Jump to content
PirateClub.hu

Gyúrjunk wazze!


jannussz
 Share

Recommended Posts

Hi!

Április óta kezdtem, volt 1,5-2 hónapos átmozgató edzés, és lassan 1 hónapja (június elejétől) tömegnövelőzök (1. nap: bicepsz-hát, 2. nap: mell-tricepsz, 3. nap: láb-váll, ált. hétfő-szerda-pénteken nyomom)

 

A kaja az nagyjából megy is: csirke, rizs, tojás, sajt, tej, gabonapehely, gomba... kb ilyeneket eszek.

Ja és 181 cm és 61 kg (kondi elkezdésekor 58 kg voltam) és vékony alkat vagyok az off elkerülése végett :)

 

Nah az lenne a kérdésem, hogy Creatine pH-X-et érdemes lenne szednem? Természetesen amennyit előírnak, azaz nem adagolnám túl :) Vagy még várjak vele mondjuk nyár végéig?

 

Előre is kösz!

Link to comment
Share on other sites

A kreatint nem lehet túl adagolni, ez ugyanúgy táp kieg. mint a többi. Amiért van elő irt adag, az az h ne szedd fölösbe, ha már az izomsejtjeid nem tudnak több kreát felvenni, akkor hiába eszed ugyanazt a mennyiséget.

Én úgy tudtam, hogy a kreatin mátrixok, tehát amibe sok féle van az a legjobb, és idáig csak a "crea-bomb" -ot próbáltam, sztem olcsó és elég jó is. Ez mondjuk ember (szervezet) függő, kinek mi jön be. Ki kell tesztelni. Igazából ha most kezdtél edzeni, nem ajánlott annyira de csak azért mert ilyenkor nősz mint a bolondgomba, tudsz fejlődni, tehát fölösleges, de nyugodtan kipróbálhatod. De ne feledd kell mellé fehérje is mindenképp, + rendes kaja, és érdemes kúra szerűen szedni.

Link to comment
Share on other sites

V-Ba: Nem bunkósságból mondom hanem inkább építő kritikának szánom!

Ha lehet egy személyes véleményem akkor próbáld meg szét szedni a harmadik napod (láb-váll), mert vagy nagyon jó vagy, vagy esetleg nem adsz bele mindent a lábedzésbe (szerintem ez áll fenn). Az én személyes tapasztalatom az hogy egy lábedzés után már arra nincs erőm hogy megigyam a kis turmixomat nem hogy még leedzek egy vállat. Szóval ha tudod akkor próbáld meg 4 napra elosztani a dolgot. És osztom RapiD véleményét hogy így az elején nem olyan fontos a kreatin, inkább költsd azt a pénzt fehérjére vagy csirkére! :D

Link to comment
Share on other sites

Lábnapon szigorúan csak lábat szabad csinálni főleg ha tényleg rendesen csinálja az ember akkor nem is lesz rá ereje hogy más felsőtesti gyakorlatokat végezzen az meg a másik hogy a szervezeted nem veszi jó néven ha a vér lenntről fölfele össze vissza áramlik... Mit szóltok ahhoz hogy én edzés után iszom egy ilyen turmixot : 93 %-os fehérjetartalmú szójafehérje amiből 70 grammot nyomatok + 30 gr dextróz szőlőcukor izolátum + 30 gr kakaó hogy ne hánnyam el magam a szójafehérje ízétől + 350 ml tej... Naggyon sűrű massza válik a szójafehérje miatt a tejből és alig megy le a torkomon és az íze is szar én mondom vastestvéreim hogy ez az Animal érzés... Jó kis energizáló és izom illetve tömegnövelő cuccos... igaz hogy fincsiket lehet pukkantai ettől a készítménytől de a szépségért szenvedni kell legalább is a körülöttem lévőknek a szagmintáktól :P

Link to comment
Share on other sites

Okéé kösz mindekinek.. igazából eddig nem volt komplett lábedzésem, mert nem is volt segítőtársam.. De úgy néz ki lesz szóval akk váll-has a 3. nap, láb a 4.!

A kreatinnal meg sztem várok nyár végéig, aztán vmelyiket (crea-bomb, ph-x, monohydrate) kipróbálom.

 

Kösz még1x!

