Jump to content
PirateClub.hu

Gyúrjunk wazze!


jannussz
 Share

Recommended Posts

Szép napot, sziasztok! :)

 

Annak idején volt pár kérdésem és meg is kaptam rá a választ, ezért ismét hozzátok fordulnék. 2 éve edzek (itthon) és eddig szerek nélkül. Szerencsére rengeteget fejlődtem ez idő alatt és a felesleg is lement rólam nagy részben. Viszont most úgy döntöttem hogy komolyabbra fordítanám a dolgokat és befektetnék pár apróságra :rolleyes: Mostantól konditerembe is elkezdenék járni és valószínűleg sok tanácsot fogok kapni ott is, de kikérném a ti véleményeteket is, hogy mit kellene szednem. Konkrétan Kreatin-ba gondolkoznék ismerőseim tanácsa alapján, csak nem értek ezekhez a szerekhez, ezért nem tudom mi lenne még számomra jó. A tömegem már meg van, 90 kg társul a 178-180 centis magasságomhoz. Örülnék ha kapnék ilyen téren tippeket (ha ennyi adatból megoldható). Előre is köszönöm segítségeteket! :D

Link to comment
Share on other sites

fdavid91,

először is azt, hogy "szer", felejtsd el. Ezek táplálákkiegészítők, amik megtalálhatók rendes táplálékokban is, csak kisebb mennyiségben. Sok helyen olvashatsz róluk, melyik miben fog segíteni, de amíg nem eszel rendesen, nem fog sokat érni, csak pénzkidobás lesz.

Egy hasznos oldal:

http://body.builder.hu/

És egy másik:

http://gyurasgyik.uw.hu/

 

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a gyors választ, jotzo! :D

 

BodyBuilder oldalt ismertem már, onnan is sok hasznos dolgot szűrtem le, amit feltudtam használni edzéseim/étkezéseim során. Akkor a "szer" szóért elnézést kérek, de hirtelen nem tudtam jobb szót kitalálni rá, ami magában foglalta volna mindet, viszont gondolom mindenki érti belőle mire is gondolok. B) Ezek után nem tudom hogy írjam, félre ne értsétek, hogy rengeteg termék található az oldalon és igaz hogy annyi időm minden nap van, hogy elolvassak 1-2-t közülük melyik mire jó és hogy lehet használni. De ahogy említettem is nem értek hozzájuk és hiába nézem meg az XY nevű terméket, ami talán megfelelne nekem, amatőr tudásom alapján, ha itt sok tapasztalt testépítő megmutathatja nekem a jó utat és esetleg ajánlhatja nekem valamelyik "táplálékkiegészítőt". :rolleyes: Az étkezésem megoldott, akár minőségben (rizs, hal, csirkemell...stb.) akár rendszerességgel (6-7-8 étkezés/nap) attól függ a beosztás hogy milyen a napi teendőm.

Szóval mindenesetre köszönöm a segítségedet még 1-szer, csak jobb lenne, ha a "sült galamb a számba repülne" magyarul és valaki megírná hogy mit kellene szednem. (fehérje, kreatin, aminosav és társaikra gondolnék gyakorlatilag, mert ha nem tudnám már csak nevéből kifolyólag sem, hogy pl. mire jó a "tömegnövelő" még lehet azt is szedném, mert megtetszene a "body shop"-ban és ezzel rontanék a helyzetemen).

Link to comment
Share on other sites

A legegyszerűbb, ha a konditerem tulaját/edzőjét kérdezed. Sok függ attól, mit akarsz elérni: több izmot, szálkásítani, erőt növelni. Hozzáértő edző ad neked edzéstervet és tanácsot, mit csinálj, hogyan, mit egyél, mit vegyél, stb.

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, ez volt tervben, csak előtte itt is szerettem volna érdeklődni, de így látatlanban elég nehéz lenne megítélni a helyes összeállítást. Nem mellesleg az Egri, Tóth József lesz az edzőm és nagy esélyeket látok a siker érdekében is. Köszönöm azért! Minden jót, további izmokban és erőben gazdag fejlődéseket! Sziasztok! :)

 

Üdv: Dávid

Link to comment
Share on other sites

Szia fdavid!

