Jump to content
PirateClub.hu

Gyúrjunk wazze!


jannussz
 Share

Recommended Posts

Hmm, azt hiszem meg is van.

Még kicsit alaposabban utánajárok, nem akarok minden ismeretlen cuccot beadagolni magamnak. :)

Köszönöm!

 

 

Itt van neked egy kis olvasni való:

FitMuscle

http://www.scitec.hu/downloader.php?letolt...muscle/FM23.pdf

-> ebben van egy cikk a collagen-ről, ami jó az ízületekre.

 

PIHI

http://www.scitec.hu/pihi.php

Módosította Gabi89
Direkt link tilos.
Link to comment
Share on other sites

Okés akkor 1 pár gyaksi:

Bicepsz:

álló bicepsz kalapács / sima fogás, koncentrált bicepsz ülve (amikor a belső combodnak támasztod a könyököd, és arra figyelj h ne forditsd befele a csuklód, inkább minél jobban kifele.) Állóbicepsznél segít ha falnak dőlsz háttal, evvel is csökkentve a testi segítséget.

Tricepsz:

egykézzel tricepsz nyújtás (nem tom pontosna a nevét, a könyököd fölfele néz, és a tarkód mögé engeded a súlyt majd kinyomod.), lórugás (ezt nehéz elmagyarázni: a karod hátra állítod, a tricepszed párhuzamos a padlóval. Az alkarod erre merőlegesen lefele lóg, a gyakorlat pedig annyi, hogy felhuzod vizszintesig... Ez egy elég nehéz gyakorlat amúgy.) Tricepszre hatásos még az a bizonyos fekvőtámasz, amit a küzdősportban "kento"-nak emlegetnek, nagyon jó szerintem otthoni gyak.-nak.

Váll:

Nyakból nyomás (rúddal / egykezessel is jó, rúddal lehet váltogatni, hogy elöl nyomod vagy hátul),arnold nyomás (ennek nézz utána neten, én nagyon szeretem). Oldalemelés, előremelés (kalapács tartásban sokkal jobb). Valamint most hallottam egy olyan oldalemelést, hogy vizszintesen fekszel padon, a karod magad előtt lefele lóg, és vizszintes fölé emeled kicsivel. Hátsó váll: leülsz ágy szélére vagy pad, lábaid a földön enyhén hajlitva ráhajolsz ameddig tudsz a lábaidra (lehetőleg egyenes háttal), a 2 kezedben 2 súlyzó, a lábad alatt összeér, és mintha repülni akarnál, hátrafele fölhúzod, úgy csináld ahogy a legjobban érzed a hátsó vállad. A gyakorlat utolsó szakaszában ha a úgy forgatod a csuklód, hogy a kisujjad pár centivel följebb van mint a többi, hatásosabb.

Csuklyára egyértelműen vállvonogatás, akár előre/hátra kőrzéssel.

Hát:

Egykezes súlyzókkal fűrészelés, a rúddal pedig döntött törzsű evezés, mind2 fent van neten, hogy hogyan is kell szabályosan végrehajtani.

Mell:

Fekvenyomás egykezes sulyzokkal / rúddal, ugyanígy fekvenyomás szűken, tárogatás egykezes súlyzokkal, széles fekvőtámasz tenyéren.

Láb:

Sétálós kitörés, gugolás, szerintem bőven jó.

 

Ha lehetőséged van falra szerelhető rudat szerezni, hátra mindenképp jó a húzóckodás, bicepszre meg sima felhúzás karból. :)

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha vmi nem tiszta szólj nyugodtan, nem nagyon tudok magyarázni :D

Link to comment
Share on other sites

Bocsi, de nem igazán olvastam vissza, így lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de nekem speciel nem evidens a válasz.

Szóval, Ti vízzel vagy tejjel fogyasztjátok a táp.kiegjeiteket? Én személy szerint csakis tejjel. Eddig kétszer próbáltam vízzel, két különböző ízzel, de egyszerűen képtelen voltam meginni, nagyon sz@r íze van! Mégis sokan vízzel keverik össze... Számomra felfoghatatlan, hogy az életbe tudják meginni a shaket úgy, talán Ti tudtok nekem ebben segíteni. :)

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

Vízzel természetesen, edzés után főleg, mert gyorsabban szívódik fel. Én is kipróbáltam tejjel annó a volu 35 profot (kókuszos), nekem kb ugyanolyan volt vízzel és tejjel is.

Egyszerüen le kell nyomni. Ennyi :D

Nem tudom te milyet iszol, én most vettem jumbo profot (banános) és ez is simán jó vízzel. Sőt mi több. Nagyon finom. Egésznap innám ha nem sajnálnám...

