Jump to content
PirateClub.hu

Dodge Challenger


dean23
 Share

Recommended Posts

A hétvégi Daytona 400-as NASCAR versenyen jelentették be, hogy 2008-ban indul a gyártás. A rövid ceremónián Tom LaSorda, a Chrysler-csoport első embere meglengetett a januárban bemutatott tanulmányautó előtt egy zöld zászlót, és ezzel szimbolikusan elindította a Dodge Challengert a sorozatgyártás felé vezető úton.

 

Január óta persze számos pletyka keringett a szaksajtóban az óriási kupé jövőjéről, és titkon mindenki reménykedett benne, hogy előbb vagy utóbb pozitív elhatározásra jutnak a Chrysler vezetői. A látványos tálalás így is meglepetés. A legtöbb gyártó egy tanulmányautó bemutatása után manapság akár egy-másfél évig is váratja a közönséget egy-egy ilyen döntés nyilvánosságra hozatalával, és akkor is csupán szűkszavú sajtóközleményt ad ki. Ugyanakkor a Challenger körüli felhajtás érthetővé válik LaSorda szavainak ismeretében, aki elmondta, hogy ennyi pozitív visszajelzést a Viper 1989-ben bemutatott prototípusa óta egyetlen Dodge vagy Chrysler tanulmányautó sem kapott a közönségtől. Több százezer, vagy akár millió rajongót - azaz potenciális vásárlót - pedig nem érdemes hosszan váratni, még a végén türelmetlenségükben Ford Mustangra költenék a megtakarított pénzüket.

 

Az eredeti Dodge Challenger, illetve testvérmodellje, a Plymouth Barracuda az 1960-as és 70-es évek fordulóján dühöngő izomkupé-divat egyik utolsó képviselője. Bár csak négy évig, 1970 és 1974 között készült, még mindig számos, újszerű állapotban tartott példánya fut Észak-Amerika útjain. Formás karosszériája és erős nyolchengeres motorjai időtállóvá tették, mivel az olajválság óta a Chrysler még csak hasonlót sem készített. A januárban Detroitban leleplezett tanulmány tökéletesen hozza a 32 éves előd karakterét, mégis minden porcikájában huszonegyedik századi modell; 6,1 literes, 425 lóerős V8-as motorjának köszönhetően épp olyan harapós, ahogy az egy amerikai izomautótól elvárható.

 

forrás: TC

 

Dodge_Challenger_125_100.jpg Dodge_Challenger_124_100.jpg Dodge_Challenger_123_100.jpg

 

Dodge_Challenger_122_100.jpg Dodge_Challenger_121_100.jpg Dodge_Challenger_120_100.jpg

 

Dodge_Challenger_119_100.jpg Dodge_Challenger_118_100.jpg Dodge_Challenger_117_100.jpg

Módosította dean23
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...