Először is, nem tudom mennyire vagy hízó típus. Ha eléggé, akkor elég egy jó minőségű fehérje(pl sokan ajánlják a 100% Whey Proteint - Scitec), viszont ha nem igazán, akkor egy alap tömegnövelő is sokat dobhat(sima Jumbo-t sztárolják nagyon, de a Volumass35-nek is jó visszhangja van). És természetesen egy jó vitamin mindennek az alapja. A Multi Pro-t bátran ajánlom, jó kis termék! Illetve kiegészítheted ezeket a termékeket valóban kreatinnal. Tömegedből következtetve talán nem is kellene feltöltési szakaszt végezned, kezdhetsz rögtön pl egy Attack-kal vagy Creabomb-bal, a Jumbo úgyis tartalmaz minimális mértékben kreatint.

Ez az én véleményem, azért még várj szerintem a többiekre is! ;)

Sok sikert a továbbiakban!

Link to comment
Share on other sites

Hello, Torres! :)

 

Először is köszönöm a hasznos tanácsot! B) Kérdésedre válaszolva: nem mondanám hogy nehezen hízó vagyok, de ha rengeteget eszek sem látszik meg rajtam annyira, mint másokon. A tömegnövelő és fehérje már szóba jött pár nappal ezelőtt, viszont sokak szerint azzal nincs bajom, már csak nagy részben izmosodni kellene, mert állítólag az zsírosít, bár javítsatok ki, ha tévedek, de nekem is csak más mondta. Szóval tömegnövelő nem hiszem, hogy kellene már nekem. Őszinte leszek, 2 oka van annak hogy elszántam magam annak idején. Egyik oka az, hogy elég pocakos voltam és egyáltalán nem látszódott rajtam semmiféle izom, akkoriban nagy durranás volt a Halálos Iram c. film és megirigyeltem Vin Diesel kinézetét, ezért elkezdtem edzeni. A másik ok pedig az hogy rendészeti suliba szeretnék menni hamarosan, már csak hónapok kérdése és erőnléti vizsga is lesz, amin jó lenne minél jobb formát kihozni magamból, plusz a tempót is könnyebb tartani, ha sportosabb az ember. Kreatinról azt hallottam szó szerint, hogy nem lehet tőle annyira kifáradni, nincs izomláz és ha pl. fekvenyomásnál megtudok csinálni 4x8-at, akkor kreatintól akár 5-6x8-at is. Szóval ezért gondolkodnék ilyenekben. Azt nem tudom mit mivel lehet szedni, vagy lehet-e ezeket "keverni" de gondolom különösebben nincs semmilyen mellékhatás a termékek szedésének variálásától függetlenül. Viszont ahogy említettem is (nem kell nagy dologra gondolni) de egy kevéske felesleg van még rajtam és azt is jó lenne ledolgozni. Így hát az erőmet is kellene növelni meg izmosodni is, mert van hova.

Link to comment
Share on other sites

Csá megint!

szeretném megkérdeni a véleményeteket a HST edzésprogramról, és esetleg ha vki alkalmazza akkor a tapasztalatokat is!

 

 

fdavid91, én úgy gondolom, minden a céljaidtól függ. Ha mondjuk mint írtad a rendészeti suli miatt inkább erőt akarsz növelni, akk annak csinálj kisebb ismétléseket nagyobb súllyal, kiegnek kreatin, fehérje + csinálj kardiót is (akár intervallum) ha viszont izmosodni szeretnél (és nehezen hízós vagy) akk 1 szénhidrátos tömegnövi - Jumbo, Volumass35 stb.., ezektől viszont könnyebben jön a has is fel, mivel cukor is van bennük. Ebben az esetben tömegnövi helyett mondjuk fehérje, kreatin, amino (bcaa v. glutamin). A vitaminkiegészítés ne maradjon el! :) Amúgy a legelső a kaja, egyesek szerint edzésnél is fontosabb, először azt rakd rendbe és akk jön a tömeg & erő! ;)

 

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_06_132_alap_etkezes_2009_-_1_resz.php