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. Én mega gainer 3100-at iszok már amióta elkezdtem edzeni, azaz cirka 1 éve. Gondolkodtam már, hogy ki kéne próbálni valami mást is, csak hát ugye a pénz... Jumbora is azt mondják nagyon jó(még Bunny is :)), de kacérkodok még a Hypermass5000-rel, abban kicsivel több fehérje van, mint MG3100-ban, és shop.builderen elég baráti áron található egy 5kg kiszerelésű csomag. Szerintem ez is lesz nálam a befutó, sajnos volumass35-öt nem engedhetem meg magamnak.. Na mindegy. Szóval mega gainert ne igyátok vízzel, mert elképesztően sz@r! :D

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok én is itthon edzek már 2hete folyamatosan napi 1.5 óra kivéve a szerda és a szombat pihenőnap. az edzés tervem ha vkit érdekel.: hétfő:mell kedd:hát csütörtök: mell tricepsz péntek váll bicepsz vasárnap láb. nem szedek semmi szert én ráérek így szeretnék izmosodni nagyjábol már észrelehet venni h edzek. próbálok odafigyelni az étkezésre is. és a pihenésre mert szerintem ezek a legfontosabb tényezők :)

Link to comment
Share on other sites

A különbség annyi hogyha a tejjel iszod akkor az némiképp rontja a felszívódást ezért szokták ajánlani, de nem számottevően, szóval ahogy gondolod, tejjel télleg sokkal finomabb :D .

 

Bastarasta: otthon edzés az nálad mit takar? írd le, hogy mien gyakorlatokat csinálsz egyes izomcsoportokra és akkor elmondom,hogy jó-e meg min változtass feltéve ha szükséges.

Link to comment
Share on other sites

Én azt nem értem, ha odafigyelsz a pihenésre, akkor pl hátfő - kedd egymás után miért van mell-hát. +2 mell egy héten?

Bár az igaz, hogy otthon nem tudod annyira lesokkolni az izmot, hogy 1 hetet kelljen regenerálódni.

Link to comment
Share on other sites

sziasztok! gyakorlatok az olyanok amit egy fekpaddal lehet csinálni és egy kétkezesseé éehet csinálni. pl: fekvenyomás/ferdepadon, tárogatás pullover, huzockodás, evezés, felülés, felhúzás, koncentrált bicepsz, kétkezesfelhuzás, nagykmögéengedés, lórugás, kb ezeket tudom .

 

RapiD: nekem ezt a tervet egy barátom ajánlotta aki versenyszerűen gyúr... nem érzem magam nagyon kifáradtnak a heti 2 mell edzéstől megerőltető de nem nagyon. Amúgy 17éves vagyok. és szeretnék már szeptemberre már valahogy kinézni.

Link to comment
Share on other sites

Akkor az szép :) Gratu. Leggyakrabban először nem felszedsz ugye, hanem "átalakulsz". Több izom, kevesebb zsír, de ilyenkor a súlyod kb nem is változik.

Én marha nehezen tudok hízni, de nem is zsírosodok...Minden egyes dekáért küzdeni kell :) Úgy néz ki most a jumbo meg a crea bomb segít, megindultam :D

A koxolással elért izom, nem is igazi... Az izom épül, nemlehet "pótolni" sem odavarázsolni semmivel... A kox annyiban jó max hogy krva erős vagy és jobban megy az edzés, de neméri meg így sem. Szerintem

Link to comment
Share on other sites

hát koxoknak is van különféle fajtái, van olyan amit tömeget hoz nagyot és van ami erőbe dob sokat ilyet használnak a súlyemelők is. A koxal felépített izom is ugyanolyan izom csak annyiba különbözik hogyha abbahagyod a kox szedését akkor eltűnik és aztán nem tudod visszafejleszteni csak koxal (örgödi kör) aki koxol és abbahagyja meg kell várnia míg a szervezet hormonháztartása helyreáll addig alig alig tud fejlődni, de aki akar az koxoljon :P max meghal hamarabb biztos megéri.....

