Jump to content
PirateClub.hu

Gyúrjunk wazze!


jannussz
 Share

Recommended Posts

Nagy a valószínűsége, mert ott még a csávesz is mondta hogy kezdjek előbb két kilóssal.

Énmeg mondtam hogy ugyanmár, ez nekem semmi, nemkell itt semmilyen kisebb súlyú.

Aztán odab***ott a kezembe egy 25 kilóst. Szerintem tíznél többször biztos hogy nem emeltem meg.

Már ott éreztem hogy valami probléma van. Megköszöntem a tanácsait, aztán imádkoztam hogy soha többé ilyet.

Link to comment
Share on other sites

nem nagyon értek hozzá én sem, de nem napi 20 percet kéne gyúrni :D Aalkíts ki egy edzéstervet, én mondjuk 2naponta edzek, mindenhova, bár az sztem úgy jobb h 1 nap mell, utánna bicepsz, szünet, 4. nap valami más, és így tovább. Csak eszközök hiányában nemtudok különböző helyekre sokféle gyakorlatot végezni. Sztem ne csak 20 percet gyúrj, de neis gyúrd túl magad, tartd be a határokat :D Azthiszem az izom 48 órán keresztül regenerálódik, és utánna lehet újra kémenyebben igénybe venni, tehát figyelj oda, h ne nagyon gyúrj 48 órán belül 2 helyre, hagyd pihenni :D Egyébként a rendszeresség is sokat számít, egyébként nálam 3 hónap alatt már lehetett látni, hogy elkezdtem gyúrni, de ez sztem egyéntől is függ :D

 

Ezek az én tippeim, bocs ha valahol nagy hülyeséget mondtam, nemnagyon értek hozzá, én így tudom :D Sok szerencsét hozzá :D

Link to comment
Share on other sites

Minden az edzés-étrend-regenerálódás-genetika kérdése. Először tényleg ajánlatos kisebb súllyal kezdeni, mivel mindennek az alapja az agy-izom kapcsolat. Ha nem tudsz rendesen arra az izomcsoportodra koncentrálni, amit éppen edzel, akkor veszett fejsze nyele. Étrend pedig, napi 2-3xtskg(testsúlykilogramm) fehérjét illetve 5-6xtskg szénhidrátot illik bevinni tömegelés alatt. Ha ez nincs meg, jóval lassabb lesz a fejlődésed, és egy idő után "megállsz" a fejlődésben. Regeneráció pedig, általában 48-72 órát mondanak egy izomcsoportra. Ennyi idő kell, amíg kipiheni magát az izom/és lényegében épül/, szóval ez időkorláton belül nagyon nem ajánlatos kétszer ugyanazt edzeni, mer' több kárt okozol vele mint hasznot. A genetikát pedig hadd ne elemezzem.. :)

Jah és biztos ami biztos, csak egy megjegyzést fűznék Spájznak: Nem csak a bicepsz és a mell létezik mint izom, tessék rendesen megedzeni a többi testrészt is, különben irtózatosan hülyén fogsz kinézni. :) Hajrá!

Link to comment
Share on other sites

Én személy szerint a bontott edzéstervet részesítem előnyben. Hetente 1 izomcsoportot csak 1 szer edz egy edzés időtartama 1és másfél óra között legyen, 30-40 másodperces pihenőket tarts az egyes szériák között. Túledzésre odakell figyelni, mert könnyen inhüvelygyulladást, csonthártyagyulladást, vagy az izomláz erősebb formáját az izomgyulladást szenvedhetsz el és egyik se egyhamar gyógyuló sérülés. Kezdő terembe járóknak viszont a súly nagysága miatt nemkell aggódnia izomszalag szakadástól, de ettől független mindig bekell melegíteni. Abban igazad van hogy 48 óra kell kb az izomzatnak hogy regenerálódjon de ezis tesztoszteronszint függő, kinek hogy. A legfontosabb a megfelelő táplálékbevitel. Sok fehérje ami lehetőleg állati eredetű, kevés zsiradék és tömegnöveléskor sok szénhidrát ami lehetőleg ne kenyér(fehérkenyér) legyen hanem rizs, teljes kiőrlésű kenyér, bab, brokkoli, spenót..stb.

Link to comment
Share on other sites

Én azóta nem ,,gyúrok" amióta egyszer egy konditeremben emelgettem,

és hazaérés után kb fél órával 38 fokos lázam volt és a fejem is fájt.

