Jump to content
PirateClub.hu

Gyúrjunk wazze!


jannussz
 Share

Recommended Posts

Én múlt hét csütörtökön kezdtem el napi szinten lejárni az edzőterembe, s eddig hétvégén ill. a mai napon kívül mindennap voltam. Cél: a szálkásítás. kb 10-12 kg mínusszal. Utánaolvastam gyakorlatilag elég szépen a body.builder.hu fórumán a diétától kezdve a megfelelő edzéstervig mindennek. S lenne egy pár kérdésem.

 

Rozskenyér diéta mellett (ált. edzés előtt) elfér?

 

Erősítés (majd minden nap) futópad előtt megvan (sőt volt olyan nap is, amikor csak erősítés volt), a felesleges izomvesztés elkerülése végett, s túl agresszíven is sikerült azt hiszem kezdenem szűk egy hét alatt lement 4 kiló. Talán ez annak is köszönhető, hogy bár az egyetemi évek alatt eltunyultam, de mivel komolyabban fociztam, futottam azt megelőzően, ezért a futópad különösebben nem visel meg. A bodybuilder fórumán írták, hogy az egészséges súlyvesztés szálkásítás alatt 1 kg/hét, de azt nem igazán írják, h. miért is. Izomvesztésre szoktak csak hivatkozni, de gondolom ez az ő kategóriájukban mérendő :D Mivel mondhatni, hogy még aluledzett is voltam, nem hogy izomvesztés volt megfigyelhető, hanem a súlyokkal való edzésnek, hasazásnak, stb köszönhetően még nagyon sokat javult is a kondim (lassan kezd látható is lenni az átalakulás)... Mennyire lehet veszélyes ez a tempó?

 

Gyakorlatilag már egy hét alatt is jelentős a változás, a szívem szépen felvette a ritmust, a tüdő-kapacitás felpörgött (enyhén meglepett, h. ennyi idő alatt mennyi javult a kondim és a közérzetem, ill. hogy hogy bírom napra egyre jobban és jobban :))

 

szerk: "Izomvesztésre szoktak csak hivatkozni, de gondolom ez az ő kategóriájukban mérendő"

 

Gyakorlatilag ezt a kijelentésemet és a felépített agresszív kezdést erre a cikkre alapozom, h. belefér:

 

Bevezetés a P-arány fogalmába

A fentebbi ajánlás olyan adatokon nyugszik, melyek a P-arány kutatásából származnak (P-ratio: Partitioning ratio=Partíciós-arány). Ez lényegében azt mutatja meg, hogy a felszedett súlyból mekkora a zsírmentes tömeg aránya. Ez nem a P-arány pontos definíciója, de le akartam egyszerűsíteni. (A P-arány a proteinként tárolt, vagy felszabadított energia aránya a teljes tárolt, vagy felszabadított energia mennyiséghez viszonyítva. Payne & Dugdale, 1977 - a szerk.). A P-arányt nagyon sok tényező befolyásolja, köztük a genetika, hormonok, étkezés és edzés (kisebb mértékben mint gondolnád). (3) De a legnagyobb hatással a P-arányra a kiinduló testzsírszázalék van, ez fogja elsősorban meghatározni, hogy nagy részben mit fogsz elveszteni, vagy felszedni diéta, illetve tömegelés alatt.

 

Szóval, amikor diétázol, ha zsírosabban indulsz, akkor kevesebb izmot és több zsírt fogsz veszteni. Ezzel szemben, ha vékony vagy, akkor diéta alatt több izomszövetet és kevesebb zsírt adsz le. Ez evolúciós szempontból teljesen érthető, ha sok zsírod van, akkor abból megengedheti magának a szervezet, hogy többet elveszítsen. Aki viszont már lediétázott naturál módon 10% alá, az tudja, hogy mennyire megnő az izomveszteség veszélye.