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_06_133_alap_etkezes_2009_2.php

Szerk: Bocs, nem olvastam annyira fel, de most látom h a kajád rendbe, szal a legnehezebb lépést már megtetted! ;)

Módosította Gabi89
Direkt link tilos.
Link to comment
Share on other sites

Szia! :)

 

Nem győzöm köszöngetni a rengeteg tanácsot... :D Köszönöm neked is, V-Ba! Szintén sokat segítettél, úgy érzem nem lesz itt gond. Kaja és edzés megoldott már csak azt kell eldöntenem hogy melyik nap vegyem ezeket a kiegészítőket :rolleyes: És így van, mind a 2 dolog jó lenne: erő és több izom is.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy az van a tömegnövelők/tkiegészítők dobozain, hogy nincs benne semmiféle káros anyag.. Mindenkinek meg van a saját véleménye, enyém az, hogy ez teljesen fake. Sokak nem látnak a hátterek mögé.

(És ugyebár azért van a fórum, hogy megosszuk egymással véleményeinket.. nem kell leharapni a fejem :) )

Link to comment
Share on other sites

:D :D Wrong7 csak gratulálni tudok hogy ilyen okos kisgyerek vagy, de szerinted a fogyasztóvédelem nem vizsgálja át. Nem céljuk hogy mérget gyártsanak mert akkor a kutya nem venné meg a termékeiket. Édesítőszerek lehetnek egészségtelenek na de ezis vicc mivel arányokba 1000 szer kevesebb van benne mint a üdítőkbe. Tudod ezek tényleg egészségesek, de most ottvan a kenyér televan nyomva ízfokozóva,l térfogat növelővel, maga a liszt is szar szénhidrát, szalámik tele vannak zsiradékkal semmi fehérje szinte és a milliónyi E-ről se feledkezzünk meg. Az átlag ember nap mint nap mérgeket zabál.
Link to comment
Share on other sites

Üdv pirateclub felhasználók!

Mivel előző kérdésemre is kaptam válaszokat, újra hozzátok fordulok.

Egy új sportot kezdtem el, a parkourt. Járnék szertornára is meg minden. De gondolom picit bekeményítenék főleg lábra. Az lenne a kérdésem, hogy megállnék-e a növésben? ->>

 

 

Így néz ki most a hetem:

3 röplabda edzés

2 vagy 3 futóedzés (kb. 10-15 km között)

 

Így nézne ki a hetem:

3 röplabda edzés

1 szertorna

4 vagy 5 futóedzés (ugyanakkora távval), ebből 2 súllyal

minden nap egy 100as bicska felülés, hátizom, fekvőtámasz, 5x8 húzóckodás

 

15 vagyok, csávó

 

 

 

Juhzo veled meg nem kívánok kezdeményezni semmiféle beszélgetést, mert nem tudsz kultúráltan..

Link to comment
Share on other sites

Szia!

Megállni a növésben biztos nem fogsz. Viszont ettől az "edzéstervtől" ne várj izomtömeg növekedést, maximum az erőnléted javul!

 

 

 

Juhzo veled meg nem kívánok kezdeményezni semmiféle beszélgetést, mert nem tudsz kultúráltan..

Pedig igaza van... :):rolleyes:

 

Link to comment
Share on other sites

Nem is arra megyek, hogy legyen mit mutogatnom. Csak nem úgy kezdem el a parkourt, hogy edzetlen legyek, hogy aztán összevissza törjenek/szakadjanak a csontjaim, izmaim. Sokan úgy rontják el, hogy felkészületlenül mennek a hóra.

 

 

Felőlem lehet igaza, mindenkinek megvan a saját véleménye, mint nekem is.

Link to comment
Share on other sites

Nemírok erre semmit, mert sértő lenne számodra....... parkour-hoz nemkell komoly izomzat.

 

Sokan kérdeztétek hogy nem tudunk e valami olcsó tápkieget. Találtam egy alternatívát egyetem alatt szerintem ezt fogom énis fogyasztani, mert meglehetősen jó ár érték aránnyal bír. ProMix a neve 7 kilós kiszerelés 21k ami nagyon megéri. A ProMix egy tejsavó és szója protein keverék célnak megfelel. :D Egy vödör kb 3-4 hónapig biztos bírja hanem tovább.