 

Itt említenék meg egy bizonyos imoláz nevű dolgot, ami annak következtében lép fel hogy az izmaidban mikrószakadások keletkeznek ami gyulladással jár. Ha egyből 25 kilós (itt egy kis túlzást érzek) súlyzókkal kezded a tested edzését akkor jó hogy belázasodj. Anno én is nagyképűen elmentem kick-box edzésre, mert azt hittem hogy menő vagyok, de aztán rádöbbentettek hogy kevés vagyok én oda. Szóval az első edzésről hazaérve én is ledőltem az ágyba és 38 fokos lázam volt, de egy jó pihenés után már semmi bajom nemvolt. Szóval nem kell megijedni egy kis láztól, csak normálisan kell elkezdeni a dolgokat.

Link to comment
Share on other sites

Szia!

Én ugyan nem emlékszem Rád, de mindenképp jó dolog találkozni régi-új arcokkal! ;)

A fejlődésben most én is egy picit stagnálok, inkább az erőmben mutatkozik meg az edzés, nem pedig tömegre. De már kezdek túllenni a dolgon, március-áprilistól újult erővel vágok neki az edzéseknek, egy kis kreatin-kúrával fűszerezve! :)

Szép napot!

Link to comment
Share on other sites

Üdv mindenkinek!! és welcome back Deryck Whibley :D Hát most én visszaesés közelbe vagyok sikerült 3 hét alatt visszaszednem a tömegemet csak most meg egy pro betegséget kaptam el szerdán vagy csütörtökön térek vissza a terembe. Mivel szinte csak vizet vesztettem a súlyom miatt nem aggódok túlságosan. Toljuk neki keményen :D nyáron gólyatábor harántcsíkolt hasizom fuller kinézet ez a cél már többnyire megvan :D Edzünk gyerekek mi vagyunk a kis rész aki még odafigyel hogy néz ki és mit eszik. Sokan szidnak minket hogy jajj ez a koxos, meg hogynéz már ki, ez túl sok..... de lekell szarni, tudod hogy csak irígyek, a lányok meg 90% ba buknak rá aki nem az hazudik vagy hazudik szóval ilyen az élet :D

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni... Sajnos eddig nem nagyon gyúrtam, nem igazán izgatott a dolog. Most azonban úgy döntöttem, rá kell adnom a fejem. Konditerembe nem merek elmenni, mert eléggé gyengusnak érzem magam, félek, hogy kiröhögnének, ami nem tenne jót az amúgy sem túl jó egómnak.

A karomon alig van valami, oda kellene jócskán izmot felszednem. Aztán a hasam a sok szénsavas üdítő miatt kissé sörhas jelleget öltött, ezt le szeretném dolgozni, azon egy picit alakítani. A legfontosabb, a mellkas, hogy ez megerősödjön nálam.

Kaptam tanácsot, hogy sok fekvő felülés, de ha nem vagyok rendszerben, hozzászoka a terheléshez, és ha elmennék konditerembe is, hogyan kéne elkezdenem, tudnátok nekem tanácsot adni? Fontos lenne.

Segítségeteket előre is köszönöm! :)

Link to comment
Share on other sites

Ha otthon szeretnél akkor fekvők ,hasprés , tricepszre a könyök hajlítás....

de itt Zoli mond pár gyakorlatot hátra és lábra is(az első 5-10percben) : http://body.builder.hu/video_lejatszas.htm4?id=1299

Ha viszont már terembe mennél akkor az ottani terem edzőt megkérdeznéd biztos segítene és össze írna neked valami edzés tervet ,mert ezt így nehéz megmondani ,hogy mi válna neked be.

Link to comment
Share on other sites

Szia Adi!

Finoman fogalmazva is szard le, hogy mások mit gondolnak! Gondolj bele, senki nem született 50-es karral illetve 120-as mellel.. Mindenki elkezdte valahol. És ha ezt szóvá teszik, vagy kiröhögnek, azok egyszerűen beképzelt köcsögök, azt hiszik ők a helyi menő csávók.. Persze, van 1-2 ilyen, ez sajnos velejárója, de a többség normális, mindenki emlékszik honnan is kezdte. Ezzel nem lesz probléma.

Az edzéssel kapcsolatban pedig, ne csak karra, bicepszre eddz, mert eszméletlen hülyén fogsz kinézni egy idő után.