 

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_25_dsl_043_testzsir_es_testkompozicio.php

 

Várom a véleményeteket ezzel kapcsolatban ;)

 

Ha ilyen szintű a fogyási sebesség, akkor lehet szolídabb/kevésbé erőltetebb menetű a diéta és ugyanilyen intenzív az edzés? :P

Link to comment
Share on other sites

Én úgy tudom, hogy azért javasolt az 1kg/hét fogyás, mert ha ennél gyorsabban csökken a súlyod, akkor nem tud a bőrőd "visszahúzódni" és lógni fog, az pedig nem szép..

Egyébként az lenne a kérdésem hogy van-e valakinek valami infója/tapasztalata az ipari fehérjéről ? :D mert érdekelne a dolog, csakhát a neten nemtaláltam semmi használható infót:) köszi

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Újra jelentkezem.Nos a helyzet a következő 18 éves leszek idén szeptemberben, 60kg vagyok.Nem egy túl vékony de egy hájpacni sem ( 172cm magas vagyok).Nos megszeretnék erősödni , nagyobb karokat illetve mellizmot szeretnék.Nem szeretnék mislen figura effektus lenni(Ha ráhagyom 2 héten belül leengedek mint 1 lufi) Azon tanakodtunk ismeröseimmel,hogy mit vegyek? Fehérjét,kreatint,aminosavat?Ismétlem nem vagyok vmi vastag csávó

Várom a válaszaitok

Norbi

Link to comment
Share on other sites

Köszi az infót és a tanácsot!

1. Szerintem nem fog ártani ha csinálod ezt az ármozgató edzést 2-3 hétig, addig is szokja a tested ezt a fajta terhelést.

2. Az a nagy helyzet hogy sajnos nem lehet egyszerre izmot növelni és közben zsírt égetni! Vagy az 1ik vagy a másik! :(

 

Én a helyedbe hanyagolnám a kocogást, ellenben a nyújtással! A tápkiegtől meg nem kell félni nem fogja tönkretenni a vesédet, de ha tényleg odafigyelsz a táplálkozásra ahogy azt írtad, akkor szerintem az első fél évbe nem is kell használnod mert anélkül is fog jönni az eredmény. :)

 

Amúgy én 4 nap edzenék egy héten:

 

Hétfő: Mell

Kedd: Hát, váll

Szerda: Pihenő

Csüt: LÁB

Péntek: Bicepsz, tricepsz.

 

Hát én kb ennyit tudok segíteni, de azért várd meg amíg egy nálam jóval tapasztaltabb is leírja a véleményét! :D

Link to comment
Share on other sites

Hát először is üdv újra. Másodszor ha heti szinten többet fogysz, mint 2kiló akkor azt vízből teszed az első pár héten ami gyorsan visszajön (bár ha 250kg vagy akkor a 4 kiló nem sok). A bőr témához meg annyi, hogy ha sokat fogysz akkor úgyis lógni fog a bőröd én akkor szoktam mondani hogy gondolkodtál volna el az előtt mielőtt aszt a sok szart megetted, ha szálkás akarsz lenni az több évbe fog telni ha nem olyan a genetikád. Leengedős srácnak meg azt ajánlom hogy jobban olvasson utánna és hogy ne a fehérje meg a kretintól várja el a fejlődést egyen normálisan és edzen normálisan, tudom hogy könnyű leszolni azt aki edz hogy "ugyan már ez nem is izom meg ha abbahagyja akkor úgy leenged mint a lufi" hát kicsit nagyon nagy marhaság amit mondasz, bár énis ilyen voltam mikor kezdtem csak én még a tápkiegektől is féltem :P de olvass utánna és aztán rájössz hogy nem is vagy olyan okos mint hinnéd.