Link to comment
Share on other sites

Jaja, az ára tényleg nagyon előnyös, viszont ugye nem lesz olyan hatásos, mintha külön vennél egy gyors illetve lassú felszívódású fehérjét. De mindenképp figyelemreméltó, jó ötlet volt Scitectől! :)

Igaz, elég sok egyszerre leperkálni 21k-t, igazán csinálhatnának valami normális kis kiszerelésű csomagot is, aminek az ára nincs az egekben.. :-/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hali! Újra én kérdeznék.:S Az a helyzet , hogy észrevettem ,hogy mikor mozgatom a könyököm és a térdem egyszerűen kattog ja és a bal vállam is a jobb az szerencsére nem. Ez nem tudjátok mitől lehet és h mit tehetnék ellene? Előre is köszi a válaszokat

Link to comment
Share on other sites

Szevasztok!

1 hete kezdtem el edzeni, tehát egy teljesen kezdőről volna szó. A gondom az, hogy egyszerűen nem tudok hízni, bármennyit eszem is, van hogy napi 6szor is. 23 éves vagyok, fiú és kb 60 kg. Sztetek érdemes lenne tömegnövelőt vagy izomtömegnövelőt( ne kövezettek meg, de nem tudom mi a kül a kettő között :P ) szednem? Célom az hogy kicsikét nagyobb darab és izmosabb legyek. Ha érdemes sztetek akkor mit ajánlotok és kb mennyibe kerül? Sajnos anyagilag sem állok valami jól, úgyhogy ha lehet ne a legdrágábbakat írjátok le.

Remélem tudtok segíteni, köszönöm előre is! ;)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni abban,hogy melyik ételekben van a legtöbb fehérje tartalom.

 

Olvastam,hogy a mustárban rengeteg fehérje van pl: 105kcal / 60g fehérje.

 

Ennyi még egy jóféle Heck halban sincs ami pl: 89kcal / 20g fehérje.

 

Fehérjén kívűl még mire van szükség az izmok táplálására,növekedésére?

Link to comment
Share on other sites

Hmm Én azt mondom hogy egyél sok csirkét, tengeri halat, kacsát, pulykát vagy marhás. Állati fehérjéket az emberi szervezet jobban emészti meg, növényiket kevésbé. Az izomzatnak sok fehérje, alvás ( :) )kell és edzés után fontos a szénhidrátpótlás, mert edzés közben kiürülnek a glükögénraktárjaid ezért nem szabad másfél óránál többet edzeni. Mustárt azt csak ízesítésnek használd. :P

Link to comment
Share on other sites

Szia Splendid!

1 hét az köbö semminek mondható ebben a sportban. Itt több év, több tízév játszik szerepet, 1 hét alatt nem fogsz nagyra nőni. Folytasd a további jó kajálást, és majd körülbelül 2 hónap múlva térjünk vissza a témára. Addig véleményem szerint nem kell semmit szedned!

Sok sikert!

Link to comment
Share on other sites

Köszi Torres09 a választ. Én nem azért írtam az egy hetet, mert már most várom hogy nagyobb legyek... Meg amúgy sem szeretnék baromi nagy darab lenni, csak úgy általában izmosabb. Amúgy meg azért írtam, hogy nem hízok semmit, mert már évek óta így táplálkozom, hogy napi 5-6szor, és azóta kb 5-6 kiló ha feljött rám... Mondjuk az lehet hogy gondot okoz, hogy néha cigizek? Nem vagyok függő, de heti 1 dobozzal elszívok kb.

Köszi az eddigi válaszokat is.

Link to comment
Share on other sites

Oké, értem én! Csak 1 hét alatt nem lehet sok következtetést levonni. Egyél sok fehérjét, szénhidrátot, zöldséget és vitamint! Amennyi beléd fér! :) És akkor majd pár hónap után visszatérünk a kérdésedre.

