Jump to content
PirateClub.hu

Szintetizátor összekötése számítógéppel!


djbedross
 Share

Recommended Posts

  • 1 year later...

nézd meg hogy van-e a szintin midi kimenet, ha van akkor a hangkari game portjára kell rakni egy midi átalakitot kb 3ezer forint www.hitspace.hu és utána az adott zeneszerkesztő program érzékelni fogja hogy van midi port. és lám

Módosította DJ Z-Project
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 9 months later...

Van egy megoldás. Gitárral működik, szal szintin is fog :-)

 

1. Szerzel egy jack kábelt

2. Egyik végét a szintibe másikat, a gép mikrofon dugatyújába.

 

Ha a szintidba csak nagy jack-et lehet bedugni akkor szerzel egy kis jack-nagy jack átalakítót

 

A bandával így vesszük fel a gitárt, bassgitárt és néha szintit is.

Link to comment
Share on other sites

Szóval akkor nem lehet olyat csinálni, h amit szintin eljátszok, azt felveszi a gép, és pl reason-nel alapot teszek alá???

 

Ez az alapot teszek alá, kicsit elavult megfogalmazás. :)

Ha még vásárlás előtt állsz, akkor érdemes jobban körülnézned. Kérdés, hogy mennyit szánsz erre a dologra. Ha jobban el vagy eresztve, akkor érdemes venned egy minimum belépő szintű hangkártyát, amin van midi ki-bejárat, és egy 4-5 oktávos midi billentyűt. Többre mész vele, mint egy lakodalmas Casio-val. Vagy az újabb típusok már usb-n csatlakoznak a géphez, amihez elég egy asio driver és az integrált hangkártyával is elfogadható a minőség. Ha nem usb-s és nincs midis hangkártya, akkor a számítógép game portjára kell kötni, ez funkcionál midi csatlakozásként. Szintit szerintem csak akkor vegyél, ha élőben is nyomni akarod, már nem vagy kezdő és akkor is valami komolyabb cuccot, mondjuk egy Virus TI-t. :) Ezeket a gépre csatlakoztatható kontrollereket könnyebb kezelni, nem beszélve arról, hogy a vst hangszerek korlátlan lehetőséget teremtenek, pláne ott a rengeteg letölthető bank, szemben egy szintetizátor előre beállított néhány száz presetjével.

A lényeg: midi, asio, hangkártya, valami normális szekvenszer. Reasont szerintem feletsd el. A mikrofon bemenetet is, arra csatlakoztathatsz űrhajót is, akkor sem fogja felismerni a géped.

Megoldható, hogy ha van a szintin vonalszintű kimenet, azt rádugod a gépre és valami hangrögzítővel felveszed, majd elbíbelődsz vele valami szekvenszerben, de szerintem soha nem lesz belőle értelmes végeredmény. Egyrészt szinte száz százalék, hogy nem fogod ritmusra feljátszani a dolgot, másrészt így egy fix ritmusú zenéhez sem fog igazodni.

Tehát szerintem kár kínlódni ezzel a megoldással, mert ma már a midinek és a számítógépnek köszönhetően leegyszerűsödtek a dolgok.

Link to comment
Share on other sites

Hát...nem mindent értettem abból amit leírtál :lol: , de azt hiszem kapisgálom...

Szóval...a Virus TI az mi lenne?

És az asio?

Bocsi, h ennyit értetlenkedek, de nem vok jártas a dologban. Eddig reasonban szerkesztgettem zenét, de most már meguntam, mert szeretnék nem annyira gépies zenéket csinálni. Persze én is tom, h úgy sem tudnám ütemre nyomkodni a billentyűket, de az számomra nem túl nagy gond.

És akkor tudsz-e olyan progit ajánlani aminek segítségével lehet nem annyira "gépies" zenét csinálni?

Persze itt benne van, h gépen progival hogy lehetne nem gépies zenét csinálni...:D, de szeretném élőben eljátszani azokat a dallamokat, amiket beleteszek egy zenébe...

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

A Virus az egy elég komoly szerkezet, egyedi hangzással.

Ha van egy midi eszközöd, akkor annak a jele mire átalakul a számítógépen és elér a hangszóróba, eltelhet akár fél perc is, ezen segít egy asio driver. Mit értesz a "nem annyira gépies zene" alatt? Nem annyira a használt programon múlik a gépies hangzás, hanem létezik jónéhány virtuális akusztikus hangszer. Mondjuk ezeket Reasonben felejtsd el, viszont refillből is elég nagy a válazték, biztos találsz hasonlókat, amikben vannak akusztikus dobok stb, de szerintem a beépített Orchester sound bank is jó lehet neked.

Ha elő szeretnéd adni élőben is a zenéidet, akkor viszont kell egy szinti, ha a billentyű-laptop párosítás nem megoldható. De olyat válaszz ami midiben kommunikál a külvilággal. Viszont a szinti+szgép párosítás nem mindig zökkenőmentes, ezért ajánlottam inkább midi billentyűt. Olcsóbb, könnyebb kezelni, és több a lehetőség is.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Csáó, már megoldottam a problámát a szintivel kapcsolatban.

A lényeg hogy vetten egy Edirol midi usb-s midi csatlakozót.

Ezt összekötöttem a géppel feltelepítettem. Ez után jön a lényeg nekem sem ismerte fel ezek után azért mert a szintin a midi belállíátásoknál a local controlt ki kell kapcsolni és akkor működik elvileg nekem így lett jó.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Üdv!

 

Igen van. Most vettem egy Yamaha PSR S900-ast, USB-vel is látja, mint cserélhető meghajtó, de RCA - Jack kábellel is simán rá tudom kötni a gépre! de vigyázz! LINE IN bemenetre kell kötni a hangszert.

FONTOS: A hangerő szabályzóban adj hangerőt a szintinek, majd mehet a felvétel! ugyan ez MIDI porton keresztül is, csak ott először add hozza a programban (Reason 4-et használok) a sávot, majd a sávhoz rendelj egy hangszínt, a szintin hangerő 0, és a gépen a beállított hangszínen hallod a szintid. Remélem el lehet menni az írásomon :D

 

Kösz, hogy szólhattam. Bye

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...