Link to comment
Share on other sites

Csak hogy ne tűnjek teljesen parasztnak. Ha még csak most kezdesz el edzeni akkor teljesen felesleges akármilyen tápkieget venned, elég ha rendesen kajázol (és itt nem a pizzára meg a mekis kajára gondolok). Ha meg annyira költeni akarod a pénzt, akkor vegyél egy doboz kreatint, az bőven elég lesz az elején. A leeresztésről meg csak annyit, ha abbahagyod az edzést akkor elkerülhetetlen a visszaesés (michelin baba effektus). Ja és a kajázáshoz egy kis kiegészítés. Fehérje=3*tskg CH=5*tskg (tskg=testsúly kilógramm)

 

Kreatin: PH-X

Monohydrate

Link to comment
Share on other sites

warnboy!

hát én azt javasonlám h kajolj rendesen!! ez annyi h csirke legfőképp,kb 100gból 30g fehérje...mittomén főzve akárhogy kajold. rizst mellé nyugodtan ez CH ami kell h legyen miből edzeni.melette ilyen h gabonapehely=sok CH szintén.

 

ha jól érettem tömegnövelni akarsz...ezzel együüt ugye izmosodni.szal kajálj sokat...ez mondjuk látszani fog(pont strandszezon) ez már vmennyire elegendő is, ha hosszutávra tervezed az edzést.de ha csak kicsit megerősited mgad mondjuk 3hónap alatt, akkor szedhetsz táplálékkiegészitőket! ugye különféle koxok.nahmost én egy olyat ajánlanék neked ami főként tej-állati fehérjáét tartalmaz.mert ez jó izomtömegnövelésre.vannak ugye a keverékek...de azokban általában soka szoja fehérje(a növényi) és ettől inkább szálkásodsz meg lefogysz...máraki tud:P

ha kajálsz is rendesen, emg szeded is a fehérjét , heti 3-4 edzés beleférne, akkor nagyonszépen fejlődnél!

 

"saját vélemény,nembizti h a legjobb"

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Én nemrég kezdtem el a gyúrást. Esetleg tudnátok tanácsokat, tippeket adni, hogy mire figyeljek oda, hogyan és mit kellene csinálnom, mit ne. Csak így nagyvonalakba ha leírja valaki azt megköszönném. Elsősorban erőre szeretnék menni, utána majd jöhet a tömegnövelés.

Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy a széles csípőt milyen gyakorlattal lehetne a leghatékonyabban eltűntetni?

Link to comment
Share on other sites

Én nem ajánlanék kezdőnek kreatint :) A kezdők ugy vannak vele, h minél több annál jobb, toljuk azt majd erősödünk. A kreatint kúrába kell ugye enni, kiszámolva a dolgokat.

Én is warnboy, a kaját javaslom h tedd rendbe, ez mindennek az alapja, és ha mindenáron rá akarsz segíteni, volumass 35 prof, myomax prof, jó kis tömegnövelők. Persze drágán.

 

Viktor007

Magamat tudom idézni az előző oldalról:

A kezdők számára a legfontosabb a gyakorlatok elsajátítása, az izomérzet kifejlesztése. Imserd meg a tested, a határaidat. Kis súllyal nyomd, nagyon rákoncentrálva, lassan, hogy "csak" abból az izomból történjen a gyakorlat amire éppen edzel. (Teljesen nem lehet kikapcsolni a többi izmot). Tarts kis pihenőidőt (intenzív edzés), max másfél perc. Az a jó ha ég az izom végig gyakorlat közben. Akkor tudod h jól csinálod. Ne érdekeljen mennyit nyomsz, és az se h más mit gondol.

A másik része a dolognak a kaja rendbetétele. Még az elején úgyse vagy elkötelezett az életmód felé, így annyit tanácsolok: Sokszor kevés, 4-5-6 kaja 1 nap, edzésre mindig legyen betöltve szénhidrát, ez adja az erőt. Napi 2x testsúlykilogrammnyi gramm fehérje amennyit be kéne vinned (pl 78 kilósan 156g), szénhidrátból meg jóval többet. Kerüld a szemét kajákat. Csirke rizs a legalapvetőbb, amire rá kell "szoknod". Ha ezekre figyelsz és betartod, főleg az elején, garantáltan szépen fogsz fejlődni.