Link to comment
Share on other sites

Hát ez igy van, de avval nem értek egyet, hogy a koxolással szerzett izom igazi :P Mivel te is mondtad, ha abbahagyod eltűnik. Izom nem tűnik csak úgy el :D

Ráadásul 1-2 hónap alatt nemlehet annyi izmot építeni, mint amit elérhetsz koxal. Erősebb vagy ok, és nagyobbnak tűnsz. (Ki ne hagyjuk a hormonháztartás felborítása által képződő mellékhatásokat, impotencia és társai)

De egyetértek, hogy nem szabad koxolni, semmi értelme. Akinek nincs türelme ehhez a sporthoz, fogjon másba :P

Link to comment
Share on other sites

Phuu a tegnapi edzés életem egyik legsz@rabb edzése volt a terembe volt vagy 50 fok alig volt levegő iszonyat sz@r volt teleizzadtam a polómat gatyámat még a zoknimat is brutális.... igaz hogy lábaztam és ilyenkor készülök ki legjobban de ez bakker....Ilyet senkinek se, hazaértem és egyből irány a fürdőszoba, persze elötte kis protein turmix :P

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Én is mindig nehezen hízó gyerek voltam, de tavaly júliusi kezdés után decemberig kb 14-15 kiló plusz súlyt tudtam magamra szedni (64-ről 78-79 kilóra). Heti 4-5 edzésnappal, egyenprogrammal, tehát minden izomcsoportra minden nap kb. 2-2 gyakorlat (kivéve lábak) 3x8-as ismétlésszámmal. Az első két hónapban Volumass 20-as tömegnövelőt, később Volumass 35-öt szedtem. Azért írom le, hátha segítek vele valakinek :) Én úgy vettem észre, hogy nagyon fontos volt a sok pihenés, de a legfontosabb a rendszeres étkezés, legyen az akár jó minőségű otthoni házikoszt is :) Nekem az is segített az indulásnál, hogy nyáron suliba jártam, így a délelőtti rendszeres kajálások biztosítva voltak. Persze a 15 kilónak csak úgy a 2/3 része volt izom, december felé közeledve már egye inkább csak zsír jött rám, kicsit meg is nőtt a hasam. Ekkor átálltam bontott edzésprogramra (Heti 4 nap, 2xmell-hát, 2xkar-váll, úgy 3-4 gyakorlattal izomcsoportokként), és tiszta fehérjére kiegészítőként (Citopro), és azóta is szálkásodom. 3-4 kilót fogytam, az erőm megmaradt, és az izomtömegemből sem veszítettem (legalábbis látványosan nem). Tehát semmi sem lehetetlen.

Link to comment
Share on other sites

Összekeversz vkivel, én sose akartam, és nem akarok most sem :D

Én teljesen el vagyok a kis krea bombommal, meg jumboval. Bár ebbe a melegbe nehéz enni.... :S

De azért igyekszem... el is megyek most aludni mert nem akar lemenni a kaja, felpuffadt a hasam és hányáshatár... ANIMAL :D Jo8 mindenkinek.

Link to comment
Share on other sites

Akkor az szép :) Gratu. Leggyakrabban először nem felszedsz ugye, hanem "átalakulsz". Több izom, kevesebb zsír, de ilyenkor a súlyod kb nem is változik.

 

 

Na hát igen... Én is kb vagy 2 hónapja írtam ide utoljára, nálam más a cél, kőkemény fogyás, zsírból lehetőleg 'izomra váltani' szépen fokozatosan. kezdetben túl nagy lendülettel vágtam magamat a dologba, 2 hét alatt lement 4 kiló, bár ennek valószínűleg jó része akkor még víz volt. Azóta a heti öt edzésről átálltam szépen heti 2-4 edzésre és kicsit változtattam a hangsúlyokon, a sebességen. Jelenleg úgy telik el egy átlagos edzés, hogy 50 perc - 1 óra erősítés és 55-75 perc futópad. Ezt az elvet, h. így legyen nagyjából megosztva a body.builder fórumán olvastam és nekem nagyon bejött. -8 kiló stabilan, gyak. már majdnem a teljes 'pocak' eltűnt, s határozottan sokat izmosodtam is. Kellemes a hatás, s bár kezdetben vagy 14-15 kiló plusszal kezdtem, de már félúton vagyok, s lassan kezdenek körvonalazódni is a felső testemen az izmok (valószínűleg a második fele a 'játszmának' azért időigényesebb lesz, de innen már nincs megállás :)).

 

 

Egyébként azoknak írom, akik hasonló cipőben járnak, h. a kezdeti nehézségeket az első mintegy 2-2,5 kőkemény hetet kell túlélni, s érdekes azt követően (mintegy 1 hónap után) megfigyelni, hogy milyen szépen helyreáll a szív terhelhetősége, a légzés terhelés alatt. Az eleje biztos, hogy nehéz, de abból a szempontból jó, h. ha valaki kitartással áll neki, akkor biztos jóval könnyebb fogyasztani (megfelelő izomszerzéssel), mint pl. sokaknak tömegelni. Elsősorban komoly kitartás kell szerintem az edzésekhez, s közepes odafigyelésű táplálkozással is azt követően már nagyon szépen lehet fejlődni.