Link to comment
Share on other sites

xD hát igen én mióta cytogent whey pro-t szedek nem durrantok edzés után ezt valahogy feltudja dolgozni a szervezetem a kazeint sajna nemigazán jól akkor durrogtatok rendesen, de ez tiszta tejsavó :P hát azt szokták mondani hogy a tej rontja a felszívódást ezért én vízzel iszom, bár így kevésbé finom, amúgy nem lehet rossz. :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Bran$i-G, én egy picit keveslem a ch-t, edzés után az fontosabb mint a fehérje nem? Fehérjét úgyis tudsz még lefekvés előtt is bevinni, hogy éjszaka beépüljön. Éheznek azok az izmok :D De javítsatok ki ha tévedek.

Én is vízzel szoktam inni a felszívódás miatt amúgy, de megértem azért a kakaó vízzel elég érdekes lenne nem beszélve a többiről :D

 

V-Ba, én még annyit hozzátennék, hogy szerény véleményem és tapasztalatom szerint, ha komolyan akarsz hasazni, akkor azt nem elég csupán heti 1x. Érdemes minden edzés végén hasazni.

Link to comment
Share on other sites

RapiD, akk szerinted ez így jó 1 heti programnak?

 

1. nap: bicepsz-hát

2. nap: mell- tricepsz

3. nap: váll

4. nap: láb

+ mindegyik végén ugye has.

 

Vagy inkább vmi mást rakjak a váll helyett a 3. napra, amikor csak azt az izomcsoportot csinálom?

Link to comment
Share on other sites

Ez csak egy tipp!

 

1. nap: bicepsz- tricepsz+has

2. nap: hát-váll

3. nap: mell+has

4. nap: láb

 

A vállnál inkább az oldalsó és hátsó vállra edz, mert az első része úgyis fejlődni fog a sok nyomó gyakorlattól. Első vállra szerintem elég lesz csak egy gyakorlat pl. mellről nyomás. Ja és még annyit hogy használj övet a guggoláshoz még akkor is ha csak kis súllyal dolgozol, mert a derekad nagyon könnyen gallyra tud menni!!!

 

 

RapiD-nak üzenem hogy az izmok fehérjéből épülnek és edzés után az a fontosabb nem pedig a ch, azt ráérsz pótolni a kis csirkés rizzsel otthon. :)

Link to comment
Share on other sites

Mell mellé semmiféleképpen nem jó a tricepsz hiszen mellezés közben mondjuk fekvenyomás közben a tricepsz a másodlagos izomcsoport ami marhára dolgozik szóval mell mellé kifejezetten ajánlott a bicepsz a háthoz meg a tricepsz mivel hátazás közben meg a bicepsz a másodlagos izomcsoport ami küzd szóval háthoz bickó.

 

Leírom az én hetemet : Minden nap van most már has az edzések végén még szombat vasárnap is van hasika. Szóval :

 

Hétfő : Mell + Bicepsz

Kedd : Hát + Tricepsz

Szerda : Láb minden téren Ez a nap egy vízválasztó hiszen itt pihentetve van a felsőtest kivéve mikor a hasat nyomom

Csütörtök : Csuklya + Váll

Péntek : ez a nap nekem úgy van felosztva hogy az az izomcsoportom amit gyengének vélek vagy elmaradottnak a többihez képest azt a napos gyakorlatot csinálom meg Pénteken újra mint pl. most adott esetben nálam a Mell és bickó....

 

U.I.: Egy férfinak szégyen számára anélkül megöregedni,hogy látta volna azt a szépséget és erőt amire a teste képes. " Szókratész "

Link to comment
Share on other sites

V-Ba, nekem is úgy néz ki az edzéstervem, hogy:

Mell - bicepsz

Hát - tricepsz

Váll

Láb.

 

Nekem jól bevált.

 

McCormik, tudom h fontos a fehérje és h abból épül az izom, de a kiürült ch raktárat is be kell tölteni edzés után, különben az izom magát bontja le. A fehérje is ugyanúgy fontos, tény.

 

Link to comment
Share on other sites

Na, hétfőn nagy felfedezést tettem.

Pénteken benthagytam melóban véletlen a turmixom (csokis jumbo, vízzel, hűtőben) és mondtam majd hétfőn megiszom nem romlik meg úgysem, mindenki azt mondja. Hát tévedtem :) Olyan szaga lett, hogy rá se bírtam nézni.

Szóval mostmár ezt is tudom...

Link to comment
Share on other sites

Csáó.

 

Na a helyzet, hogy utánaolvastam, és arra jutottam, hogy mivel még nem régóta edzek, inkább érdemesebb egy tömegnövelőt vennem, mint kreatint, amit majd esetleg később. Szóval most a Mass jön szóba, mint kezdő (8 fehérje %-os) tömegnövelő, de előtte szeretném a véleményeteket kérni akár erről a cuccról vagy más tömegnövelőkről.

 

Szóval előre is köszi :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...