HA van olyan rack, ami belül IDE, kívül meg SATA II. Túl sok a ha.

Most felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy valami szoftver okozza a netszakadást. Mikor frissít a program, akkor vagy megszakad, vagy nem. Van hogy megy 2 órát, van hogy megy 5 napot. Ezt mondták, meg hogy próbálnak vele valamit csinálni. Amúgy pont azt a 3-at használom amit írtál, szóval a vírus lehetősége ezért is nem fért a fejembe. Meg én is arra gondoltam, hogy ezzel védik magukat.

Link to comment
Share on other sites

Hello ősszeszeretnék rakni egy jó gépet de még nem tom milyet?

Irjátok már le milyet alyánlotok kb 200E-m lenne rá és március közepe fele raknám össze!!

ha lehet akor az alkatrészek mellé irjátok már oda kb milyen árba van!!!

kösz előre is!!

Link to comment
Share on other sites

AMD 6,4 Black edition proci - 40.000

Asus Arctic processzorhũtő - 10.000

ASUS M2N32-SLI Deluxe alaplap S940 AM2 - 35.000

Corsair 4GB DDR2 (2x2GB 800Mhz PC2-6400 C5DHX) - 25.000

ASUS EN8800GT 256M - 52.000

pioneer dvdíró/olvasó - 7.500

vinyú 160gigás maxtor 13 000

1ház olyan 10.000

LC-Power LC6550G 550W/140mm táp 10 000

 

ez így ha jól számoltam 205 000forinnt

lehet lehurrogtok,de én ennyiért 1 ilyen konfigot vennék ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Most jelen pillanatban ez:

Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3 (23k)

Processzor: Intel Core 2 Duo E6550 2,33GHz Box (36k)

Memória: Kingston HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT (29k)

Videokártya: Gigabyte GeForce 8800GT 256MB (52k)

Merevlemez: Seagate Barracuda 400GB 7200rpm 16MB SATA2 (21k)

DVD-író: NEC AD-7173S SATA (7k)

Táp: FSP BlueStorm II. 500W (16k)

Ház: Ami tetszik (15k)

 

De később jönnek a 45nm-es Intel procik, azokat várd meg. A HyperX-en én is töprengtem hogy beleírjam-e, de hát mégis tovább lehet húzni a procit 1066-os ramokkal :)

DJPizsi gépe pedig nem rossz, csak gagyi a táp, 4 giga ram felesleges, 160 gigás vinyó már-már kevés.

Link to comment
Share on other sites

Azt persze nem írtad, hogy mire kell a konfig, úgyhogy gondolom játékra (mint a többségnek), ill. általános felhasználásra...

meg azt se, hogy pl van-e vmi, ami nem kell, stb.

 

MoBo: ASUS P5K Pro - 28 140

CPU: Intel Core 2 Duo E6750 - 37 956

RAM: 2GB Corsair XMS2 Twin2X DDR2-800 - 18 300

VGA: BFG GeForce 8800GT OC 512MB (!!5év gari!!) - 61 680

HDD: 500GB Seagate Barracuda 7200.10 SATA2 - 25 500

FDD: Samsung 1,44 - 1 566

ODD: Pioneer DVR-212D (SATA) - 6 849

Power: FSP BlueStorm II 500W - 15 430

House: AeroCool ExtremEngine 3T - 14 530

Mouse: Logitech MX518 - 8 487

Keyboard: Logitech Deluxe 250 HUN - 1 673

 

SZUM: 220 111

 

egér nélkül, kisebb winyóval és esetleg gyengébb procival még a 200k-ba is bele lehet préselni, de szerintem nem éri meg...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...