Illetve még tanácsolom, hogy olvass vissza itt, vagy nézegesd a body.builder.hu weboldalt, rengeteg infót találsz mindenhol!

Hajrá!

Link to comment
Share on other sites

Emlékszem én is így voltam vele hogy ki fognak röhögni, de aztán egyszer rávettem magam hogy elmegyek és olyan szinten csalódtam az ott lévő emberekben. Na persze POZITÍVAN. Ugye mint mindenki én is egyből a fekve nyomással kezdtem és amikor látták hogy egyedül szenvedek egyből jött egy srác hogy segítsen és egyből mondta ha tud valamiben segíteni akkor csak nyugodtan kérdezzek. Szóval tudom hogy nehéz rávenni magad a dologra, de ha látják rajtad hogy komolyan gondolod és nem csak azért mész hogy másnap a suliba azzal villogj hogy te konditerembe jársz, akkor rövid időn belül befogadnak és mindenben segítenek. De ahogy Torres90 is mondta vannak azok a beképzelt köcsögök akiket meg le kell szarni.

Link to comment
Share on other sites

Mindenhol vannak olyanok akik bunkók ,nem köszönnek stb. ,de ez nem számít nem kell velük foglalkozni.

Emlékszem mikor én is kezdtem szinte senkisem köszönt elég rossz érzés volt ,de át kellet felette lépni és így ídővel már hozzám jöttek oda köszönni és kezet rázni valamilyen szinten ezt is elismerésnek veszem.

Így több év után tőlem is szoktak segítséget kérni kezdő srácok és ennek is csak örülni tudok ,szerintem ezzel mindenki így van szóval nem kell félni kérdezni mert akitől kérdezed biztos szivesen megosztja veled a tapasztalatait.

Link to comment
Share on other sites

Hali. Megint kérdeznék.. lehet hülyeség számotokra. Na szóval rá is térnék. Ugye én itthon gyúrok és szeretnék hátra még 1 gyakorlatot csinálni az evezést. De mivel nincs evezőgépem nem tudom. De egyik nap kitaláltam azt, hogy lefekszek hassal a padra és lent a földön a két kezem 10-10 kilós súlyzók és ezt függőlegesen húzom fel. Ez jó evezés félére vagy sem? (A két kezest rudast, azért nem csinálom mert félek h a derekam megsérül..:S )

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Köszönöm a sok tippet, biztatást. Úgy gondolom, sosincs késő elkezdeni. Nem is azért akarok kondiba járni, hogy villogjak. Egyszerűen csak erősödni akarok :) Rám fér :)

Most épp beteg vagyok, de amint lehetséges veszek egy bérletet :).

Link to comment
Share on other sites

Dany!

Evezz inkább így:

http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=39

Amit Te írtál, olyat még nem csináltam, de véleményem szerint nem is tudnál igazán a hátra koncentrálni közben. Ezzel a gyakorlattal viszont remekül rá tudsz koncentrálni hátra, és nagyobb a mozgástartomány is. Próbáld ki!

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a válaszod! Ezt hát edzésnél szoktam csinálni, nagyon jó érzés;)Akkor erre fogok ráhajtani h koncertlátan lassan csináljam és akkor lesz eredménye;)

Adi: Te pedig nyugodtan járj edzőterembe. Én is így voltam vele de mikor elmentem egyszer és kérdezték egyből hoghy tudnak-e segíteni nekem meg tanácsokat mondani jól esett. Én is azt hittem h csomó bunkó kigyúrt ember pedig nem így van. Például múltkor a csávó mondta h ő abban az edzőteremben 15 éve kezdte ugyanúgy mint mi szóval van nekünk is esélyünk, mert h ő versenyszinten nyomta;) Úgy h edzésben gazdag hétvégét !

Link to comment
Share on other sites

A fűrészeléssel inkább formálni tudod a hátad úgyhogy evezz is.

http://www.youtube.com/watch?v=-8uDFt_Vqmo

Gondolom így gondoltad ,mint a srác a vége felé , szerintem az egyenes rúddal jobban éreznéd ,így fekve pedig derékra elég csekély terhelés jut nem úgy mint a felhúzásnál...

Szóval csak próbálgasd elöször kisebb súlyal ,hogy érezd ahogy mozogsz aztán ha már szépen megy akkor dobáljál rá. :)

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...