A cigi, az alkohol és más különböző tudatmódosító szerek igencsak hátráltatni fognak az edzésben. A legjobb eldobni ezeket, és a pénzből egy normálisabb táplálék-kiegészítővel többre mész!

Hajrá!

Link to comment
Share on other sites

splendid: 1 hét semmi! :) 1hét után ne várjál semmit sem, esetleg majd 1 hónap után. Ha hízni akarsz akkor szerintem egyél sokat, de rendszeresen, és lehetőleg kondizás után. (Nekem ezt javasolták, és bevált) csak a hasadra vigyázz!!! :) Szerintem ha teheted úszni is járj el, mert az úszás olyan izmokat is megmozgat amiket a kondi nem.
Link to comment
Share on other sites

Azért nehogy már mustárral akarjunk izmokat szerezni. Fehérje és fehérje közt is van különbség..

 

A legmagasabb biológiai értékkel a tejsavó bír, ez izomfejlesztés szempontjából az egyik legfontosabb kiegészítő. Előnye a gyors felszívódás ezért edzés után erősen ajánlott. A tojásfehérjét kell mindenképpen kiemelni, az is jó minőségű fehérjének számít.

 

Ezt követik a husok: csirke, marha, hal...

 

a növényi eredetű fehérjék alacsonyabb biológiai értékkel bírnak, így hiába a magas fehérjetartalom, a hatás mégis a fent említett forrásoktól lesz várható.

 

Emellé bevisszük a megfelelő szénhidrát mennyiséget, és rostanyagokat - igen egyél zöldséget gyümölcsöt magvas kajákat, mert ezek nagyon fontosak szintén.

 

Én nem vagyok nagy tápkieg párti, egyedül vitaminokat szedek, és különböző kapszulákat - természetes alapanyagokból. Azt a pénzt amit kiegekre elköltöttem, ma már inkább emberi táplálékra fordítom. A hatás ugyanaz, ha nem jobb.

 

Remélem ezek után egy kicsit világosabb a kaja téma, és senki sem akar mustárral tömegelni.

 

Lehetne még folytatni, mert a kaja is csak egy része a gépezetnek, de a többibe nem mennék bele.

Link to comment
Share on other sites

parkour-hoz nemkell komoly izomzat.

 

Attól függ... Ha a súlyemeléssel hasonlítjuk össze, tényleg nem kell hozzá. Viszont ha már a focival, kézilabdával, tenisszel, stb sporttal viszonyítjuk, akkor már más. Felvilágosítanálak, hogy a szabadfutás és a parkour nem teljesen ugyanaz. Egy szaltóhoz, monkeyhoz, catmanhaz, baseball airhoz (sorolhatnám gondolom úgyse érted...) stb trükkökhöz tényleg nem kell semmilyen izomzat, viszont az már nem mindegy, hogy 2,5 métert ugrassz helyből, vagy 3 métert. Vagy ha leesel 5 méter magasról még egy tökéletes gurulással is végrehajtott mozdulat törékeny, felkészületlen emberekre nagy hatással lehet. Vagy nem mindegy, hogy megtudsz másni nagynehezen egy 2 méteres falat, vagy megmászol egy 3,3métereset gyorsan. Mivel a parkour lényege az akadályok GYORS legyűrése, a haladás.

Hozzátenném, még nem igen láttam olyan prómászter pkst vagy szertornást akinek nem lenne szép izomzata.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Na ma végeztem egy 5 hetes HST-ciklussal. Mindenképpen nyertem vele, feljött 1,5 kg, erőbe pedig nagyon megdobott. Fekvenyomást úgy indítottam, hogy 60-ba alig ment 4-5 ism, HST végére 70kg (közel testsúly) meglett (1*10). Guggolásnál már volt, hogy régebben belement 1 ism a 100-ba, de az nem volt az az "igazi" guggolás. Most elértem, hogy 90-be a 10 simán megy, teljes mozgástartománnyal. Húzódzkodás, tolódzkodás, karhajlítás, szűknyomás, felhúzás + a többi alapgyaksiban is nőttek a súlyok, remélem ezek megmaradnak a következő, heti 2 izomcsoportos bontású edzésnél is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...