Jump to content
PirateClub.hu

A mindent tudó T(ré)-Gomb


Raziel#666
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mindent tudó T(ré)-Gomb:

1. Senki sem tudja, mert máskülönben nem foglalkoztatná az emberiséget. ( Szerintem: mivel régen még csak a férfiak dolgoztak, ezért tutira valamelyik nő, mert nem bírta elviselni, hogy van egy riválisa a semmittevésben. :lol:)

2. Mert jól titkolta (egyébként meg azért, mert azt a nő szerette a férje...és kanos volt...)

 

Miért a sötétben bújik el a fény? Miért nem a frigóban, vagy a napon, ott legalább bele tud olvadni a környezetbe. :D:lol: Ugyanúgy, mint a kaméleon a mikróban...

Link to comment
Share on other sites

T(ré)-Gomb: még a tudósoknak is nagy fejtörést okoz, de dolgoznak rajta. Egy japán szaktekintély már a fél életét rááldozta, desajnos a múlt hét folyamán felakasztotta magát a kutatás végeredményének láttán és minden iratot ami ezzel kapcsolatos, elégetett. Tehát ez örök rejtély marad. :(

 

Látsz felhőt?

Link to comment
Share on other sites

T(ré)-Gomb : Az elektródok között feszültség mérhető....ez nevezzük Volta-Elemnek B) Ezt tekintse kitérő válasznak.

Kérem , kapcsojja ki.

 

 

Ha a hideg ételt a mikró feltudja melegíteni , akkor a meleg ételt miért nem fagyasztja le?

Link to comment
Share on other sites

 

T(ré)-Gomb: Télen gyakran előfordul, hogy a felső és alsó hideg légréteg közé nulla foknál magasabb hőmérsékletű légréteg szorul. Ilyenkor a felső rétegben keletkezett hó a középső rétegben esőcseppé olvad, majd az alsó fagyos légrétegben jégdaraként vagy ónos esőként érkezik a csapadék, attól függően, hogy a részecskéknek volt-e elég idejük jéggé fagyni.

 

Az ónos eső olyan víz, amely folyékony halmazállapotú és 0 celsiusnál alacsonyabb hőmérsékletű (túlhűlt víz). Ahhoz, hogy a víz szilárd halmazállapotú legyen, nem elég a fagypont alatti hőmérséklet: hétköznapi esetben a hűlő víz "hibák"mentén, pl szennyeződéseken, vagy pl. az edény falánál, határfelületen kezd kristályosodni.

 

Az ónos eső a földetéréskor válik szilárd halmazállapotúvá, a halmazállapot-változást az ütközés indítja el, és igen gyorsan, robbanásszerűen lezajlik, megfigyelhető, hogy gyakran még el sem tud símulni a földön, minden csepp helyén kis dombocska keletkezik.

 

Az ónos vagy ólmos eső a magyar nyelv egyik sajátos kifejezése, amelyet már a legelső magyar nyelvű meteorológiai tankönyv (Berde Áron Kolozsvárott 1847-ben kiadott Légtüneménytana) is használ. A germán és a latin nyelvekben „fagyott”, „darás” vagy „túlhűtött esőnek” nevezik.

 

Az ón, illetve ónos szavunk ősi, finnugor eredetű, s egy 1138-ból származó írásos emlékben fordul elő először. Feltehetően az ősi onu, olnu szóból alakult át.

 

Az ólom újabb keletű szó, 1490-től szerepel oklevelekben, de a kettő jelentése csak a XIX. században különült el egymástól. Ettől kezdve jelöli az ólom az úgynevezett fekete ónt, az ón pedig az akkor még fehér ónnak nevezett fémet.

 

Az ónos és az ólmos jelzőt is régóta használjuk. Három olyan jelentésük van, amelyek indokolják az ónos/ólmos eső elnevezést. Egyrészt a szín, másrészt a tárgyak fémmel való befuttatása, harmadrészt e fémek nagy fajsúlya. Mindhárom jelentés jól tükröződik az ónos eső, ónos szitálás vagy az ónos idő kifejezésekben.

 

 

 

Ádám vagyok........... miko?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...