 

Egyébként az úszásról mi a véleményetek? most egy bő hétig minden nap (üdülés alatt) napi három órákat úsztam és elég látványos volt már ez a rövid időszak is... Lehet be kellene újítani az edzőterem mellé egy uszoda bérletet is? :) Az tény, hogy az elég szapora és folyamatos mellúszás szépen edzi az embert, s kellemes is az egész, egyáltalán nem monoton, s az ember is kevésbé érzi, hogy fáradna (max majd akkor igazán, amikor beesik hullaként az ágyba :D).

Link to comment
Share on other sites

Gratulálok, szép teljesítmény amit leírtál :)

Így van, az egész elszántság és kitartás kérdése.... Sok ember azt hiszi, hogy a tv előtt ülve ér majd el eredményt. Hát nem. Tenni kell érte. Példát kéne venni rólad ezeknek...:) Tájékozódtál, hogy meglegyen a kellő tudás, aztán elszántan időt nem sajnálva, meg is van az eredmény, és gondolom ezek után sem fogod abbahagyni, ha már elértél valamit.

 

Az úszás nagyon jó dolog, én főleg nyújtásként lazításként úsznék, ha lenne időm...:S Sajna nincs meló mellett, örülök h edzeni tudok. De mindenképpen megéri. Már csak az állóképesség, a tüdő tágulás miatt is.

Link to comment
Share on other sites

hát :P úszás nemigazán jó pont azokat a részeket nem mozgatja meg ahol leggyakrabban lerakodik a zsír úszók vízilabdások nagy része nem kimondottan szálkás inkább duci, szerintem maradj meg a terembe való edzéseknél ha mást is akarsz csinálni akkor futást azt tudom ajánlani csak ha nagyon nagy a testsúlyod pl: 90+ akkor viszont hagyd el mert szétkoptatja a térd izületed.

Link to comment
Share on other sites

Abbahagyni? Egészen biztosan nem fogom :D A kedvező hatás sok téren megfigyelhető, pocak engem is zavart, környezet visszaigazolása, ált. közérzet határozottan javult. S azért picit érinti a hiúságot is :D De hát ugye, kényelmes egyetemi évek alatt, sok kárt szenvedett a fizikumom :) (gyak az alatt jöttek fel a plusz kilók mindegyike). Ideje is már gatyába rázni magam.

 

Az biztos egyébként, h. nagyon utánanéztem, napokig csak ezekről olvastam - de megérte a fáradtságot. Ha abból próbáltam volna elindulni, amit az edzőteremben mondanak biztos negatívabb lett volna a hatás - sok hülyeséget hallani sokaktól :)

 

Szeretem a futást, a futópadot, s számmora egyáltalán nem monoton, mint sokaknak.

 

Régen futottam komolyabb szinten, s rengeteget fociztam, a lábizmom és az ízületek zökkenőmentesen bírják, s szerintem ez nem okoz gondot az elkövetkező hónapokra még. Egyelőre marad a cél és lényeglátás - így a futás is :) Terveim szerint ahogy a maradék kilók tünedeznek elfele egyre inkább áttolom a hangsúlyt az erősítésre, s a futás egyre kisebb szerepet kap majd az edzőteremben is.

 

Igazából az úszást nem helyettesítő gyakorlatként gondoltam, hanem sokkal inkább a váll, hát és a mellizmok edzésére kiegészítésként. A comb felső hajlatánál (nem tudom jobban megfogalmazni, h. hol is :D), térdhajlatnál, felkar bizonyos részénél is elég jó hatás volt megfigyelhető szerintem. És ugye mint említve is lett nyújtásként, ált. kondíció javításként, teljes átmozgatásként se rossz.

Link to comment
Share on other sites

úszás az nemigazán megerőltető edzés akár hogy érzed úszóknak nincsenek gigantikus mellizmai, hátsó váll edzésére viszont a mellúszás annyira nem rossz :D csak majd nézni fogják az úszómesterek hogy miért is úszik olyan furcsán az a gyerek :P mert ugye, ha már hátsó vállra edzesz úszással akkor más technikával kellene úszni.

Az úszást csak keftelésből érdemes csinálni mert attól nem lesz nagydarab az ember.

 

ha eddig bevált a fogyási technikád akkor szerintem nemérdemes változtatni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...