Jump to content
PirateClub.hu

Macskaszórakoztatás - kicsit másképp


sheephear
 Share

Recommended Posts

A következő kis eszmefuttatásban arról lesz szó, hogy milyen játékokat is találhatunk ki unatkozó macseszunk szórakoztatására.

 

Első játékunk neve: Macsharmónika

 

A cicát az ölünkbe vesszük. Bal kézzel megfogjuk a két hátsó lábát, jobb kézzel tenyerünkbe fogjuk a fejét, oly módon, hogy a hüvelyk és a középső ujjunk a nyakát átfogja. Ezek után a macskát harmónikaszerű mozdulatokkal elkezdjük huzigálni, amíg hangot nem ad. A hang magasságát nyaktájékon két ujjal szabályozhatjuk.

 

 

Második játék a Macskoszvetés

 

Kitűnő szabadtéri elfoglaltság, így a tavasz közeledtével remek szórakozást nyújt kis kedvencünknek. Jobb kézzel (bal kezesek ne bénázzanak, csinálják ballal) fogjuk meg a cica grabancát fej közelben, mutatóujj a cica feje felé néz.

Alapállás: macska előttünk mellmagasságban. Jobbra (balkezesek ne jobbra) lefelé, hátra lendítünk, csuklónkat kifordítjuk (a macska fara hátrafelé lendül), a derekunk elfordításával a lendületet fokozzuk, majd visszafelé mozdulva egyik lábról a másikra ugorva megpördülünk a tengelyünk körül (ha nincs szerezzünk be egyet), majd egy utolsó belehúzás után az egérrémet elengedjük, és fél szemmel hunyorogva máris követhetjük a pályája ívét, amint pörögve (hörögve) elhúz a horizonton.

 

 

A következő a Macskee-jumping

 

A macskán kívül (és ez nagyon fontos, ne nyelessünk le vele semmit) szükségünk lesz két gumipókra és egy megfelelő ejtőhelyre (egy hosszabb létra megteszi). Az élénkebb képzeletűek már tudják is mi következik, de a többiek kedvéért elmagyarázom. Az egyik gumipókot a cica (aranyos ciculi) mellső lábain átvetve a hasán és a hátán rögzítjük. A másik gumipókot ebbe akasztva, már röpíthetjük is a macseszt újabb kalandok felé! Másszunk fel vele a létra megfelelő fokára (a kellő magasságot előtte egy macskányi súllyal már behatároltuk), rögzítsük a gumipókot, majd ejtsük le a mit sem sejtő cicust (ütyürüpütyürü ciculi). Figyeljük meg, hogy a talaj közeledtével, hogyan nyújtóztatja lábait, de mielőtt megkapaszkodna, a gumi természetesen visszarántja. A gumipók végét kézben tartva akár egy igazi élő similabdát is varázsolhatunk belőle (aranyos cirmike, cicc,cicc).

 

 

Falragadozó

 

Mivel macskánk ugyebár mégiscsak ragadozó, ez a játék még az előbbieknél is jobban fog neki tetszeni. Szükségeltetik hozzá egy fal, amely szőnyeggel, vagy nagyobb falvédővel van borítva. A cicát (cicóka-macóka) egyszerűen dobjuk fel a falra, aki is néhány dobás után rájön, hogy jobban jár, ha megkapaszkodik aztán szépen learaszol. Ha már jól megy neki, a lábunk között hátra és felfelé dobva, vígan megkapaszkodik a hátunkon is (vastagabb, eldobható pulóver ajánlott). Nos, ha már nagyon megy neki a falra kapaszkodás, gyorsan vigyük át a fürdőszobába, ahol természetesen csempézett a fal... Figyeljük meg kedvencünk reagálását.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...