Annyit hozzátennék még, hogy először próbálj átmozgató edzést csinálni, hogy megszokd az edzést, és ne legyen 2 hétig izomlázad :P Ez azt jelenti, hogy 1 edzésen minden izomcsoportra edzel, kis súllyal nyomod, magad ismétléssel. Ha 1 hónapig nyomtad mondjuk, és még mindig van kedved akkor érdemes belevetned magad a dolgokba.

Próbálj összeállítani 1 jó étrendet, és 1 tömegnövelő edzést, heti 3 alkalom mondjuk elég. (neten sok leírás van mit hogy kell).

Gyakorlatokat meg tudsz nézni tapasztaltaktól, nyugodtan utánozhatod, kérdezhetsz, mindenki elkezdi vhol, nem fognak hülyének nézni.

Link to comment
Share on other sites

Huh basszus most nézem ez a Myomax nem lenne rossz csak kúva drága :( Valaki tudna valami olcsót ? Bezzeg apám, idejében a baditeremben vödröstől adták a tápot amit a disznóknak adtak hogy hízzanak nah attól lehetett nőni mint a gomba aminek 1 kg-ja került 3 Ft-ba most meg 20000 Ft alatt nem nagyon találsz jót... Lehet még kapni sportrobitot ? Ez ilyen oldschool szer de ütős volt még anno legalább is apám ezt mondja :)

Link to comment
Share on other sites

hej haj :D sziasztok hátsó vállra mien gyakorlatokat tudnátok mondani mert most csak tárogató géppel edzem, de egyébként nemtudok rá gyakorlatot és kicsit növelni akarom a méretétxD :P. Egyébként ki hogy áll a bádizással :P én mostanság hízogattam felszedtem pár kiló musclét és eléggé embörösen kezdtek kinézni:D:D edző súlyokat nem nagyon emeltem inkább a technikámat csiszolgattam és sokkal többre mentem mintha a súlyokat növeltem volna:P szóval aki leragad az edzésbe az kicsit vegye vissza a súlyokat és csinálja szabályosan a gyakorlatokat nekem bejött :P. Ja és lábedzés kötelező !!!

Link to comment
Share on other sites

Kedvenc gyakorlatom hátsóvállra, amit érzek is (ég folyamatosan közben), kereszthúzás csigán.

Jobbkézzel a baloldalt, ballal a jobbat megfogod elöl (a fönti részre akasztod a fogót), és hátrahúzod egyszerre ameddig megy, miközben a karod vizszintesen van.

Arra figyelj h a fejed hajtsd hátra, mert megvághat a drót. És szabályosság!

Link to comment
Share on other sites

nézzél szét bioboltokban hátha vagy olyan boltba ahol a vegtáriánusok vásárolnak bár lehet hogy ha van is nem a legocsóbb régen a husiparból hozták mert állitólag ilyen szólyaproteinnel dusitották fel a szalámikat ugy is hivtuk hogy husipari protein na még olyan ismerőst kell keresni aki esetlg ilyen helyen dolgozik ahol parizelt meg ilyesmiket csinálnak

mert biztos még most is dusitják valamivel ezket a termékeket

Link to comment
Share on other sites

Mit szóltok az új Jumbohoz (professional) emberek? :) Állítólag sokkal jobb mint a sima, 52fehérje, 80zsénhidrát asszem, nem zsírosít annyira, + gbomb, kreatin (krea-bomb), vitaminok stbstb. 3.25 kiló 11k körül van. Erősen elkezdtem gondolkozni h ilyet kéne venni ;)

Link to comment
Share on other sites

Hasra szerintem próbálkozhatsz szuperszettel is, nem tudom nálatok milyen padok vannak, de pl hasprés mehet római pados vagy negatívos felüléssel együtt, tudod mondjuk 20 hasprés, 20 másmilyen felülés, kis pihi, és ujra. 4x 5x ez. A has az olyan dolog ami hez nagy kitartás kell, és minden napos edzés. Sok sikert :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...